Şimdi Ara

ISTARHD H5 im en sonunda geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
11.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandan beri almak için sabırsızlandığım ve çıkmasını beklediğim Istarhd H5 Nmt cihazım dün elime ulaştı. http://www.hdplex.net sitesinden paypal aracılığı ile VGA-Component Adapter ile birlikte toplam 246$ a postayla ön sipariş ile aldım. Bayramdan önceki perşembe günü yani ayın 4 ünde postaya verilen paketim ayın 15 i yani dün iş yeri adresime 4 iş gününde sorunsuz gelmiş oldu.

Yurtdışından alışveriş yapmaya çekinen arkadaşlar için birkaç önerim olacak. Forumlardaki yorumlardan da okuyacağınız üzere, alacağınız ürünün gümrüğe takılma ihtimalini en aza indirmek için, satıcı firmaya mutlaka siparişinizin toplam bedelini 100$ altında (kargo dahil) göstermesini istemeniz gerekiyor. Sipariş verirken not bölümüne " VERY IMPORTANT !!! Dear Authority, I will be very happy if you issue a 80 USD invoice. Best Regards. " yazarsanız hiçbir sorun çıkmıyor. Ayrıca kargo firmalarının para kazanmak adına gümrüğe takılmasını sağladıkları paketler nedeniyle mutlaka "international express mail" yani posta yoluyla ürünü tedarik etmeniz çok önemli.

Ürüne gelecek olursak, cihaz gerçekten en sorunsuz Nmt cihazı. Geniş ve metal kasası, hdd yerleştirme aparatları, yanında gelen kablolar eksiksiz ve kaliteli. Herhangi bir kablo almanıza gerek yok, içine takılacak hdd için gerekli kablolar, sesi aktarmak için gerekli optik kabloda dahil hepsi yanında geliyor. 1080p filmlerde takılma ve ısınma sorunu kesinlikle yok. Hatta işlemcisi ılık bile değil. Usb sine taktığınız harici diskleri ve dvd romları sorunsuz görüyor ve çalıştırıyor. Denediğim yaklaşık 30 hd filmden açamadığı hiçbir film olmadı. Optik kabloyla aktarım yaptığım yamaha amfiden gelen dts sesler muhteşem.

Normal televizyonda composit ve Hd ready televizyonda hdmi ile yaptığım denemelerde sorun yaşamadım ve görüntü kalitesi bilgisayardan aldığım görüntüye göre fazlasıyla tatmin ediciydi. Çoğu altyazıda türkçe problemi olmadı, olanlarda sanırım Utf-8 değildi. İleri sarmalarda max hız 8x ve takılma olmuyor. Geri hiç sardıramadım, tekrar deneyip yazarım. Uzaktan kumandası biraz büyük ancak üzerindeki tuş sayısı fazla olduğundan bu çok normal. Kumanda üzerindeki rakamlardan filmin ilgili yüzdesine direk ulaşabiliyorsunuz. Örneğin 1'e bastığınızda filmin %10 luk kısmına, 6'ya bastığınızda %60 lık kısmına direk atlıyor ve ordan devam ediyor bence çok hoş bi özellik. Daha ayrıntılı incelemeyi ancak hafta sonu yapabilirim.

Son olarak almakta tereddüt yaşayan arkadaşlara söylemek istediğim, ürünün veya benzer ürünlerin Türkiye'ye gelmesini beklemenize hiç gerek yok. Ayrıca pahalı olanlara da o kadar para vermeyin. Sonuçta hepsi aynı işlemcili ve aynı işi yapıyor. Önemli olan sorun çıkarmaması ve türkçe altyazı desteklemesi. Forumları okursanız zaten Istarhd nin 1 numara olduğunu göreceksiniz.

Nmt sahibi olmanız dileğiyle, sağlık ve mutlulukla kalın..

EK1:
    Arkadaşlar, öncelikle geç cevap yazdığım için üzgünüm, cihazla ayrıntılı ilgilenmeye ancak fırsat bulabildim. İzlenimlerimi tek tek aktarıyorum.

1- Vcd dvd divx mp3 mp4 dts mkv formatlarında yaptığım denemelerde açmama kitlenme donma yavaş veya hızlı çalışma gibi hiçbir problemle karşılaşmadım. Gayet akıcı ve hızlı bir şekilde hepsini çalıştırdı. 1080p filmlerde bile açılış süresi max 3 sn. Üst üste 3 adet 1080p film izlediğimde de bir problem oluşmadı ve işlemci ılık bile değildi. Nazar değmesin, cihaz bir kere bile kitlenmedi çok şükür. İleri geri sarmalarda max hız 8x ve hd formatlarda normal geri sarma aktif değil. Fakat rakamlarla filmin ilgili yüzdesine atlayabiliyor veya sağ sol ok tuşlarına her bastığınızda 30 sn ileri geri gidebiliyorsunuz. Ayrıca time seek tuşuyla istediğiniz zaman atlayabiliyorsunuz.

2- Özellikle Dts li film ve konserler harika. Mutlaka Celine Dion nun A New Day hd dts konserini izlemenizi öneririm. Dts medyalar için dts çözücülü bir ses sisteminiz olmalı veya medya seslerini Ac3 formatına çevirmelisiniz. Bildiğim kadarıyla tvix dahil hiçbir nmt cihazı dts sesi çözemiyor. Ayarlarda dts bölümünün analog çıkış seçeneği kapalı. Çıkacak yeni yazılımlarla, dts codec lerinin eklenip bu bölümün aktif hale geleceğini ve analog çıkışlardan dts li medya dinlenebileceğini düşünüyorum. Analog 5+1 çıkışları diğer formatlar için menü üzerinden aktif hale getirebiliyorsunuz. Ben sesi optik kabloyla dts li yamaha amfiye aktardığım için denemedim ama sorun çıkacağını sanmam. Çok sesli medyalarda sorunsuz geçiş yapıp istediğiniz dili dinleyebiliyorsunuz.

3- Açılış süresi tam 1 dk. Ancak bu sizi korkutmasın, birkere açtığınızda bidaha kapatamıyorsunuz zaten :) Menüleri gayet hızlı. Resim geçişleri yavaş özellikle hd resimlerde 3 sn kadar beklemeniz gerekiyor, yeni yazılım çıktığında büyük ihtimal çözülmüş olur. Menüsü ingilizce ve altyazı seçeneklerinde türkçe yok. Ancak çoğu filmi türkçe karakterlerde sorun olmadan açıyor. Bazılarında da sadece ğ ş İ Ö harflerinde problem oluyor. Gömülü altyazılı mkv formatındaki filmlerde altyazı kapatma açma ve seçme işlemlerinde bir problem yok. Harici altyazılarda, altyazının filmin ismiyle aynı olması gerekiyor.

4- Tüm denemeleri usb üzerinden 2,5" ve 3,5" disklerle yaptım. 3,5" usb dvdromu da sorunsuz tanıdı ve tüm formatları çalıştırdı. Dahili diskim hafta sonu gelecek.

5- Kutusundan gerekli olan hdmi, optik, usb, network, dahili sata ve voltaj kablosu çıkıyor. Adaptörü hiç ısınmıyor ve üzerinde çalıştığına dair bir led var. Cihazın ölçüleri 21 x 28,5 x 6 cm. Metal olduğuna aldanmayın, kasası baya hafif. Fanı çok sessiz. Koyu siyah olması nedeniyle çok hoş duruyor. Kısaca, ben ona, Kara Şimşek diyorum

6- Network konusunda cevap bekleyen arkadaşlara kötü bir haberim var. Şu an için malesef deneme yapabilecek imkanım yok. Ancak cihazı arkadaşlarıma götürerek deneme yapmaya çalışacağım.

Arkadaşlar şimdilik bu kadar. Yeni deneyimlerimi mutlaka sizlerle paylaşacağım. Cihazımdan çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum. Arkadaşın bu topikte http://forum.donanimhaber.com/m_27212879/tm.htm incelemesini yapmış olduğu cihazla menüleri aynı. Herkese iyi günler..

EK2:
    Arkadaşlar, tekrar merhaba. Yeni izlenimlerimi aktarıyorum.

1- 1500 Gb Seagate dahili yeni diskimi sorunsuz gördü ve çalıştırdı. Herhangi bir ısınma, kitlenme veya yavaş çalışma sorunu yok. Tüm arşivinizi cihazın içinde taşımak mükemmel bir duygu. Tek sorun, ağzına kadar doldurursanız, açılışta 1 yerine 2 dk bekliyorsunuz

2- 1080p yüksek bitrateli filmlerden şu ana kadar açılmayan 1, açıldıktan 10 sn sonra sesi giden ve takılmaya başlayan 1 olmak üzere, toplam 2 filmde sorun çıktı. Yüksek sıkıştırma ve yüksek referance frame li olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Tam isimlerini ve video özelliklerini daha sonra buraya ekliyeceğim. High@L5.1 (The.Simpsons.Movie.2007.1080p.BluRay.DTS.Proper.x264-ESiR.mkv) arkadaşın gönderdiği dosyayı sorunsuz çalıştırıyor.

3- Iso imajını okumada problem yok. Dvd menüleri, extraları, farklı dilleri ve altyazıları izlerken değiştirebiliyorsunuz. Hatta istarhd'nin menüsüne dönüp tekrar aynı iso imajını açtığınızda resume yapıyor ve kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

4- Türkçe altyazılardaki sorunlar için amf23 arkadaşımızın ilettiği gibi, attığım maile cevaben bir önceki yazılımda olduğu gibi bir sonraki yazılımdada Türkçe altyazı desteğinin olacağını belirttiler. En son yazılım 2 ay önce çıktığına göre önümüzdeki haftalarda yeni yazılımın çıkacağına inanıyorum.

5- Başka bir dahili disk takıp Nmt Setup Wizard menüsünden ext3/ext2 formatlamayı ve kendi yazılımlarını yüklemeyi ne kadar uğraşsamda başaramadım. Her seferinde yeni bir güncelleme yok, yeni yazılımlar yok diyerek menüye geri döndü. Nmt fonksiyonlarını tam olarak kullanabilmek ve kumanda üzerindeki Del tuşuyla dosya silebilmek için ext3/ext2 formatlayarak uygulamalarını kurmamız gerekli. Cihazı gelen arkadaşların bunu denemesini ve bilgi vermesini rica ediyorum.

6- Cihazı modeme bağladığınızda kısa sürede otomatik ip alıp internete çıkabiliyorsunuz. Youtube ve diğer servisler internet hızınıza bağlı olarak gayet hızlı açılıyor. Ara yüzü ve kullanımı gayet basit. İzlerken durdurma, devam etme, geri dönme gibi işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Servis çeşitliliği gayet iyi.

7- Analog 5+1 amfisi olupta dts amfi almak istemeyen arkadaşlara yeni çıkacak dts decoder'lı ve hdd kızaklı bu modeli http://www.hdplex.net/product.php?productid=16140&cat=0&page=1&featured almalarını öneririm.

Sağlıcakla kalın..

ISTARHD H5 Kullanıcıları:
    1- megaforce77
    2- amf23
    3- fh-b170
    4- ilyskm
    5- xnor2001
    6- air888
    7- argetek
    8- lebuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaforce77 -- 26 Ocak 2009; 12:01:25 >

• Güle güle kullanın, hayırlı olsun.
    Ben de 2 haftadır, sipariş vermek için bekliyorum, ama şu gümrüğe takılma işi canımı sıkıyordu, sizden cesaret alıp sipariş verebilirim heran,ama gümrük işi de tam bir şans işi ülkemizde Maalesef ben de şanslı biri sayılmam, kesin kutup ayısı beni bulur
  • Güle güle kullanın. Ürün hangi ülkeden geldi acaba? Yurtdışından arkadaşımız bize kargoyla veya postayla gönderse yine gümrüğe takılma durumu olurmu acaba?Bilginiz var mı? Bir de dts'yi cihaz kendisi çözüyormu? AV receiver olmadan dts'li filmlerde sorun yaşarmıyız? USB DVDROM'ları tanıyorsa bu çok iyi bir özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtem -- 16 Aralık 2008; 17:30:23 >
  • Güle güle kullanın. Piyasadaki en iyi cihaz olduğuna kalıbımı basarım ama nedense forumda kimsenin ilgilendiği yok Istar'la. Keşke bir distribütör Türkiye'ye getirse.
  • dostum hiçbi sorunu yokmu . popcorn dvico wd'den bi eksisi yoksa da yeterli.. artıları varmı...bizde senin taktikle sipariş verelim.download olayı nasıl . torrent mi yoksa usenet mi ?.. pratikte nasıl çalışıyor, deneme imkanın varsa biraz bilgi verebilirmisin ..fiyatta fena diil..
  • https://www.istarhd.com/order/index.asp cihazın görüntüsü.. download'ı hakkında bilgisi olan varmı..
  • Ayrıntılı incelemeni Bekliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: furtem

Güle güle kullanın. Ürün hangi ülkeden geldi acaba? Yurtdışından arkadaşımız bize kargoyla veya postayla gönderse yine gümrüğe takılma durumu olurmu acaba?Bilginiz var mı? Bir de dts'yi cihaz kendisi çözüyormu? AV receiver olmadan dts'li filmlerde sorun yaşarmıyız? USB DVDROM'ları tanıyorsa bu çok iyi bir özellik.

DTS lisans problemi nedeniyle sesi çözmüyor, optik veya HDMI çıkış üzerinden pass-through iletiyor, amfi veya TV'nizin DTS çözmesi gerekiyor yani.
    AC3 (Dolby Digital)'leri kendisi çözebiliyor. Sonuçta DTS'leri ya AC3'e dönüştüreceksiniz veya bunu çözebilen bir 5.1 ses sisteminiz olacak.

DTS normalde düşük çözünürlüklü videolarda fazlaca karşılaşmadığımız bir codec. Ancak 720p ve 1080p videoların birçoğu DTS ile kodlanmış olduğundan dekoderli ses sisteminiz yoksa HD videolarda can sıkıcı olabilir.

Bunun gibi birçok cihazda yazılımsal DTS dekoderi olmadığı da bir gerçek.

• O zaman sadece Tvix serisi cihazlar DTS sesi çözüyor değil mi?

quote:

Orjinalden alıntı: Witchdoktor

quote:

Güle güle kullanın. Ürün hangi ülkeden geldi acaba? Yurtdışından arkadaşımız bize kargoyla veya postayla gönderse yine gümrüğe takılma durumu olurmu acaba?Bilginiz var mı? Bir de dts'yi cihaz kendisi çözüyormu? AV receiver olmadan dts'li filmlerde sorun yaşarmıyız? USB DVDROM'ları tanıyorsa bu çok iyi bir özellik.

DTS lisans problemi nedeniyle sesi çözmüyor, optik veya HDMI çıkış üzerinden pass-through iletiyor, amfi veya TV'nizin DTS çözmesi gerekiyor yani.
    AC3 (Dolby Digital)'leri kendisi çözebiliyor. Sonuçta DTS'leri ya AC3'e dönüştüreceksiniz veya bunu çözebilen bir 5.1 ses sisteminiz olacak.

DTS normalde düşük çözünürlüklü videolarda fazlaca karşılaşmadığımız bir codec. Ancak 720p ve 1080p videoların birçoğu DTS ile kodlanmış olduğundan dekoderli ses sisteminiz yoksa HD videolarda can sıkıcı olabilir.

Bunun gibi birçok cihazda yazılımsal DTS dekoderi olmadığı da bir gerçek.

• tvix'in çözdüğünü nereden çıkarıyorsunuz ürünün özelliklerinde yazmıyor

eğer topicteki arkadaşın aldığı dts sesten bahsediyorsanız tüm ntm playerlar zaten dts sesi downmix edip stereo olarak analogtan çıkabiliyor

Allah rızası için biri şu tvixin neden 200 dolar daha pahlaı olduğunu anlatsın bana yazık yahu para kolay mı kazanılıyor
  • ben de ISTAR H5 getirtmek istiyorum. kullanan arkadaşlar bu cihazın artı ve eksilerini net olarak yazarlarsa çok sevinirim.
  • Benim merak ettiğim şey (altyazılar türkçe orası tamam), ama altyazıları istediğimiz gibi büyütüp küçültebiliyor muyuz?
  • Tvix HDM6500A gerçekten dts'yi çözmüyor. ürün özelliklerinde yazmıyor.
    http://www.tvix.co.kr/Eng/products/HDM6500A.aspx

Ama Popcorn Hour A-110'un özelliklerinde dts'yi çözdüğü açık bir şekilde yazmış.
    http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=catalog&task=info&item_id=10&main_id=0&category_id=

Senin söylediğin downmixde zaten çözme işlemi değilmi? Bizim de istediğimiz bu. Analogdan veriyor demişsin. O zaman Tvix 6500'de de analog bağlandığında sesi 2.0 olarak veriyor senin anlatımına göre. Sen denedin mi böyle bir şeyi? Olan arkadaşlar denerse anlayabiliriz. WD HD TV media playerda ses codeci DTS olan filmlerde AV receiver yoksa HDMI'yı direk TV'ye bağlandığında ses çıkmıyor. Senin yöntemle analog bağlandığında sesin çıkması lazım. Denemek lazım ama böyle olduğunu hiç zannetmiyorum.

eğer topicteki arkadaşın aldığı dts sesten bahsediyorsanız tüm ntm playerlar zaten dts sesi downmix edip stereo olarak analogtan çıkabiliyor

quote:

Orjinalden alıntı: sadays

tvix'in çözdüğünü nereden çıkarıyorsunuz ürünün özelliklerinde yazmıyor

Allah rızası için biri şu tvixin neden 200 dolar daha pahlaı olduğunu anlatsın bana yazık yahu para kolay mı kazanılıyor

• popcornun da yaptığı downmix olayı sesi stereo olarak iletiyor

benim bildiğim nmt ler içinde dts sesi çözüp de 5.1 olarak analog çıkışından veren player yok tvix de dahil

hdmi üzerinden aktarım olayı sanırım WD de bir firmware sorunu gibi duruyor haftaya çıkacak firmware ile çözeceklerdir muhtemelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 20 Aralık 2008; 20:29:11 >
  • quote:

Teşekkür ederim. Amerika'dan geldi. Gümrüğe takılma birazda şans işi ama en mantıklısı benim belirttiğim şekilde ve Istarhd almanız. Dts yi kendisi çözmüyor, çözebilen bir cihaz şu an için bildiğim kadarıyla yok zaten. Şu anda Dts filmler için mutlaka Dts çözebilen bir ses sisteminiz olmalı veya sesi Ac3 e çevirmelisiniz. Usb hdd ve dvdrom lar sorunsuz çalışıyor.

• Geçen Hafta 17Aralıkta siparişini verdiğim, 18 Aralıkta Amerika'dan yola çıkan Istar H5 im, uykusuz geçen 5 gecenin ardından biraz önce sağ salim elime ulaştı.

Cihazı @megaforce77 nin başından geçene benzer bir biçimde aldım, site yöneticilerine, faturayı 90$ keser misiniz? diye mail göndermiştim, onlar daha iyisini yapıp, 40$ ve "harici HDD kutusu" tanımlamasıyla faturanızı kestik diye cevap verdiler, ve cihaz gümrüğe takılmadan ulaştı. Toplam maliyeti 188$+53$ kargo=241 $ oldu.

İzlenimlerimi daha sonra aktarmaya çalışacağım.
  • Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım. Güle güle kullan. Darısı bizim başımıza. Postacı mı getirdi acaba yoksa kargo firması mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furtem -- 25 Aralık 2008; 16:49:44 >
  • Teşekkür ederim, umarım siz de biran önce istediğiniz cihaza kavuşursunuz, postacı işyerinin muhaberatına getirdi, diğer kargo firmaları bu işler için maalesef özellikle gümrüğe takılmasına neden oldukları için çok daha fazla riskli.
  • öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeş.
    inş. güle güle kullanırsın.

Bu cihazı sen boşuna almazsın sen bunu aldıysan muhakkak bir sebebi vardır.

yoksa WD Tivx popcorn var ama sen bunu aldın.

söyle baklım neden bu cihaz ? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atokgozlu

öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeş.
    inş. güle güle kullanırsın.

Bu cihazı sen boşuna almazsın sen bunu aldıysan muhakkak bir sebebi vardır.

yoksa WD Tivx popcorn var ama sen bunu aldın.

söyle baklım neden bu cihaz ? :)

Teşekkürler gözüm, darısı başına.
    1 yıla yakındır, bu tip hd media player peşindeyim ve araştırıyordum, sanırım biliyorsundur.
    İlk aklıma takılan ve üzerinde en çok durduğum cihaz tvix 6500a idi, çok peşine düştüm, Kore'ye giden bir Koreli bile buldum, ama bir türlü kısmet olmadı almak, neyse arayışlar devam ederken bir ara istar mini ye takıldım ama, boyundan büyük işler yapmasına rağmen bazı eksikleri vardı, son olarak 2. nesil NMT ler çıkınca, E-great i ve HDX 1000 i de inceledim (Bu arada HDX 1000 i de tam alıyordum, nedense vazgeçtim) ve en son Istar H5 de karar kıldım. Aslında, son saydığım cihazlar birbirine çok yakındı ve herhangibirini alabilirdim ve beni üzmezdi eminim, içlerinden fiyatı en makul olanı Istar H5 i seçtim, (Hdmi 1.3, E-sata girişi, kumandadan kapatıp açabilme, sorunsuz 1080p performansı, yeni nesil sesleri bitstream iletebilme yetisi,...) gibi özellikler önemliydi benim için. Asıl korkum gümrüğe takılma endişesiydi ki Allah'tan öyle birşey olmadı, firma da bu konuda elinden gelen yardımı yaptı haklarını yemiyelim.
    Umarım cihaz sorunsuz çıkar ve keyifle kullanırım.

Edit: Ha bu arada TR altyazı desteği de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 25 Aralık 2008; 17:33:16 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.