Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Elendil,

En sonunda zone 3 icin diger TV'de goruntu ve ses elde ettim. Burada 10 m ve 5 m'lik iki komponent kablo buldum, bunlari rca adaptoru ile birlestirdim. Sonucta goruntu kalitesi iyiydi ama tv ekraninda 576i yazdi. Neden 720p yerine 576i oldu anlamadim, belki AVR setup'i ile oynamak gerekiyor. Zaten main zone'da da ses bozulmasi da oldu, ama setup'a artik zaman ayiramadim.
    Bir firsat buldugumda daha dogrusu yeni bir istek geldiginde tekrar deneyecegim, Bu komponent koblolar da cok kalin ve agir, kanallari duvari yapistirinca tasiyamayabilirler, belki kablo kanallarini duvara vida ile sabitlemem gerekecek, bu da isi buyuttu.

Turkiye'ye ikinci bir digiplus icin siparis verdim herhalde 2-3 hafta icinde elimde olur, o'nu da en ust kata koyacagim.

Boylece...

zemin kat :main zone (7.2) ve zone 2 (stereo) (salonun yemek masasi ve acik mutfak tarafinda)

1.kat :zone 3 (componet video ve ses aktarma)

2.kat : zone 4 (stereo), ikinci digiplus (ikinci digiplus alma sebebi tahmin edilecebilecegi gibi

hanim'i ayri yere yonlendirebilmek )

gibi olacak ama bu aralar yoruldum, biraz ara verirsem daha sonra daha keyifli yaparim diye dusunuyorum.

Tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Keşke bunu daha önce söyleseydin, ,

Neyse artık yarın denerim. Bende bu iş olmayacak diye düşünüyorsum, yarın sonucu yazarım.

Çok teşekkürler.

Senin mesajdan tam 30dk. sonra yazdım
    geç kalacağımı veya senin bunu atlayabileceğinizi düşünemedim.

Kolay Gelsin

Alıntıları Göster
    asukrumercan

proplemin çözülmüş olmasına sevindim.
    Yamaha avr setup ayarlarını bilemediğim için o konuda bilenler daha çok yardımcı olabilir.
    Bağlantılar konusunda her zaman yardıma hazırım.
    Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terms

asukrumercan

proplemin çözülmüş olmasına sevindim.
    Yamaha avr setup ayarlarını bilemediğim için o konuda bilenler daha çok yardımcı olabilir.
    Bağlantılar konusunda her zaman yardıma hazırım.
    Selamlar.

Alıntıları Göster
    Diğer topicte konu oldu. Bu tablolar wikipedia dan ve yeri burası diye ekliyorum.

Buda linki

• quote:

Elendil,

En sonunda zone 3 icin diger TV'de goruntu ve ses elde ettim. Burada 10 m ve 5 m'lik iki komponent kablo buldum, bunlari rca adaptoru ile birlestirdim. Sonucta goruntu kalitesi iyiydi ama tv ekraninda 576i yazdi. Neden 720p yerine 576i oldu anlamadim, belki AVR setup'i ile oynamak gerekiyor. Zaten main zone'da da ses bozulmasi da oldu, ama setup'a artik zaman ayiramadim.
    Bir firsat buldugumda daha dogrusu yeni bir istek geldiginde tekrar deneyecegim, Bu komponent koblolar da cok kalin ve agir, kanallari duvari yapistirinca tasiyamayabilirler, belki kablo kanallarini duvara vida ile sabitlemem gerekecek, bu da isi buyuttu.

Turkiye'ye ikinci bir digiplus icin siparis verdim herhalde 2-3 hafta icinde elimde olur, o'nu da en ust kata koyacagim.

Boylece...

zemin kat :main zone (7.2) ve zone 2 (stereo) (salonun yemek masasi ve acik mutfak tarafinda)

2.kat : zone 4 (stereo), ikinci digiplus (ikinci digiplus alma sebebi tahmin edilecebilecegi gibi

gibi olacak ama bu aralar yoruldum, biraz ara verirsem daha sonra daha keyifli yaparim diye dusunuyorum.

Tesekkurler.

quote:

quote:

Neyse artık yarın denerim. Bende bu iş olmayacak diye düşünüyorsum, yarın sonucu yazarım.

Çok teşekkürler.

Kolay Gelsin

Alıntıları Göster
    quote:

Elendil,

Boylece...

Tesekkurler.

quote:

quote:

Çok teşekkürler.

Kolay Gelsin

Bir cihazın (Z11) tüm nimetlerinden faydalanmak ve cihazın hakkını vermek de böyle birşey olsa gerek.
    Tekrar keyifli seyirler ve dinletiler, sevgili doktor.

• quote:

Orijinalden alıntı: amf23

quote:

Elendil,

Boylece...

Tesekkurler.

quote:

quote:

Çok teşekkürler.

Kolay Gelsin

Bir cihazın (Z11) tüm nimetlerinden faydalanmak ve cihazın hakkını vermek de böyle birşey olsa gerek.
    Tekrar keyifli seyirler ve dinletiler, sevgili doktor.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler amf23,

karar verme asamasindayken bu ozellikleri de Z11'e karar vermemi kolaylastirmisti.

Yaklasik Aralik 2008'den beri setup ile ugrasiyorum, daha once ki bilgim sadece anfi-speaker baglantisi yapabilmekten ibaretti. Forumdan, netten ve dergilerden ogrendigim seylerle epey bir yol katettigimi dusunuyorum ama bu arada epeyce de yoruldum.
    Bu isin sonunun olmadigini da anlamis bulunmaktayim, ama main setup'i hallettigim icin artik bundan sonra daha rolantide kurma isine devam edebilirim. Asil eksiklik alt yapimin olmamasi, muhendislik gibi bir meslegim olsaydi hic olmazsa bu konulara yakin olurdum ama benim isim sadece cerrahlik, isimi ellerimle yapiyorum, cocukluk-genclik yillari deyisiyle emekciyim.
    Bu kadar ay sonra geldigim nokta da henuz review grafiklerinin analizlerini yapamiyorum, grafik aciklamalari da pek birsey ifade etmiyor....

Herneyse yine de keyifli,

Gorusmek uzere.

• quote:

Tesekkurler amf23,

karar verme asamasindayken bu ozellikleri de Z11'e karar vermemi kolaylastirmisti.

Yaklasik Aralik 2008'den beri setup ile ugrasiyorum, daha once ki bilgim sadece anfi-speaker baglantisi yapabilmekten ibaretti. Forumdan, netten ve dergilerden ogrendigim seylerle epey bir yol katettigimi dusunuyorum ama bu arada epeyce de yoruldum.
    Bu isin sonunun olmadigini da anlamis bulunmaktayim, ama main setup'i hallettigim icin artik bundan sonra daha rolantide kurma isine devam edebilirim. Asil eksiklik alt yapimin olmamasi, muhendislik gibi bir meslegim olsaydi hic olmazsa bu konulara yakin olurdum ama benim isim sadece cerrahlik, isimi ellerimle yapiyorum, cocukluk-genclik yillari deyisiyle emekciyim.
    Bu kadar ay sonra geldigim nokta da henuz review grafiklerinin analizlerini yapamiyorum, grafik aciklamalari da pek birsey ifade etmiyor....

Herneyse yine de keyifli,

Gorusmek uzere.

Alıntıları Göster
    Sükrü Kardeş, bence bu işler meslekle değil, alakalı olmakla ilgili. Sizin ilk İngiliz'le olan muhabetinizi hatırlıyorumda bakın şimdi nelerle uğraşıyorsunuz. Bence süper ötesi yol katetmiş durumdasınız. Hepimiz bu forumlardan bir sürü yeni şeyler öğreniyoruz, arkadaşlar ediniyoruz. Bende bu forumlardan bir sürü şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasif@

Sükrü Kardeş, bence bu işler meslekle değil, alakalı olmakla ilgili. Sizin ilk İngiliz'le olan muhabetinizi hatırlıyorumda bakın şimdi nelerle uğraşıyorsunuz. Bence süper ötesi yol katetmiş durumdasınız. Hepimiz bu forumlardan bir sürü yeni şeyler öğreniyoruz, arkadaşlar ediniyoruz. Bende bu forumlardan bir sürü şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum açıkçası.

Alıntıları Göster
    Tesekkurler kasif

• quote:

Tesekkurler kasif

Alıntıları Göster
    Birkac gun aradan sonra bugun sistemi kurdum, zone2'ye digiplus'i yerlestirdum (main zone'a ek olarak).

Digiplus ilginc bir cihaz, Elendil'in yazdigi gibi bircok kanal komponent ile aktarilmiyor, HD'ler de aktarilmiyor ama iyi olan tarafi kaydedilen programlar komponent ile aktariliyor, HD'ler dahil. Boyle olunca da benim isimi cozmus oldu, hanimi dizileri icin orta kata yollayabilecegim (tabii kabul ederse )

• quote:

Birkac gun aradan sonra bugun sistemi kurdum, zone2'ye digiplus'i yerlestirdum (main zone'a ek olarak).

Digiplus ilginc bir cihaz, Elendil'in yazdigi gibi bircok kanal komponent ile aktarilmiyor, HD'ler de aktarilmiyor ama iyi olan tarafi kaydedilen programlar komponent ile aktariliyor, HD'ler dahil. Boyle olunca da benim isimi cozmus oldu, hanimi dizileri icin orta kata yollayabilecegim (tabii kabul ederse )

Alıntıları Göster
    quote:

Futbol izlersen kendiliğinden gidiyorlar.
    Benden hatırlatması

Ayrıca gönlünce olmasa da işinin çözülmesi haberi güzel.
    İyi dinletiler.

• quote:

quote:

Futbol izlersen kendiliğinden gidiyorlar.
    Benden hatırlatması

Ayrıca gönlünce olmasa da işinin çözülmesi haberi güzel.
    İyi dinletiler.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Elendil, artık son bir zone4 kaldı, ama ne zaman uğraşırım bilmiyorum. Özellikle bu pace kutusunda çok yardımların oldu, benim bu garip aleti tek başıma çözmem mümkün değildi. Biraz önce logitech remote ayarlarını da yaptım, en azından bir süre rahatım.

Görüşmek üzere.

• quote:

Teşekkürler Elendil, artık son bir zone4 kaldı, ama ne zaman uğraşırım bilmiyorum. Özellikle bu pace kutusunda çok yardımların oldu, benim bu garip aleti tek başıma çözmem mümkün değildi. Biraz önce logitech remote ayarlarını da yaptım, en azından bir süre rahatım.

Görüşmek üzere.

Alıntıları Göster
    @Sukru hocam yamaha soava göremiyorum.durum nedir? abi 10-15m kablo çok uzun.görüntü için iyi kalitel olmalı.muhim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

@Sukru hocam yamaha soava göremiyorum.durum nedir? abi 10-15m kablo çok uzun.görüntü için iyi kalitel olmalı.muhim.

Alıntıları Göster
    The_cantan üstad, suavo1'ler zone 3'de duruyor, zone 4 boş, orası için bakalım ne yapacağız henüz bir acelem yok.
  • quote:

The_cantan üstad, suavo1'ler zone 3'de duruyor, zone 4 boş, orası için bakalım ne yapacağız henüz bir acelem yok.

Alıntıları Göster
    Değerli Hocam çok güzel. güle güle kullan. yengede kalan plaklara azcık acıdım.önemli deil.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Main zone: Sony 52 X350, Yamaha DSP Z11, Denon DVD-2500 BT bluray player, PS3, Digiplus, Acer 8920. Jamo D7 7.2 THX ultra2(subwoofer'lar stereo modunda).
    Zone 2, Teco 32' LCD TV (Digiplus-Yamaha Z11 komponent kablo ile)
    Zone 3, Soavo1 stereo
    Zone 4, ....................
    Sony HDR-SR11 camcorder, HP 7283 photosmart, Logitech Harmony universal remote 895+wireless extender

Hocam sistemi insanın gelip göresi inceleyip dinleti yapası geliyor.

TR demi bu sistem, yurtdışındamı? Tr de ise hangi ilde?

• quote:

quote:

Main zone: Sony 52 X350, Yamaha DSP Z11, Denon DVD-2500 BT bluray player, PS3, Digiplus, Acer 8920. Jamo D7 7.2 THX ultra2(subwoofer'lar stereo modunda).
    Zone 2, Teco 32' LCD TV (Digiplus-Yamaha Z11 komponent kablo ile)
    Zone 3, Soavo1 stereo
    Zone 4, ....................
    Sony HDR-SR11 camcorder, HP 7283 photosmart, Logitech Harmony universal remote 895+wireless extender

Hocam sistemi insanın gelip göresi inceleyip dinleti yapası geliyor.

TR demi bu sistem, yurtdışındamı? Tr de ise hangi ilde?

Alıntıları Göster
    Elendil Üstad bende sistemimi görmenizi bu arada fine tuning için fikir alışverişi yapmayı çok isterdim ama ne yazıkki Suudi Arabistan'da yaşıyorum, bu sebeple en azından yakın zamanda böyle bir toplantı yapamayacağız. Arabistan'a gelmek zor olsada Bahreyn'e gelen olursa seve seve ağırlarım. (Bahreyn bizim eve yakın, İstanbul'da Kurtköy-Taksim mesafesi gibi, aradaki köprü de aynı bizim boğaz köprüleri kadar kalabalık)

Görüşmek üzere.

• quote:

Elendil Üstad bende sistemimi görmenizi bu arada fine tuning için fikir alışverişi yapmayı çok isterdim ama ne yazıkki Suudi Arabistan'da yaşıyorum, bu sebeple en azından yakın zamanda böyle bir toplantı yapamayacağız. Arabistan'a gelmek zor olsada Bahreyn'e gelen olursa seve seve ağırlarım. (Bahreyn bizim eve yakın, İstanbul'da Kurtköy-Taksim mesafesi gibi, aradaki köprü de aynı bizim boğaz köprüleri kadar kalabalık)

Görüşmek üzere.

Alıntıları Göster
    asukrumercan hocam sizin sistemi görmek çok zor.

Ben şimdilik Aktanpsx arkadaşımızın sistemini merak ediyorum.
    Kablolamasını da hakkı ile söylediği gibi yapabilirse tabii

• quote:

asukrumercan hocam sizin sistemi görmek çok zor.

Ben şimdilik Aktanpsx arkadaşımızın sistemini merak ediyorum.
    Kablolamasını da hakkı ile söylediği gibi yapabilirse tabii

Alıntıları Göster
    Aslında Altanpsx'in sistemi gerçekten çok özel ürünlerden oluşuyor bir audiophil olarak, ama bence ya odayı yada eşyaların yerini değiştirmesi gerekiyor, sanki çok ideal yerde değillermiş gibi.

(biraz arkadan dedikodu gibi oldu ama neyse artık)

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Araştırmacı gazeteci Elendil...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar
    ben yeni ses ve görüntü formatlarını yakalayabilmek adına kendime HTPC yaptım.bunun la ne kadar başarılı olabilirim.görüşleriniz nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: urgent

arkadaşlar
    ben yeni ses ve görüntü formatlarını yakalayabilmek adına kendime HTPC yaptım.bunun la ne kadar başarılı olabilirim.görüşleriniz nelerdir?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: urgent

arkadaşlar

Altanpsx arkadaşımıza müracaat. O HTPC kullanmakta ve çok memnun.

• paylaşım için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: urgent

arkadaşlar

Alıntıları Göster
    * Bilgisayar aracılığı ile HD sesleri hoparlörlere dağıtabiliyormuyuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: urgent

arkadaşlar

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.