< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Millet ne meraklı işletim sistemi geliştirmeye. Sadece bizim ülkemizde böyle mi yoksa her ülkede var mı? Basit, iş gören bir tool geliştirmek bile insanları ünlü yapıyor oysa. GitHub'da bir sürü örneği var. Geçen gün Perseverance Rover'ın eski işlemci tasarımı kullandığını okudum. Herkes şaşırmış. Ben de doğal olarak şaşırdım ama uzmanlar gayet mantıklı açıklamışlar durumu. Tüm bug'larıyla belli olan bir tasarıma güveniyorlar. Onlarca yıl denenmiş ve neredeyse tüm bug'ları keşfedilmiş. Ciddi bir operasyon için bilinmezlik riskine giremezler. Aynı mantıkla biri ve tek başına işletim sistemi geliştirse dahi kim neden güvenip kullansın ki? Diğerlerinin tonla know-how'ı var. Hata verdiğinde araştırınca sebebini ya da workaround'ını bulabiliyorsun. |
|
|
ferhat geçdoğana baktım çocuk daha bu sene liseye başlamış sen 50 yaşında adamsın onun bilgisiz olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsun. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Mart 2021; 16:57:9 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Gercekten yapanlar var ama biraz deli olmak lazim. Bu konuda Temple OS'den bahsetmemek olmaz(Edit: 2MB'lik isletim sistemi, kendi yazilim dilini olusturmus compiler'ini yazmis, 3d grafik dilin icinde geliyor). Yapimcisi Terry Davis yaklasik 20 yil boyunca isletim sistemini gelistirmis. Rahmetli oldugunu duyunca uzulmustum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hynx -- 19 Mart 2021; 23:22:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 19 Mart 2021; 23:38:36 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Siz dedikten sonra Wikipedia'dan baktım da şöyle diyor: Initially diagnosed with bipolar disorder, he was later declared to have schizophrenia. He collected disability payments and resided in Las Vegas with his parents until the year before his death. Davis grew up as a Catholic and was an atheist for some of his adult life. After experiencing a self-described "revelation", he proclaimed that he was in direct communication with God and that God commanded him to build a successor to the Second Temple. Pek normal değil gibi. Edit: Şu videosunu gördüm de üzüldüm. Tanısı koyulmuş biriyle neden uğraşırlar ki? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 19 Mart 2021; 22:46:24 > |
|
Ilginc bir fikri olan daha cok kisiye ulassin diye yabanci forumlarda yazar. Benim Turkce forumlardan umudum yok arada kafa dagitmak icin bakiyorum. |
|
Normal biri 20+ sene boyunca oturup bir isletim sistemi yazamaz zaten ama basit bir isletim sistemi yazmak icin bile fazlaca konsantrasyon gerekir. Hastaligina ragmen programlama acisindan ilginc ve zor seyler basarmis Terry. 4chanci cocuklar dadanmasaydi yayinlari eglenceli olabilirdi. Bir ornek: < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|