Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.Feelgood

Y.dışından film almıyor olsam ben de sadece ps3 alırdım ama universal bir bluray player'a ihtiyacım olduğu için oppo'yu da aldık. Global dünya falan diyorlar hala region code'lar pal'lar ntsc'ler falan...

ilgi görmez oldu?
    acaba her ses formatlarını öğrendimi!
  • Emeği geçenlere teşekkürler.
    Ancak buradaki temel bilgi ve önerilere bakılmadan pek çok konu başlığı açılıyor, yeniden keşfedilmeye çalışılıyor hemen her şey.
    Mümkünse ilk sayfanın gözden geçirilmesi de faydalı olabilir mi..
  • 2011 in ilk mesajını da ben atayım!

Toparlamak gerekirse, Yeni nesil tüm codecleri verimli çalıştırabilmek için hem player da hem de AVR de bu codeclerin bulunması gerekiyor. Egre bir tanesinde bu codec yoksa En verimli olarak eski ve iyi ses verip DTS çözebilen bir AVR ile yeterli miktarda ses alınabilir gibi gorunuyor. Hem de uygun bir fiyata.

Yorum;

En yeni ses Fromatı ile alınan ses kaltesi %100 ise ( DTS HD MA )
    Biraz eski ama analoglarla bile olsa DTS yapan bir AVR ile % 90 ( DTS )
    İlk DD ve 5.1 lerde ile aynı film %60
    TV hop ile %20

Bu tabiki ilerleyen zamanlarda yeni mediyaların kalitesi ile de değişebilir. Belki Bu bitstream kullanarak inanılmaz iyi sesler aktarılabilir. Bilemiyorum. Şu anki durum bana bu şekilde gibi gözüktü.

@Dr.Feelgood; Yurd dışında ps3 alınırsa burdaki bd leri oynatmıyor ama oyunlar heryerde aynı calısıyor. Oyunlarda bölge farkı yok diye biliyorum.

• İnanılmaz ifadesini kullanmayalım bence, "şimdiye kadar neler kaçırmışım be" ifadesini kullanan (ses açısından tabi) denk gelmedim şimdiye kadar.

Kalite sıralaması: DTS HD MA - DTS HD HR - DTS HD - DOLBY TRUE HD - DTS - DOLBY DIGITAL (LPCM nereye girer bilmiyorum herhalde dts den önce gelir)
    Ben görüntüde şunu merak ediyorum. 3D seyredenler ne diyor.
  • @tcmb, 3D konusunda da benim gorusum ses yeni nesil codecleriyle aynı olucak;
    3D izlediğim tv baya iyi bir tv di 55" kadar buyuk. Bi kere o titreşimli, pille çalışan gozluklerden takmak gerekiyor. Beni cok fazla rahatsız etmedi ama gozu yorulan cok kişi duydum. Beni rahatsız eden kullanma klavuzunda uzun süre takılmaması gerektigi. goz bozukluklarına yol actıgı gibi bir not. niye saglıgımı riske atayım bu keyif için. bilg ekranından da surekli radyasyon alıyoruz, o da ayrı bi konu. Ama bunun etkisi daha hızlı olabilir. bi kere dusunmek gerek.

Su gozluk işini hallederlerse ve gozluge gerek kalmadan 3D olursa daha keyifli olucak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nailefendi

@tcmb, 3D konusunda da benim gorusum ses yeni nesil codecleriyle aynı olucak;
    3D izlediğim tv baya iyi bir tv di 55" kadar buyuk. Bi kere o titreşimli, pille çalışan gozluklerden takmak gerekiyor. Beni cok fazla rahatsız etmedi ama gozu yorulan cok kişi duydum. Beni rahatsız eden kullanma klavuzunda uzun süre takılmaması gerektigi. goz bozukluklarına yol actıgı gibi bir not. niye saglıgımı riske atayım bu keyif için. bilg ekranından da surekli radyasyon alıyoruz, o da ayrı bi konu. Ama bunun etkisi daha hızlı olabilir. bi kere dusunmek gerek.

Su gozluk işini hallederlerse ve gozluge gerek kalmadan 3D olursa daha keyifli olucak gibi.

evet gözlüksüz 3D olayına girselerde gözlük üstüne gözlük takma eziyetide bitse.ben o sebeple pek 3D olayına takılmıyorum.
    çokta acelesi yok benim için.ama izlediğim 3D lerden yola çıkcak olursam,bunun için ekran ne kadar büyük olursa etkisi o kadar
    iyi oluyor demek kesinlikle doğru olur.öyle 40" tv de 3D izliyorum diyenlere ben sadece gülüyorum,bu iş için en uygun tv ebatları
    55"-60"-65" ve tabiki barko ile dev perdeler,bilmem katılırmısınız?

• tamerege: Katılıyorum bencede 3D içın büyük görsel olması lazım .Bana görede min 60 inch ve yukarısı lazım.
  • konuya ortadan dalmış gibi olcam ama kusura bakmayın. Philips HTS 3560 ev sinema sisteminin artıları nedir eksileri nedir? Bi yardımcı olur musunuz???

Önemli özellikler

Sıkıştırma formatları DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MKV, avi
    Ön / Yan bağlantılar MP3 Line-in, USB
    Arka Bağlantılar AUX girişi, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Oturtmalı Bağlantı Multich Konnektörler, FM Anteni, HDMI çıkışı, LAN
    Ses Geliştirme Gece Modu, Tiz ve Bas Kontrolü
    Ses Sistemi Dolby Prologic II, Stereo, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus
    Teknik spesifikasyonlar

Aksesuarlar
    Birlikte verilen aksesuarlar: Uzaktan kumanda pilleri, CVBS video kablosu, FM anteni, Güç kablosu, Hızlı başlangıç kılavuzu, Uzaktan Kumanda, Kullanım Kılavuzu, Dünya Çapında Garanti belgesi
    Müzik Çalma
    Sıkıştırma formatı: MP3, WMA
    MP3 bit hızları: 112 kbps - 320 kbps
    Çalma Ortamı: Ses CD'si, CD-R/RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, USB flash sürücü, DVD+R/-R DL, MP3-CD
    Bağlanabilirlik
    Ön / Yan bağlantılar: MP3 Line-in, USB
    Arka Bağlantılar: AUX girişi, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Oturtmalı Bağlantı Multich Konnektörler, FM Anteni, HDMI çıkışı, LAN
    Boyutlar
    Merkez Hoparlör Derinliği: 92 mm
    Merkez Hoparlör Yüksekliği: 95 mm
    Orta Hoparlör Ağırlığı: 0,77 kg
    Merkez Hoparlör Genişliği: 161 mm
    Ön Hoparlör Derinliği: 87 mm
    Ön Hoparlör Yüksekliği: 161 mm
    Ön Hoparlör Genişliği: 95 mm
    Ön Hoparlör Ağırlığı: 0,56 kg
    Ambalaj Derinliği: 400 mm
    Ambalaj Yüksekliği: 360 mm
    Ambalaj Genişliği: 560 mm
    Arka Hoparlör Derinliği: 87 mm

Arka Hoparlör Yüksekliği: 161 mm
    Arka Hoparlör Genişliği: 95 mm
    Arka Hoparlör Ağırlığı: 0,56 kg
    Set Derinliği: 351 mm
    Set Yüksekliği: 58 mm
    Set Genişliği: 360 mm
    Set ağırlığı: 3,22 kg
    Subwoofer Derinliği: 369 mm
    Subwoofer Yüksekliği: 309 mm
    Subwoofer Genişliği: 123 mm
    Subwoofer Ağırlığı: 3,81 kg
    Ambalajla birlikte Ağırlık: 12,3 kg
    Hoparlörler
    Orta frekans aralığı: 150 - 20000 Hz
    Merkez hoparlör empedansı: 4 ohm
    Uydu hoparlör frekans aralığı: 150 - 20000 Hz
    Uydu hoparlör empedansı: 4 ohm
    Subwoofer frekans aralığı: 40 - 150 Hz
    Subwoofer empedansı: 4 ohm

Subwoofer tipi: Pasif
    Güç
    Güç tüketimi: 100 W
    Güç kaynağı: 220-240V, 50Hz
    Bekleme durumunda güç tüketimi: < 0,9 W
    Ses
    Frekans tepkisi: 20-20000 Hz
    Sinyal gürültü oranı: >65 dB
    Ses Geliştirme: Gece Modu, Tiz ve Bas Kontrolü
    Ses Sistemi: Dolby Prologic II, Stereo, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus
    Toplam Güç (RMS): 1000 W
    Ekolayzır ayarları: Aksiyon, Klasik, Konser, Drama, Jazz, Rock, Spor
    Resim Oynatma
    Resim Sıkıştırma Formatı: GIF, JPEG, HD JPEG
    Görüntü Geliştirme: Döndürme, Müzikli slayt gösterisi, Büyütme
    Çalma Ortamı: CD-R/RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, USB flash sürücü
    Tuner/Alım/İletim
    Tuner Bantları: FM
    Video Oynatma
    Sıkıştırma formatları: DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MKV, avi
    Çalma Ortamı: CD-R/CD-RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, DVD-Video, Video CD/SVCD, BD Video, BD-R/RE 2.0, USB flash sürücü

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Orijinalden alıntı: nailefendi

@tcmb, 3D konusunda da benim gorusum ses yeni nesil codecleriyle aynı olucak;

evet gözlüksüz 3D olayına girselerde gözlük üstüne gözlük takma eziyetide bitse.ben o sebeple pek 3D olayına takılmıyorum.
    çokta acelesi yok benim için.ama izlediğim 3D lerden yola çıkcak olursam,bunun için ekran ne kadar büyük olursa etkisi o kadar
    iyi oluyor demek kesinlikle doğru olur.öyle 40" tv de 3D izliyorum diyenlere ben sadece gülüyorum,bu iş için en uygun tv ebatları
    55"-60"-65" ve tabiki barko ile dev perdeler,bilmem katılırmısınız?

Evet katılıyorum. benim izledigimde 55" di ve o dev gibi tv bana ufacık gelmişti. 3D de su da var bence sinema dada en buyuk ekranda izlemiştim ama yine de kucuk gelmişti. biraz doyumsuzum galiba ya da bu 3D de bi sey var :) 3D izledikten sonra 60 " tv bakmaya basladım ama ınanılmaz pahalı. Toshiba ve philips in gozluksuz 3D calısmaları var bakalım ne kadar tutucak...

• Böyle bir konu bulmusken uzman arkadasların da bulundugunu varsayarak bir soru sorayım.

Yeni aldıgımız ev sinema sistemine burn-in işlemi uygulamak faydalı/gerekli mi ses kalitesini arttıran bir işlem mi dezavanjları var mı?
    Kaç saat süreyle hangi ses seviyesinde yapılmasını tavsiye edersiniz?

Genellikle bu işlemi kulaklıklarda yapan arkadaşlar mevcut sıklıkla...
    Daha düne kadar ev sinema sistemleri için yapıldıgını ne duymuş ne de okumuştum.
    Ancak dün elime geçen HT Optimizer DVD'sinde böyle bir seçenek mevcuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

İnanılmaz ifadesini kullanmayalım bence, "şimdiye kadar neler kaçırmışım be" ifadesini kullanan (ses açısından tabi) denk gelmedim şimdiye kadar.

Kalite sıralaması: DTS HD MA - DTS HD HR - DTS HD - DOLBY TRUE HD - DTS - DOLBY DIGITAL (LPCM nereye girer bilmiyorum herhalde dts den önce gelir)
    Ben görüntüde şunu merak ediyorum. 3D seyredenler ne diyor.

PCM'i burada 1.sıraya koymak gerekir bence,zira sinemadaki ses PCM uncompressed dir..İlk çıkan blu raylerde PCM vardı sonra dolby True Hd DTS HD vs. geldi.PCM uncompressed den sonra DTS HD Türevleri sonra Dolby True HD gelir..Gerçi kaynak çnemli güzel kopya edilmişse True HD DTS den daha güzel olabilir warner Dolby ile çalışıyor Century fox vs diğer firmalar DTS ile..Tercih meselesi bu.

• Bu topik bana göre şu DH deki en faydalı topiklerden biri...devam etmesi gerekirdi malesef hareket yok ölmüşte demek istemiyorum ama çok istifade edilcek bir topik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvankarabulut90

www.bluraydiskarsivi.com orjinalden kopya bluray disk satışı yapılmaktadır

sizinkilerde kaliteli olsa bile sonuçta korsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plaxo

konuya ortadan dalmış gibi olcam ama kusura bakmayın. Philips HTS 3560 ev sinema sisteminin artıları nedir eksileri nedir? Bi yardımcı olur musunuz???

Önemli özellikler

Sıkıştırma formatları DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MKV, avi
    Ön / Yan bağlantılar MP3 Line-in, USB
    Arka Bağlantılar AUX girişi, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Oturtmalı Bağlantı Multich Konnektörler, FM Anteni, HDMI çıkışı, LAN
    Ses Geliştirme Gece Modu, Tiz ve Bas Kontrolü
    Ses Sistemi Dolby Prologic II, Stereo, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus
    Teknik spesifikasyonlar

Aksesuarlar
    Birlikte verilen aksesuarlar: Uzaktan kumanda pilleri, CVBS video kablosu, FM anteni, Güç kablosu, Hızlı başlangıç kılavuzu, Uzaktan Kumanda, Kullanım Kılavuzu, Dünya Çapında Garanti belgesi
    Müzik Çalma
    Sıkıştırma formatı: MP3, WMA
    MP3 bit hızları: 112 kbps - 320 kbps
    Çalma Ortamı: Ses CD'si, CD-R/RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, USB flash sürücü, DVD+R/-R DL, MP3-CD
    Bağlanabilirlik
    Ön / Yan bağlantılar: MP3 Line-in, USB
    Arka Bağlantılar: AUX girişi, Kompozit video (CVBS) çıkışı, Oturtmalı Bağlantı Multich Konnektörler, FM Anteni, HDMI çıkışı, LAN
    Boyutlar
    Merkez Hoparlör Derinliği: 92 mm
    Merkez Hoparlör Yüksekliği: 95 mm
    Orta Hoparlör Ağırlığı: 0,77 kg
    Merkez Hoparlör Genişliği: 161 mm
    Ön Hoparlör Derinliği: 87 mm
    Ön Hoparlör Yüksekliği: 161 mm
    Ön Hoparlör Genişliği: 95 mm
    Ön Hoparlör Ağırlığı: 0,56 kg
    Ambalaj Derinliği: 400 mm
    Ambalaj Yüksekliği: 360 mm
    Ambalaj Genişliği: 560 mm
    Arka Hoparlör Derinliği: 87 mm

Arka Hoparlör Yüksekliği: 161 mm
    Arka Hoparlör Genişliği: 95 mm
    Arka Hoparlör Ağırlığı: 0,56 kg
    Set Derinliği: 351 mm
    Set Yüksekliği: 58 mm
    Set Genişliği: 360 mm
    Set ağırlığı: 3,22 kg
    Subwoofer Derinliği: 369 mm
    Subwoofer Yüksekliği: 309 mm
    Subwoofer Genişliği: 123 mm
    Subwoofer Ağırlığı: 3,81 kg
    Ambalajla birlikte Ağırlık: 12,3 kg
    Hoparlörler
    Orta frekans aralığı: 150 - 20000 Hz
    Merkez hoparlör empedansı: 4 ohm
    Uydu hoparlör frekans aralığı: 150 - 20000 Hz
    Uydu hoparlör empedansı: 4 ohm
    Subwoofer frekans aralığı: 40 - 150 Hz
    Subwoofer empedansı: 4 ohm

Subwoofer tipi: Pasif
    Güç
    Güç tüketimi: 100 W
    Güç kaynağı: 220-240V, 50Hz
    Bekleme durumunda güç tüketimi: < 0,9 W
    Ses
    Frekans tepkisi: 20-20000 Hz
    Sinyal gürültü oranı: >65 dB
    Ses Geliştirme: Gece Modu, Tiz ve Bas Kontrolü
    Ses Sistemi: Dolby Prologic II, Stereo, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital Plus
    Toplam Güç (RMS): 1000 W
    Ekolayzır ayarları: Aksiyon, Klasik, Konser, Drama, Jazz, Rock, Spor
    Resim Oynatma
    Resim Sıkıştırma Formatı: GIF, JPEG, HD JPEG
    Görüntü Geliştirme: Döndürme, Müzikli slayt gösterisi, Büyütme
    Çalma Ortamı: CD-R/RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, USB flash sürücü
    Tuner/Alım/İletim
    Tuner Bantları: FM
    Video Oynatma
    Sıkıştırma formatları: DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4, MKV, avi
    Çalma Ortamı: CD-R/CD-RW, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, DVD-Video, Video CD/SVCD, BD Video, BD-R/RE 2.0, USB flash sürücü

Optik bağlantı yok gibi...İlk gözüme çarpan...

• arkadaşlar bende lg bd370 blueray oynatıcı var,media player olarak da samsung c650 nin media player özelligini kullanıyorum..şimdi yeni bir avr alma yolundayım..aklımdaki birkaç model pioneer 921,sony 520 , şimdi benim asıl amacım tüm yeni nesil ses kodeklerini destekleyen bir anfi..elimdeki blueray oynatıcı ile bunu yapabilirmiyim..? media oynatıcı ya yüklenen mkv formatlı filmlerde de yeni nesil ses kodeklerini dinleyebilirmiyim..? ayrı bir media oynatıcı almama gerek olacak mı..? birde bu iki anfi arasında bir seçim yapmak gerekirse hangisi..? birde pıoneer 821 modeli var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvankarabulut90

bir nevi ama sadece Bluray Disk gercekten cok pahalı ve her kesime hitap etmiyor acıkcası sadece elit kesim alıp izleyebilir biz yarı fiyatından daha az bir fiyatla satış yapıyoruz . Tabiki gönül ister ki herkes orjinal disk alabilsin bizde orjinalini satalım ama türkiye şartları böyle

bence sürüm olsa ucuzlar şu an orjinal dvd bile 21 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

arkadaşlar bende lg bd370 blueray oynatıcı var,media player olarak da samsung c650 nin media player özelligini kullanıyorum..şimdi yeni bir avr alma yolundayım..aklımdaki birkaç model pioneer 921,sony 520 , şimdi benim asıl amacım tüm yeni nesil ses kodeklerini destekleyen bir anfi..elimdeki blueray oynatıcı ile bunu yapabilirmiyim..? media oynatıcı ya yüklenen mkv formatlı filmlerde de yeni nesil ses kodeklerini dinleyebilirmiyim..? ayrı bir media oynatıcı almama gerek olacak mı..? birde bu iki anfi arasında bir seçim yapmak gerekirse hangisi..? birde pıoneer 821 modeli var

pio 921 veya 1021 işinizi görür. sony 520 de fiatına göre iyi seçim
  • arkadaşlar eve LG HT806TH aldım. (http://www.lg.com/eg_en/tv-audio-video/home-theater-system/LG-HT806TH.jsp). Surround music dinlemek istiyordum. Araştırdım. DTS muzik albumleri indirdim. ancak neroda (nero .dts uzantısını yazmadı) yazamadım.

size sorum bu alette hangi tür formatta müzik dinleyebilirim?
  • Size birşey sormak istiyorum. Dsmart var ve philips 5.1 ev sinema sistemimiz var d smartta pcm ve dolby digital ses seçenekleri var hangisi daha iyidir? Bunu öğrenmek istiyorum
  • herkese merhaba.

benim şöyle bir sorum var. ilk başta tüm ses formatlarını destekleyen bir amfim var (dolby true hd, dts hd ma) . Bluray disk takınca zaten amfi de dts hd ma yazılarını gösteriyor.
    benim derdim aynı işlemi torrent dosyalarıyla yapabilmek. piyasada çok fazla dts hd ma codec'lerini destekleyen media playerlar bulunmuyo, olanlar da ciddi para. benim amfi bu codecleri çözebildiği için, alacağım media playerın bu ses formatlarını destekliyor olması şart mı? yoksa sadece ucuz bir media player alsam, media player sadece görüntüleri çözse, sesleri de hiç çözmeden amfiye yollasa, güzel amfimde bu işi halletse olur mu?
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.