Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ayrı bir soru daha sormak istiyorum,
    Hani DTS EX, DTS Discrete, NEO gibi şeyler vardı... HD formatlar bunlarında üstüne mi geçti acaba?

Bu soruya: Sedece Evet de diyebilirdim arkadaşlar.
    Arkadaşımız dememişki DTS EX, DTS Discrete nedir? HD formatlar nedir?

Kimse yanlış anlamasın.Doğan,şahin, kartal araba vardı... Linea onlardan iyimi demesi ile aynı bir bakıma.
    Bu soruyu cevaplamak için bütün adı geçen arabaların teknık detaylarını mı vereceksiniz.
    Bu soruya da ben yine Onlar eski teknoloji.Linea daha yeni klima, ABS vs var derdim.

Bunun gibi arkadaşın sorusunada kısaca cevap verdim. yanlış diye cevap geldi sizden neyi yanlış o soruya verdiğim cevabın allahaşkına
    quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

oronra ve zapetereo

Ses kodlamalarının ne olduğunu biliyorum.
    *Arkadaşımız 7.1 sistem kurmak istiyor.
    *Bahsi geçen kodlamaların ne olduğunu sormuyor.
    *Birkaçgündür zaten zapetero ile tartışmaktayız bu kodlama mevzularını.
    *Arkadaşımız(soru soran) O ses kodlamaları ile DTS HD MA nın farkını sormuş.Buna istinaden en basit şekliyle cevap verdim.

oronra; yamaha topiğindeki zapetero ile yazışmamızı görebilirsin.

Zapetero; Yeni bir tartışma çıkmasın diye kısaca yazayayım dedim. Yine sana takıldım.
    Hayırdır inşallah.

Edit ikiniz birden yanlış diye çıkışıyorsunuz.Oysaki ben teknik detaya girmedim. 7.1 ses sistemi düşündüğünden kısa ve anlaşılabilecek cevap verdim.
    DTS HD MA nedir nasıldır diye sorulmadı. En kestirme farkını verdim ben. Dolby True HD nin 5.1/7.1 kayıtlı olduğunu sizler kadar bildiğimi biliyorum.
    Arkadaşın sorularına cevap verseniz. bana cevap yetirştireceğinize daha hoş olmazmı. Ne dersiniz?

Sevgili ATA sende ne kadar alınganmışsın yaw.

Yanlışa yanlış diyoruz doğruyada hakkını veriyoruz bunu en iyi sen biliyosundur. Neyi bilip neyi bilmediğini sınamıyoruz ki aşk olsun.
    Ama mesajını okuyupta konuyu takip etmeyen biri çok kolaylıkla farklı algılayabilir yazdıklarını. Belki benimkide bu farklı algılamayla ilgilidir. Konuyu farklı noktalara çekme amaç kimseyi kırmak degil elbet. Konuyu cevap yetiştirme olarak görmende beni üzdü açıkcası.

Amacım ..okçuluk rencide etmek gibi kötü niyet içerseydi neyi ne kadar bildiğinden ziyade neyi ne kadar zamandır bildiğinin üzerine giderdim. Yapma böyle gözünü seviyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 10 Aralık 2008; 11:03:51 >

• quote:

İyi Bayramlar Oronra

Ayrı bir soru daha sormak istiyorum,
    Hani DTS EX, DTS Discrete, NEO gibi şeyler vardı... HD formatlar bunlarında üstüne mi geçti acaba?

Bu soruya: Sedece Evet de diyebilirdim arkadaşlar.
    Arkadaşımız dememişki DTS EX, DTS Discrete nedir? HD formatlar nedir?

Kimse yanlış anlamasın.Doğan,şahin, kartal araba vardı... Linea onlardan iyimi demesi ile aynı bir bakıma.
    Bu soruyu cevaplamak için bütün adı geçen arabaların teknık detaylarını mı vereceksiniz.
    Bu soruya da ben yine Onlar eski teknoloji.Linea daha yeni klima, ABS vs var derdim.

Bunun gibi arkadaşın sorusunada kısaca cevap verdim. yanlış diye cevap geldi sizden neyi yanlış o soruya verdiğim cevabın allahaşkına
    quote:

quote:

oronra ve zapetereo

Ses kodlamalarının ne olduğunu biliyorum.
    *Arkadaşımız 7.1 sistem kurmak istiyor.
    *Bahsi geçen kodlamaların ne olduğunu sormuyor.
    *Birkaçgündür zaten zapetero ile tartışmaktayız bu kodlama mevzularını.
    *Arkadaşımız(soru soran) O ses kodlamaları ile DTS HD MA nın farkını sormuş.Buna istinaden en basit şekliyle cevap verdim.

oronra; yamaha topiğindeki zapetero ile yazışmamızı görebilirsin.

Zapetero; Yeni bir tartışma çıkmasın diye kısaca yazayayım dedim. Yine sana takıldım.
    Hayırdır inşallah.

Edit ikiniz birden yanlış diye çıkışıyorsunuz.Oysaki ben teknik detaya girmedim. 7.1 ses sistemi düşündüğünden kısa ve anlaşılabilecek cevap verdim.
    DTS HD MA nedir nasıldır diye sorulmadı. En kestirme farkını verdim ben. Dolby True HD nin 5.1/7.1 kayıtlı olduğunu sizler kadar bildiğimi biliyorum.
    Arkadaşın sorularına cevap verseniz. bana cevap yetirştireceğinize daha hoş olmazmı. Ne dersiniz?

Sevgili ATA sende ne kadar alınganmışsın yaw.

Yanlışa yanlış diyoruz doğruyada hakkını veriyoruz bunu en iyi sen biliyosundur. Neyi bilip neyi bilmediğini sınamıyoruz ki aşk olsun.
    Ama mesajını okuyupta konuyu takip etmeyen biri çok kolaylıkla farklı algılayabilir yazdıklarını. Belki benimkide bu farklı algılamayla ilgilidir. Konuyu farklı noktalara çekme amaç kimseyi kırmak degil elbet. Konuyu cevap yetiştirme olarak görmende beni üzdü açıkcası.

Amacım ..okçuluk rencide etmek gibi kötü niyet içerseydi neyi ne kadar bildiğinden ziyade neyi ne kadar zamandır bildiğinin üzerine giderdim. Yapma böyle gözünü seviyim.

ATA cevap yanlış değildi, senin gözünden kaçırdığın bir yer var. Alıntıda sadece bir satırı renklendirdim ve bold yaptım o satır yanlıştı yada yanlış anlaşıldı. Mesajını kesinlikle genellemedim. Ayrıca boşver artık açıklama yapmayı ben unuttum gitti sende unut gitsin.

Seni seviyorum, kırmak istemedim. İyi bayramlar

• İyi Bayramlar.

OK. Kırılma Darılma yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: romeoclarks
    Sevgili kursad_75;
    Yukarda yazdigin listenin Turkiye fiyati nekadar tutar ortalama? Ben Turkiye elektronik fiyatlarina biraz yabanciyimda...

Son döviz kurlarına istinaden 5000 YTL civarı diyebiliriz sevgili dostum,
    Selamlar...
  • quote:

Seni seviyorum, kırmak istemedim. İyi bayramlar

quote:

ATA
    OK. Kırılma Darılma yok

Sevgili Oronra ve ATA,
    Eşleriniz bu yazdıklarınızı görürse büyük sorunlar çıkabilir ortaya,
    Aman deyim haaa..

• vay be kursat agabey ne 9.6 ymis birakamiyoz onlari
  • quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

30m2'lik bir salonda kullanıcam sistemi...

avr+hoparlör+player dan oluşan bir sistem kurmak daha mantıklı o zaman...hazır sistem olarak yeni nesil codecleri barındıran paket sistemler daha ülkemize gelmedi sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Sevgili kursad_75;
    Yukarda yazdigin listenin Turkiye fiyati nekadar tutar ortalama? Ben Turkiye elektronik fiyatlarina biraz yabanciyimda...

Selamlar...

Bu fiyat nakitte aşağı inermi acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

30m2'lik bir salonda kullanıcam sistemi...

avr+hoparlör+player dan oluşan bir sistem kurmak daha mantıklı o zaman...hazır sistem olarak yeni nesil codecleri barındıran paket sistemler daha ülkemize gelmedi sanırım.

Bu yeni codecleri barındıran hazır sistemlerin yurtdışı fiyatı nedir acaba?
  • quote:

quote:

Sevgili kursad_75;

Selamlar...

Vay be Turkiye gercekten gereksiz pahali. OTV den kaynaklaniyor heralde, Ingiltere de ayni sistemi yari fiyatina hatta bazen daha da ucuza aliyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
    vay be kursat agabey ne 9.6 ymis birakamiyoz onlari

Şu sıralar istesem de bırakamam zaten hakan'ım
    Kuvvetle muhtemel, yeni bir surround sistem kurana kadar benimle kalır 9.'larım,
    Ondan sonrasında ne olur, bilinmez...
  • bitmez bu 9.6 sevdasıııııı,canavar gibi hoparlör valla daha iyisi için gerçekten çok parayı gözden çıkarmak lazım.kürşad dostumun lafıdır f/p açısından gerçekten çok iyi hoparlör.daha iyi ses için en az 3000 doları gözden çıkarmak lazım galiba dinlediğim hoparlör lere bakınca
  • Valla Kürsad, Bizimki DH sayfalarını gördüğü an başlıyor mırıldanmalar.
    Bence de aman ha!

Çok görünmüyorsun bu aralar. Bayram olmasa yine göremiyeceğiz de işte
    İyi Bayramlar
    quote:

Sevgili Oronra ve ATA,
    Eşleriniz bu yazdıklarınızı görürse büyük sorunlar çıkabilir ortaya,
    Aman deyim haaa..

• quote:

Valla Kürsad, Bizimki DH sayfalarını gördüğü an başlıyor mırıldanmalar.
    Bence de aman ha!

Çok görünmüyorsun bu aralar. Bayram olmasa yine göremiyeceğiz de işte
    İyi Bayramlar

İyi bayramlar sevgili dostum,
    O mırıldanmalar, eminim ki hepimizin sorunu
    Yapacak birşey yok, sohbete devam...
    Zaman buldukça buralardayım,
    Buradaki muhabbeti özlüyor insan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    bitmez bu 9.6 sevdasıııııı,canavar gibi hoparlör valla daha iyisi için gerçekten çok parayı gözden çıkarmak lazım.kürşad dostumun lafıdır f/p açısından gerçekten çok iyi hoparlör.daha iyi ses için en az 3000 doları gözden çıkarmak lazım galiba dinlediğim hoparlör lere bakınca

Biter mi be tamerim,
    Bunca zamandır buralardayım, bu hoparlör hakkında ne bir memnuniyetsizlik, ne de bir rekabete şahit oldum fiyatları itibari ile,
    Sevdiğim birçok dostuma da tavsiye ettim, alıp da burun kıvıran olmadı hiç...
    Ben hala severek dinliyorum ve o heybetli görüntüleri beni cezbediyor,
    Umarım bir süre daha tedavülden kalkmazlar
    Selamlar...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tamerege
    bitmez bu 9.6 sevdasıııııı,canavar gibi hoparlör valla daha iyisi için gerçekten çok parayı gözden çıkarmak lazım.kürşad dostumun lafıdır f/p açısından gerçekten çok iyi hoparlör.daha iyi ses için en az 3000 doları gözden çıkarmak lazım galiba dinlediğim hoparlör lere bakınca

Biter mi be tamerim,
    Bunca zamandır buralardayım, bu hoparlör hakkında ne bir memnuniyetsizlik, ne de bir rekabete şahit oldum fiyatları itibari ile,
    Sevdiğim birçok dostuma da tavsiye ettim, alıp da burun kıvıran olmadı hiç...
    Ben hala severek dinliyorum ve o heybetli görüntüleri beni cezbediyor,
    Umarım bir süre daha tedavülden kalkmazlar
    Selamlar...

Sevgili kürşat 9.6 ların orta ses performansını oldum olası gelire bulmuşumdur fakat bi-amp yaptığımdan ve güçle beslediğimden beri bu problemi aşmış olmamda 9.6 ların tahtını kendi fiyat aralığında dahada sağlamlaştırdı bende.

Enteresan hop.ler, kendi fiyat aralığında belki işçiliği degil ama peformansı kayde deger ürünler cidden. Güçlü bir amfiyle yada yüksek seslerde orta sesler ciddi açılıyor ve geriden öne geliyor.

• evet valla güce aç bir hop.kürşad ın da dediği gibi görüntüsüde etkiliyor insanı.ben 663 ile kullanıyorum başarılı,onkyo 805 ve 875 lede dinledim onlarla dahada coşkulu gerçekten...
  • 6ohm da 100W civarında amfilerde sesi biraz kıstıgında orta sesin geriye düştüğünü çok rahat anlamak mümkün. Ya sesi biraç açıp doyurmak yada çok daha güçlü amfi kullanmak icap ediyor kanımca.
  • quote:

Sevgili kürşat 9.6 ların orta ses performansını oldum olası gelire bulmuşumdur fakat bi-amp yaptığımdan ve güçle beslediğimden beri bu problemi aşmış olmamda 9.6 ların tahtını kendi fiyat aralığında dahada sağlamlaştırdı bende.

Enteresan hop.ler, kendi fiyat aralığında belki işçiliği degil ama peformansı kayde deger ürünler cidden. Güçlü bir amfiyle yada yüksek seslerde orta sesler ciddi açılıyor ve geriden öne geliyor.

Yorumuna saygı duyarım sevgili Oronra,
    Sonuç olarak zaten aynı fikirdeyiz...

9.6'ları almadan önce sıkı bir araştırma yapmıştım,
    O vakitlerde Cnet'de 9.5'in bir incelemesine rastlamıştım,
    Editör şöyle bir sonuçla bitirmişti yazısını;
    " 9.5'ler, 1000$'ın altında duyduğumuz en iyi ses olabilirler"...
    Bu yorum, nokta koymuştu hoparlör arayışıma,
    Hala da mutlu mesut bir birlikteliğimiz var kendileriyle

• aslinda resimli bir 9.6 albumu yapmak lazim arkadaslar
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.