yuxeses işde asıl sorunda burda başlıyo benim açımdan deniyoki msl işde onkyonun şöyle sesi var denonun böyle yamahanın şöyle;benim istediğim "tabii hoparlörde iyi olcak"sinema sesini layıkıyla müzik sesinide hi-fi kadar olmasada güzel tatminkar versin dinlediğim müzik türleri;hard rock,heavy metal,etnik, ve azda olsa diğer türler 5400 ün fiyatı yaklaşık 3,500-600 civarı ee azda sayılmaz hani onun için ben bu paraya almışken en iyisini ve yazdıklarımdaki isteklerim doğrultusunda olsun istiyorum(1200es) te açılmış konuda ordada bir çok seçenek verdim yardımcı olursanız sevinirim
sevgili kardeşim,sony ile ilgili topiği okudum,ağırlıklı sinema için avr yi kullanmayı fakat,müzik dinlerkende keyif almak istiyorsun.o zaman sen kesinlikle bir yamaha amfi almalısın,düşündüğün rakama bakacak olursakta rx-v1900 tercihin olmalı,altan da yazmış gayet iyi cihaz,4 hdmi giriş ve 1 çıkışı var,7*130w (buda sana az gelmesin bu değer 8ohm daki değer 6ohm da180w civarı olsa gerek),tüm yeni nesil ses formatlarını destekliyor,1080p upscalling yapabiliyor,22 sinema sesprogramı var(sinema ağırlıklı dediğin için hatırlatayım dedim),yani anlayacağın cihazda yok yok.genelde sinema amfilerinin müzik performansı için hep çok iyi değil denir ama bu iş zevk meselesi,ben 663 ümle özellikle 7ch stereo müzik dinlerken inanılmaz keyif alıyorum,benim için son derece yeterli.hele 1900 ün 663 ten daha üstün bir makina olduğunu düşününce ben senin yerinde olsam bırakırım sony yi,o paraya alırım 1900 ü bakarım keyfime.genelde yamaha amfiler için hep sesi parlattığı söylenir ama inan ben buna bayılıyorum,hele sinema performansı (ki sony,onkyo ve şimdide yamaha kulanan biri olarak söylüyorum) çok iyi tabi böyle bir amfiyi uygun bir hop. takımı ile süreceğini ümit ediyorum,yoksa z11 alsan nafile kadıköyde top pop elektronik var,ben amfimi ordan almıştım,iyi esnaflar.forumda "spidr" nicki ile yazıyorlar,onlardan da fiyat almayı ihmal etme.malum kriz ortamı bakarsın çok cazip bir fiyatta alabilirsin
çok saol kardeşim önerin için(1200) topiğinde de yazışıyoruz zaten(rx-v1900) yazdım bikenara! üstünde durcam öbür topikte yazımı okursan kararım 5400 dedim ama önerinide dikkate alcam tekrar saol...ve ayrıca iki yerde yazışmakta biraz konuya kopukluk getirdi yeni katıldığım için daha yeni tanışıyoruz biraz acemilikte var tabiikusura bakmayasın saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: tamerege
quote:
sakinci Ben "plasma da Panasonic'i tek geçerim" dediği için bu soruyu merakımdan sordum. Tabi ki renkler ve zevkler tartışılmaz. Benim fikrime göre Pioneer'ların KURO modellerinin "renk" performansi şu anda daha iyi.
zamanında tv almak için çok hatmetmiştim tv topiclerini vede mağazaları,sonunda kendi adıma şuna karar verdim;plazma tv alacaksanız ve para sizin için sorun değilse,bu ligin şampiyonu tabiiki "pioneer",konuşmaya bile gerek yok.fakaaaat,biraz daha uygun fiyatlı olsun,cebimizdeki delik çok büyük olmasın dedikmide (fiyat/performans değerlendirmesi yaparsak) katılırsınız katılmazsınız o zamanda bu ligin şampiyonu "panasonic" tir.baştada dediğim gibi kendi fikrimdir,zira ""zevkler ve renkler tartışılmaz""
Kesinlikle haklisin Pioneer plasma gercekten cok kaliteli! Bu zamana kadar LCD yi savunuyordum ama Kuro bambaska bir tv. Bugun pioneer bayisinde 600A gordum asik oldum TV ye. Kismet olursa haftaya siparisi vericem ama pio nun TV uretimini durdurmasi beni korkutuyor
quote:
yuxeses çok saol kardeşim önerin için(1200) topiğinde de yazışıyoruz zaten (rx-v1900) yazdım bikenara! üstünde durcam öbür topikte yazımı okursan kararım 5400 dedim ama önerinide dikkate alcam tekrar saol...ve ayrıca iki yerde yazışmakta biraz konuya kopukluk getirdi yeni katıldığım için daha yeni tanışıyoruz biraz acemilikte var tabii kusura bakmayasın saygılar...
ne kusura bakması kardeşim,biz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz,orası burası farketmez.bende neler yaptım ama saolsun forumdaki dostlar çok yanlışımızı düzelttiler.bu forumu bu yüzden seviyorum işte
quote:
romeoclarks Kesinlikle haklisin Pioneer plasma gercekten cok kaliteli! Bu zamana kadar LCD yi savunuyordum ama Kuro bambaska bir tv. Bugun pioneer bayisinde 600A gordum asik oldum TV ye. Kismet olursa haftaya siparisi vericem ama pio nun TV uretimini durdurmasi beni korkutuyor
e şimdiden hayırlı olsun güle güle kullan,iyi günlerde
quote:
quote:
yuxeses çok saol kardeşim önerin için(1200) topiğinde de yazışıyoruz zaten (rx-v1900) yazdım bikenara! üstünde durcam öbür topikte yazımı okursan kararım 5400 dedim ama önerinide dikkate alcam tekrar saol...ve ayrıca iki yerde yazışmakta biraz konuya kopukluk getirdi yeni katıldığım için daha yeni tanışıyoruz biraz acemilikte var tabii kusura bakmayasın saygılar...
ne kusura bakması kardeşim,biz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz,orası burası farketmez.bende neler yaptım ama saolsun forumdaki dostlar çok yanlışımızı düzelttiler.bu forumu bu yüzden seviyorum işte
quote:
romeoclarks Kesinlikle haklisin Pioneer plasma gercekten cok kaliteli! Bu zamana kadar LCD yi savunuyordum ama Kuro bambaska bir tv. Bugun pioneer bayisinde 600A gordum asik oldum TV ye. Kismet olursa haftaya siparisi vericem ama pio nun TV uretimini durdurmasi beni korkutuyor
zaten merdiveni teker teker çıkmakta yarar var; ve buna deneyimli arkadaşlarında saygı göstermesi gerekir neyse teknik konuların dışına çıkmayayım...
quote:
Erken hayirli olsun dedin ama yinede tesekkurler, daha iyileri sizlere insallah.
Orada birbirimizi bulamadik Atacim cok kalabalik orasi
bu ara tekrar tv lere merak sardım belki ondan,ama evet bencede yeri burası değil dostlarım
quote:
bu ara tekrar tv lere merak sardım belki ondan,ama evet bencede yeri burası değil dostlarım
onkyo topiğine bekliyorum. Ayrıca PM attım ordaki linkten hop yardım talebime ulaşabilirsin.
+1
quote:
Orjinalden alıntı: altanpsx
quote:
Orjinalden alıntı: sakinci
Kaşif merak ettim plasmada Pioneer'ı da önermez misin?
Ki bu öneri istenen konu, herkese göre değişen, zevkler ve renklerin dorukta olduğu bir konuda, bana direkt şunu önerin. Buna cevap vermek demek şunu demek.
Sen kırmızıyı seviyorsun, sarışınlardan hoşlanıyorsun ve hayat boyu saçını kazıtacaksın. Bunu birine söyleseniz, sizi ciddiye dahi almaz. O yüzden sizlerden, bana uyacak en iyi amfiye verilen cevaplarda bundan farklı değil. Ancak belli şartlar dahilinde belli sistemlerin daha iyi performans verdiğini söylemek mümkün.
Değerli arkadaşlarım, Sizlere kurmayı istediğim ev sistemi hakkında soru tevcih etmiş idim. sağolsun her biri birbirinden yetkin, konuya vakıf arkadaşlar cevap verme nezaketi gösterdiler. bana önerilmiş marka ve modeller üzerinde fiyat araştırması yaptım. Üzülerek söylüyorum ki ülkemizde bu cihazları satan şirketler aşırı bir kar marjı ile çalışmaktalar. Uzak doğu fiyatları konusuna hiç girmiyorum .Hatta dubai fiyatlarına da.. Bizdeki vergi sistemleri en çok avrupaya yakın olduğu için orası ile kıyaslama yapacağım. daha doğrusu ben rakamları yazayım sizler kıyaslamayı yapınız. YAZACAĞIM RAKAMLAR NİHAİ KULLANICI FİYATLARI OLUP, ÜZERİNDE HER TÜRLÜ VERGİ DAHİL OLARAK SATIŞA ARZ EDİLMİŞ TOPLAM TUTARLARI GÖSTERMEKTEDİR. Bizzat yaklaşık 40 dakika süren telefon görüşmesi yolu ile bu cihazları almanya dan vergisiz olarak alabileceğimizi öğrendim. Yöntem şu. Bireysel olarak alımlarda satış fiyatı üzerinden ödeme yapılacak ancak tax-free yolu ile havaalanında vergi iadesi olarak geri ödeme ile vergiler düşülecek. Bir diğer yol ise min .istenilen model den en az 10 adet olmak kaydı ile toplu sipariş geçilecek. bir diğer yol ise bir firma aracılığı ile bayiilik anlaşması. Aynı model den yapılacak minimum 10 adet sipariş yöntemi ile toplamda size vereceğim fiyatlardan yaklaşık % 28 gibi bir oran ile düşük temin edilebilir. Bayilik koşulu ile teminde ise rakam çok daha fazla aşağı iniyor. Bu gün sizlere yamaha modellerinin ve nihai satış rakamlarının ne olduğunu yazacağım. yarın yada sonraki günlerde ise onkyo , denon ve harman-karbon son kullanıcı satış rakamlarını listeyi aldığım gün itibariyle arz ederim. rx-v 663 383 euro rx-v 363 182 euro rx-v 563 294 euro rx-v 463 272 euro rx-v 661 329 euro rx-v 797 319 euro rx-v 863 666 euro rx-397 198 euro rx-497 226 euro rx-v 3800 1248 euro rx-v 1800 999 euro rx-v 1900 1129 euro rx-v 659 389 euro rx-v 1700 869 euro rx-N 600 499 euro rx-v 861 699 euro rx-v 559 349 euro rx-v 4600 1499 euro rx-v 361 719 euro
Yamaha avr fiyatları 25 şubat 2009 tarihi itibariyle yukarıda ki şekilde .
Ben bana gerekli olan tüm ürünleri yurt dışından temin edeceğim ( Bu davranışımı,acımasız karlar peşinde koşan ticaret erbabını protesto olarak da niteleyebilirsiniz.) Bana cevap verme lütfunda bulunmuş, önerileri ile şahsıma mihmandarlık etmiş arkadaşlarımıza, bir kez daha teşekkür eder,selam ve saygılarımı sunarım
valla çooook doğru söylüyosun; ülkemizde malesef alım şartı belli ve herşey değerinin çok üstünde şöyle evimde adam akıllı bir sistem kurayım desen nerden baksan en az şekliyle söylüyorum avr+hop 6 bin tl hiç de az deyil ve herkezin alcağı bir rakamda deyil...birde bizler gibi bu işlerin bağımlısıysanız vahh halinize
keşge bu işler bukadar pahalı olmasa... ben hiç birzaman "kalite ucuza olcak diye bir şey yok" diyenlerden deyilim mühüm olan kaliteyi ucuza alabilmektir! satıcılar nsl karlarını doğal olarak düşünüyolarsa alıcılarda doğal olarakta karlarını düşünecekler
bizim ülkemizde malesef genel olarak bu hep satıcılar tarafından işliyo...
quote:
Orjinalden alıntı: yuxeses
valla çooook doğru söylüyosun; ülkemizde malesef alım şartı belli ve herşey değerinin çok üstünde şöyle evimde adam akıllı bir sistem kurayım desen nerden baksan en az şekliyle söylüyorum avr+hop 6 bin tl hiç de az deyil ve herkezin alcağı bir rakamda deyil...birde bizler gibi bu işlerin bağımlısıysanız vahh halinize
keşge bu işler bukadar pahalı olmasa... ben hiç birzaman "kalite ucuza olcak diye bir şey yok" diyenlerden deyilim mühüm olan kaliteyi ucuza alabilmektir! satıcılar nsl karlarını doğal olarak düşünüyolarsa alıcılarda doğal olarakta karlarını düşünecekler
bizim ülkemizde malesef genel olarak bu hep satıcılar tarafından işliyo...
Ev sinema sistemi kurmak ucuz olsa bence kimse bukadar bagimlisi olmazdi.
HARMAN-KARDON FİYATLARI
AVR 255........ 470 EURO AVR 355........ 688 EURO AVR 445........ 444 EURO HK 3490........ 340 EURO HK 980.......... 309 EURO AVR 155........ 349 EURO AVR 645.........655 EURO AVR 347.........388 EURO HK 3390.........275 EURO AVR 350.........499 EURO AVR 137.........219 EURO AVR 745.........2249 EURO
ONKYO FİYATLARI
TX-SR 876........ 828 EURO TX-SR 506........ 222 EURO TX-SR 606 ....... 429 EURO TX-SR 806........ 632 EURO TX-SR 906........1217 EURO TX-SR 875........ 849 EURO TX-SR 706........ 575 EURO TX-SR 705........ 529 EURO TX-SR 1129.......1129 EURO
DENON AVR FİYATLARI
DENON AVR-1509.......264 EURO DENON AVR-1708.......279 EURO DENON AVR-1709.......348 EURO DENON AVR-1908.......339 EURO DENON AVR-1909...... 479 EURO DENON AVR-2308...... 479 EURO DENON AVR-2309.......633 EURO DENON AVR-2809...... 925 EURO DENON AVR-3808......1239 EURO DENON AVR-4308......1902 EURO
Bunlarda görüldüğü üzere DENON fiyatları... bundan sonrası her kesin kendi bileceği iş.. Ya baş eğecek ve bu ticaret adı altındaki soygun düzenine sessiz kalınacak yada protesto ederek mevcut satıcılardan bu ürünleri almayarak dış alım yollarını araştıracaksınız.
Saygılarımla..
turakmug;
Yurt disi alimi ile ilgili yazdiklariniz, forumda zaten aylardir konusuluyor. Yillardir yurtdisina gidip gelen biri olarak yazdiklarinizin hepsine malesef katilmiyorum. Oncelikle yazdiginiz kadar buyuk bir kar marji ile satilmiyor bu urunler ulkemizde. Fiyatlarinin yuksek olmalarinin nedeni genel uygulanan vergiler. (OTV+KDV, vs..). Ticari anlamda getirilen her urun yaklasik-ortalama %40-%45 vergiye tabi tutuluyor ve bu yuzden ulkemizde daha pahaliya satiliyor. Yapicaginiz 10 adet toplu sipariste ithalat rejim karari na gore OTV odemek zorundasiniz cunku dolayli yollardan bu ticaret sayiliyor. Ayni zamanda yurt disindan Denon 3808 alip gelirseniz OTV odemezsiniz ancak 4308 alirsaniz ve havaalani cikisinda gumruk tarafindan durdurulursaniz OTV odemek zorunda kalirsiniz.
Çok büyük karlar almıyor aslında firmalar ancak kdv ve ötv çok yüksek Türkiyede. Ben kdv dahil 1600 civarına almıştım denon 1909'u. Hesaplarsak 737 euro kdv dahil, kdv yi çıkarsak 624 euro eder. Gümrüğü, ÖTV yi, kargoyu çıksak arada maksimum adamın cebine 50 - 100 euro anca kalır ki onlar da bu işten para kazandıklarına göre bence normal.
Yurt dışı ile aynı fiyata yada %10 yukarda fiyata satılan ürünlerde var onlarda ötv+kdv yok mu? Misal Roksan, B&W. Roksan hemen hemen aynı fiyat, B&W yurtdışı ile %7-8 farklı ??
arkadaşlar,benim şu ekrandaki yazı mevzusunda bir gelişme hala yok.fakat şimdi uyanıyorum bu straigt yazısı var iken 663 ün hiç bir ses modunu kullanamıyorum,sanırım benim asıl sorunum bu.yorumu olan??