Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kolay gelsin iyi yıllar.
    Optik kablonun kalitesi analog kadar önemli değil.
    Sesi aktarabileceğin herhengi bir optic kablo yeterlidir.
    Yamaha da Optic girişe bağlayacaksın.

PS2 nin görüntü çıkışı nedir bilemiyorum ama s-video dan avr ye bağlayabilirsin veya tv ye composit/scart ne varsa onunla bağlayabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

Arkasında Digital Out (Optical) diye bir çıkış var. Buradan alınan çıkışı Yamaha AVR'de nereye bağlamam gerekiyor? Ayrıca bu sadece ses için midir? Görüntü için gene analog çıkışları mı kullanmam gerekiyor (bu arada analogu bende denemiştim evet sadece stereo alınıyor)? Birde bu iş için uygun iyi bir kablo markası ne tavsiye edersiniz?
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Bende PS2 var. Bunu Yamaha'ya nasıl bağlarsam 5.1 ses alabilirim?

PS2 kullanıcısı olarak;
    Digital ses için tek seçenek optik çıkışı kullanmak,
    Analog olarak ise stereo 2.0 imkanı var...

PS2 deki digital out dediği optik çıkış. Sadece ses aktarabilirsin. PS2 deki optik bağlantıyı 863'e gir. PS2 deki sarı renkli jackı 863 deki herhangi bir girişe gir. Sonra 863 menü I/O assign menüsünden, ps2 deki sarı jakı misal game bağladıysan ses girişinide, ps2 den 863 e hangi optik giriş yaptıysan onu ata.

Analog ses girişi ps2 nin arkasına bağladığın görüntü ve ses aktaran sarı(görüntü), kırmızı beyaz(ses) jakları. Misal bu 3 jakı 863 te game girişlerine bağlıyorsun stereo ses alıyorsun.

• quote:

Eğer bulabilirsen sana bole bir converter lazım. Sonra gel keyfim gel

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ
  • Oronra, bunu Kadıköydeki Yazıcıoğlundan bulabilirim sanırım. Ancak gel keyfim gel demekle ne kadarlık bir değişimden söz ediyorsun? Fiyat/performansına değer mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Eğer bulabilirsen sana bole bir converter lazım. Sonra gel keyfim gel

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ

• Bunu sadece PS2 de degil her yerde kullanabilirsin, kullanım kolaylığı ve geniş kullanım alanı sebebiyle gel keyfim gel dedim.
    Üstelik HDMI çıkışıda var, buda oldukça iyi bir avantaj diye düşünüyorum.

Yazıcıoğluna bakmakta fayda var ellerinde olurmu olmazmı bilemem ama muadili cihazlarda bulman mümkün tabi.
  • quote:

Bunu sadece PS2 de degil her yerde kullanabilirsin, kullanım kolaylığı ve geniş kullanım alanı sebebiyle gel keyfim gel dedim.

Yazıcıoğluna bakmakta fayda var ellerinde olurmu olmazmı bilemem ama muadili cihazlarda bulman mümkün tabi.

güzel bir cihaz. ancak gördüğüm kadarıyla HDMI giriyor, diğer tiplere çeviriyor. HDMI çıkış yok gibi geldi bana.
  • Öbür tarafın fotosunu da eklesen
    quote:

Bunu sadece PS2 de degil her yerde kullanabilirsin, kullanım kolaylığı ve geniş kullanım alanı sebebiyle gel keyfim gel dedim.

• Yahu özellikle bu cihaz olsun diye demedim canım, yurtdışı bir siteden aldığım bir ürün görüntüsü bu.
    Burda muadili ürünler vardır onlara bakmak lazım. Yazıcıooğlu, Darty, M.Markt vs. gibi yerleri bi dolaşmakta fayda var.
  • quote:

Arkasında Digital Out (Optical) diye bir çıkış var. Buradan alınan çıkışı Yamaha AVR'de nereye bağlamam gerekiyor? Ayrıca bu sadece ses için midir? Görüntü için gene analog çıkışları mı kullanmam gerekiyor (bu arada analogu bende denemiştim evet sadece stereo alınıyor)? Birde bu iş için uygun iyi bir kablo markası ne tavsiye edersiniz?

Digital ses için PS2'de bulunan optik çıkış yeterlidir,
    AV Receiver'ın herhangi bir optik girişine(dvd, cd vb.) bağlantı yapmalısın,
    Elektronik mağazalarında bulunan herhangi bir marka optik kablo olur...

Görüntü iletimi için ise, ps2 component kabloyu tavsiye ederim,
    Ben net üzerinden, yurtdışından sipariş etmiştim on küsür dolara,
    Yine gittigidiyor ya da sahibinden.com'a bir göz at istersen...
    Ya da küçük elektronik dükkanlarında dahi satılan gri renkteki scart kabloyu öneririm,
    Ancak bu, direkt hdtv'ye bağlantıyı gerektirir...

• Ev sineması ile ilgili en önemli topic kayboluyor.
  • canlandıralım o zaman biraz....ben bikaç hafta evvel gördüm, daha önce de gören bilen vardır belki ama sanırım fazla bahsi geçmedi(hd dvd divx oynatıcılar bölümü hariç)...sadece forumdan bir arkadaşın aldığını biliyorum ama....bahsetmek istediğim media tanklar.özellikle netten film download eden benim gibi kişilerin çok işine yarayacak bir cihaz...bunun özellliği ise hdmı 1.3 olması ve yeni nesil ses formatlarını da iletebilmesi...çoğu kişi bu cihaz sayesinde br ve hd dvd den riplenmiş filmleri çok yüksek görüntü kalitesi ve yeni nesil seslerle izleyebilme fırsatı bulabilecek.Yüksek br film fiyatları düşünüldüğü zaman oldukça iyi bir yaklaşım gibi görünüyor.
    "Eeeeee nedir peki bu" diye, daha haberi olmayıp da soran arkadaşlara da linkini verelim incelesinler.Herkese iyi haftalar.

http://www.popcornhour.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 12 Ocak 2009; 11:54:17 >

• Evet onkyo topiğinde amf23 ISTAR H5 NMT alarak avr ekranında True HD yazısını görmüştü.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21739921/mpage_49/tm.htm#28680057
  • Evet sevgili @Elendil. 'in (eski @ATA@ mız) de söylediği üzere,
    Yine popcornhour ile aynı aileden, fiyatı biraz daha ucuz olan ISTAR H5 aldım ve ilgilenen arkadaşlar için aşağıdaki linkte incelemelerimiz mevcut.
    Henüz TR de satılmıyor, ancak kargo dahil yurtdışından 241$ a almıştım, şu anda H5.1 modeli satılıyor o da kargo dahil 251$ a geliyor.
    Garanti işleri benim için sorun olmaz deyip 70-80 TL de daha az veririm diyenler için popcornhour yerine (şu anki TR satış fiyatı 450TL) düşünülebilir.

ISTAR H5
  • quote:

Orjinalden alıntı: amf23

Başka bir topicdeki bir arkadaşın, DTS in kendi sayfasından alıntıladığını söylediği aşağıdaki açıklama kafamı karıştırdı.

Eğer aşağıda bold yaptığım encoded kelimesinden kasıt, DTS-HD nin çözülmesi ise sorun yok, ama DTS-HD olarak kodlanmış anlamında ise, o zaman bugüne kadar öğrendiklerimle çelişiyor, şöyle ki, bu durumda aşağıdan anlaşılan, playerdan çözülmemiş olarak gelen DTS-HD, içinde DTS-HD çözücüsü olmayan sadece DTS çözücüsü bulunan AVR ye iletildiğinde, AVR bunu çalabiliyor, DTS core çözüp, extension ı ihmal ederek yapıyor olması ve kalitenin normal DTS e göre daha yüksek olması sadece detay benim için. Benim asıl kafama takılan, DTS-HD çözme yetisi olmayan AVR lerin, bitsteam DTS-HDyi, sadece DTS olarak olsa bile çıkışına iletebilmesi, benim bildiğim böyle birdurumda AVR çıkışından ses alınamıyacağı yönünde idi. yok tam tersine alınabilir. Yanlış mı düşünüyorum. Konuyla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?

"Compatibility and a boost in quality
    DTS-HD encoded content contains a DTS surround sound “core”, plus an “extension” that delivers even higher quality. When you play a DTS-HD encoded disc through an older DTS-capable receiver, the DTS-HD extension is simply ignored and only the DTS core is decoded — but not at ordinary quality levels.Your older receiver will play back DTS-HD material with DTS surround audio at twice the data rate of other DVD video surround formats. Meaning? You get immediate compatibility and a boost in quality. "

Edit:imla

biraz karışıklık var.

en başta DTS ve DTSHDMA sinyallerin dijital olarak okunması, okunup bitstream aktarıp; çok kanallı kayıtları içeren sinyali (5.1/7.1) ayırmak yani DAC işlemi yapmak.bunu biliyoruz.
    HD-Player ve BD-Player alan bir kişi yeni ses formatlarını ve görüntüsünü izlemek-dinlemek istediği kadar mpeg-2 DVD seviye 4 dvd disk ve PCM DTS, DD de izlemek dinlemek isteyecektir.elinde arşiv veya dvdiskleri var. BD ve tükenen HD-DVd oynatıcılar dvd görüntü ve audio yu desteklemezse insan tekrar düşünür.en son sadece dijital kodlu DTSHDMA okuyamıyor diye sony bdp-s350 alınmıyor.tersten bir misal.
    BD oynatıcı bitstream olarak tanımlayabildiği ses kodeklerini ilettiğinde BD üzerinde DD, TRUEDD zaten kayıtlıdır. mevcut durumda oynatıcı kaynak encode-analog değil, code-dijital olarak TrueDD gönderirse; avr de sadece DD varsa DD sinyali çözüp iletecektir. sebebi de basit BD player hem DD, hem DTS de çözebilirken blu disk medya üzerinde DD ve TrueDD kayıtlı durumda.amfi değişimindende kurtarır. DTS aktarırsa avr HDMI 1.1, 1.2a version ise sadece DD, DTS çözer. bir cihaza DTSHDMA bitstream aktarım yapıldığında DTSHDMA veya çözebildiğini çözecektir. DTSHDMA çözüyorsa DTS sinyal bile gelse direkt DTSHDMA çözülecektir.(av cihaz sinyal girişler doğru atanmak kuralıyla.)sonuç olarak HDMI 1.3a AAC audio format ve bağlantı tipi de dikakte alınırsa bazı şeyler anlaşılır yoksa HDMI bağlamanın anlamı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 15 Ocak 2009; 12:36:15 >

• http://www.chriswetherell.com/elf/

Linki tıklayın, Adınızı soyadınızı yazarsanız elf dilindeki karşılığı oluyor. Benimki "Elendil" miş.

Ayrıca dostlar ben illaki eski nick imden vazgeçecektim.Adımın kısaltması olmasına rağmen(özel nedenle değişiklik)

Ev sineması bölümünden bir arkadaşımız adını vermeyeyim kendisi de elf dilinden nick li.
    Ben başka bir nick te karar kılmışken yukardaki linki yolladı bende adımın elf dilindeki karşılığını seçtim.

Tüm dostlar alışkanlığınızda değişiklik yaptığım için özür dilerim. Mecburdum.

Kürsad_75, altanpsx, oronra, The_cantan, Daneel, Hakan Solak, Kolik, Eloir, Akseaus, söztutar, amf23, kasif@ ,
    tamerege, felmali, Ayancıklı, feelulive
    (snoopdog),

ve adını birdenbire hatırlayıp yazamadığım dostlar.
    Karşıklığa yol açtım rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

• Teşekkür ederim

O BİR KİŞİ sanırım

quote:

Orjinalden alıntı: postanem

Bence değişikliğiniz güzel. Daha önce söylememiştim ama "ATA" sadece bir kişiye yakışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 14 Ocak 2009; 19:51:19 >

• Elendil kardeşim,
    Nick'in hayırlı olsun, janjanlıymış
  • Teşekkür ederim.
    Nik değişikliği benim için kaçınılmazdı. Aslında ben başka bir nick yapıyordum dostlar elf dilini önerdi bende adımı yazdım çıkan buydu. cancanlı olduğundan değil
    Başlarda "Elendil" bana biraz tuhaf geldi ama alıştım artık. 3 Gün sonra eski nic tamamen çıkacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Elendil kardeşim,
    Nick'in hayırlı olsun, janjanlıymış
  • Bu topic aralarda kayboluyor arkadaşlar.
    Oysa oldukça aydınlatıcı ve bilgi edinilebilecek bir topic.
  • Bizim forumda, bir topiği üst konu yapmak çok zor nedense sevgili dostum,
    Sorun burdan kaynaklanıyor, çözümü de bu aslında...
    Ecnebi forum yöneticileri bu konuda oldukça hassas ve inceleyiciler gördüğüm kadarıyla,
    Topiğin içeriğini değerlendirip, gerçekten önemli bilgiler içerdiğine kanaat getirirlerse,
    Ve de yoğun bir kullanıcı ziyareti tespit ederlerse,
    Hemen "sticky" yapıp işi bitiriyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.