Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasif@

Ben kendi adıma Dolby Dijital 5.1 ile DTS 5.1 arasında fark hissediyorum ve hep bu formatı tercih ediyorum.

Alıntıları Göster
    "DTS" in farkını anlamamak mümkün değil bence.bana göre "TRUE HD" de dts nin bir adım kesinlikle önünde."DTS HD MA"dinleme şerefine henüz nail olamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama sanırım "the king"

• quote:

Orijinalden alıntı: Zyvox

"DTS" in farkını anlamamak mümkün değil bence.bana göre "TRUE HD" de dts nin bir adım kesinlikle önünde."DTS HD MA"dinleme şerefine henüz nail olamadığım için bir şey diyemeyeceğim ama sanırım "the king"

Alıntıları Göster
    BD Filmler İstatistiği. Ses Formatları

Üstteki Mavi Yazıyı tıklarsanız BD Filmler ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Hangi Film hangi formatta,hangi stidyodan, Yıl,Konu vs.
    Yine Bu sitenin verdiği istatistiklerle ilgili Birkaç bilgi Aşağıda Bilgilerinize.

Tüm BD Filmlerin Genel İstatistiği
     YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

7.1 Ses formatlı BD Filmler İstatistiği

DTS HD MA Formatlı BD Filmler İstatistiği

Dolby True HD Formatlı BD Filmler İstatistiği

Umarım Yeterince bilgi sahibi olunabilir.

Tüm Bd Filmler >> 1.219 Adet
    Region Free Olanlar>> 703 Adet
    DTS-HD:MA Olanlar >> 318 Adet
    TrueHD Olanlar >> 285 Adet
    DTS-HD Olanlar >> 28 Adet
    DTS Olanlar >> 33 Adet
    DD Olanlar >> 220 Adet
    96 kHz Olanlar >> 12 Adet
    7.1 Kayıtlı olanlar >> 67 Adet
    6.1 Kayıtlı Olanlar >> 28 Adet
    5.0 Kayıtlı Olanlar >> 8 Adet
    4.0 Kayıtlı Olanlar >> 2 Adet
    3.0 Kayıtlı Olanlar >> 2 Adet
    2.0 Kayıtlı Olanlar >> 34 Adet
    1.0 Kayıtlı Olanlar >> 15 Adet

• quote:

Orijinalden alıntı: Terms

BD Filmler İstatistiği. Ses Formatları

Üstteki Mavi Yazıyı tıklarsanız BD Filmler ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Hangi Film hangi formatta,hangi stidyodan, Yıl,Konu vs.
    Yine Bu sitenin verdiği istatistiklerle ilgili Birkaç bilgi Aşağıda Bilgilerinize.

Tüm BD Filmlerin Genel İstatistiği

7.1 Ses formatlı BD Filmler İstatistiği

DTS HD MA Formatlı BD Filmler İstatistiği

Dolby True HD Formatlı BD Filmler İstatistiği

Umarım Yeterince bilgi sahibi olunabilir.

Tüm Bd Filmler >> 1.219 Adet
    Region Free Olanlar>> 703 Adet
    DTS-HD:MA Olanlar >> 318 Adet
    TrueHD Olanlar >> 285 Adet
    DTS-HD Olanlar >> 28 Adet
    DTS Olanlar >> 33 Adet
    DD Olanlar >> 220 Adet
    96 kHz Olanlar >> 12 Adet
    7.1 Kayıtlı olanlar >> 67 Adet
    6.1 Kayıtlı Olanlar >> 28 Adet
    5.0 Kayıtlı Olanlar >> 8 Adet
    4.0 Kayıtlı Olanlar >> 2 Adet
    3.0 Kayıtlı Olanlar >> 2 Adet
    2.0 Kayıtlı Olanlar >> 34 Adet
    1.0 Kayıtlı Olanlar >> 15 Adet

Alıntıları Göster
    Yukardaki istatistikten çıkan.

** 1 Tane 7.1 Kayıtlı Dolby True HD film var. (285 te 1)
    ** Aynı zamanda DTS HD MA nında 6.1/5.1/5.0/4.0/2.0 olan 8 tane filmi var.(318 de 8)

Bunların yanısıra True HD/DTS HD MA olup ta 24 bit olanların da yine 5.1/7.1 olanları var. 331 Adet
    (Tabi 24 bit olan True HD lerin büyük çoğunluğu 5.1, DTS HD MA olup 24 bit olanların da Büyük çoğunluğu 7.1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 14 Şubat 2009; 11:36:09 >

• quote:

Yukardaki istatistikten çıkan.

** 1 Tane 7.1 Kayıtlı Dolby True HD film var. (285 te 1)
    ** Aynı zamanda DTS HD MA nında 6.1/5.1/5.0/4.0/2.0 olan 8 tane filmi var.(318 de 8)

Bunların yanısıra True HD/DTS HD MA olup ta 24 bit olanların da yine 5.1/7.1 olanları var. 331 Adet
    (Tabi 24 bit olan True HD lerin büyük çoğunluğu 5.1, DTS HD MA olup 24 bit olanların da Büyük çoğunluğu 7.1)

Alıntıları Göster
    elendil sende kürşad a benzemeye başladın dostum,tablolar falan

• quote:

elendil sende kürşad a benzemeye başladın dostum,tablolar falan

Alıntıları Göster
    Tamer yardımcu olmaya çalışıyorum:)

Faydalı olabiliyorsam ne mutlu

• quote:

Alıntıları Göster
    Peki Elendil, sizin görüşünüz nedir? Siz farkı hissediyor musunuz iki firmanın kayıtları arasında?
    Ve ikinci olarak teoride 2 firmanın standart olarak çok geride kaldığı yönünde bir düşünceniz var mı?
    Tablolar için ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

Peki Elendil, sizin görüşünüz nedir? Siz farkı hissediyor musunuz iki firmanın kayıtları arasında?
    Ve ikinci olarak teoride 2 firmanın standart olarak çok geride kaldığı yönünde bir düşünceniz var mı?
    Tablolar için ayrıca teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Kontrol güc ;

Dolby D 5.1 ile DTS 5.1 arasındaki fark çok bariz hanım bile algılamakta :)

Ancak diğer sorunuza gelince henüz kendi sistemime bağlı olarak ikisini (True HD-DTS HD MA) test imkanım olmadı.
    Ancak dd ile dts arasındaki fark kadar bariz olmasada fark olacağını düşünüyorum.
    Farklı kaynaklardan izlediğim edindiğim kadarı ile.

• quote:

Kontrol güc ;

Ancak diğer sorunuza gelince henüz kendi sistemime bağlı olarak ikisini (True HD-DTS HD MA) test imkanım olmadı.
    Ancak dd ile dts arasındaki fark kadar bariz olmasada fark olacağını düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Elendil

Kontrol güc ;

O zaman ben de anlarım sanırım ses farkını.
    Şu plazmam gelsin deneyeceğim, crt tüp ile filmleri heba etmek istemiyorum.
    Gerçi plazmam bugün gelmiş servise ama taşındığım için haftaya monte edecekler yeni eve.
    Ben fark olmaz diye düşünmüştüm, 2 türüde dinledim ama çok kısa demolarını.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

quote:

Kontrol güc ;

O zaman ben de anlarım sanırım ses farkını.
    Şu plazmam gelsin deneyeceğim, crt tüp ile filmleri heba etmek istemiyorum.
    Gerçi plazmam bugün gelmiş servise ama taşındığım için haftaya monte edecekler yeni eve.
    Ben fark olmaz diye düşünmüştüm, 2 türüde dinledim ama çok kısa demolarını.

Alıntıları Göster
    DTS 5.1 ile dolby 5.1 arasında muazzam fark var. audio cd ile mp3 arasındaki fark gibi barizdir bu.

Ben DTS HD-MA ve Hi resolution versiyonlarını dinledim HDDVD formatlı RAN filminde. Ancak bu formatın güzelliğini sanırım yeni çekilecek filmlerde fark edebileceğiz zira 1986 yapımı filmin mevcut sesi en iyi formata da transfer edilse sandığınız kadar etkili olmuyor. Bu arada merak edip test etmek isteyen olursa ödünç yollayabilirim filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 14 Şubat 2009; 15:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr_Thunder

DTS 5.1 ile dolby 5.1 arasında muazzam fark var. audio cd ile mp3 arasındaki fark gibi barizdir bu.

Ben DTS HD-MA ve Hi resolution versiyonlarını dinledim HDDVD formatlı RAN filminde. Ancak bu formatın güzelliğini sanırım yeni çekilecek filmlerde fark edebileceğiz zira 1986 yapımı filmin mevcut sesi en iyi formata da transfer edilse sandığınız kadar etkili olmuyor. Bu arada merak edip test etmek isteyen olursa ödünç yollayabilirim filmi.

Alıntıları Göster
    quote:

Elendil

dostum alınmana mı sebep oldum yoksa,samimiyetine güvenerek hafif bir şakaydı
    birde eline sağlık iyi bir çalışma yanlış anlaşılmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 14 Şubat 2009; 18:33:08 >

• quote:

quote:

Elendil

dostum alınmana mı sebep oldum yoksa,samimiyetine güvenerek hafif bir şakaydı
    birde eline sağlık iyi bir çalışma yanlış anlaşılmasın

Alıntıları Göster
    Alınma olduğu kanısına nasıl vardın anlamadım ya. Yok öyle birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 14 Şubat 2009; 19:40:35 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ah be dostum nedir senin çektiğin. Herkes alındın zanneder

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Alıntıları Göster
    Elimde dav-dz660 sinema sistemi var. Bilgisayarıma bağlamak istiyorum. En iyi verimi hangi yoldan bağlarsam alabilirim. Audigy 7.1 ses kartım var. Ayrıca ekran kartına hdmi aparatı ile baülantı yapılabiliyor. Hangi yoldan en iyi sesi alabilirim?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    He valla. Ben de daha yeni başka bir topicde alındığı kanısına vardım Sevgiyle kal Elendil, No Problem
    quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: kasif@

He valla. Ben de daha yeni başka bir topicde alındığı kanısına vardım Sevgiyle kal Elendil, No Problem
    quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

quote:

Alıntıları Göster
    Allah iyiliğinizi versin sizin
    Kasif@, tamerege yok alınganlık. Burası dostluk, paylaşım yeri be dostlar
    Alınma, darılma, gücenme yok şuan rahat olun rahat. Yazdığımı 3 kere okutmayın bana yaw

• quote:

Alınma, darılma, gücenme yok şuan rahat olun rahat. Yazdığımı 3 kere okutmayın bana yaw

Alıntıları Göster
    ben şu konuyu açmak istiyorum anfilerde (bi-amp) teknolojisi var yani her kanalada bass gitmesi olarak açıklanabilinir kısaca bu özellikte anfi kullanan arkadaşlar varsa +yada-yönlerini bahsedebilirlermi? sizce bir anfide olması gerekliği nekadar? benim kullandığım anfi sony:ht-ddwg800 bi-amp yok! woofer kapatdığım zaman bass tamamen kesiliyo buda hiç hoş olmuyo ses kalitesi açısından ben bass veren 3 yollu bir 5+1 kolon takımı alsam kendi kolonların yerine taksam woofer kapalı olunca bass verirmi? kısaca ben sadece woofer den bass değil tüm kolonlardan da gelmesini istiyorum benim düşündüğüm mantıkta bu mümkünmüdür
    şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Alıntıları Göster
    "ay ben yanlış anladıııım" hani bir aralar modaydı böyle demek.sevgili dostum bir an öyle düşündüm kusura bakma

• quote:

"ay ben yanlış anladıııım" hani bir aralar modaydı böyle demek.sevgili dostum bir an öyle düşündüm kusura bakma

Alıntıları Göster
    quote:

yuxeses
    ben şu konuyu açmak istiyorum anfilerde (bi-amp) teknolojisi var yani her kanalada bass gitmesi olarak açıklanabilinir kısaca bu özellikte anfi kullanan arkadaşlar varsa +yada-yönlerini bahsedebilirlermi? sizce bir anfide olması gerekliği nekadar? benim kullandığım anfi sony:ht-ddwg800 bi-amp yok! woofer kapatdığım zaman bass tamamen kesiliyo buda hiç hoş olmuyo ses kalitesi açısından ben bass veren 3 yollu bir 5+1 kolon takımı alsam kendi kolonların yerine taksam woofer kapalı olunca bass verirmi? kısaca ben sadece woofer den bass değil tüm kolonlardan da gelmesini istiyorum benim düşündüğüm mantıkta bu mümkünmüdür
    şimdiden teşekkür ederim

sanırım bir yanlış anlaşılma mevcut;"bi-amping" her kanaldan bass ses gitmesi değildir arkadaşım,o farklı bir özellik
    ve oda amfinin menüsü içinden seçebileceğin ses ayarlarından biri ve benim ilk kullandığım sony str-495 te bile vardı,
    bass sesleri ister sub dan istersen sub ı kapatıp kullandığın diğer hop. den alırsın."Bİ-AMP" ise front hop. ler için olan
    bir uygulama ve bu özelliğe sahip hop.ler ile kullanabilirsin.hop. ün mid ve tizlerini ayrı bass larını ayrı ayrı amfinin
    çıkışları ile beslersin,buda hop.lerinin daha güçlü beslenerek daha verimli çalışmasını sağlar ve yanlızca front hop.
    için uygulanabilir.tabi bu özelliği olan amfiler ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 15 Şubat 2009; 17:46:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

şimdiden teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

şimdiden teşekkür ederim

Elinizdeki sistem bütün basları subwoofer dan vermek üzere tasarlanmış bir amfidir. Asla 2 kanal müzik dinlemeniz mümkün değildir. Her şartta 2.1 dinlemeniz gerekiyor. Amfi nispeten güçlü ve iyi ses veren bir amfi ama STEREO dinlemeniz mümkün değil. Bu sistemde subwoofer dışında bass almanız mümkün değil. Elinizdeki bütün halindeki bütçe sistemler içinde nispeten iyi ses veren bir cihaz. Ancak kendi bütünlüğü içerisinde buna devam etmeniz anlamlı, zira asla fullrange hoparlör sürmenizin bir anlamı yok. Yalnız terminolojiye uzak olduğunuzu sanıyorum. Bass vere 3 yollu bir hoparlör diye bir terminoloji yok. 5.1 demek 2 front, 2 surround, 1 center ve 1 subwoofer demek. Yani 5.1 kolon takımı aldığınızda bir subwooferda almış oluyorsunuz. Mevcut cihazınız ile ilgili yapabileceğiniz iyileştirme, daha iyi bir 5.1 bütün hoparlör sistemi almak olabilir. Misal Harman Kardon HKTSXX gibi. Ama bu sisteme o yatırımıda değmeyeceğini düşünüyorum. Elinizdeki sistem sinemada ve oyunda düzgün performans verir bence bütünlüğünü bozmayın.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yuxeses

şimdiden teşekkür ederim

Elinizdeki sistem bütün basları subwoofer dan vermek üzere tasarlanmış bir amfidir. Asla 2 kanal müzik dinlemeniz mümkün değildir. Her şartta 2.1 dinlemeniz gerekiyor. Amfi nispeten güçlü ve iyi ses veren bir amfi ama STEREO dinlemeniz mümkün değil. Bu sistemde subwoofer dışında bass almanız mümkün değil. Elinizdeki bütün halindeki bütçe sistemler içinde nispeten iyi ses veren bir cihaz. Ancak kendi bütünlüğü içerisinde buna devam etmeniz anlamlı, zira asla fullrange hoparlör sürmenizin bir anlamı yok. Yalnız terminolojiye uzak olduğunuzu sanıyorum. Bass vere 3 yollu bir hoparlör diye bir terminoloji yok. 5.1 demek 2 front, 2 surround, 1 center ve 1 subwoofer demek. Yani 5.1 kolon takımı aldığınızda bir subwooferda almış oluyorsunuz. Mevcut cihazınız ile ilgili yapabileceğiniz iyileştirme, daha iyi bir 5.1 bütün hoparlör sistemi almak olabilir. Misal Harman Kardon HKTSXX gibi. Ama bu sisteme o yatırımıda değmeyeceğini düşünüyorum. Elinizdeki sistem sinemada ve oyunda düzgün performans verir bence bütünlüğünü bozmayın.

Alıntıları Göster
    Selamlar

Marantz SR7002 amfi kullanıyorum, AudysseyEQ ile.
    BD player olarak PS3 var, bitstream yok haliyle.

Standalone bir player edinsek s350 gibi, amfiye çözdüreceğiz yeni nesil formatları
    ancak benim amfide bu formatlar çalarken Audyysey EQ kullanılamıyor,
    (source direct'teki gibi)
    Fazla işlemci gücü gerektiğinden mi, yoksa bu kayıpsız formatlara bir de EQ mı
    uygulanır yahu vaziyetleri mi anlamadım.
    Bu durum Marantz'a mı özel acaba, sizin amfilerde durum nedir?

PS3 ten LPCM olarak gelen sinyale EQ tatbik ederek izliyorum ben.
    Bu şekilde mi yoksa bitstream gönderen bir cihaz ile amfiye çözdürüp
    EQ sız mı?..
    Deneyeceğiz artık...

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.