Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

amf23 Tarih 2 Şubat 2009; 23:28:08
    Sevgili tamer hayırlı olsun güle güle kullan, ama sana kötü bir haber artık o 37" TV sana yetmeyecek

Edit:DVD nin upscale inde pek bir fark görememen normal, 32" ve 37" de bunu algılaman zor, belirgin fark 42" ve üzerinde daha anlaşılabilir oluyor.

teşekkür ederim sevgili dostum,tv konusunda maalesef bende sana katılıyorum,maalesef diyorum zira aralık ayında
    kardeşime 6 serisi bir samsung aldımız gün bu fikir bende oluşmuştu zaten.fakat en az 2 yıl kadar yeni bir tv almayı
    düşünmüyorum,led yada oled bir tv alacağım allah nasip ederse onuda en az 117 yada 120 düşünüyorum,tabi bu arada
    benim hanım beni öldürmezse
    ama yinede blueray film ile dvd filmler arasında fark olacaktır diye düşünüyorum benim emektar pv60 ımla bile(inşallah olur yoksa)
    quote:

Elendil
    Tamer hayırlı olsun Güzel günlerde kullan.
    amf23 haklı 37" tvde farkı farkedemezsin:)
    Oronra dan önce bir inceleme bekliyoruz artık. Şunuda hatırlatayım oronra EP-30 ile arasında upscale yeteneği açısından çok fark olduğunu söylüyor.
    Diğer bir konu da asıl farkı 42"> ekranda ve Full HD TV de çok net algılarsın.
    Tekrar hayırlı olsun.

elendil sanada teşekkür ederim dostum,şimdilik eldeki ile idare edeceğiz.virüs bulaştı illa sıra onada gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 2 Şubat 2009; 23:49:35 >

• Blu ray ile normal dvdlder arasında mutlaka bir fark var özellikle canlı renklerde bunu dahada hisedeceksinz bende panasonic bd 30 var upsclaing özelliği çok iyi normal dvdlerden ile hd ye yakın görüntü keyfi alıyorum. Ama bugün bimekste 4 hd dvd hediye ile toshiba ep 30 aldım(127 tl) bd 30'un lensi bozulur diye korkumdan bd 30 da sadece blu ray seyredeceğim . Toshibanında upscalingi fena değil hele bu paraya iyi sayılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    arkadaşlar artık benimde bir bd player ım var bahsettiğim s350 yi aldım.ama eve geç geldiğim ancak bağlantıları
    yapıp güzelce yerine yerleştirebildim.bir dvd ve cd ile az biraz görüntü ve sese baktım,dvd ile çok fark oldu diyemem
    ama cd de müzik dinlerken biraz daha iyi ses aldığımı düşünüyorum açıkçası.bir blue ray filmim olmadığı için asıl testi
    yapamadım inşallah yarın akşam arkadaşımdan alacağım bir kaç blueray film ve konser diski ile hem görüntü hemde
    sesi test edeceğim inşallah.basit bir hdmi kablo ile bağlantı yaptım,kaliteli bir kabloda alıp öylde değişiklik olacakmı
    onada bakacağım sonra...

Hayırlı olsun tamerim, iyi günlerde kullan...
    Bu arada, blu-ray player alır almaz müzik performansını test eden ilk kullanıcı olarak tarihe geçmişsindir herhalde
    Ne olacak senin bu stereo sistem takıntın, bilmiyorum...

Bu arada aldığın fiyatı ve şartları da belirtirsen sevinirim,
    Nereden aldığını da pm le lütfen...
    Keyifli seyirler olsun, sıra geldi DTHD ve DTS-HD MA ikonlarını AV Receiver ekranında görmeye...

• arkadaşlar sormayı unuttum,s350 aldık iyi güzel;şimdi ben avr üzerinde DTS HD MA yazısını görebilmek için
    ses çıkış ayarını nasıl,diğer yeni nesil ses formatlarını görebilmek için nasıl ayarlamalıyım? zira DTS HD MA
    sesi çözemiyor ama iletbiliyordu yanlış hatırlamıyorsam s350,diğer formatlarıda çözüp gönderebiliyordu.
    tek bir işlemle tüm ses formatlarını ekranda görebilirmiyim,yoksa illede DTS HD MA için ayrı bir ayarmı yapmalıyım?
  • S350 Tarafında audio Çıkış ayarlarını HDMI out seçeceksin.
    Format olarak Bitrstream seçersen ve 633 üne HDMI ile bağlayıp 663 tende HDMI ile TV ye çıkarsan S350 de başka ayara gerek yok.
    Bütün formatları Bitstream gönderebilir
    Gerisi 663 ün kabiliyetine kalıyor.
    quote:

arkadaşlar sormayı unuttum,s350 aldık iyi güzel;şimdi ben avr üzerinde DTS HD MA yazısını görebilmek için
    ses çıkış ayarını nasıl,diğer yeni nesil ses formatlarını görebilmek için nasıl ayarlamalıyım? zira DTS HD MA
    sesi çözemiyor ama iletbiliyordu yanlış hatırlamıyorsam s350,diğer formatlarıda çözüp gönderebiliyordu.
    tek bir işlemle tüm ses formatlarını ekranda görebilirmiyim,yoksa illede DTS HD MA için ayrı bir ayarmı yapmalıyım?

• quote:

kursad_75
    Hayırlı olsun tamerim, iyi günlerde kullan...
    Bu arada, blu-ray player alır almaz müzik performansını test eden ilk kullanıcı olarak tarihe geçmişsindir herhalde
    Ne olacak senin bu stereo sistem takıntın, bilmiyorum...

Bu arada aldığın fiyatı ve şartları da belirtirsen sevinirim,
    Nereden aldığını da pm le lütfen...
    Keyifli seyirler olsun, sıra geldi DTHD ve DTS-HD MA ikonlarını AV Receiver ekranında görmeye...

ah dostum sanada teşekkürler sorma elde ne varsa önce onlarla test yaptık,aslında testde denemez 15-20 dakikada
    neyi test edebilirsinki.dostum ben 450 tl ye aldım,gittigidiyordan.orda bir arkadaşa hediye gelmiş kendisi ps3 kullandığı için
    satmaya karar vermiş,kutusundan ben çıkardım ilk, garantiside var.anlayacağın şanslı bir günümdü.
    asıl mevzuya gelirsek,şu ikonlar için bana biraz bilgi verebilirmisin dostum,nasıl çözerim bu durumu?

• quote:

arkadaşlar sormayı unuttum,s350 aldık iyi güzel;şimdi ben avr üzerinde DTS HD MA yazısını görebilmek için

Amerikalı ecnebiler, ilgili menüde "Direct" olarak ayarladığında DTHD ve DTS-HD MA'yı bitstream olarak gönderebildiği teyid ediyorlar cihazın,
    Sendeki audio menüsünde de böyle bir seçenek varsa doğru olan odur,
    Farklı ise seçenekleri buraya yaz, hepberaber çözeriz...
    Tabii DTHD ve DTS-HD MA kayıtlı bd disk de lazım sana, tr versiyonlarında bulamazsan,
    Yurtdışından net üzerinden de sipariş edebilirsin...

• quote:

Elendil Tarih 3 Şubat 2009; 0:14:36
    S350 Tarafında audio Çıkış ayarlarını HDMI out seçeceksin.
    Format olarak Bitrstream seçersen ve 633 üne HDMI ile bağlayıp 663 tende HDMI ile TV ye çıkarsan S350 de başka ayara gerek yok.
    Bütün formatları Bitstream gönderebilir
    Gerisi 663 ün kabiliyetine kalıyor.

tamamdır yarın denerim dostum,şimdi gidip yatıyorum hepinize iyi geceler,iyiki varsınız
    quote:

kursad_75
    Amerikalı ecnebiler, ilgili menüde "Direct" olarak ayarladığında DTHD ve DTS-HD MA'yı bitstream olarak gönderebildiği teyid ediyorlar cihazın,
    Sendeki audio menüsünde de böyle bir seçenek varsa doğru olan odur,
    Farklı ise seçenekleri buraya yaz, hepberaber çözeriz...
    Tabii DTHD ve DTS-HD MA kayıtlı bd disk de lazım sana, tr versiyonlarında bulamazsan,
    Yurtdışından net üzerinden de sipariş edebilirsin...

evet direct ibaresini gördüm yarın denerim sevgili kürşad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 3 Şubat 2009; 0:16:36 >

• Kürşad;
    Üstadım TR vesiyonlarda da True HD BD film bulur.
    Neticede oronra mediamakt tan aldı yanındaki filmler tr versiyon. Orjinal dublaj lar True HD, TR dublajlar Dolby D. 5.1

Tamer;
    Hayırdır arkadaşım insan bekleyip heveslenerek aldığı bir ürünü denemeden elinin altında iken yatarmı ya
    Biz burada merakla ne diyecek, nasıl memnun oldunmu, olmadınmı diye bekliyoruz sen yatacağım diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 3 Şubat 2009; 0:29:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elendil
    Kürşad;
    Üstadım TR vesiyonlarda da True HD BD film bulur.
    Neticede oronra mediamakt tan aldı yanındaki filmler tr versiyon. Orjinal dublaj lar True HD, TR dublajlar Dolby D. 5.1
    Biz burada merakla ne diyecek, nasıl memnun oldunmu, olmadınmı diye bekliyoruz sen yatacağım diyorsun

BDP-S300'üm varken 6-7 tane bd-filmim vardır sevgili dostum,
    DTHD ya da PCM kayıt bulunuyordu hepsinde ancak, DTS-HD MA o vakitler incelediğim hiçbir TR versiyonu bd'de yoktu,
    Şimdi durum nedir bilmiyorum DTS-HM MA cephesinde, bu sebeple yurtdışını adres gösterdim
    Selamlar...

• Arkadaşlar, lensi bu kadarcık bir şeyle bozulabilir mi bu meretin? Öyleyse ben de kesin extra bir DVD player almalıyım o zaman, çünkü bendeki BD flmlerin sayısı da 2-3'ü geçmez
    quote:

Orjinalden alıntı: modakartalı

Blu ray ile normal dvdlder arasında mutlaka bir fark var özellikle canlı renklerde bunu dahada hisedeceksinz bende panasonic bd 30 var upsclaing özelliği çok iyi normal dvdlerden ile hd ye yakın görüntü keyfi alıyorum. Ama bugün bimekste 4 hd dvd hediye ile toshiba ep 30 aldım(127 tl) bd 30'un lensi bozulur diye korkumdan bd 30 da sadece blu ray seyredeceğim . Toshibanında upscalingi fena değil hele bu paraya iyi sayılır.

• @tamer hayırlı olsun.sen de az değilsin. dot matrix ekranda gördün mü TRUE DD, DTS HD he? görmedin mi. zuhahahah tüh.
    yaw arkadaşlar yeni nesil teknolojide hepiniz üst klasman geçtiniz. tur yemek üzereyim. anca nette ki teknik özelliklere bakıp duruyorum.almadık bişi. filmim bile yok. dvd yetiyo da biraz. nolacak bilmiyorum.

@Kasif piyasada ucuz lg, önerim pioneer, ya da daha ucuz ön panelleri baya yakışıklı trident, premier hdmi çıkışlı dvd çalar alman; ucuz, seyirlik olan kastın filmleri izlemen açısından en iyisidir.cihazı zorla kır vur. benim, sorduğun soruya yaklaşıma çözümüm kendim kullanan biri olarak böyledir.ve önerimdir ayrıca.

bir de aklnızda olsun TrueDD, DTS HD bitstream-dijital olarak aktaran bir blu ray çalar klasik DD, DTS okumayabilir, iletemeyebilir. ve de alırken masrafı batmıyorsa BD version 2.0 olmasına özen gösterin.

• quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

Arkadaşlar, lensi bu kadarcık bir şeyle bozulabilir mi bu meretin? Öyleyse ben de kesin extra bir DVD player almalıyım o zaman, çünkü bendeki BD flmlerin sayısı da 2-3'ü geçmez

Bozulur. Hiç belli olmaz. Okuma dedin mi iyi düşünmeli.
  • Cantan Arkadaşım, bana zahmet olmazsa önerdiğin 2-3 model nosunu da yazabilir misin? Elimde Teknosa çekleri var, bari gidip oradan alayım diyorum. 200-300YTL'lik bir şey bunun için yeterlidir sanırım, daha pahalısına kaçmak gerekmez herhalde.
    quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

@tamer hayırlı olsun.sen de az değilsin. dot matrix ekranda gördün mü TRUE DD, DTS HD he? görmedin mi. zuhahahah tüh.
    yaw arkadaşlar yeni nesil teknolojide hepiniz üst klasman geçtiniz. tur yemek üzereyim. anca nette ki teknik özelliklere bakıp duruyorum.almadık bişi. filmim bile yok. dvd yetiyo da biraz. nolacak bilmiyorum.

@Kasif piyasada ucuz lg, önerim pioneer, ya da daha ucuz ön panelleri baya yakışıklı trident, premier hdmi çıkışlı dvd çalar alman; ucuz, seyirlik olan kastın filmleri izlemen açısından en iyisidir.cihazı zorla kır vur. benim, sorduğun soruya yaklaşıma çözümüm kendim kullanan biri olarak böyledir.ve önerimdir ayrıca.

bir de aklnızda olsun TrueDD, DTS HD bitstream-dijital olarak aktaran bir blu ray çalar klasik DD, DTS okumayabilir, iletemeyebilir. ve de alırken masrafı batmıyorsa BD version 2.0 olmasına özen gösterin.

• 100 ytl bile yeter. du bakayım bi. tekno sa da sadece LG, pioneer çıkar.

pioneer DV300K. 129ytl. ne ki. inceleyiver. ben ses ve görüntü konusunda oynatıcı olarak pioneer çok beğenirim.

diğeri sony ve denon dur.

DV300K. divX önemli ise alt yazı konusunu bir araştır.ben bu cihaz hakkında sadece bir kullanıcıdan açmadığı divX yok diye aklımda kaldı.
    Here's a DVD player that can play any DVD and CD media except BluRay and HD-DVD. This slim, stylish DVD player features progressive scan, DivX Video playback, WMA compatibility, and JPEG / MP3 simultaneous playback for "slideshow with music". For smooth, high-resolution video imagery, it features a 12-bit/108MHz Video D-A converter and our... ...[More]reCinema 2:3 Progressive Scan. For great audio, the DV-393-S provides Digital outputs for Dolby Digital and DTS surround, plus a high-end 24-bit/96kHz D-A converter for superb musical performance. The DV-300 has the versatility to match its performance. It plays DVDs, DVD-R/RWs, CDs, CD-R/RWs, WMAs, and MP3s, plus its Disc Navigator feature makes it easier to browse and view the JPEG picture files of your digital photos on CD-R/RWs. Want to stop a DVD movie and watch the rest tomorrow? Last Position Memory will start the movie again where you left off. And the Video Adjust Menu lets you fine tune the video image with adjustments to sharpness, brightness, and four other levels.
    It has an HDMI connector which lets the DV300 effectively play 480p DVD discs for Upconversion play on 1080p HDTV compatible displays.
    To ensure excellent video quality for feature film discs, it uses Pioneer\x92s PureCinema 2:3 Progressive Scan tech.

• philips 5990 var HDMI'lı makina DVD ve Divx player olarak isterseniz forumda aratın başlığı göreceksiniz divx konusunda sorunusuz bir cihaz video uyumluluğu ve altyazılar konusunda.
  • quote:

Cantan Arkadaşım, bana zahmet olmazsa önerdiğin 2-3 model nosunu da yazabilir misin? Elimde Teknosa çekleri var, bari gidip oradan alayım diyorum. 200-300YTL'lik bir şey bunun için yeterlidir sanırım, daha pahalısına kaçmak gerekmez herhalde.

PS3'ün varken 200-300 TL'ye dvd player alınmaz derim kasif, yazık günah!
    İlla bu parayı harcayacaksan, üzerine biraz daha koyup Sony BDS350 al bari,
    En azından DTHD ve DTS-HD MA bitstream kabiyetine sahip bir blu-ray player'ın,
    Kaliteli bir upscale dvd-player'ın ve de kullandığı DAC'lar itibari ile orta seviye bir cd-player'ın olur,
    Aksi halde o çekleri farklı ihtiyaçlar için kullanmanı tavsiye ederim, takdir senin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 3 Şubat 2009; 20:47:20 >
  • Hadi tamerege & oronra;

BDP-S350 incelemesi bekliyoruz
  • Kursad, benim PS3'üm yok ki, PS2'im ve BD30'um var. DVD'ye günlük seyir için bakınıyorum BD'nin lensini DVD'lerle fazla zorlamamak için.
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Cantan Arkadaşım, bana zahmet olmazsa önerdiğin 2-3 model nosunu da yazabilir misin? Elimde Teknosa çekleri var, bari gidip oradan alayım diyorum. 200-300YTL'lik bir şey bunun için yeterlidir sanırım, daha pahalısına kaçmak gerekmez herhalde.

PS3'ün varken 200-300 TL'ye dvd player alınmaz derim kasif, yazık günah!
    İlla bu parayı harcayacaksan, üzerine biraz daha koyup Sony BDS350 al bari,
    En azından DTHD ve DTS-HD MA bitstream kabiyetine sahip bir blu-ray player'ın,
    Kaliteli bir upscale dvd-player'ın ve de kullandığı DAC'lar itibari ile orta seviye bir cd-player'ın olur,
    Aksi halde o çekleri farklı ihtiyaçlar için kullanmanı tavsiye ederim, takdir senin...

• quote:

Elendil Tarih 3 Şubat 2009; 21:55:38
    Hadi tamerege & oronra;

BDP-S350 incelemesi bekliyoruz

dostum vallahi oronraya ben diyordum hadi diye,şimdi ben onla aynı durumdayım.eve daha yeni geldim.geçen
    hafta toplantı için istanbulda idik,dolayısıyla işler bayağı birikti,şimdide eksikleri gidermeye çalışıyoruz.arkadaştan
    gidipte filmleri bile alamadım,alınca ilk işim sizleri meraktan kurtarmak olacak.ama ilk izlenim ürünün gayet
    şık olduğu,ve de tabiiki muhteşem bir "benim bir bd playerim var" duygusu
    quote:

the_cantan Tarih 3 Şubat 2009; 11:27:15
    @tamer hayırlı olsun.sen de az değilsin. dot matrix ekranda gördün mü TRUE DD, DTS HD he? görmedin mi. zuhahahah tüh.

teşekkürler cantan üstad,bu işlere vallahide billahide sizlerin yüzünden başladık şimdide duramıyoruz işte

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.