Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PS3 ile yeni nesil ses sistemlerini çözebilir miyiz? Ya da ses ayarlarında zaten kendisi çözüp öyle mi gönderiyor amfiye?

Amfi SR7500 Marantz yeni nesil sesleri çözmüyor, fakat blu ray izlerken oluşan ses kuşağı oldukça tatminkar....Bunun ps3 ün yeni nesil sesleri çözmesi ile mi yoksa zaten dvd ye göre daha iyi olacağı beklenen standart blu ray ses kalitesi ile mi ilgisi var?

selamlarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

quote:

Orjinalden alıntı: math.man

merhaba arkadaslar ben bdp s300 kullanıyorum. acaba bu player ile dolby digital plus dısında yeni nesil ses formatlarını dinlemem mümkün olur mu. bunun icin bir ayar veya firmware var mı acaba klavuzda sadece dd+ icin cözebilecegi ifade edilmiş. şimdiden teşekkürler.

Bütün yani nesil sesleri "DTS HD MA" hariç çözebilir, HDMI den Mullti Chn.PCM 7.1 kanal olarak AVRye aktarır.
    DTS HD MA yı ise hiç bir şekilde çözemez ve aktaramaz.

İlgili karşılaştırma tablosunu inceleyiniz!
    http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/mpage_1/key_/tm.htm

Ürününüzün F/W si üstteki mesaja eklendi.

sayın elendil cok tesekkur ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Dubai benim çok bildiğim bir yer değil aslında, ama yine gördüklerimi aktarayım. Gezdiğim tüm mall'larda elektronik mağazaları var. Dubai Mall üst katında hatırladığım kadarı ile epey büyük mağaza var. AVR olarak, Denon, Yamaha, harman-kardon, Onkyo hatırladıklarım. Fiyatları Amerika internet pazarına göre pahalı ama yinede ucuzdu. Zaten körfez ülkelerinin fiyatları çok farklı olmuyor, Suudi'ye göre çok daha fazla çeşit var ve biraz daha ucuz olabilir.
    Bravoecho bildiğim kadarı ile Dubai de yaşıyor, daha ayrıntılı bilgi verebilir.

Görüşmek üzere.

Şükrü hocam, Albani hocam teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TBB

Arkadaşlar PS3 ile yeni nesil ses sistemlerini çözebilir miyiz? Ya da ses ayarlarında zaten kendisi çözüp öyle mi gönderiyor amfiye?

Amfi SR7500 Marantz yeni nesil sesleri çözmüyor, fakat blu ray izlerken oluşan ses kuşağı oldukça tatminkar....Bunun ps3 ün yeni nesil sesleri çözmesi ile mi yoksa zaten dvd ye göre daha iyi olacağı beklenen standart blu ray ses kalitesi ile mi ilgisi var?

selamlarımla

Merhaba.. PS3 yeni nesil ses formatlarını çözebiliyor, evet.. amfiye bu çözülen sesi lpcm olarak gönderiyor. MULTICH 5.1 gibi bir sey goreceksin muhtemelen AVR de. Ben spiderman 3 blurayinde bunu gördüm; menuden de Dolby True HD yi seçtim.. Duyduğum ses tabii ki iyiydi; ancak Dolby Digital'le arasında bariz bir fark hissetmedim.

• Albani Ustad merhabalar,

TV ve klima sohbetlerinden sonra konusamamistik, umarim keyifler yerindedir.

Gorusmek uzere.
  • Dubai'ye bir çok defalar gittim, en son geçen sene başında oradaydım. Çeşit var ama fiyatlar hikaye, sakın ucuz birşeyler bulacağım diye hefes etmeyin. Büyük AVM'lerdeki bilinen mağazaların dışından alışveriş yapmak da cesaret işi, taklit malları kakalıyıveriyorlar. Yeni teknolojileri bulmanız mümkün, bir tek bunların fiyatları bu ürünler Türkiye'de olmadığı için cazip gelebilir. Ancak araba ile 1.5 saat mesafede Al Ain diye bir şehir var. Eğer buraya gidebilirseniz Dubai kadar çeşit bulamasanız bile birçok üründe fiyatların çok daha ucuz olduğunu göreceksiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: mokinto

quote:

Teşekkürler Elendil, çok açıklayıcı oldu, umarım kısa zamanda en azından moviemax HD'de DD görebiliriz.

Görüşmek üzere.

Şükrü Hocam yazılanlardan alakasız olarak bir şey sormak istiyorum. Temmuz ayında Dubai'de olmayı planlıyorum. Öncelikle gezdiğiniz yerlerde Avr görebildinizmi? Varsa olanlar yeni çıkanlarmıydı ve fiyatları Amerika internet pazarına göre nasıldı? Saygılar.

• Bu arada bir düzeltme dünyanın en önemli, vitrin pazarı Avrupa (İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya). Amerika tüketim rakamı olarak kabul edilebilir bir lider olabilir ama ekonomik olarak ağırlık dışında bir başka ağırlığıda yok.

Amerika'daki fiyatlar giriş seviyesi ürün ve markalarda, heleki Amerikan üretimi mallarda çok ama çok uygun. Ancak oradan alışveriş yapamıyorsanız kıyaslamanın bir anlamı yok. High End ve orta gurup mallara çıktığınızda, Amerikan menşeili bir mal değilse, Avrupa ile fiyat farkları bazen Avrupa lehine bile olabiliyor.

Dubai'ye bu sene gitmedim. Ama geçen ve ondan önceki seneler gittim. Açıkçası elektronik almakta ciddi sıkıntı çekmiştim. Tabiki bir yerlisi kadar bilemem ama mevcut bilinen avm dükkanlarında pekte taşımaya ikna edecek avantajda ürünler görememiştim.
  • Bir süre önce DAC konusu açılmıştı, ben bu hafta malezya ve Tayland'dayım, burada benchmark dac1 USD (1600 USD), ve benchmark dac1 HDR (2000 USD) buldum. Bu ürünler ile htpc'den Z11'e bağlantı yapsam, hissedilir bir fark olurmu yoksa fark daha çok psikolojik düzeyde mi kalır ?

( şu anda pc-z11 arasında HDMI (dijital) ve tosslink-rca (analog) olarak iki bağlantı var.)

Teşekkürler..
  • quote:

Bir süre önce DAC konusu açılmıştı, ben bu hafta malezya ve Tayland'dayım, burada benchmark dac1 USD (1600 USD), ve benchmark dac1 HDR (2000 USD) buldum. Bu ürünler ile htpc'den Z11'e bağlantı yapsam, hissedilir bir fark olurmu yoksa fark daha çok psikolojik düzeyde mi kalır ?

( şu anda pc-z11 arasında HDMI (dijital) ve tosslink-rca (analog) olarak iki bağlantı var.)

Teşekkürler..

Eğer yazdığınzı gibiyse Türkiye'den pahalı fiyatlar. Benchmark Dac1 modelleri,

Benchmark Dac1
    Benchmark Dac1 USB
    Benchmark Dac1 PRE

Ucuzdan pahalıya yazım. Ucuzu 1000 usd civarında. HTPC de spidf çıkış varsa bu model yeterli. Yok eğer yok bunu usb den bağlayacaksanız o zaman DAC1 USB model almanız gerekir.

Fark olurmu? Pc nin analoga çevirdiğinden mutlaka daha iyi bir sonuç alırsınız. Ancak Z11 'in analoga çevirmesinden iyi bir sonuç alırmısınız bilemiyorum. Normal şartlarda almanız gerekir ama Z11 üst düzey bir cihaz olması sebebi ile emin olamıyorum. Benim sistemimde olumsuz olmamakla birlikte olumlu bir cevapta verememişti DAC1. (Classe Cap-2100, Roksan Kandy MKIII Cd Player, B&W 703, Ixos806 interconnect, chord silver screen hop. kab. ) Denemeden bir şey demek zor ama, başarılı bir cihazdır. Özellikle pre olarak denediğimde çok ama çok beğenmiştim. Bu arada yazdığın modelleri ilk defa duyuyorum ama bu markanın benim yazdığım dışında kendi internet sitesinde dahi modeli yok. Ya başka marka, ya yanlış yazım.

• @mokinto,

Önceki mesajlardan Dubai hakkında yardıma ihtiyacınız olduğunu gördüm. Uzun süredir burada yaşadığım için sorularınızı cevaplayabilirim.
  • altanpsx çok teşekkürler,

yazarken dac1 usb yerine usd yazmışım, demekki o sırada parasını düşünüyormuşum.. , dac1 hdr'de şimdi internette baktım pre modelinin uzakta kumanda eklenmiş hali.

Anladığım kadarı denemeden bu kadar parayı vermeye gerek yok, bizim memlekette (Arabistan) bulursak, önce evde deneriz sonra da parasını veririz.
  • Ben bu DAC muhabetini çözemedim hala, dijital receivera hele Z11 gibi flagship receivera DAC'ın faydası olmaz, zaten iş bu DAC'lara gelene kadar dijital olarak sesi amfiye aktaran bir çözüme yönelmek gerkir diye düşünüyorum, altanın dediği gibi pre yerine de kullanılabilir iyi bir power varsa, her halikarda bu DAC'ın iyisi alt orta dijital amfiler için pahalı( ve bu klasmanın analog bypass(direkt pure audio vb) çözümleri vasat), üst amfiler için gereksiz bir ürün gibi geliyor eğer amfiye sesi dijital olarak aktarma imkanı varsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Ben bu DAC muhabetini çözemedim hala, dijital receivera hele Z11 gibi flagship receivera DAC'ın faydası olmaz, zaten iş bu DAC'lara gelene kadar dijital olarak sesi amfiye aktaran bir çözüme yönelmek gerkir diye düşünüyorum, altanın dediği gibi pre yerine de kullanılabilir iyi bir power varsa, her halikarda bu DAC'ın iyisi alt orta dijital amfiler için pahalı( ve bu klasmanın analog bypass(direkt pure audio vb) çözümleri vasat), üst amfiler için gereksiz bir ürün gibi geliyor eğer amfiye sesi dijital olarak aktarma imkanı varsa.

Daneel iyi ve uyumlu bir dac çok ciddi farklar yaratabiliyor. Yüksek çözünürlüklü sistemlerde fiyatı çok yükseltmen gerekki iyi bir sonuç alabilesein. Ama giriş ve orta seviye sistemlerde ucuz olasılıklarla daha iyi sesler yakalamak mümkün olabiliyor. Dac savunuyor gibide olmak istemem, sonuçta sinyala mümkün olduğunca az müdahele gibi bir takım felsefelerde var ama iyi ve uyumlu bir dac ciddi katkı yapabiliyor.

• Altan nereden geldiğini anlıyorum ama konu dijital pre-pro olunca bu DAC mevzusu bana hakkaten gereksiz geliyor, kulaklık çıkışına kablo bağlayıp anfiye bağlıyorsan zaten iyi SNRli herhangi bir ses kartı da muazzam fark sağlar

lamba anfin vardır, kaliteli bir analog stereo anfin vardır bilirsin verdiğin sinyal taciz edilmeyecek en iyi şekilde yükseltilecek ve çıkışlarda verilecek, o zaman tabiki DAC alırsın pre gibi kullanırsın gerçekten şahane olur.

Dijital anfiye DAC'la sinyali girdin buradan gidilecek yol nedir, benim bildiğim sadece Denon flagship AVC'de biraz daha korunmuş bir yol var çıkışına, kalan hepsinde ya ses yükseltmesi ya da benzeri bir işleme için bir processe giriyor. Dijital amfide işlenmeye başlayan seste artık external DAC etkisinin ne kadar kalacağı konusunda şüpheliyim. Zaten bu dijital amfilerin en büyük avantajı bass yönetimi ve çok kanala işleme, bass yönetimine sokmak için analogu tekrar dijitale dönüştürmek gerekiyor. Yok eğer bunlar zaten kullanılmıyorsa zaten o sisteme bir analog stereo amfi koymak çok daha sağlıklı olur. ( Gene not: Ben upsampling olayına da hiçbir fayda görmedim onu da ekleyeyim)

Zaten bu Dac terminolojisi çıktığından beri üreticiler DAC adını pazarlama taktiği olarak kullanmaya başladılar. USB ses kartlarına USB DAC diyerek piyasaya sürüyorlar, bahsettiğin üründe aslında bir USB ses kartı çalışmak için bir bilgisayara bağlı olması lazım, standalone bir şekilde dijital girişlerinden gelen sinyali analog çıkışlara verilebilen ürünlere sadece DAC denmesi gerekir. Bu üründe USB dışında bir dijital giriş olmadığından ve tek başına bir dönüşüm yapamadığından usb ses kartı olarak geçmelidir.

Bu ürünün speclerinden gördüğüm başka bir sıkıntı 44khz 16bit bir ürün olması ve bu 24bit 96khz kayıtların bir şekilde downsample edilemeden dinlenemeyeceği anlamına gelir. Bu tarz çözümlere yönelecek arkadaşlara tavsiyem EMU veya Maudio ses kartlarına yönelmeleridir, bu ürünler genelde ASIO destekli olur, (bilgisayarda firewire çıkışı varsa) firewire çıkışı üzerinden aktarabilen ürünler biraz daha iyi bile olur ama elzem değildir( düşük latency sebebiyle müzik kaydeden/yapanlar tercih eder). Gene USB ses kartlarından edindiğim tecrübeye göre gücünü USB portundan alan ses kartları adaptörden alan kartlara göre daha iyi sonuç verir fakat o da elzem değildir eğer usb portlarınız gereken voltaj ve gücü sağlıyorsa. Bu projekt ürünündeki Burr Brown DAC'ının kullanıldığı Fubar III diye bir ürün var onda adaptör ile besleme imkanı da var fiyatı bile biraz daha ucuz olabilir daha az janjanlı olmasından dolayı. Gene de tavsiyem daha üst bitrate ve resolution destekleyen EMU 0404 gibi ürünlere yönelinmesidir, hem SNR'leri de diğer bütün çözümlerden kat kat daha iyidir.

Bunlara ek olarak Foobar diye bir Windows playeri var bunun Kernel streaming desteği var bu indirilen bir plugin sayesinde windowsun ses karıştırıcısından bağımsız bir şekilde ses kartına sinyali aktarmaya yarıyor( ses windows tarafından resample edilmiyor ), bu da software bir çözüm olarak devreye alınabilir ve belki ilk başlanması gereken yerdir çünkü bedava:)

Eğer desktop bağlıysa amfiye daha farklı çözümlerde getirme imkanı var bu arada.

• Başka konunun önerisine burdan cevap vermişim, üzerine yorum getirdiğim ürün Projekt USB DAC, açıklayayım istedim.
  • Arkadaşlar bu konuya yeniyim ve öğrenmek istediklerim var. cevabı olan varsa sevinirim.
    Kolay anlaşılsın diye sorularımı örneklerle soracağım.

Ev sinema sistemi kurmak istiyor ve yeni çıkan video formatlarını desteklemesi ve hd filmlerin daha kolay
    temin edilebilmesi bakımından da bu sistemi bilgisayar üzerine inşa etmek istiyorum. Bu durumda benim için dikkat
    etmem gereken 2 husus var. Biri görüntü diğeri ses. Görüntü ile ilgili sıkıntım yok. Sorun sesle ilgili. Sorumda zaten
    buradan başlıyor.
    Aklımda iki sistem var. Birinci sistem ses kartı + hoparlör seti, ikinci sistem amfi + hoparlör seti.
    Ses kartı " CREATIVE SOUNBLASTER X-FI ELITE PRO " (http://www.hepsiburada.com/creative-sounblaster-x-fi-elite-pro-ses-karti/productDetails.aspx?categoryid=218&productid=bd700121)
    Hoparlör seti " HARMAN KARDON HKTS 7" (http://www.hepsiburada.com/harman-kardon-hkts-7-ev-sinema-hoparloru/productDetails.aspx?categoryid=152491productid=evharmanhkts7)
    Amfi Yamaha RX-V463

1. Birinci sistem yapılması mümkün mü? Mümkünse nasıl olur?

2. İkinci sisteme, bilgisayardaki dahili ses kartını bağlayarak nasıl bir ses elde edilir? Kalite kaybı olurmu?

3. Birinci sistem mümkünse; birinci yoksa ikinci sistemmi kullanışlı?

4. Amfiye hdmi ile ekran kartınıda bağlayabilirmiyim? eğer bağlarsan amfi tv'ye görüntü ve ses aktarma konusunda bana aracılık mı? yapmış olacak?
    Teşekkürler...

• Şu anda Xonar ve Auzentech ses kartları dışında PAP mimarisi olan bir HDMI ürünü yok bilgisayar için, bu mimari amfiye HDMI'dan bitstream etmek için gerekli, onlarda pek iyi çalışmıyor, software çözümler var Blueray ve HDDVDleri oynatan PowerDVD ultra ve TMT gibi TrueHD veDTSHDMA'yı LPCM'e çevirip hdmidan aktaran onlarda 16bit 48KHZe downsample ediyor lisans gereği, FFDshow yakın zamanda TrueHD çözme kabiliyetine ulaştı HDMI üzerinden çözip LPCM olarak gönderiyor.

Bu aşamada ben popcorn hour öneririm çok yüksek bitrateli filmlerde çok hafif takılmalardan bahsediliyor fakat receivera bitstream konusunda bir sıkıntı yok diye biliyorum. LAN üzerinden veya kendine bağlı HDD üzerindeki bütün dosyaları oynatabiliyor, hatta torrent indirme yeteneğine bile sahip. Zırt pırtta firmware update oluyor. O konuyu bir incelemenizi öneririm.

Creativeden anca spdif üzerinden DD veya DTS gönderirsiniz, Lossless PCM için HDMI lazım.

• aslına bakarsan benim bilgisayarlı bir sistem istememdeki asıl sebep fonksiyonel olmasıdır. Senin yazdığın ifadelerdende teknik bilgi eksikliğimden dolayı pek birşey anlayamadım ama benim böyle bir sistemden beklediğim, çok profesyonel olmasın, orta karar birçok ses şeklini desteklesin. Yoksa senin dediğin gibi aktarımda bazı kayıplar olur. Ama amaç en az kayıpla en fonksiyonelini kurabilmek...
  • Bu dac meselesi teknik anlamda biraz beni asmaya basladi. Ben neden dac ile ilgilendigimi kisaca tekrar hatirlatayim.
    notebook ile z11 arasinda HDMI ve toslink cikisindan 2 rca ile analog baglanti var. Analog baglantiya ihtiyacim oluyor cunku main zone'dan bagimsiz muzik dinlemek icin analog input gerekiyor, dijital baglantida her zone da ayni muzigi dinleyebiliyorum. (party modu ile)
    notebook-z11 analog baglantiyi dac uzerinden alsam ses daha iyi olur mu diye sormustum? (sesi notebook yerine dac cozsun diye)

tesekkurler..

quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Ben bu DAC muhabetini çözemedim hala, dijital receivera hele Z11 gibi flagship receivera DAC'ın faydası olmaz, zaten iş bu DAC'lara gelene kadar dijital olarak sesi amfiye aktaran bir çözüme yönelmek gerkir diye düşünüyorum, altanın dediği gibi pre yerine de kullanılabilir iyi bir power varsa, her halikarda bu DAC'ın iyisi alt orta dijital amfiler için pahalı( ve bu klasmanın analog bypass(direkt pure audio vb) çözümleri vasat), üst amfiler için gereksiz bir ürün gibi geliyor eğer amfiye sesi dijital olarak aktarma imkanı varsa.

• öncelikle herkese selamlar arkadaşlar,
    geçenlerde sony40w5710 lcd tv, sony bdp-s300 satın aldım...ev sineması sistemi içinde en son dün akşam sony dav-dz660 satın aldım. tüm ürünleri sony seçmemdeki maksat bravia sync ile hdmi üzerinden bağlantı sorunu yaşamaksızın evde sinema keyfi yaşamaktı. Fakat bd player üzerinden dz660'a 5.1 ses aktarımında başarısız oldum, bdp nin ses çıkışını dolby digital ve dts olarak ayarladığımda amfide dolby logosu kısa aralıklarla düzensiz olarak yanıp sönüyor ve hicbir sekilde ses gelmiyor, diğer türlü ise sadece stereo ses alabiliyorum. bdp ile dz660 birbirine optik kablo ile bağlı, her iki cihazda televizyona hdmi ile bağlı. ayrıca bdp nin sesini amfide sadece "tv" sekmesi üzerinden alabiliyorum, bu konuda bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaşlar bdp den dz660'a nasıl 5.1 ses aktabileceğim konusunda yardımcı olabilirlerse sevinirim.
    Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.