Şimdi Ara

Yeni sistem mi, yükseltme mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5 sene önce topladığım sistemim artık ihtiyaçlarımı tam olarak karşılamıyor ve ben de eklemelerle sistemimi iyileştirip ömrünü biraz daha uzatayım mı yoksa baştan mı toplayayım karar veremedim.

Pek oyuncu biri sayılmam, ama cs go olsun arada nba 2k veya fifa gibi oyunları oynarım. Onun dışında film vs. İzlemek için kullanıyorum. Cs go oynarken dahi artık sorun yaratmaya başladı onun yüzünden bu arayışa girdim.

Elimdeki sistem şu;

Msi g41m-p33 combo anakart
    Intel core 2 duo e7500 işlemci
    Nvidia geforce gt220 1 gb ekran kartı
    Kingston 4 gb ddr3 ram
    320 gb harddisk

Bütçem de 1500 çevresi. Sizce bazı takviyelerle cs go'yu vs. Sorunsuz oynayıp ömrünü biraz daha uzatmam mümkün mü? Yoksa bu bütçeye nasıl bir sistem toplamam gerekir. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşlemcinizi Q9xxx serisi yaparsanız,ekran kartını 1050-1050ti yapıp rami 8 gb ye çıkarırsanız o oyunlarda ciddi bir performans artışı yakalayabilirsiniz.İşlemciyi xeon x5450 de alabilirsiniz(anakart resmi olarak desteklemesede modlayıp anakarta takılabiliyor)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sistem artık miladını doldurmuş güncelleme vakti gelmiş

1700 e çikarsan 2.el oyun pc yapabilirsin
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Oynadığı oyunlar kökten sistem değiştirmek için fazla düşük seviye oyunlar,yukarıdaki tavsiyemle halledilebilir.

Kapitalizmin kölesi olmak zorunda değiliz

• öyle yada böyle bu sistem eski degiştirise kendi yararına olur bi anda 2009 dan 2014 e terfi etmiş olucak buda güzel birşey

2009 daki teknolojiden 2014 teknolojisine geçicek bence deger
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyeyim hocam, haftada pc'de oturduğum süre 15-20 saati aşmıyor. Çalıştığımdan dolayı kısıtlı zaman ayırabiliyorum ve oynadığım oyunlar da gerçekten yüksek seviye değil. Ondan fazla harcamak istemiyorum.

• dedigim gibi tabi kendi tercihin saygı duyarım fazla harcamak derken 1500 e güncellersin 2.el 7.nesil sistem bile alırsın

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-g4560-16gb-ram-h110m-kutulu-faturali-garantili-ddr4-set-506510858/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-g4560-plush110m-pro-plusgt-1030-plus400w-psu-cok-uygun-504317602/detay

bunda ram yok ram alıp 1200 e tamamlarsın

bunlardan birni alıp 2017 ye terfi edersin

Yeni sistem mi, yükseltme mi?

bunu alırsanda sıfır olucak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade ya da Yenileme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • For Mother Russia F kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi sistem konusunda biraz cahilim, ondan işlemci için tam olarak öneriniz nedir. Q9550 mi 650 mi? Ve anakarta uyumunu tam olarak nerden sorgulayabilirim. Ayrıca ram'i 4e ek 4 gb mı yapmalıyım yoksa direkt 8gb bir ram mi almalıyım.

• nicosia kullanıcısına yanıt
    Q9xxx serisi herhangi bir işlemci olabilir(tercihen Q9650),ek olarak 4 gb ram daha alın,ekran kartını da 1050-1050ti yaptınız mı işlem tamamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: For Mother Russia

Q9xxx serisi herhangi bir işlemci olabilir(tercihen Q9650),ek olarak 4 gb ram daha alın,ekran kartını da 1050-1050ti yaptınız mı işlem tamamdır

Arkadaşım önerilerine aynen katılıyorum. Milyarlarca ölmeye gerek yok. Hatta vs gibi için 2. El Gtx 950 dahi alabilirsiniz 400 lira civarına

Eşit: arkadaşın dediği tüm parçalar 2. El alınacak bu arada işlemciye 100 TL den fazla vermeyin. 4 GB ram 50 lira(2. EL lacak cunku)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 24 Aralık 2017; 13:39:49 >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, ancak hayatımda hiç 2.el ürün almadım. Güvenilir olarak nerden alabilirim bu konuda bir öneriniz var mı acaba?

• 5 yıl uzun bir zaman sistem yükseltme yıl aşırı olur. Bence sistemi komple yenilemen güncel teknolojileri yakalaman adına daha hayırlı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.