Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yuxeses

"altanpsx" o fiyata yani max (3,600 tl) 5400 ten daha iyi dediğin amfi yada amfiler varsa model önerebilirmisin
    özellikle sony olmazsa tercihim onkyo ve denondur! teşekkürler

Onkyo 806,876, Yamaha 863, Denon 2xxx ve 3xxx modelleri olabilir..
  • quote:

kasif@
    Benimkinde aldığımdan beri seçilen seçenek yazıyor ana ekranda, yani straight, standard, hall, vs gibi. Ama menüsünde de zaten böyle gösteriyor yani ben o kadar sorun etmemiştim. Ancak sen bir problem olduğunu düşünüyorsan bunu beraber aynı anda test edebiliriz. PM atıyorum. Bu arada benim player BD30, imzamda var.

keremcim bende sadece "straight" çıkıyor ve değişmiyor,öyle hall falan diye değiştiremiyorsun,ya ben bu durumu bir türlü
    anlayamıyorum dvd izlerken dd seçtiğinde dd,dts seçtiğindede ekranda kocaman dts yazıyor,ne zaman bd koyuyorum o
    zamanda straight çıkıyor.yani dvd de sorun yok.s350 de çıkışı "direct" ayarladım sesi avr çözsün diye.yok sesi s350 ye
    çözdürürsem pcm yazıyor ekranda.dts seçince dts yazıyorda true hd yi seçince neden ortada true hd yazmıyor
    keremcim sen bd30 un ses çıkışını ne olarak ayrladın bende öyle bir deneyeyim,bakalım ne olacak

• Ses çıkışı, eğer doğru yere bakıyorsam şu şekilde: Digital Audio Ouput: Priority Setting: Audio Quality, Dolby D/Dolby D +/Dolby TrueHD: Bitstream, DTS/DTS-HD: Bitstream, MPEG Audio: Bitstream, BD-Vido Secondary Audio: Off. Manuala göre bağlı cihaz (bu durumda AVR oluyor) ilgili ses formatını işleyebiliyorsa bu ayarlar seçilmeliymiş.

quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

quote:

kasif@
    Benimkinde aldığımdan beri seçilen seçenek yazıyor ana ekranda, yani straight, standard, hall, vs gibi. Ama menüsünde de zaten böyle gösteriyor yani ben o kadar sorun etmemiştim. Ancak sen bir problem olduğunu düşünüyorsan bunu beraber aynı anda test edebiliriz. PM atıyorum. Bu arada benim player BD30, imzamda var.

keremcim bende sadece "straight" çıkıyor ve değişmiyor,öyle hall falan diye değiştiremiyorsun,ya ben bu durumu bir türlü
    anlayamıyorum dvd izlerken dd seçtiğinde dd,dts seçtiğindede ekranda kocaman dts yazıyor,ne zaman bd koyuyorum o
    zamanda straight çıkıyor.yani dvd de sorun yok.s350 de çıkışı "direct" ayarladım sesi avr çözsün diye.yok sesi s350 ye
    çözdürürsem pcm yazıyor ekranda.dts seçince dts yazıyorda true hd yi seçince neden ortada true hd yazmıyor
    keremcim sen bd30 un ses çıkışını ne olarak ayrladın bende öyle bir deneyeyim,bakalım ne olacak

• Bu ayarlara bakarken bir şey dikatimi çekti. TV/Device Connection'da Component Resolution 576i/480i olarak ayarlanmış, önerilen de bu. Ancak burada 720p ve 1080p gibi seçenekler de var. Bunlardan 1080p'yi seçmek daha iyi bir görüntü almamıza neden olmaz mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasif@
    Bu ayarlara bakarken bir şey dikatimi çekti. TV/Device Connection'da Component Resolution 576i/480i olarak ayarlanmış, önerilen de bu. Ancak burada 720p ve 1080p gibi seçenekler de var. Bunlardan 1080p'yi seçmek daha iyi bir görüntü almamıza neden olmaz mı?

İmzandaki hdtv'nin, 1080p LCD olduğu hesaba katılırsa,
    AV Receiver'ın görüntü çıkış değerini 1080p olarak ayarlamak,
    Özellikle hareketli görüntülerde işe yarayabilir...
    Yine de en kesin cevap, AV Receiver'ıngörüntü çıkış değerlerini değiştirerek,
    Kendi gözlerinle değerlendirmen sonucu ortaya çıkacaktır,
    Selamlar...
  • Merhaba arkadaşlar,

Ben de yakın bir zamanda Onkyo TX-SR706 almayı düşünüyorum ancak daha önce böyle bir dijital reciever kullanmadığım için öğrenmek istediğim birtakım noktalar var.

Öncelikle şu anki sistem bileşenlerimi yazayım:

Philips 47PFL9603D/10 TV
    Philips DVP-5990 DVD Player
    Sony PS3
    Digiturk Plus
    Nintendo Wii
    Creative Inspire 5700 Digital
    PC

Inspire'ın arkasında bir adet optical, bir adet dijital coaxial ve iki adet analog 3.5mm giriş var.
     YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

DVD player, HDMI'dan ---> TV'ye, coaxial'dan ---> Inspire'a bağlı.
    PS3, HDMI'dan ---> TV'ye, optical'dan ---> çoğaltıcıya bağlı.
    Digiturk Plus, HDMI'dan ---> TV'ye, optical'dan ---> çoğaltıcıya bağlı.
    Optical çoğaltıcı da, 2 giriş ---> 1 çıkış şeklinde Inspire'a bağlı.
    Wii, component HD kablosuyla ---> TV'ye bağlı.
    TV'den çıkan analog left + right audio out, RCA->3.5mm kablo kullanılarak ---> Inspire'ın front analog girişine bağlı.
    PC ses kartı ---> Inspire'ın Digital DIN girişine bağlı
    TV'nin hoparlörleri devre dışı.

Bütün cihazlar sorunsuz çalışmakta. Şahane netlikte görüntü ve gerçek Dolby Digital/DTS ses alabiliyorum. (Wii'den Pro Logic II geliyor hem cihazın hem de Inspire'ın girişinin analog olması sebebiyle. Ön 3 kanalda ayırım var, arka kanallara Inspire ön sağ ve solu klonlayıp reverb/delay vererek gönderiyor)

Şimdi bu Inspire'ı ortadan kaldırıp Onkyo'yu koyduğumuzda bağlantılar nasıl olacak? (Hoparlör bağlantılarını biliyorum)

Onkyo'ya 3 HDMI girip 1 HDMI çıkacaksa TV için, o zaman 3 cihaz da aynı HDMI girişini kullanıyor olmayacak mı? İki cihazı aynı anda çalıştıramayacak mıyım?
    Öyleyse ben yine Inspire'da yaptığım gibi HDMI'ları TV'ye takıp optical ve coaxial ları da Onkyo'ya taksam Dolby True HD gibi 8 kanal ses almayacakmıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler...

• AVR ye 3 giriş yaptık. DVD, PS3, DIGI HDMI dan giriyor, TV ye HDMI dan çıkıyor. Ses ve görüntü sadece HDMI kablo ile aktarılıyor. Wii component ile AVR ye bağlı, ses ve görüntü yine HDMI üzerinden TV ye aktarılıyor. (tv de sesi doğal olarak kullanmıyoruz sesi hoparlörlerimizden dinliyoruz.)

yapmanız gereken bağlantılar bu. Aynı anda iki kaynağı misal, PS3 ve DVD çalıştırabilirsiniz ama doğal olarak ve mevcut setup ınızdan farklı olmadığı gibi birinin görüntüsünü alabilirsiniz TV nizden. Sorunuz buyduysa.....
  • Benim söylediğim BD çıkış ayarları ile ilgiliydi AVR için değil. El kitabı 576i/480i yi tavsiye etmiş, sebep olarak da bazı filmlerin bunun yukarısında problemli çalışabileceğini göstermiş. Bu durumda ne tavsiye edersin?

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: kasif@
    Bu ayarlara bakarken bir şey dikatimi çekti. TV/Device Connection'da Component Resolution 576i/480i olarak ayarlanmış, önerilen de bu. Ancak burada 720p ve 1080p gibi seçenekler de var. Bunlardan 1080p'yi seçmek daha iyi bir görüntü almamıza neden olmaz mı?

İmzandaki hdtv'nin, 1080p LCD olduğu hesaba katılırsa,
    AV Receiver'ın görüntü çıkış değerini 1080p olarak ayarlamak,
    Özellikle hareketli görüntülerde işe yarayabilir...
    Yine de en kesin cevap, AV Receiver'ıngörüntü çıkış değerlerini değiştirerek,
    Kendi gözlerinle değerlendirmen sonucu ortaya çıkacaktır,
    Selamlar...

• şu an hiç bir alet edavat yok. yani sıfırdan bir sistem kurmak istiyorum. Gönüllerinizdeki sistem önerilerinizi marka model olarak yazarsanız sevinirim. Şimdi hemen bütçe nedir soruları yükseliyor duyar gibi oluyorum. Arkadaşlar ben ce 3 sistem önerisi olursa daha iyi olur. Hani
    A. olağan üstü kalite olağan üstü fiyat
    B. kaliteli sistem biraz yüksek saılabilecek bir fiyat
    C. normal kalite (köydeki mehmet efendinin değil konuya ilgi duyan birinin zevk alabileceği bir sistem) normal fiyat..

Kesinlikle söylüyorum ki burada bu konuyu bilen arkadaşlarımın vereceği liste onay görme yüzdesine göre satın alınacaktır. Yani laf olsun diye soru tevcih etmiyorum.
    Cevap verme lütfunda bulunan arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürler
    saygı ve sevgilerimle..
  • Birçoğumuzun imzasından zaten kim ne kullanıyor görüyorsundur. Bu sistemler bu olaya gönül vermişlerin son noktası mıdır elbette değildir. Yani olağanüstü kalite vs dediğinde buradan öyle sistemlerle çıkarsınki fiyatlarına aklın şaşar. Bu nedenle sen gene de gel bütçeni, müzik keyfini, alma amacını, nasıl bir yere kuracağını falan belirt, ona göre tavsiye al. Yoksa bu muhabbet bitmez

quote:

Orjinalden alıntı: turakmug

şu an hiç bir alet edavat yok. yani sıfırdan bir sistem kurmak istiyorum. Gönüllerinizdeki sistem önerilerinizi marka model olarak yazarsanız sevinirim. Şimdi hemen bütçe nedir soruları yükseliyor duyar gibi oluyorum. Arkadaşlar ben ce 3 sistem önerisi olursa daha iyi olur. Hani
    A. olağan üstü kalite olağan üstü fiyat
    B. kaliteli sistem biraz yüksek saılabilecek bir fiyat
    C. normal kalite (köydeki mehmet efendinin değil konuya ilgi duyan birinin zevk alabileceği bir sistem) normal fiyat..

Kesinlikle söylüyorum ki burada bu konuyu bilen arkadaşlarımın vereceği liste onay görme yüzdesine göre satın alınacaktır. Yani laf olsun diye soru tevcih etmiyorum.
    Cevap verme lütfunda bulunan arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürler
    saygı ve sevgilerimle..

• A şıkkı için bir önerim maalesef yok,bu konu ile ilgili arkadaşlar yorum yapar.fakat B ve C şıkkı için sistem tavsiye edebilirim arkadaşım.
    B ;amfi: yamaha rx-v3900 veya onkyo tx-sr 876 veya denon avr-3808
    bd player: sony s550 veya panasonic bd-55
    hop.1:wharfadale evo 50 front,evo center,evo 30 surraund,evo 20 surr.back,subwoofer wharf.sw300 yada 380(7.1)
    hop.2:b&w 703 front,b&w htm7 center,b&w 704 surraund,b&w 705 surr.back,subwoofer b&w asw700 yada 750(7.1)
    C ;amfi: yamaha rx-v863 yada 663,onkyo tx-sr706 yada 606,denon avr-1909
    bd player: sony s350 veya panasonic bd-35
    hop.1:wharf.diomand 9.6 front,9.5 surr.,9 cm center,9.2 surr.back,subwoofer sw 150(7.1)
    hop.2:b&w 683 front,685 surr.,htm62 center,686 surr.back,subwoofer asw-608(7.1)
    tabiiki bu yazdıklarım benim kendi kafamda almak isteyeceğim sistemler.bu tip sistemleri kurarken muhakkak
    dinleyerek karar verme gerekliliği olduğunu hatırlatmak isterim.dinlemeden alınacak sistemler çok parada
    harcasanız bazen hayal kırıklığı yaratabilir.teorik hiç bir zaman kişinin kulağının yerini tutmaz zevkler ve renkler
    tartışılmaz demişler,tabi keremede katılmadan edemeyeceğim bir fiyat aralığı ve mekan bilgiside verirseniz iş
    biraz daha kolaylaşır,saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 21 Şubat 2009; 12:05:13 >

• Tamercim, atmışsın bizim takımı köydeki Mehmet Efendi ayarına Ama ne yalan söyleyeyim bende önerdiğin B&W'lu B setini kapmak isterdim doğrusu
    quote:

A şıkkı için bir önerim maalesef yok,bu konu ile ilgili arkadaşlar yorum yapar.fakat B ve C şıkkı için sistem tavsiye edebilirim arkadaşım.
    B ;amfi: yamaha rx-v3900 veya onkyo tx-sr 876 veya denon avr-3808
    bd player: sony s550 veya panasonic bd-55
    hop.1: wharfadale evo 50 front,evo center,evo 30 surraund,evo 20 surr.back,subwoofer wharf.sw300 yada 380(7.1)
    hop.2:b&w 703 front,b&w htm7 center,b&w 704 surraund,b&w 705 surr.back,subwoofer b&w asw700 yada 750(7.1)
    C ;amfi: yamaha rx-v863 yada 663,onkyo tx-sr706 yada 606,denon avr-1909
    bd player: sony s350 veya panasonic bd-35
    hop.1:wharf.diomand 9.6 front,9.5 surr.,9 cm center,9.2 surr.back,subwoofer sw 150(7.1)
    hop.2:b&w 683 front,685 surr.,htm62 center,686 surr.back,subwoofer asw-608(7.1)
    tabiiki bu yazdıklarım benim kendi kafamda almak isteyeceğim sistemler.bu tip sistemleri kurarken muhakkak
    dinleyerek karar verme gerekliliği olduğunu hatırlatmak isterim.dinlemeden alınacak sistemler çok parada
    harcasanız bazen hayal kırıklığı yaratabilir.teorik hiç bir zaman kişinin kulağının yerini tutmaz zevkler ve renkler
    tartışılmaz demişler,tabi keremede katılmadan edemeyeceğim bir fiyat aralığı ve mekan bilgiside verirseniz iş
    biraz daha kolaylaşır,saygılarımla

• topic de konuşmalımı bilmiyorum ama asıl konumuz ses olduğu için yazmak istedim,aslında "Ferhat Göçer" i pek
    beğenmem ama şu sıralarda her yerde satılıyor "çok sevdim ikimizi & remixes" albümü çok güzelmiş arkadaşlar
    (arkadaşım hediye etti banada) sabahtan beri dinliyorum.2 cd den oluşuyor albüm,ilkinde normal slow parçalar
    ikincisinde ise eski,yeni parçalarının remix leri var,çok hoş olmuş.acayip keyif aldım tavsiye ederim arkadaşlar.
    elektronik müzikten tut,türk sanat müziğine kadar her renk var
  • quote:

kasif@
    Tamercim, atmışsın bizim takımı köydeki Mehmet Efendi ayarına Ama ne yalan söyleyeyim bende önerdiğin B&W'lu B setini kapmak isterdim doğrusu

yok keremim estağfirullah,olurmu hiç öyle şey.para sorun olmasa ne alırdım onu yazmaya çalıştım,hayalim yani.
    yoksa ben şu anki sistemimdende acayip memnunum,şu an hem yazıyor hemde dinliyorum zira.kaldıki senin
    sisteminde canavar maaşallahköye möye yollayamayız dostum
  • Tamer bak zor sorarım haberin olsun!
    Hoperlo konusunda zaten kafam ambele oldu
  • sayın turakmug,
    biri çıkarda benim maddi problemim yok,bu işe verebileceğim birsürü param var derse sistem şu olmalı,
    yeni nesil ses formatlarınıda içinde barındıran processor(işlemci),ve bu işlemciye bağlanacak 7adet(istenirse daha da fazla)monoblock taşşşş gibi üst düzey power amfiler,aradaki ınterconnect kabloların binlerce dolarlık olanlarından olmalı,bu aletlerin altına özel sehpalar........
    tabiii birsürü markanın üst sistem hoparlörleri,ve yine çook pahalı hoparlör kabloları...
    yine bu aletlere güç sağlıyacak elektrik sistemi....ve aletlerin üst düzey güç kabloları...
    üst düzey bluray oynatıcı......
    pahalı bomba gibi izole edilmiş hdmı kablo....
    ve 10000lerce dolar verip alınabilecek booomba gibi bir projeksiyon aleti....
    ve yine çooook kaliteli bir perde..
    nihayetinde bu kadar sistemi koyabileceğin bir oda..................................
    bu kısaca A şıkkı......................bu sistemin parasal sınırı yok..

ben ikinci düzeye geçiyorum,
    bu sistemdede yine oldukça kaliteli kablolamayı başa koyuyorum,(hdmı kablodan,güç kablosuna,hoparlör kablosuna kadar)
    amfi olayı şu:benimde kullanmakta olduğum bütün sistemlerle karşılaştırılabilecek kadar sağlam bir amfi olan yamaha rx-v1800,yada bunun ayarında diğer marka modeller.........
    yine sağlam bir bluray oynatıcı sistemde bulunmalı....
    sehpalar olursa çok çok iyi olur,
    hd plazma lcd yada paramız dahilinde alınabilecek en iyi projeksiyon(önerim dlp yada sxrd)
    hoparlör kalitelerini yine göz önünde bulundurmalı......bu sistem 10-15bin dolara kurulur...
    ................

üçüncü şık c........
    burada artık gözümüze kadar soktukları bilgisayar ses görüntü sistemlerinden mümkün olduğunca uzak durmalı...
    kopya korsan bulaşmadan,orta halli bir bluray oynatıcı ve yine orta seviyede amfi,
    ucuz bir hd ekran...
    giriş seviyesi kablolama....
    buda 2000-2500 lira dolayında...........................

saygılarımla
    demir buran

• quote:

Orjinalden alıntı: Juzam

Merhaba arkadaşlar,

Ben de yakın bir zamanda Onkyo TX-SR706 almayı düşünüyorum ancak daha önce böyle bir dijital reciever kullanmadığım için öğrenmek istediğim birtakım noktalar var.

Öncelikle şu anki sistem bileşenlerimi yazayım:

Philips 47PFL9603D/10 TV
    Philips DVP-5990 DVD Player
    Sony PS3
    Digiturk Plus
    Nintendo Wii
    Creative Inspire 5700 Digital
    PC
    Şimdi bu Inspire'ı ortadan kaldırıp Onkyo'yu koyduğumuzda bağlantılar nasıl olacak? (Hoparlör bağlantılarını biliyorum)

Onkyo'ya 3 HDMI girip 1 HDMI çıkacaksa TV için, o zaman 3 cihaz da aynı HDMI girişini kullanıyor olmayacak mı? İki cihazı aynı anda çalıştıramayacak mıyım?
    Öyleyse ben yine Inspire'da yaptığım gibi HDMI'ları TV'ye takıp optical ve coaxial ları da Onkyo'ya taksam Dolby True HD gibi 8 kanal ses almayacakmıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler...

Bu sorunuz onkyo topiğinde olsa kaçırmazdım ama

Neyse kendi şuanki bağladığınız sistem gibi aynı anda bir kaynağın görüntüsünü alabilirsiniz.
    Kablo sök tak yapmadan bütün kaynaklarınızı kullanabilirsiniz. AVR den hangi kaynağı seçerseniz TV den onun görüntüsünü izler
    hoperlolardan onun sesini duyarsınız.

AVR Onkyo TX-SR706

SR706 > HDMI > TV
    SR706 > KABLO > HOPERLO
    DVD > HDMI > SR706
    PS3 > HDMI > SR706
    DT+ > HDMI > SR706
    PC > HDMI/OPTIC(COAXIAL)/ANALOG 7.1 > SR706
    N.Wİİ > HD KABLO > SR706

Bağlantılarınız bu şekilde olabilir ve örnek AVR den DVD seçtiğinizde TV den DVD ninzin görüntüsünü hoperlolarınızdan sesini alırsınız.
    Diğer kaynaklarınızı açabilirsiniz ancak sadece AVR den seçtiğiniz kayneğın sesi ve görüntüsü olur.
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 21 Şubat 2009; 12:32:24 >

• quote:

quote:

kasif@
    Tamercim, atmışsın bizim takımı köydeki Mehmet Efendi ayarına Ama ne yalan söyleyeyim bende önerdiğin B&W'lu B setini kapmak isterdim doğrusu

yok keremim estağfirullah,olurmu hiç öyle şey.para sorun olmasa ne alırdım onu yazmaya çalıştım,hayalim yani.
    yoksa ben şu anki sistemimdende acayip memnunum,şu an hem yazıyor hemde dinliyorum zira.kaldıki senin
    sisteminde canavar maaşallahköye möye yollayamayız dostum

• quote:

Elendil
    Tamer bak zor sorarım haberin olsun!

hayırdır dostum,yeni hop. almayımı düşünüyorsun,yoksa benmi yeni uyanıyorum senin bu mevzuuna
    kafayıda ambele edecek bir durum yok dostum,sen parayı söyle,hep beraber bakarız hal çaresine e bu forum ne diye var zaten
  • Alıyor alıyor hadi hayırlısı
    quote:

quote:

Elendil
    Tamer bak zor sorarım haberin olsun!

hayırdır dostum,yeni hop. almayımı düşünüyorsun,yoksa benmi yeni uyanıyorum senin bu mevzuuna
    kafayıda ambele edecek bir durum yok dostum,sen parayı söyle,hep beraber bakarız hal çaresine e bu forum ne diye var zaten

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.