Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yamaha Rx- v465 model bir avr ve harman kardon hkts 11 hoparlör seti almak istiyorum. Bu sistemi şu an blu-ray ile değil bilgisayarım ile kullanmak istiyorum. İlerde blu-ray çalarlar ve diskler ucuzlayınca onları da sisteme dahil edeceğim.

Bilgisayarımda creative x-fi titanium ses kartı ve nvidia hdmi çıkışkı bir ekran kartı kullanacağım fakat aklıma takılan bir konu var.
    Ekran kartını hdmi çıkışından, ses kartınıda optik çıkıştan anfiye bağlasam filmleri bu şekilde izleyip ses alabilirmiyim. Yoksa bazı yerlerde yazdığı gibi ses kartını dahili spdif çıkışlarından ekran kartına bağlayıp, ekran kartının hdmi çıkışı vasıtasıyla hem sesi hemde görüntüyü tek kablo vasıtasıyla mı amfiye aktarmalıyım.
    ikinci durum doğru ise creative x- fi titanium yerine titanium fatality pro almam lazım. Çünkü sadece pro'dan ekran kartına dahili spdif bağlantısı yapılıyor. ayrıca iki kart arasında 100 lira fark var. Yardımlar için teşekkürler.

• Birinci tercihinizle ikincisi arasında seste fark olmaz.
    Birinciyi kullanabilirsiniz.
    Neticede S/PDIF bağlantı ile en fazla 5.1 ses gönderebilirsiniz.
    Onun içinde HDMI şart değildir.
  • Elendil, ilgin için teşekkürler. yani görüntüyü hdmi, sesi ise optikten ve farklı kaynaklardan vermiş olsam dahi amfi ayarlarından ses ve görüntüyü ortak alabilirim, doğru değil mi? teşekkürler...
  • Evet alabilirsin.
    Anfin AVR cihazın nedir onu da belirtsen daha net oluırdu.
  • şu an avr'em yok. Yamaha rx-v465 almayı düşünüyorum.gsaelektronik var. dikmen ankara'da. bir hafta içinde gelecek dediler. onlardan almayı planlıyorum.
  • Evet o zaman birinci tercihi kesinlikle kullanırsınız.
  • teşekkür ederim. sorunum çözülmüştür.
  • bu konuyla ilgili bir durum daha sözkonusu. Aynı soruyu başka yerlerde de sordum ve değişik yanıtlar aldım. Filmleri izlerken, özellikle dvd medyadan doğğrudan, x-fi'den değilde anakarta entegre ses kartından optik çıkış almamın uygun olduğu, x-fi'yi müzik ve oyunlar için kullanmamın daha iyi olacağı söyleniyor. Bu konuda de diyorsunuz?
  • Doğrudan dvd medyadan film izlediğimiz zaman entegre ses kartından ses almanın daha uygun olacağı, sesin anfi tarafından çözüleceği söyleniyor. x-fi'nin çözdüğü sesin oyun ve müzik için daha uygun olduğunu belirtiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilico2

Doğrudan dvd medyadan film izlediğimiz zaman entegre ses kartından ses almanın daha uygun olacağı, sesin anfi tarafından çözüleceği söyleniyor. x-fi'nin çözdüğü sesin oyun ve müzik için daha uygun olduğunu belirtiliyor.

Xi_Fi de çözmeden Bitstream olarak Dolby D5.1 ve DTS 5.1 sesi AVR ye gönderir.
    Bende kullanmaktayım. Sorunsuz.
  • ben x-fi'yi sadece film izlerken sesi daha iyi iletmesi için istiyorum. ben sistemimde yamaha Rx-v465 amfi kullanacağım. Eğer anakarta entegre ses kartı sesi sesi bitstream olarak iletecekse x-fi almama gerek yok çünkü sesi amfi çözecek. bilen arkadaşlar x-fi alıp almaman gerektiği konusunda bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilico2

ben x-fi'yi sadece film izlerken sesi daha iyi iletmesi için istiyorum. ben sistemimde yamaha Rx-v465 amfi kullanacağım. Eğer anakarta entegre ses kartı sesi sesi bitstream olarak iletecekse x-fi almama gerek yok çünkü sesi amfi çözecek. bilen arkadaşlar x-fi alıp almaman gerektiği konusunda bana yardımcı olurlarsa sevinirim.

Aldığınız/alacağınız anakartın spektlerine iyi bakın.
    Birstream gönderiyorsa X-Fi almanıza gerek yok.

Yada anakartınızın tam marka modelini veya linkini verin bizler spekttine bakalım.
  • Bu topiği unutturmayalım
  • Aynen , bu konu çok önemli ve hep güncel kalmalı .
  • sen neredesin hakan? güncellik derken ilber ortaylı dan alacağım haberlerini.hoşuna gidiyor mu?
  • Haklısın abi fazla açtık arayı ,bundan sonra burda olucam ,söz
  • tabi tabi; bende yalandan inanayım. her zaman bekleriz gözleriz bilirsin.
  • Biliyom abi,bende çok özledim şaka bir yana ,lakin hayat işte . Koparabiliyor bazan insanı belli süreler . Saçmalıcam devam edersem
  • bence de filmi burada kesmeli. sende ki cozutma süper.

edit. eksik çıkmış hakan arabesk filmi gibi mesajların.taktik değil cozutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 25 Temmuz 2009; 21:48:35 >
  • can üstad;

Sağlık ne alemde! İyidir inş. iki gündür forumda olduğundan öyle düşündüm yada.
    Hala memlekettemisin?
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.