Senin küçük yaşlarda evlendirilemeyeceğine dair bir ayet hadis gösterir misin |
Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın fetvası: Alevi bir genç ile sünni bir kız evlenemez... (3. sayfa)

-
-
Var tabiki...kucuk yasta mesela 10 yasinda bir cocuk evlendirilirmi yani??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu kafamdan uydurmuyorum bunlar hadisler ile geliyor safiye anamız savaş esiridir sonra müslüman olup annemiz olmuştur, eğer hadisleri kabul etmiyorsan tabi bana uyduruyor dersin. ayrıca senin anlattığın durum işte kölelik ve cariye kavramı ile karşılanıyor farklı şeylerden bahsetmiyoruz, öyle hemen cariyelik ve kölelik kavramına saldırma o halde.
-
Evlendirilir, peygamber çağından ve sahabeler çağından örnekler var, ayrıca öyle evlendiriliyordu, Osmanlı düzenleme bile yapmıştır mesela Osmanlı Osmanlılar, 1917'de çıkardıkları Hukuk-ı Aile Kararnamesi'nde erkeklerin 12, kızların da 9 yaşını bitirmiş olmaları şartını getirmiş, googlede yazıyoır.
Hatta dediğin yaşta kız çocuğu akil baliğ olabilir bu durumda da evlendirilir, daha iyi işte zinaya düşmez hem daha iyi olur. keşke refah seviyesi imkanlar yüksek olsa da erken yaşta evlendirebilsek.
Sen daha ayet hadis vermedin ver hadi bekliyorum. Kendi nefsinize göre evlilik yaşını kısıtlıyorsunuz, bırakın bu dini nefsinize uydurma işlerini.
-
Ne demek istedin tam anlayamadım.
-
Çok meraklıydık
(Bu arkadaş biz gerçek Aleviyiz diyor ve İslam'ı kabul etmiyor.)
bunu demesindeki olayı anlayamadım islama mı karşı demek istiyor kendi çelişkiye düşmüyor mu?
-
Evet biz müslüman değiliz veya başka bir dine mensup değiliz diyor. Hz. Ali ile bizi bağlamaz, bir alakamız yok diyor. Ali'siz Alevi dedikleri kişiler bunlar herhalde.
Aleviler kendi aralarında zaten bir çok parçaya bölünmüş durumda her biri farklı tanımlıyor.
Alevilik daha çok karma kültür gibi bir şey durumuna geldi.
-
yunus 10/47 ve al-i imran 199 ayetlerini okudun mu? gerçi okumuş olsan bile bu konuda tartışmalar hep olmakta ve devam etmektedir.
ahirette iki temel soru var. o da kime ibadet ettiğin ve ümmeti olduğun peygamberin sünnetine ne derece uyabildiğindir.
ya ahzab suresi 35 var. burada bile mü'min erkeklerle mü'min kadınlar, müslüman erkeklerle mslüman kadınlar.. diyor. sen camide hutbeden hitap eden bir hocadan, mü'minler ve müslüman kardeşlerimiz şeklinde bir hitap gördün mü? ben gördüm. bak bir ayet daha aklıma geldi. hucurat suresi 14. mü'min olmak başka, müslüman olmak başka. müslüman oldum demekle de müslüman olunmuyor. yani amele bakacaksın. o kadar bahsi geçiyor, fasıklar-münafıklar.. vb.. Allah muhafaza eylesin.
öyle evlenemez demekle olmuyor.. bizler bu hatayı neden yapıyoruz? baştakiler hata yapıyor çünkü. artık kasıtlı mı yapılıyor ne ediliyor, işin bu kısmını Allah bilir.
-
-
Malum parti sağolsun memleket iyice cahiliye dönemini yaşıyor...
Bir toplumu ancak bu kadar insanlıktan çıkartıp yozlaştıralibilirlerdi.
yazdıklarını silmiş....
-
Hırsızla, yolsuzluk yapanla, yetim hakkı yiyenle evlenebilir mi? Hiç bu konularda bu sakalını sevdiklerimin fetvasını göremiyoruz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müslümam müslümanla evlenebilir, mezhep muhabbeti inanç ile değil de daha çok toplumsal sınıf ile ilgili.
Önemli olan iki gencin hayata bakış açısı ve hoşgörüsü gerisi teferruat.
-
Avrupa dinle kafayı bozduğu dönemde tarihinin en kötü olaylarını yaşadı.
Başka bir gerçeğe gerek yok herhalde. İsteyen istediği dersi çıkarsın
o olur :D
-
Bu topraklar İslam hüküm sürdüğü zamanlarda tüm dünyada huzur vardı. İsteyen istediğini çıkarsın.
"Ey iman edenler, eğer siz Allah'a, Allah'ın dinine yardım ederseniz, O da size yardım eder." Muhammed Suresi 7. Ayet
Acaba başımıza gelen musibetlerin sebebi dinden uzaklaşma olabilir mi?
Akp döneminde deizm ve ateizmin ne kadar yaygınlaştığı ortada ki geçenlerde diyanet işleri başkanı da bununla ilgili bir açıklama yapmıştı.
-
şimdi size bu konuyu anlatayım...
kafanızda soru işareti kalmasın.
1- Müslüman bir kadının, müslüman olmayan biriyle evlenmesi caiz değildir.
2- Müslüman bir erkek ise, ehli kitap (hristiyan-yahudi) kadınlarla evlenebilir. Fakat ehl-i kitap olmayan kadınlarla erkek de evlenemez.
3- dinde bazı konular vardır ki, kişiyi dinden çıkarır. yani müşrik veya kafir eder. kısaca imanın şartları olarak bunlar anlatılmıştır.
Hayreddin Karaman'ın da amentü den kastı, bu imanın şartlarıdır.
Alevilik özeline gelince;
alevilerin çok çeşitleri vardır. köyden köye hatta mahalleden mahalleye değişir.
amentü duasında bahsedilen imanın şartlarını kabul edip etmediklerine bu yüzden bakılır.
kabul ediyorsa, müslümandır.
kabul etmiyorsa, müslüman değildir.
alevilerin bazıları
- asıl peygamber alidir, Allah yanlışlıkla muhammede peygamberlik gönderdi derler.
- kuranda ali ile ilgili ayetler çıkartılmıştır, diyerek kuranın tahrif edildiğini söylerler.
- hatta bazıları, aliyi peygamber değil tanrı olarak görürler
- aleviliğin islam-hristiyan-zerdüştlük ve şamanizm karışımı başka bir din olduğunu söyleyenler vardır.
- vs.....
bunları iddia eden aleviler müslüman olmadığı için de bunlarla evlenmek caiz değildir.
yani alevilik ile değil, müslüman olmayanla evlenilir mi sorusunun cevabı bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 10 Kasım 2021; 9:58:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X