Şimdi Ara

YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (1386. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
65.078
Cevap
627
Favori
2.941.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
78 oy
Giriş
    İsterseniz özel mesaj ile e-posta adresinizi atın linkleri yönlendireyim adresinize ama serviste güncelleme yaptırmanız daha iyi olur bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Farkındamısınız bilmiyorum ama,çok olamadı 70_100 Beygirli motorların performansını övmek ve beğenmek üzerine yazılan tavsiyelere. Aracın ağırlığı 1.5 ton ve yakıt ta geçmiş motor ve ağırlık karşılaştırıldığında gayet ekonomik bence. Güç her zaman cebe dokunacaktır, tercih meselesi. Yollarımız ve hız sınırları malum. Hükmet bütçe açığı için yapıştırıyor cezayı. 25 senedir ceza yemedim. Son 6 ayda 2 ceza yedim. Çok araç değiştiren, farklı motor şanzıman ve markaları kullanmış birisi olarak, 1.5 ton ağırlığa göre performans gayet makul ve güzel.(Aynı ağırlıktaki passat105_SuperB110_İnsignia136 vs kullanıcıları bile bu kadar şikayet etmiyor ki aracımız Suw ve daha ağır üstelik) Ayrıntılara takılmak yerine tadını çıkarın. Artık ben öyle yapıyorum. Yoksa birkaç donanım veya 5_10 Beygir gücü için birilerini sürekli zengin etmenin anlamı yok... İyi forumlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r2mert

3008'in uzun zamandır bende yarattığı 'GİTMİYOR' hissihttp://www.zeperfs.com/en/duel6441-7309.htm linkte paylaştığım sitede güzel açıklanmış. Belki başkalarını ilgilendirmiyor ama 2016 da test sürüşünde vazgeçtiğim 3008'i yeni motor şanzımanla test sürüşü yapmadan mart ayında aldım. Fark edilir bir performans artışı beklerken tamamen hayal kırıklığı diyebilirim. 'Aracım gitmiyor' memnun muyum? 'HAYIR'
    10.000 kmden sonra bende ayni seyi dusunmeye basladim
    Ozelikle klima aciklen yokus cikmak baya zor oluyor sehir icinde daha nazli

• @blacksea060606
    @civilengineer23
    @acquiles

Yorumlarınız için teşekkür ederim. İlgili sitede en bariz fark Qashqai ile olduğu için onu paylaştım ama diğer SUV lara göre de 3008' in performansının düşük olduğunu görmek üzücü. Amacım bu konu hakkında polemik yaratmak değil kesinlikle. 1.5 - 1.6 arasındaki 100 cc den elbette performans artışı beklenilmeyebilir. Ancak performansın sadece motor hacmiyle alakalı olduğunu düşünmek nasıl bir mantık acaba? Performans deyince aklımıza ne kadar çok parametre geldiğini anlatarak burada ukalalık da yapmak istemem. Yeni nesil motor yeni nesil şanzıman denip ortaya çıkan bir araçtan bahsediyorsak, bunun mutlaka iyiye yönelik bir gelişme olduğunu düşünmek ne kadar mantıksızca? Elbette iyiye yönelik gelişme belki performansta değil verimlilikte ya da başka bir parametrede olabilir.

'Gitmiyor derken?' Araç gitmiyor hissi veriyor desem daha doğru olur diye açıklayabilirim. Ya da hantal kalıyor ani hızlanması yavaş, gaz pedalı hareketlerine anlık tepki veremiyor gibi uzatabilirim. Hacim 100 cc düşük tamam, kilo biraz artmış ama beygir 10 birim fazla, şanzıman 2 vites artmış eski versiyona göre biraz farklılık beklemek haksızlık mı? Ama ne yazık ki olumlu anlamda bir fark hissedilemiyor demek istediğim bu. Yakıt tüketimi verilerine gelirsem, burada diğer arkadaşların tüketim verilerini görünce şaşırdım ve kullanım alışkanlıklarımı irdeler oldum. Hatta bir arkadaşın vites değişiminde gaz pedalını anlık olarak bırakıyorum motorun kendini toparlamasına izin veriyorum diyerek yaptığı önerileri dikkat ederek yaşadığım tecrübelere istinaden 5.5/6.0 aralığında karma tüketim değerlerine ulaştım ki %90'ı uzun yol sayabilirim. Hatta araçta bir kusur mu var diye düşünüyorum çünkü tüketim değeri bana yüksek geliyor.

• r2mert kullanıcısına yanıt
    C suv segmente 3008 hantal demek ciddi birşey bence.

Rakiplerini test ettiniz mi sadece İnternet verisi ile mi bu yoruma ulaştınız.

Zira ilk defa sizden duydum 3008 hantal yorumunu..

Hakli olabilirsiniz ama ben fiili yatta bunu göremedim rakip araçlara kıyasla heleki 2.5 yıl qq kullanmış biri olarak.
    Qq gitmez. Basarsın biraz düşünür sonra gitsemmi gitmesemmi der sonra birden hızlanır..

Tüketim olarak da şehir dışı 4.5,sehir içi 5.9-6.0 ile yine 2.5 yıl 3008 kullandım. Qq dan min 1 litre az tüketimi var.

Sizin hesapta Bi gariplik var sanki

Bir kaç gün test rtme şansınız varsa rakip araçları test edip kendi değerlendirmenizi yapın derim..

Not: turbo araçlarda TURBO LAG konusuna dikkat ederseniz yakit tüketiminiz hatri sayılır düşer. Yüksek tüketim yapan kullanıcıların yaptığı en büyük hata budur. Arabayı çarpışan araç gibi sürekli gaz pedalına basarak kullanırsanız tüketiminiz ortlama 0.9-1 lt kadar fazla olur..

Benim araçta sıkıntı mı var diyen tüm kullanıcılar genelde bu hatayı yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Ağustos 2019; 15:57:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: civilengineer23

1.6 Thp 180hp kullanıyorum bence çok iyi gidiyor, imkan var ise bu motoru test etmenizi öneririm.
    100km'de 2lt fazla yakıyor belki ama 1.6 180'lik aracı gerçekten de test edilmesini tavsiye ederim.
    Almadan önce 1.6 120'lik dizeli test etmiştim fakat yılda maksimum 15000 km yaptığım için performanslı olsun istedim ve test dahi etmeden 180'lik benzinli aldım.
    Gerçekten çok fark var.
  • En son ankaraya gittim ve burada link attım. 4.4 lt ort 105 hızla. 430 km nin ortalaması. Aynı depo ile Ankara şehir içi (ev baktım emlakçı ve sahipleri farklı semtler) 500 km yol daha yaptım 160 götürür diyordu ve totalde 930 km nin ort 4.9 a çıkmıştı. Tekrar yakıt alırken foto çekmeyi açıkçası unuttum. Şuan aracımın km si 4900 oldu. Dizel araçlar özellikle ilk bakımdan sonra ciddi yakıt düşüklüğü sunacaktır size. Kullanım ve şehir mutlaka yakıtı etkiler. Ben 4 leri 1.5 tonluk bir araç için beklemiyorum. Şehir içindede 6.5 e kadar kabul edilebilir bir değerdir benim için. Ancak bu araç şehir içinde 1.6lara göre az yakmak zorunda. Şehir dışında ise küçük motor başta dezavantaj görünsede 8 vites seçeneği ile 1.6 larla benzer rakamı sunuyor. Tam bir şehir içi kullanımım olmadı. Motor yeni. Kompresyon kaçakları motor_süpap vs. kurum bağlayana kadar olacaktır. Söylediğiniz gibi performans düşüklüğü özellikle rampa çıkarken pedal a nazlı dokunur alt vittese atarken geçikme yaşarsanız bariz hissedersiniz. Yine büyük oranda kullanıcı kaynaklı. Kalan sorun da eski tabirle motor açıldıkça ortadan kalkar diye düşünüyorum. Yeni nesil bu motorun bizim beklentimizi karşılayamamasının en büyük sebebi yetersizliği değil, emisyon değerlerini tutturmak adına yapılan ayarlama. Bunun faydasını emisyon değerleri sıkılaştırılırken daha iyi anlayacağız. Araç diğerleri kadar en azından değer kaybetmediği gibi daha uzun soluklu piyasa değerini koruyacaktır. Keyfini çıkarın bence. Bu arada ben neden foto paylaşamıyorum. Gelen Aksesuarları ve aracın son durumunu paylaşacaktım :)
    (Not:Eylülde paylaşırım şehir içi. 2016 1.6tdi 110 luk dsg aracım rutin şehir içi güzergahta 6.2_6.3 sunuyordu bana. 1320 kg lık araç. 7 ileri kuru kavrama. Bu yüzden tam otomatik şanzıman dan ve 1500 kg lik 6.5 ltre tam şehir içi ort çok iyi bir değer olacaktır benim için, ki alt değerleri de sunacağına inanıyorum. Ayrıca 3008 de dikkatimi çeken bir nokta airodinamik tasarım ve büyük, dik ön panjur ve yükseklikten dolayı orta ve kuvvetli rüzgar lı havalarda kullanımda yakıtı 0.3_0.8 litre gibi artırıyor binek araçlarla karşılaştırıldığında. 100_200 km lik mesafede kendi gözlemim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea060606 -- 9 Ağustos 2019; 16:55:17 >

• acquiles A kullanıcısına yanıt
    quote:

Not: turbo araçlarda TURBO LAG konusuna dikkat ederseniz yakit tüketiminiz hatri sayılır düşer. Yüksek tüketim yapan kullanıcıların yaptığı en büyük hata budur. Arabayı çarpışan araç gibi sürekli gaz pedalına basarak kullanırsanız tüketiminiz ortlama 0.9-1 lt kadar fazla olur..

Benim araçta sıkıntı mı var diyen tüm kullanıcılar genelde bu hatayı yapar

Tam olarak ne yapmamız gerektiğini net olarak açıklayabilir misiniz rica etsem? Yapmamamız gereken surekli gaza basmak, orasi belli, ama nasil kullanmamiz lazim. Turbo lag ile bahsettigimiz turbonun devreye daha gec girmesi nedeni ile sabirsiz davranmayip gazi koklememek mi? Bir arkadas yukarida vites yukseltince gazdan ayagi biraz cekip motorun kendine gelmesine musade etmekten bahsetmis.
    Tum bunlar bildiklerimi sapıttırdı benim. Onceki arabamda manuel dizelle gayet yolundaydı hersey. Acaba bir acemiye anlatır misali anlatabilir misiniz işin püf noktalarını?

• Aracım 1.6 sportpack 2018 model performansı sport modda gerçekten beni memnun ediyor, yakıtı çok dert etmeden keyfini çıkartarak sport modda kullanıyorum ve memnunum. Daha önce SUV tarzı Porsche Cayenne, Range rover sport,X5,X3 test etmiş biri olarak söylüyorum bunu.

• Adnan Ak kullanıcısına yanıt
    Aynen.
    Gaza yüklendiginizde devir yukselmeden önce biraz gecikme olur sonrasında turbo devrini alır ve biranda araç ivmelenir. Turbo devrini alana kadar gereksiz gaza yujlenirseniz kullandığınız enerji harekete donusmemis olur..
    Bunu hiç yapmadıysanız zamanla otomatik hale gelir ve kulağınıza güvenin, alisirsiniz.

Yüksek tüketimin en büyük etkisi surucudur..
    Her aracımda fabrika verisini uğraşmadan yakalarım ve bu araçların hepsinde bir çok kullanıcı "olamaz demekki benim. Araçta sıkıntı var" diye şaşırır..

3008 in. Şehir. Içi ortlaamai 5.9-6.0 çok. Rahat yakalanir. İstanbul için çok. Yoğun düzenli köprü trafiği hariç..

Eğer şehir Konya ovası gibi düz ve Trafik siz ise tüketim çok daha aşağılara gelir.

Ama genellersek, aracınız 7 ve üzeri tuketiyorsa birinci neden sürüş şekli.

Orijinalden alıntı: JasoLeon

Merhaba , sizin kapı uygulamanızı gördükten sonra daha aracımı teslim almadan ben de aynı fitillerden sipariş ettim. Bugün ürünler geldi.ama tam olarak nereye yapıştırmak gerektiğini bilemedim.Sizin yapıştırdığınız yer kapının üstündeki orjinal kadife fitillerin tam karşısına mı denk geliyor.Kapıyı kapandığında iki fitil birbirine değmesi mi gerekiyor yani ?
    Yok hocam. Ben göz hizası ile fitillerin denk gelmediği yerlere, biraz göz estetiği ile çektim. Yani fitiller birbiri üstüne gelmemeki. Birde menteşe bölgesinde sensör mü vardır nedir bilmiyorum. Kapıyı ilk bi iki hafta biraz sert örtmeniz gerekebilir ( gerçi biz uaptığımızda sığuktu hava, şimdi sıcak olduğu için gerekmeyebilir. ) resmi tekrar attım. Orta direğe çekmenize gerek yok. Ön kapıdan arka kapıya çerçeve gibi yapmanız yeterli. He yetmez derseniz gelen malzeme orta direğede çekmenize yeter. Umarım sizde biz gibi memnun kalırsınız 🙏🏻
    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.6 120 bg olan versiyon var bende bence hiç hantal değil araç sport modda zaten uçuyor araç.

Orijinalden alıntı: **KAAN**

1.6 120 bg olan versiyon var bende bence hiç hantal değil araç sport modda zaten uçuyor araç.
    Araç seriliği kavramında en büyük etken, önceki araçtır.
    Önceki aracınızdan ara hızlanma konusunda zayıf kalir ise sürücü araçtan tatmin olmaz.
    400 km kullanıp aracın çekişinden memnun kalmayıp satan arkadaşım var.
    Bu muhabbetin sonu olmaz

Iyi forumlar...

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• bayram sonrası aktif iriyıldan fiyat alıcam bakalım anlaşabilecekmiyiz

Bu sefer denemek icin opetten aldim 10 litre bidon 50 liraya bakalim fark olacakmi
    YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU

Orijinalden alıntı: cihanair

Aracim 12.000 km’de
    3, kez ablue uyarisi aldim
    Daha once 2 sefer litresi 2 liradan satilan istasyonlardan almistim
    Bu sefer denemek icin opetten aldim 10 litre bidon 50 liraya bakalim fark olacakmi
    Hissedilecek bir fark olması mümkün değil.

Peugeot tarafından belirtilen kriterlere uyan AddBlue sıvısı Opet veya Shell de satılıyor. Bu sayede herhangi bir arıza olma olasılığı veya kalitesiz AddBlue kullanımı nedeniyle garanti kaybı gibi riskler alınmamış oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Bu nedenle RAKİPLERİYLE FİLLİ OLARAK kıyaslamak lazım dedim zaten

Iyi forumlar...

Peugeot 3008 GT LINE 1.6 BlueHDi 120HP Eat6 300Nm Tork, Ultimate Kırmızı, Parçalı Deri Döşeme, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    Peugeot 5008 1.6 HDi 140HP FAP Auto6R 340Nm Tork, Aluminyum Gri, Açık Gri Döşeme, Cyclone-2 DVD Multimedia, Touch Control Gearbox System, Novatek96655 A118 Araç Kamerası.
    LG 55 LB 652V / LG 65 UB 950V / SONY HT-DDW750 / SONY DAV-IS10 / SONY BDV-E300 / IBM THINKPAD Z60t / ECA CONFEO PREMIX / NOTE 9 512 GB / HONDA KINETIX ZX

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.