Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • archer75 daha once okudugumda teknik detayini da yazmistim ama simdi hatirlayamiyorum, eski ps3 ler hardware problemi sebebi ile hicbir zaman bitstream aktarim yapamiyor.
  • True HD ile DTS arasinda devasa bir fark var midir ? PS3 kullananlar icin DTS kotu bir tercih midir ?
  • atlamisim o mesaji,, kotu oldu bu.. slim ps3 mi alsak o zaman

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

archer75 daha once okudugumda teknik detayini da yazmistim ama simdi hatirlayamiyorum, eski ps3 ler hardware problemi sebebi ile hicbir zaman bitstream aktarim yapamiyor.
  • Herkese selamlar.Valla benim de kafam karıştı.Yaklaşık 1 ay kadar önce popcorn hour a-110 aldım.Maalesef evimde gerçek bir sistem yok.Vestelin ilk çıkan av-1000 home theater kullanıyorum.Bilenler varsa bu cihazın optik veya coaxiel girişleri yok.PCH da da ses çıkışı olarak sadece stereo ve optik digital çıkış var.Yine bilenler varsa popcorn dts kodlu sesleri direkt çözebiliyor(stereo olarak direkt ses alınıyor).Bugün sony'nin HT-DDWG800 modelini gördüm fiyatı da benim için uygun.
    Şimdi sormak istediğim şu:Popcornu bu avr ye optik kabloyla bağladığımda gerçek 5.1 (ister dts ister dolby digital olsun) ses alabilir miyim.(çünkü elimde çok miktarda mkv film var)Zira vestelden gerçek 5.1 alamıyorum.Veya başka bir çözüm önerisi olan var mı bu ikiliyle ilgili olarak.Saygılar
  • arkadaşlar ps3 slim sahibiyim denemek için hemen bitanede True hd bi bluray aldım ve evet aynen True Hd yazısını onkyo 607 nin ekranında gördüm sestede daha belirgin detaylar var yalnız geç vakitti sesi fazla açamadım malum apartman dairesi :) bu konudaki kesin alınıyoruda ben eklemiş olayım yani bitstrem aktarım ve pcm aktarım mevcut hatta seçim yapabiliyorsunuz ps3 slim settingden..
  • quote:

Orijinalden alıntı: A L B A T R O S

arkadaşlar ps3 slim sahibiyim denemek için hemen bitanede True hd bi bluray aldım ve evet aynen True Hd yazısını onkyo 607 nin ekranında gördüm sestede daha belirgin detaylar var yalnız geç vakitti sesi fazla açamadım malum apartman dairesi :) bu konudaki kesin alınıyoruda ben eklemiş olayım yani bitstrem aktarım ve pcm aktarım mevcut hatta seçim yapabiliyorsunuz ps3 slim settingden..

Ps3 slimin hdd sine mkv yada m2ts film atıp izlemeyi denedinizmi? Sony 2.5" lik hddleri öne takmış,bu hddleri çıkarıp takmak garanti dışı sebebi olmuyormuş.

eğer bu şekilde izleme yapılıyorsa mkv oynatıcılara iyi bir alternatif olacaktır ps3 slim...
  • PS3 ün MKV desteği yok malesef. Üstelik Normal Ps3 lere farklı işletim sistemi kurulabilirken Slim de bu özelliğide kaldırdılar. Üzerindeki işlemci sadece kendi işletim sistemiyle çalışıor Slimde.

MVK desteği için PC nize media server vb. bir program kurup MKV leri Pc de çözdürüp Ps3 e stream olarak aktarıp izleyebiliyorsunuz. Ama direkt olarak MKV okumuyor PS3 bilginize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

PS3 ün MKV desteği yok malesef. Üstelik Normal Ps3 lere farklı işletim sistemi kurulabilirken Slim de bu özelliğide kaldırdılar. Üzerindeki işlemci sadece kendi işletim sistemiyle çalışıor Slimde.

MVK desteği için PC nize media server vb. bir program kurup MKV leri Pc de çözdürüp Ps3 e stream olarak aktarıp izleyebiliyorsunuz. Ama direkt olarak MKV okumuyor PS3 bilginize..

M2TS okuyor ama dimi? eğer okuyorsa sorun değil çok kolay çevriliyor m2ts'ye mkvler.
  • Denemedim ama m2ts okuyor biliyorum. Hatta bu sebepten MKV vb. formatları m2ts ye çevirip ps3 e atıyorlar ama buda zamanla hdd nin dolmasına sebep oluyor. Sürekli yükle izle sil yapman lazım dönem dönem
  • quote:

Denemedim ama m2ts okuyor biliyorum. Hatta bu sebepten MKV vb. formatları m2ts ye çevirip ps3 e atıyorlar ama buda zamanla hdd nin dolmasına sebep oluyor. Sürekli yükle izle sil yapman lazım dönem dönem

PS3 usb girişleri ntfs destekli olsa sorun olmazdı, taşınabilir 2.5" hdd lerin 30-35mb/sn veri hızı ile gayet akıcı oynardı 1080p filmler.

PS3 slimdede usbler fat32 dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Denemedim ama m2ts okuyor biliyorum. Hatta bu sebepten MKV vb. formatları m2ts ye çevirip ps3 e atıyorlar ama buda zamanla hdd nin dolmasına sebep oluyor. Sürekli yükle izle sil yapman lazım dönem dönem

PS3 usb girişleri ntfs destekli olsa sorun olmazdı, taşınabilir 2.5" hdd lerin 30-35mb/sn veri hızı ile gayet akıcı oynardı 1080p filmler.

PS3 slimdede usbler fat32 dimi?

İncelemedim ama muhtemelen aynıdır (fat32)
  • quote:

quote:

PS3 ün MKV desteği yok malesef. Üstelik Normal Ps3 lere farklı işletim sistemi kurulabilirken Slim de bu özelliğide kaldırdılar. Üzerindeki işlemci sadece kendi işletim sistemiyle çalışıor Slimde.

M2TS okuyor ama dimi? eğer okuyorsa sorun değil çok kolay çevriliyor m2ts'ye mkvler.

Evet m2ts okuyor, ama sizin de söylediğiniz malum sebepten (fat32 kısıtı) dosyaları 4gb lik parçalara bölüp izlemeniz gerekiyor. Bir de eğer aspect rate 16:9 dışında (2.35:1, 2.40:1 gibi) ise ve de altyazı gömmek isterseniz dönüştürme işlemi saatler alıyor, tsmuxer ile yaparsanız da işlem süresi dakikalara iniyor fakat altta yeşil bant oluşuyor, velhasılı kelam mkv-ps3 evliliği zor zanaat. Bu işlerle bir süre uğraşıp sonradan pes edip media player (ISTAR H5-1) almış ve rahata ermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: amf23

quote:

quote:

Evet m2ts okuyor, ama sizin de söylediğiniz malum sebepten (fat32 kısıtı) dosyaları 4gb lik parçalara bölüp izlemeniz gerekiyor. Bir de eğer aspect rate 16:9 dışında (2.35:1, 2.40:1 gibi) ise ve de altyazı gömmek isterseniz dönüştürme işlemi saatler alıyor, tsmuxer ile yaparsanız da işlem süresi dakikalara iniyor fakat altta yeşil bant oluşuyor, velhasılı kelam mkv-ps3 evliliği zor zanaat. Bu işlerle bir süre uğraşıp sonradan pes edip media player (ISTAR H5-1) almış ve rahata ermiştim.

PS3 slimin 2.5" hdd si kolay çıkarılıyor,PS3 Slim alırsam artık ben orayı açık tutarım.evdeki pc yede 2.5"hdd için harici güç ve sata girişi satın alırım.

O zaman sorun olmaz direk dahili hdd den m2ts olarak tüm mkv leri izlerim.Şu an elimizdeki core2duo core2quad sistemler 10 dakkada çeviriyor mkvleri m2ts'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 3 Kasım 2009; 14:59:30 >

• Ben bu mux işlemlerini bıraktığımda (ki ozamanda çit çekirdekli ve 4 çekirdekli işlemlciler vardı) yukarıda da söylediğim gibi 16:9 (1920-1080 ve 1280-720) dışındaki bir filme altyazı gömmek 4-5 saat sürüyordu, yeni bir yöntem bulunduysa bundan haberim yok, eğer altzayı ile işiniz yoksa zaten işlem 2-3 dakikada bitiyor, bunu tekrar bi kontrol edin derim.
  • quote:

Ben bu mux işlemlerini bıraktığımda (ki ozamanda çit çekirdekli ve 4 çekirdekli işlemlciler vardı) yukarıda da söylediğim gibi 16:9 (1920-1080 ve 1280-720) dışındaki bir filme altyazı gömmek 4-5 saat sürüyordu, yeni bir yöntem bulunduysa bundan haberim yok, eğer altzayı ile işiniz yoksa zaten işlem 2-3 dakikada bitiyor, bunu tekrar bi kontrol edin derim.

ben 10 dakka max anlamında yazmıştım,evet alt yazı yok sadece dts yi ac3 e transcode işlemi bu 10 dakkaya dahil.yoksa tabiki çok kısa sürüyor...
  • quote:

quote:

Ben bu mux işlemlerini bıraktığımda (ki ozamanda çit çekirdekli ve 4 çekirdekli işlemlciler vardı) yukarıda da söylediğim gibi 16:9 (1920-1080 ve 1280-720) dışındaki bir filme altyazı gömmek 4-5 saat sürüyordu, yeni bir yöntem bulunduysa bundan haberim yok, eğer altzayı ile işiniz yoksa zaten işlem 2-3 dakikada bitiyor, bunu tekrar bi kontrol edin derim.

ben 10 dakka max anlamında yazmıştım,evet alt yazı yok sadece dts yi ac3 e transcode işlemi bu 10 dakkaya dahil.yoksa tabiki çok kısa sürüyor...

Neyse gerek kalmadı TF'de bir arkadaş WDTV2 almış blu-ray isoları gayet rahat okuyormuş.HD yeni nesil ses formatlarınıda direk amfiye gönderiyormuş.

• SORU:
    Sony bdp-s360 bd playeri, analog çıkışı olmaması ve onkyo tx-sr303 receiverimin de hdmi girişinin olmaması nedeniyle coaxiel bağlatı ile ses bağlantısı yapmak zorunda kaldım ama lpcm yada pcm sesli tüm medyalar stereo görünüyor. Aslı multi kanal olmasına rağmen gerçek sesi alamadım, stereo dan çıkamadım. Bluray playerimin desteklemediği ses olmadığını bu forumun başında verilen tabloda öğrendim, receiverimin de desteklediğini klavuzundan öğrendim hatta coaxiel bağlantıdan gelen sesi pcm ile eşleştirdim ama yine de stereo.
    Ne yapmam lazım bilemiyorum. Eksiğim nedir? Forum sayfalarını inceledim ama bilgi yükü beni aştı. Yardımcı olabilir misiniz acaba?
  • quote:

predoc Tarih 30 Kasım 2009; 22:54:06
    SORU:
    Sony bdp-s360 bd playeri, analog çıkışı olmaması ve onkyo tx-sr303 receiverimin de hdmi girişinin olmaması nedeniyle coaxiel bağlatı ile ses bağlantısı yapmak zorunda kaldım ama lpcm yada pcm sesli tüm medyalar stereo görünüyor. Aslı multi kanal olmasına rağmen gerçek sesi alamadım, stereo dan çıkamadım. Bluray playerimin desteklemediği ses olmadığını bu forumun başında verilen tabloda öğrendim, receiverimin de desteklediğini klavuzundan öğrendim hatta coaxiel bağlantıdan gelen sesi pcm ile eşleştirdim ama yine de stereo.
    Ne yapmam lazım bilemiyorum. Eksiğim nedir? Forum sayfalarını inceledim ama bilgi yükü beni aştı. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

benim bildiğim kadarıyla yeni nesil sesleri alabilmen için,ya hdmi girişin yada multichanel girişler amfinde olmalı.bunlar yoksa s360 ın
    çözdüğü sesleri coax. kablo ile alabileceğini zannetmiyorum.o sebeple yeni nesil ses codecleri olmasada s360 tan gelen çözülmüş sesleri
    alabilecek hdmi girişi olan bir avr almak durumunda gibisin

• quote:

Orijinalden alıntı: predoc

SORU:

dijital bağlantı yapıyorsan sesi pcm seçme, playerdan dolby digital ve dts ses çıkışı seç.pcm seçince cihaz, HDMI bağlantı dışındaki durumlarda sesi 2ch pcm'e convert ediyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

quote:

Orijinalden alıntı: predoc

SORU:

dijital bağlantı yapıyorsan sesi pcm seçme, playerdan dolby digital ve dts ses çıkışı seç.pcm seçince cihaz, HDMI bağlantı dışındaki durumlarda sesi 2ch pcm'e convert ediyordur.

Coaxiel bağlantıda sesi pcm dışında bir formata değiştirdiğim taktirde ses tamamen gidiyor. Sanıyorum dediğiniz gibi hdmi çıkışlı yeni bir receiver yada analog çıkışı olan sony bdp-s550 almam lazım.
    Ama en azından hata bende değilmiş, ona sevindim.

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.