< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
YENİ PEUGEOT 3008 ANA KONU (3254. sayfa)
ozcangoral
,
ozcangoral
3 Mobil,
1 iOS
-
-
-
Bende de aynı hibritten var.Genellikle 6.5 ortalama ile geziyorum ve memnunum. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
160 km karar vermek için az olabilir. Hem menzili arttırmak hem de aynı rotayı tersten de katetmek gereklidir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Ülkesini yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. - M.Kemal ATATÜRK, 1930 -
1.2 hibritin vites katarlılığı nasıldır? Konforla ilgili sıkıntılı bir durum var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski 2024 hibrit kullanmaktayım şuana kadar bir problem yaşamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Herkese hayırlı bayramlar. Aracımda (3008 1.5 Bluehdi 2023) yoldayken tiz bir metal sürtünme sesi geliyor. Balata mı bitti acaba diye balatalara baktırdım, bitmemiş. Araç durduğu yerde ses yok. Giderken oluyor özellikle bayır aşağı inerken duyuyorum. Eniştem kendi farklı model aracında tekerlerin bilyelerinden öyle bir sorun yaşamış. Nereye göstermem gerekir. Servisemi yoksa frenciye falan mı bir göstersem bayram sonrası. Başına gelen var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcangoral -- 28 Mayıs 2026; 13:1:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karakter olarak 1.2t grandland aisin ile birebir aynı diyebilirim düşük viteslerde sesli olabiliyor, Spor modda daha sessiz ve daha az hissediliyor geçişler 1.5 dsg tiguanda var 3 araçta bana göre vites geçişlerini hissettiyor. 3 araçta hemen hemen aynı hissiyattalar. 1.2 hibrit 13 15 km hızlarda elektrik motoru geçişlerinde daha fazla hissettiriyor olabilir. Ama 1.2t hibrid olmayan motordan kesinlikle çok daha seri. Qq yu satıp 3008 aldık, çok uzun süre qq 1.3 cvt kullandıktan sonra şanzıman hissiyatında hepsi konforsuz geliyor nedense. Ama yakıt ekonomisi dedik mi kesinlikle 3008 , 6.5-7litre depo hesabi şehir içi geziyorum. (Klima açıkken biraz artmaya başladı sanki.) qq , Tiguan, grandland aynı güzergahta 10-11 yakıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Merhaba arkadaşlar,
bayram tatilinde memlekete gittim. İstanbul-Erzincan. yolda herhangi bir sorun yaşamadım. cuma günü yola çıktım. oralarda dolaştım. bayramın birinci günü arabayı çalıştırdığımda çekirge öter gibi ses geldi. kapatıp tekrar çalıştırdım ses kesildi. bu ses 1-2 gün devam etti. sonra daha ses gelmedi. İstanbul'a döndüm. cumartesi gece. pazar günü aracı yıkamaya götürürken ses yine geldi. Hiç karşılatınız mı? köyde şanzıman ustası ve motor ustası vardı. biri kayışa taş gelmiştir dedi. diğeri gevşemiştir sıkınca geçer dedi. sanayi de ustaya gösterdim. ses kayıştan değil dedi.
ikinci sorunum aracın eski aküsü efb diye hatırlıyorum. efb akü takıldı. start - stop devreye girmiyor. bazı araçlarda agm akü ye denk geldim. bu nasıl oluyor anlamadım. aracım 2020 model. benzinli. bu sorunlar için servis mi? europar mı? sanayi de peugeot ustasına mı göstermeliyim? malum servisler 2 3 kat fiyat veriyor.
çok uzun oldu kusura bakmayın.
Yanıtınız için teşekkürler. 1.2 hibrit özellikle şehir içinde verimli ve mantıklı bir seçenek anladığım kadarıyla. Peki uzun yoldaki konforu ve performansı nasıl, ani yüklenmelerde karşılık verebiliyor mu? Bir de düşük hızlarda sesli derken nasıl bir sesten bahsediyorsunuz?
_____________________________ -
1. Vitese dususte karasizliktan ötürü ufaktan kütürtu olabiliyor ama her zaman degil ayrıca elektrik motoru gecisleri hissediliyor. (Spor modda yapmiyor sanki.) Ayni durum eat 8de ve DSG tarafında da olduğu için çok takmadım. DSG tarafında mekatronik değişimden önce her viteste çok yaşıyorduk bu durumu şimdi sadece düşük viteslerde yapıyor ara ara.
Pürüzsüz sürüş için cvt 😊
3008 ile uzun yola henüz cikamadim oğlan araca çöktügü için, allure donanım ile uzun yol deneyimim olmuştu ses yalıtımi qq dan iyi, Tiguandan kötüydü, uzun yolda kesinlikle yormuyor, performans beklentinize göre değişir. Uzun süredir grandland kullanıyordum şimdi oğlanın Tiguana geçtim ikisinin ortasında performans olarak. Oğlan aracı bırakmadığını göre performansından memnun diyebiliriz😁
GT tarafında akustik camlar vs olduğu için otoban suruslerinde yol sesi vs almayacaktir diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
2020 model 3008 sahibiyim balata konusunda tavsiyesi olan var mı bosh dısında?
Feredo olabilir. Ses uğultu vs yapmaz disklerde sorun yoksa.
Yanıtınız için teşekkürler. Benim için oldukça faydalı geri dönütler. Tiguan güncel öncesi kasa mıydı? Donanımı neydi? 2022-2023 elegance paketleri de değerlendiriyorum aslında. Özellikle süspansiyon konforu ve sessizlik önemsediğim ana kriterler. Bir de ses sistemi memnun etsin düşüncesindeyim :)
2022 elegance, süspansiyon olarak 3008 ile birbirine yakınlar 3008 biraz daha yumuşak olabilir, tiguan bir tık sert ama virajlarda daha güven veriyor, guven verme kismi tamamen psikolojik de olabilir 😁. Geyik testlerine bakmak lazım.
Ses sitemi olarak GT tarafı daha iyi. Ses siteminin en iyisini artık dışarda da taktirabilirsiniz fiyatlarda eskisi gibi uçuk değil ve çok profesyonel iş yapan yerler mevcut.
Bu butcelerde Nissan qq pp de düşünün derim, daha sorunsuz ve şanzıman tarafı daha konforlu. Önceden DSG kullanmadiysaniz kavrama can sikabilir, İstanbul dışında iyi usta bulmak zor.
180hp spor mod. tadından yenmiyor. gaza dokununca kopuyor. benzini su gibi içiyor orası ayrı. virajlarda iyi yapışıyor. çok fazla araç deneyimim yok. 2020 allure bendeki de. özellikle arkadan selektör yapıldığında spor alıp aynadan bakması inanılmaz keyifli. kesin diyordur. ne uzadı be diye.
Geçmek istiyorsa, bırakın yol verin :)))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Ülkesini yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. - M.Kemal ATATÜRK, 1930
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt