Şimdi Ara

Yeni parti'de devrim: Artık üyeler doğrudan Genel başkanı seçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlçe ve il meclislerindeki komisyonlarımız, kurullarımız, yeni gelen her üyenin, her bir üyemizin yetkinliğine, etkinliğine, ayıracağı zamana, verebileceği emeğe göre onları kapsayan, onları çalıştıran, onların çalışmalarına destek veren ve siyasetin gücünü onlardan alan dinamik yapılar olarak siyaset sahasında bazı hususları oluşturacaktır. Yeni Parti'ye yeni katılan bir üye, 'Seçimler geçti, birazcık bekle, birazcık seni tarayalım, bir görev veririz.' yerine kendini içinde bulduğu dinamik, akışkan, kapsayıcı ve sürekli siyaset yapan, siyaset üreten bir modele dâhil olacak. Modelin kendisi zaten yeni üyeyi ya da şikayet edeni kendi içine çekecek, kendi safına çekecek, iktidarın değişmesini beklemek yerine değiştirenlerden, değişmesi için çaba sarf edenlerden biri haline getirecektir. Siyasi partileri içine kapatan, bazen parti içi iktidar hedefiyle partiyi gerçek iktidar hedefinden uzaklaştıran delege sistemine dayalı eski nesil örgütlenme biçimini terk ediyoruz. Artık delegelik, Siyasi Partiler Kanunu'nun görevini yerine getirmek için teknik bir görev olarak kalacak. Yeni partimizde her bir üye ilçe başkanını, il başkanını, genel başkanı doğrudan seçecek. Yeni Parti, Türkiye'de siyaset yapış biçimini değiştirecek, Türkiye'de siyasetin yapılış biçimini değiştirecektir. Artık üyeleri geri plana atan eski nesil siyaset anlayışı sona erecek, üyelerin söz, yetki ve karar sahibi olduğu yeni nesil siyaset, Yeni Parti ile birlikte kurulacaktır. Bizim partimizin gücü liderinden, yöneticilerinden değil, partimizin gücü örgütünden ve bilhassa her bir üyesinden gelecektir. Geçtiğimiz son grup toplantısında, zamanı gelmiş, başka çaresi kalmamış bir ayrılıktan hemen önce nasıl son bir teklifse bütün üyelerle yapılacak bir genel başkan seçiminin son çare olduğunu söyledim ve buna cevap alamadım. Ya da 'Efendim, mümkün değil.' diyenlere, yani mümkün görmeyenlere, o yüzden de iktidar değiştirmek yerine kendine muhalefeti sadece mümkün görenlere bu siyasetin nasıl mümkün olacağını görmek için Yeni Parti'yi izlemeye davet ediyorum.

işte artık yeni partiye üye olmak daha anlamlı hale geliyor.

• Ak parti de böyle başlamıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yeni parti bir de yeni mobil uygulama yapıp büyük kararlarda partiyelerinin uygulama üzerinden oy verebileceği bir şey yapsalar kararları partinin üyelerinin verdiği karara göre alsalar daha güzel olur.

• Navi kullanıcısına yanıt

Onlar mecbur kendilerini saklamak zorundaydı. Şimdiki haliyle başlasalar iktidar olamazlardı çünkü çıkarcılar ve biatçılar olmayacaktı, kemik kitlesi şimdiki gibi %30 değildi.

kudur , artık derin güçler başımıza bir genel başkanı zorla dayatamayacak. üyeler istediğinde genelbaşkan değişikliği yapabilecek.

• Delegeler satın alındı palavrasını kullanamayacaklar artık. Bu adaletli karar bu ülkede tutar mı orası zor işte.

Her il kendi delegesini seçsin

her ilçe belde hatta köy kendi temsilcisini seçsin ve kademe kademe seçimler ile bir Siyaseti parti yönetimi oluşsun bu kısmen güzel. ( Tabi insanın olduğu her yerde bir hinlik cinlik çıkar bu sefer seçilen temsilci benim işimi gör bana para ver benim adamımı şuraya yerleştir moduna girebiliyor. )

Lakin bir partinin üyeleri doğrudan genel başkanı seçsin sağlıklı olur mu emin olamadım.

Çünkü orada siyaset değil tanınırlık veya Reklam veya para pul güç ön plana çıkar... Çok kaliteli bir Akademisyen veya eski asker veya Eski hakim savcı bir ünlü ile bir ağzı laf yapan paralı birisi ile yarışamaz ne kadar kaliteli siyasetçi olsada.

Mesela düne kadar Haluk Levent aday olsa muhalefette bir partinin genel başkanlığını çok ama çok rahat kazanabilirdi. Veya ünlü televizyonucu sanatçı dizi oyuncusu popüler olduğu bir dönemde çıkıp genel başkanlığı alabilir bu mantık ile...

Açıkçası partilerde siyaset kapalı devre ve siyasetçi ile yapılması daha sağlıklı olabilir. ( Tabi o siyasetçileri alttan halk getirecek. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Ağustos 2026; 17:37:15 >

• Navi kullanıcısına yanıt

EYeni parti'de devrim: Artık üyeler doğrudan Genel başkanı seçecek rdoğan eski bir konuşmasında "demokrasi bir tramvaydır inmek istediğimiz durağa gelince ineriz " demişti. O sözü atlanmış muhtemelen.

Şu en çok akp li seçmenin gittiği ve memnun kaldığı lokanta değil mi orası?  

diyen de biraz daha ucuz olsun diye hayatta duymadığım operatörleri kullanıyor onu napacağız Yeni parti'de devrim: Artık üyeler doğrudan Genel başkanı seçecek hayır madem başkalarına sallayacaksın dönüp bir kendine bak demezler mi, daha ucuza tarife araştırmaktan devreler yanmış. hareket dökümü özelliği çok kullanışlı bir özellik, daha tecrübeliler genelde kapatıyor. yeni partiye bağış yapmadım ve yapmayı da şimdilik düşünmüyorum, ancak kendi halime bakmayıp başkalarını alaya alacak kadar tuhaflaşmadım.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Yok yine de dayatirlar isterlerse, Nevsin'e, Ozlem'e, Fatih'e, 3-5 de sanatci bozuntusuna 2 yazi yazdirirlar sosyal medyada, bitti gitti, HALK onlar ne derse pesinden gider zaten kendi dusunceleri yoktur ki, Bu yazdigim insanlar Kemal'in pesinden suruklemedi mi HALK'i?

SImdi yazsalar Ozgur kotu ama falanca harika yaaa diye, HALK o falancaya vermezse bir halt bilmiyorum!

Basimiza ne geliyorsa bu HALK'in yuznden gelmiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu partide besleme üyelere ve ülkeyle alakasız insanlara ne dert oldu. Akpliler önce düşen ihracatı, ülkede düşen alım gücünü nasıl çözeceğini bulsun. Partiden para atsınlar trollük yapayım demekle olmuyor.

• Birileri gram değişmiyor :D Her konuyu delirin kudurun çatlayın gibi yorumluyor 25 yıldır ve bu mantık KAYBETTİRİYOR. Zamanında KK'yi eleştirirkende aynı kitle aynı cevapları veriyordu.

Yeni parti elinde sonunda CHP ile birleşecek fazlada şey yapmayın bence... Havası sönünce gazı kaçınca görürüz seçime yakın veya seçimden sonra KK'de kurultay ile değişirse nasıl geri yanaştıklarını.

Özgür Özel şimdi bol kepçeden atıyor nede olsa soran sorgulayan yok yarın öbür gün yapmıyorum dese kim ne diyecek olmadı dese kim ne diyecek. Ve seçimde 1. parti olmazsam istifa ediyorum deyip etmez ise parti beni istedi dese kim karşı çıkacak ? Seçimi kaybeder kurultay ister kurultayda delegeler gene onu aday yapar görüyon mu sen tühh gene ben geldim diye dövünür sonra.

Mevcut siyasi partililer kanununada aykırı bu olay bunun için kanun değişmesi gerekir bu arada. ( İktidar olursalar ve değiştirirseler bilemem veya bir bypass yönetmi bulursalar bilemem. )

Not: Bu arada verilen şu söz geldi aklıma. Kurultay salonunda yeminler sözler verildi 4-5 ay sonraki yerel seçimde Tüm adayları kendileri keyfi belirledi delegeye ve seçmene sorulmadı. Ve o adaylar nasıl yanlış görüyoruz operasyon üstüne operasyon ile.

Yeni parti'de devrim: Artık üyeler doğrudan Genel başkanı seçecekx (formerly twitter)
    Cengiz ALÇAYIR (@AlcayirCengiz) on X
    https://x.com/AlcayirCengiz/status/1723626324210728962

• Hayırlı olsun o zaman

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.