Şimdi Ara

Orijinal xenon far ile muyayeneden geçemedim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı muayene için 30.01.2026 tarihinde Ankara'da İstanbul yolu muaeyene istasyonuna götürdüm, aracın fabrika çıkışı farları xenon olmasına rağmen muayeneden kaldım.

Adamların bana dediği şu: "Biz benzer araçlarda daha önce halejen far gördük, o yüzden sen de halojen far takacaksın. Yoksa geçemezsin". Yetkili olduğunu söyledikleri biri de "Yetkili servisten aracın orijinali xenon far kullanıyor diye belge alırsan geçersin dedi".

Aracım 2006 model Nissan Primera P12 Tekna paket. Araç fabrika çıkışlı xenon farlara sahip:

1. Xenon farların fabrika çıkışlı olduğunu nasıl ıspatlarım, 20 yalındaki araç için yetkili servislerden belge alabilir miyim? (Adamlar sarı sitedeki ilanlara baksa anlayacaklar ama yokuşa sürüyorlar)
    2. Bir muayene istasyonunda muayeneden kaldım zaman muayene tekrarı için başka istasyona gidebilir miyim?

Acayip derecede sinir oldum. Önerilerinizi bekliyorum.

Bu arada ben tam istasyondan çıakarken olay olduğunu duydum. İlk muayenesini olan bir bmw aracı geçirmemişler (sebebini bilmiyorum). Muayeneden geçemeyen adamlar da silahlanıp muayene girişini araçla kapatmışlar. Onlarda kim haklı bilmiyorum ama benim durumumda ben haklıyım XD

• Far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarı varsa sorun olmaması gerkiyor,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorunu Citroen Picasso'larda yaşamıştı! Fabrikasyon zenon farları vardı ama otomatik far yüksek ayarı ve far yıkama bulunmuyordu! Daha ilk muayenelerinde sorun çıkınca distribütöre başvurup yazı alındı o şekilde muayeneden sorunsuz geçildi. Siz de Nissan Türkiye'ye başvurun isterseniz.

• diğer milletler ile aramızdaki fark işte bu tür insanların varlığından kaynaklanıyor size zorluk çıkarmak için her şeyi yapmışlar. ama ellerinde patlamış. istasyona ikinci kere gidip geldiğiniz de cabası. şikayetçi olun daha sonrasında. vaktiniz varsa uğraşın bu tür işini bilmeden yapanlarla.

Aynen, şikayet etmek benimde aklımdan geçiyor. Boş yere uğraştırıyorlar insanı.

Muayene istasyonlarında bir araç veritabanı olmalıydı. Kafalarına göre karar veriyorlar.

Daha Fazla Göster
  • ferater F kullanıcısına yanıt

insan günün birinde bu ülkede kendi adaletini sağlamaya çalışacak diye çekiniyorum. eğer öyle olursa çok kişi bu gibi haksızlıklar karşısında haksızlık yapana gerekeni yapacaktır. nereye gitsek biri dirsek gösteriyor olacak işlerimiz hep olmaz oluyor. dengesiz insanların yüzünden yoğurdu bile üfleyerek yiyoruz yani. hep çalıyı dolaşan biz oluyoruz kimseye bulaşmak akıl işi değil. ama buna da bir son vermek lazım. hep bizim gibiler cefayı çekiyor. muayenede cinnet getiren insanın sebebi orada çalışanlar. kimse muayeneye gideyim de canım sıkılsın demiyor.

Aman hocam çalıyı dolaşalım boşver. İte kopuğa bulaşmaktansa.

Nasıl çözdünüz

If it runs,it's crackable...
  • Senin taktığın ampül karşıdan gelenin sövdüğü tarzdadır. Fabrikanın taktığına kimse sövmüyor.

İki üç mesaj yukarıda yazıyor nasıl çözdüğüm.

Orijinal xenona da sövüyoruz. Sen asıl okumamışsın. Ya da okuduğunu anlama da problem yaşıyorsun.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.