Şimdi Ara

YENİ NESİL TV LER KAÇA AYRILIR VE TAVSİYE..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayarda Lcd Moitör ile 2008 de tanıştım ama televizyonda hala tüplü 70 ekran beko var, ve son teknolojiden bihaberim. Lcd tv var led tv var plazma var. Nedir bunalr böyle çeşit çeşit, Ayrıca tüplü televizyonlarada 37, 55, 70, 82 vs.. lcd plazma ve let tv lerde hangi inç ölçüsüne denk gelmekte. Birde artık eskisi gibi uydu alıcılar artık yeni nesil tvlerde montajlı bir şekilde olmakta eskisi gibi yv ayır uydu alıcı ayrı değil. İyi bir şey bence bu.

Şimdi tüplü 70 ekran televizyonum herhalde ölecek uğraşmaya yaptırmaya değmez. Bugün hangi marka model üzerinde monteli kendinden uydu alıcılı ve büyük ekran almalıyım tavsiyeleriniz nelerdir, ama önce öğrenmem gereken lcd tv mi iyi led tv mi iyi plazma mı, ayrıca yeni nesil tv ler kaça ayrılmakta (lcd,let tv, plazma tv gibi) . yardımcı olur musunuz?

lcd kendi içinde ikiye ayrılır
    LCD: CCFL dediğimiz katot arka aydınlatmaya sahip olanlar, eski tiptirler artık piyasada pek yok

LED TV: aslında bu da lcd dir tek farkı arka aydınlatması BEYAZ LEDlerden oluşur aslında bu tv yurdışında "LED arka aydınlatmalı LCD TV" diye anılır ve LED TV deyimi müşteriyi aldattığından kullanılmaz

Plazma TV: Lcd den çok farklı bir teknolojidir her hücre içinde fosfor bulunur ve bu şekilde çalışır dolayısıyla arka aydınlatmaya gerek duymaz, siyah beyaz oranı daha iyidir renk sıkalası yüksektir. Tepki süresi çok iyidir ama LCD olmadığından önünde koruma camı mevcuttur buda daha fazla yansıma yapar (Benim kendi tercihim plazmadır + ve - ile değerlendirmek lazım)

OLED TV : Gerçek LED TV organik led de denebilir. Daha tam olarak piyasada yok ama çıkınca 10bin tl olacaktır.

GÖZLÜKLER: FPR ve aktif olarak 2 tiptir

FPR: TV de bulunan bir film yardımı ile gözlük değil de tv ekranı ikiye böler yatay çizgiler yakından bakınca belli olur çöz. değeri %50 düşer, kaliteden ödün verir ama gözlükte titreşme dediğimiz olay yaşanmaz gözü daha az yorduğu söylenir.

Aktif :
    Tüm plazmalar samsung tv ler bunu kullanır
    TV arka arkaya resimleri ekrana %100 çöz değerinde gönderir gözlük sırası ile gözleri aç kapa yapar ve 3d oluşur. Kalitede kayıpsızdır ama titreşme denen hadise yaşanabilir...

Milletin ağzında sakız olan gerçek tüketim: 50" Plazma tv ortalamada 130W tüketiyorsa, 47" LED aydınlatmalı LCD tv de 65w ise aradaki 65w ile günde 10 saatini tv başından kalkmadan tv ile yaşayan bir ev düşünürsek...
    0.065x10x0.3=0,195TL günlüktür; 5,85TL aylıktır; 70,2TL yıllıktır.

• merhaba ps 3 için full hd 3d coverter li tv tavsiye yardım olabilirse Sony veya japon olsun oda mı olmadı vestel veya kore 32 inc en fazla 2000 tl lik tv tavsiye edeniniz var mı

• Merhabalar TV seçme konusunda her kafadan bir ses çıkması, kişilerin ihtiyaçlarına, zevklerine ve beklentilerine göre farklı memnuniyet ve tavsiye profilleri oluştuğunun hepimiz farkındayız.

Bu durumlarda en önemli olan samimi kullanıcı incelemelerinin bie en doğru bilgiyi verdiği ve neye göre seçim yapacağımızı kulağımıza fısıldadığının farkında olaraktan size aşağıda bir inceleme blogu linki gönderiyorum.

http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2013/02/tv-alma-maceras.html

Umarım bazılarının seçim kriterlerinin belirlemesinde faydalı olurum.
  • PHILIPS 47PFL6097K/12 3D Smart Ambilight aldım.2399TLye Teknosa turuncu indiriminden. Çift işlemcili, 600hz, kanal geçişleri iyi. görüntü güzel, 6 gözlük pasif ve ambilight var.Yanında cam sehpa hediye.12 ay teknosa film kulübü üyeliği var. 2 ay digitürk lig tv dahil deneme paketi var.
    3dled alacaksanız pasif gözlüklü tercih edin.Baş ağrısı yapmaz pasif olduğu için ve kutudan 6 gözlük çıkıyor.3d si iyi ve philips ambilight(arka led aydınlatması sahneye göre renk değişen özelliği güzel ). Görüntü kalitesi iyi. Bu tv yi Tavsiye ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.