Şimdi Ara

Yeni sızıntıyla iPhone 18 Pro Max'in kamera özellikleri doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni sızıntıyla iPhone 18 Pro Max'in kamera özellikleri doğrulandı
    Apple’ın önümüzdeki aylarda tanıtması beklenen iPhone 18 Pro Max modeline ait yeni kamera detayları ortaya çıktı. Haziran ayında World Leaks fidye yazılım grubu tarafından internete sızdırılan Tata Electronics’e ait dahili dosyalar arasında yer alan bir ISP teşhis kaydı, daha önce gündeme gelen bazı kamera özelliklerini doğruladı.

Yeni sensör ve değişken diyafram geliyor

Sızdırılan kayıt, iPhone 18 Pro Max’in ana kamera sensöründe önemli bir değişiklik yapılacağını gösteriyor. Buna göre Apple, iPhone 17 Pro Max’te kullanılan sensörün yerine Sony IMX905 sensörünü tercih edecek. Yeni sensörün piksel boyutu ise önceki nesilde olduğu gibi 1,22 mikron seviyesinde kalacak. Bu durum, Apple’ın yükseltmeyi sensör boyutundan ziyade yeni kamera teknolojileri üzerine kuracağını gösteriyor.

Yeni sızıntıyla iPhone 18 Pro Max'in kamera özellikleri doğrulandı
    Kayıtlarda yer alan kalibrasyon verileri, iPhone 18 Pro Max’in ana kamerasında değişken diyafram desteğini de doğruluyor. Sensörün kalıcı belleğinde bulunan aktüatör verileri, diyafram mekanizmasının varlığına işaret ediyor. Değişken diyafram teknolojisi sayesinde kamera, farklı ışık koşullarında diyafram açıklığını otomatik olarak ayarlayarak daha iyi pozlama ve alan derinliği kontrolü sağlayabilecek.

Bu özellik, Android tarafındaki bazı üst seviye akıllı telefonlarda zaten kullanılıyor. Ancak Apple’ın iPhone serisinde değişken diyaframa ilk kez yer vermesi bekleniyor.

Sızıntıya göre iPhone 18 Pro Max’in diğer kamera bileşenlerinde ise büyük bir değişiklik olmayacak. Telefoto kamerada Sony IMX973, ultra geniş açılı kamerada Sony IMX972, LiDAR sensöründe Sony IMX591 ve ön kamerada Sony IMX914 sensörlerinin kullanılmaya devam edeceği belirtiliyor.

Telefoto kameranın 0,7 mikron piksel boyutuna sahip olacağı ve piksel birleştirme teknolojisiyle 1,4 mikron seviyesine ulaşacağı ifade ediliyor. Ayrıca önceki modelde bulunan üç eksenli küresel aktüatör tabanlı gimbal benzeri optik görüntü sabitleme sisteminin de korunacağı aktarılıyor.

Ayrıca Bkz.Galaxy Z Flip 8'in tüm özellikleri sızdırıldı: Tasarım değişmiyor!

iPhone 18 Pro Max’in, iPhone 18 serisinin diğer modelleriyle birlikte Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Öte yandan Apple’ın yeni modelde fiyat artışına gidebileceği de iddia ediliyor. Daha önce ortaya çıkan raporlara göre şirket, artan kamera bileşeni ve bellek maliyetleri nedeniyle iPhone 18 Pro Max’in fiyatını yaklaşık 200 dolar artırabilir. Bu gerçekleşirse yeni Pro Max modeli, iPhone tarihindeki en pahalı modellerden biri olabilir.

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Exclusive-Diagnostics-log-confirms-iPhone-18-Pro-Max-camera-specs-ahead-of-launch.1344805.0.html

• Yeni sızıntıyla iPhone 18 Pro Max'in kamera özellikleri doğrulandı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷
  • 5 senede 1 telefon değiştirin yazık paranıza her sene aynı cihazları yeni diye satıyorlar, bira kafanız çalışsın çok değil birazcık

Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt
    garanti süreçleri açısından 2 senede bir herhangi bir batarya vs değişme durumuna girmeden geçiş yapılabiliyorsa yapmak lazım gibi

• DaRK_KniGHT_ kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsun kardeşim ilk piyasaya çıktığındann beri bu telefonlar ile yurt dışına cebimizden giden paraların haddi hesabı yok son telefon a 33 almayacaktım güncelleme gelmeden önce sistem hatası veriyordu güncelledim iyice pert oldu satmak zorunda kaldım ama bu son yemin ederim daha almayacağım

• Sensörleri kaliteli olmuş .

• apple eski albenisi maalesef yok bende artık. Yeni diyebilmem için gerekli geliştirmeler yok zaten yukarıdaki sürreyya hanım görseli her şeyi açıklıyor Yeni sızıntıyla iPhone 18 Pro Max'in kamera özellikleri doğrulandı 

İphone 12 ile 18 arasında herhangi bir fark yokken her sene telefon değiştirmeyi yanlış buluyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir gazla 16 pro'dan 17 pro'ya geçtim. zoom kamerası daha iyi, batarya daha iyi o kadar. hız, mız, ana kamera, ses sistemi vs hiçbir fark yok. telefonlar artık tıka basa doydu gerek yok sürekli yenilemeye şahsen 18'e geçmeyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 19 Temmuz 2026; 16:39:29 >
  • pngvss P kullanıcısına yanıt
    ince ve sağlam titanyum kasadan, kalın ve dayanıksız alüminyum kasaya geçmişsin.

• o tutarlara 1 kamera, 1 telefon, 1 bilgisayar alınır.
    hiçbir telefona kamera gerekçesiyle yüklü ödeme yapılmamalı. fanatik kitle için kamera, düzmece bir gerekçe olarak kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 19 Temmuz 2026; 16:47:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.