Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız şöyle garip bir durum var, componentler kaynaklardan çok daha ileride. Desteklediği çözünürlükte bir film var mı, nasıl yapılır maliyeti nedir bilemiyorum. Ama kısa sürede hdmi çöp olursa herhalde en hızlı değişimlerden biri olur.
  • Bu displayport yeni ekran kartlarında var. Yeni bağlantı türünün bu olacağını okumuştum bir yerlerde. Daha biz hdmi kullanamadan kalkarsa şaşmam valla.
  • Arkadaşlar yardımcı olurmusunuz

Yeni nesil ses formatlarını içeren bluray filmleri pc de izlemek istiyorum,Samsung lcd tv'im var,HTPC sitemimi DENON AVR 1909 amfime görüntüyü hdmi, sesi ise optik yöntemle bağladım ancak Dolby True HD ve DTS MA formatlarını amfim çözemiyor, bu formatları dolby dijital yada dts surround olarak ekranında gösteriyor ve çözüyor,normal bluray disklerde hiçbir sorun yok Dolby True HD amfimin ekranında yanıyor.
    Hardiskimde depoladığım bu orjinal blurayleri nasıl amfime aktarıp çözebilirm ne gibi bir yönten önerirsiniz? asusun Xonar HDAV1.3 HDMI ses kartı bir çözüm olur mu yada ps3 slim mi bir çözümmüdür?

yardımlarınız için çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PANTER_111

Dolby True HD ve DTS MA formatlarını amfim çözemiyor, bu formatları dolby dijital yada dts surround olarak ekranında gösteriyor ve çözüyor,normal bluray disklerde hiçbir sorun yok Dolby True HD amfimin ekranında yanıyor.

bu formatları amfin çözer,fakat kuvvetle muhtemel ses kartın bunları desteklemiyor,çözemiyor yada gönderemiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Dolby True HD ve DTS MA formatlarını amfim çözemiyor, bu formatları dolby dijital yada dts surround olarak ekranında gösteriyor ve çözüyor,normal bluray disklerde hiçbir sorun yok Dolby True HD amfimin ekranında yanıyor.

bu formatları amfin çözer,fakat kuvvetle muhtemel ses kartın bunları desteklemiyor,çözemiyor yada gönderemiyor...

ses kartı onboard zaten realtek hd audi olarak geçiyor,anladığım kadarıyla amfiye gönderemiyor bitstream yapamıyor napmak gerekir ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

ses kartı onboard zaten realtek hd audi olarak geçiyor,anladığım kadarıyla amfiye gönderemiyor bitstream yapamıyor napmak gerekir ?

sanırım pamuk eller cebe,yeni bir ses kartı alacaksın anlaşılan.çözmeden aktarabilse sorunun çözülürde, "de" si var işte...

• ati nin 50** serisi ekran kartları bu işi yapıyor deniyor.ben aldım ama yapamadım power color 5750 ati ekran kartı...araştırıyorum bi yerde hatamı yapıyorum diye bakalım ne cıkacak bu işten.avr de truehd ışığını görmek nasip olmadı henüz
  • Ps3'un son firmware update'i ile ses sistemim kendini Digital moduna alip Dolby Channel 5.1 vermeye basladi. Daha once 5.1 secsem bile PLII ve LPCM gorunuyordu altta. ben ne olduklarini bilmedigim icin Dolby Channel 5.1 yaptim herhalde diyordum kendi kendime. Yalniz simdi de Dolby Channel 5.1 calisinca oyuna LPCM'den Digital'e gecerken hoparlorlerden sigorta atma gibi ses geliyor cat diye. Korkutuyor beni acikcasi.

Ayrica ses sistemim DTS destekli. Samsung HT-Tz 215 diye bir Home Theater. DTS sectigimde Ps3'te, dvd control ekranina bakiyorum, hic bir sey degismiyor. Yine PLII ve LPCM olarak devam ediyor. Bunun sebebi nedir ?

Technics SA-AX 710 Dolby Prologic 5.1 Multichannel diye eski bir receiverimiz var. Bu saatten sonra bu ne ise yarar ? 12 sene oldu alinali. Yaninda da Jamo BX 200A kabinler var. Oyle bos bos yatiyorlar. Muzik dinlemek disinda bunlarla ne yapabilirim? SA-AX 710'u 2. elde okutsam cok mu ucuza gider ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 21 Ocak 2010; 4:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

ati nin 50** serisi ekran kartları bu işi yapıyor deniyor.ben aldım ama yapamadım power color 5750 ati ekran kartı...araştırıyorum bi yerde hatamı yapıyorum diye bakalım ne cıkacak bu işten.avr de truehd ışığını görmek nasip olmadı henüz

hadi bakalım hayırlısı
    eğer bir gelişme olursa haberimiz olsun,orjinal bluray disk haricinde bana da nasip olmadı dolby true hd ve dts master hd formatları avr de görmek
  • arkadaşlar bir konuda bilgi istiyorum media playerler sadece dts mi çözüyr
    yeni nesil ses Dolby True HD Dolby Digital Plus çözemiyor sanırım bunu yapan modeller falan var mı
  • @mustist81, çözüyor derken yani ampli kullanmadan mı?

Eğer ampliye bitstream yapabilen medya var mı diye soruyorsan babalar gibi bir PopcornHour C-200 var
  • evet amfi kullanmadan çözebiliyor mu
  • sistemlerinde komponent cikis kullananlar icin onemli bir haber....

Audioholics Home Theater, HDTV, Receivers, Speakers, Blu-ray Reviews and News
    2010: The Year AACS and HDMI Kill Off Component Video
    http://www.audioholics.com/news/industry-news/aacs-hdmi-kill-component-2010

• dENON 1910 artı 7.1 hop seti var

şimdi bir oynatıcı almak istiyorum bu blue ray player PS3 mü olmalı popchorn c 200 mü olmalı yoksa 500-600 TL lik blue ray player mi olmalı... fiyat problem değil... amaç denon 1910 un desteklediği tüm dts true hd ses leri almak.. sanırım ps3 de alamıorz...

eğer PS3 tüm sesleri destekliyor ve güzel veriyorsa ps 3. popcorn sıkıştırılmış filmler yüklendiği için seste kayıp oluoyr diye biliorm... gerçi sıkıştırılmamış yüklersek bozulmaz... :) ya Blueray player ya da ps 3 ya da popcorn... işte tavsiye bekliorm.. teşekkürler

BU ARADA BLUERAY DISK almak istiyorum... yani MKV filan izlemiyeceğim. Blueray disk arşivi yapmak için BD alıcam.. o anlamda fikir verebilirseniz çok memnun olurum... o yüzden pocorn c200 ü eleyebiliriz mi?. internetten film indirmiyorum. orjinal almak istiyorum ve onları izlemek istiyorum...

benim düşüncem 500-600 TL ye Blueray player.

Birde oyun konsolu olarak Xbox360...

ama Blueray player ile Ps3 aynı işlevi yapıyor ise direkt PS3 alırım...

Teşekkürler.. çok karışık yazdım biliorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 15 Mart 2010; 22:49:58 >

• Ps3 gayet başarılı bluray'lerde. Eğer oyun da oynayacaksanız bence hiç bir eksiği yok diğer br-player'larla, fazlası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Ps3 gayet başarılı bluray'lerde. Eğer oyun da oynayacaksanız bence hiç bir eksiği yok diğer br-player'larla, fazlası var.

Teşekkür ederim... yeterli oldu... madem Truehd gibi sesleride çözüyor.. Ps3 alayyım o zaman...

Teşekkürler dr.feelgood :)
  • Y.dışından film almıyor olsam ben de sadece ps3 alırdım ama universal bir bluray player'a ihtiyacım olduğu için oppo'yu da aldık. Global dünya falan diyorlar hala region code'lar pal'lar ntsc'ler falan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Y.dışından film almıyor olsam ben de sadece ps3 alırdım ama universal bir bluray player'a ihtiyacım olduğu için oppo'yu da aldık. Global dünya falan diyorlar hala region code'lar pal'lar ntsc'ler falan...

120 GB PS3 Slim almayı düşünüyorum... :) birde LCD aldıkmı sistem tamamdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdwatcH -- 16 Mart 2010; 1:00:35 >
  • Merhaba,

Sonunda avr'de mavi HD AUDIO ışığını gördüm :)))

Denon 1910'a bağlı pc kullanıyorum. Ati 4670 hdmi ile bağlıydı sonradan öğrendim ki atinin 5serisi sadece hd ses formatlarını bitstream ile aktarabiliyormuş. Ben de fırsat bulunca 4670i satıp 5670 aldım sadece ses için.

Dün akşam itibariyle sonunda bu işi başınca mutlu oldum :)

Henüz çok uğraşamadım ama anladığım kadarıyla vista'da olmuyor, sadece win 7 bu desteği veriyor. Codec'te önemli . ffdshow'un hd audio seçeneklerinin olduğu bir codec i var. Onunla çok rahat bir şekilde oluyor. Film olarak da lord of the rings'lerin 20gb olan mkv bluray rip versiyonları var. İçlerinde dts ma ses var. Bu filmi dediğim şekilde oynattım ve amfimde o mavi ışığı sonunda gördüm.

Ses olarak bir fark var m bilmiyorum sadece teknik boyutundayım şuan...

Aynı işlemi yapacak olanlara daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

• up...
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.