Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ATA@
    Üstad Topiğin yukarda kalmalı.
    Daha Önceki sayfalarda verdiğiniz BD Karşılaştırma Linkinden
    Özet olarak aşağıdaki tabloyu hazırladım.
    Buradan yola çıkarsak tercih hangisi olmalı neden?

Öncelikle eline, emeğine sağlık sevgili ATA,
    Bu tabloyu topiğimizin ilk sayfasına da koymak isterim müsadenle...
    Sonrasında topik hepimizin topiği, ki paylaştıkça bir anlam ifade eder,
    Aksi halde eski bir gazete sayfası misali, okunduktan sonra işi biter...
    Soruna gelince;
    Kendim Sony BDP-S300 bd-player kullanıyorum, ilk neferlerinden hd-player'ların;
    Ne DTHD, DTSHD-MA çözücü barındıyor bünyesinde ne de bitstream yeteneği var,
    Ayrıcı standart bir dvd-player'a nazaran açılma süresi daha uzun.
    Buna rağmen görüntü kalitesi hemen her hd-player'da olduğu gibi göz alıcı.
    Bunları şunun için yazdım,
    Ben bu cihazla bile tatmin oluyorum hd-player anlamında...
    Senin yerinde olsaydım kesinlikle çok para harcamazdım bu bd-player hevesine,
    Çünkü bu cihazların hepsinin hd görüntü kalitesi gerçekten üst düzeyde ve birbirine yakın,
    Upscale yetenekleri biraz farklılık gösterir kullandıkları görüntü işlemcisine bağlı olarak,
    Bu da Onkyo TX-SR 875 sahibi olarak seni çok ilgilendirmiyor.
    Yine açılıp kapanma süreleri de beni çok rahatsız etmiyor,
    Çünkü, bir film izleyeceğin zaman, 15-20 saniye geç açılan bir player çok üzmez kimseyi diye düşünüyorum...
    Yine profil 1.1 ya da 2.0'ın artıları; pip, lokal hafıza ya da net bağlantısı üzerinden film fragmanlarını indirmek gibi,
    Benim için, cihaz tercihini belirleyecek faktörler değil şahsen...
    Tüm bunların üstüne bd-filmler hala bu kadar pahalı iken,
    Yine bu kadar pahalı olan/olacak bir cihaz -S550 1500 YTL'den ucuz olmayacaktır- almak bence çok doğru değil...
    Sözün önü ATA,
    Al bir Panasonic DMP-BD30,
    Bir an önce AV Receiver'ının ekranında "Dolby True Hd ya DTS-HD" ikonlarını görmenin zevkini yaşa derim...

• Üstad tabi istediğin yere ekleyebilirsin tabloyu.
    Düşünceler/Fikirler içinde ayrıca teşekkürler.

Ayrıca Diğer topiğe yazdığım yazımı buraya alıntı olarak ekliyorum(Benim yazım kopyala/Yapıştır oldu)

"Burada da aslında mantıklı söylüyorsunuz.
    İşin Gerçeği aslında Bana gereken Eski Yeni Tüm ses formatlarını BITSTREAM olarak AVR ye aktarsın. Açılıp Kapatmalarda hızlı olsun yeterli.
    Ancak Bende Panasonic ten yıl 1995 lerde çağrı cihazındaki sorunlarım nedeni ile bir uzak kalma.Birde neticede BD nin mucidi SONY olduğu için yakınlık var sony ye.
    Bu güne kadar Sony markalı hiç bir ürünümden rahatsızlık hissetmedim.
    CINE5 çıktığında Scart bağlantılı olsun diye 54 ekran CRT TV aldım hala görüntüsü süper. 98 Yılında Sony DVD almıştım daha birkaç ay önce DVD leri okumamaya başladığından Nasıl olsa Sony BD alacağım şimdilik DVD iyi göstersin 1080p ye Upscl. etsin dedim ekonomil olduğundan EP30 aldım DivX izlemem Şuan için DVD. Müziğe gelince AUDIO olanlar EP30 dan Mp3 ler ise PC den AVR ye aktarılarak kullanmaktayım.
    SONY marka olarak yakın olduğumdan ve hakkında yazılanlardan dolayı S550 bana daha yakın.Yukardaki ilk cümlemde bahsettiğim özellikleri sunan bir ürünle arasında Fityat olarak uçurum yoksa."

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

S550 ile ilgili olarak;
    Ecnebiler, bu cihazın DTS-HD MA çözücü yeteneğine,bir yazılım güncellemesiyle sahip olacağını konuşuyorlar,
    Ayrıntılı inceleyemedim aslında, yine de aklında olsun...
    Yine senin AV Receiver'ının kabiliyetleri göz önüne alındığında,
    Panasonic DMP-BD30 gibi uygun fiyatlı bir player yeterli olur diye düşünüyorum,
    Ki profil 2.0'ın getirdiği ek özelliklerin çok da elzem olmadığını değerlendiriyorum işin açıkçası,
    Yine de hem para hem de takdir senin...

• quote:

Üstad tabi istediğin yere ekleyebilirsin tabloyu.
    Düşünceler/Fikirler içinde ayrıca teşekkürler.
    Ayrıca Diğer topiğe yazdığım yazımı buraya alıntı olarak ekliyorum(Benim yazım kopyala/Yapıştır oldu)
    "Burada da aslında mantıklı söylüyorsunuz.
    İşin Gerçeği aslında Bana gereken Eski Yeni Tüm ses formatlarını BITSTREAM olarak AVR ye aktarsın. Açılıp Kapatmalarda hızlı olsun yeterli.
    Ancak Bende Panasonic ten yıl 1995 lerde çağrı cihazındaki sorunlarım nedeni ile bir uzak kalma.Birde neticede BD nin mucidi SONY olduğu için yakınlık var sony ye.
    Bu güne kadar Sony markalı hiç bir ürünümden rahatsızlık hissetmedim.
    CINE5 çıktığında Scart bağlantılı olsun diye 54 ekran CRT TV aldım hala görüntüsü süper. 98 Yılında Sony DVD almıştım daha birkaç ay önce DVD leri okumamaya başladığından Nasıl olsa Sony BD alacağım şimdilik DVD iyi göstersin 1080p ye Upscl. etsin dedim ekonomil olduğundan EP30 aldım DivX izlemem Şuan için DVD. Müziğe gelince AUDIO olanlar EP30 dan Mp3 ler ise PC den AVR ye aktarılarak kullanmaktayım.
    SONY marka olarak yakın olduğumdan ve hakkında yazılanlardan dolayı S550 bana daha yakın.Yukardaki ilk cümlemde bahsettiğim özellikleri sunan bir ürünle arasında Fityat olarak uçurum yoksa."

Yıl, artık 2008 sevgili dostum,
    Geçmiş, geçmişte kalmalı
    İşin şakası bir yana, ben, DMP-BD30'u 500 YTL civarı bulabilmen durumunda,
    Gözün kapalı al derim...
    Yine Sony hayranlığını dikkate alarak,
    S350 bitstream yeteneği ile tüm ihtiyaçlarını karşılar,
    Ancak S550 ile aralarında ne kadar fiyat farkı olur bilemiyorum...

• Almanyada kardeşim var ve yılbaşında gelirken getirecek. Gelmeden bir kez daha görüşeceğiz. s350 için 400€ /s550 içinde 500€ dedi ama işin aslı 100-200 YTL farkedecekse TR fiyatları ben TR den alma taraftarıyım. Nedeni menüleri filan TR olur. Almanyadan gelen TR yoktur düşüncesindeyim.
  • quote:

Almanyada kardeşim var ve yılbaşında gelirken getirecek. Gelmeden bir kez daha görüşeceğiz. s350 için 400€ /s550 içinde 500€ dedi ama işin aslı 100-200 YTL farkedecekse TR fiyatları ben TR den alma taraftarıyım. Nedeni menüleri filan TR olur. Almanyadan gelen TR yoktur düşüncesindeyim.

875'in menülerini bile bu kadar çözmüşsen, S550'nin menüleri seni yormaz diye düşünüyorum,
    Yazdığın fiyatlar da oldukça makul...
    Bize de o vakit "olsun demek" ve paylaşımlarını beklemek düşer...
  • Teşekkür ederim.
    Merak işte birde hobi. Herşeyi öğretiyor insana. Tablodan Görebildiğim kadarı ile Sony leri kendi sitesinden karşılaştırabiliyorm ama BD30 u sony ile karşılaştıramadım.
  • Şahsi fikrim, tercihim f/p kriterleride göz önüne alındığından kesinlikle BD30 olur. Sony hala sigma kullanırken BD30 efsane UniPhier kullanıyor. He derseniz ki 875 in reonu yeter diye bişi diyemem tabi ama, fiyatıda göz önüne aldığınızda neden UniPhier kullanan bir ürün alınmasın dimi?

Bence açılış hızına sevgili kürşatında dediği gibi fazla takılmamak lazım. Power tuşuna bastıktan sonra gidip raftan DVD yada BR filminizi alana kadar player zaten açılmış olur. Kaldı ki.. f/p kıstasında şu an en iyi BR cihazlardan biri hala BD30
  • Sony S350 almaya karar verdim. Sony bluray playerların DVD+R ve DVD+R DL uyumu nasıl. Benim bütün arşivim verbatim + medyalara yazılmış durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beren
    Sony S350 almaya karar verdim. Sony bluray playerların DVD+R ve DVD+R DL uyumu nasıl. Benim bütün arşivim verbatim + medyalara yazılmış durumda.

Aşağıdaki linkten teknik özelliklerini inceleyebilirsin bu cihazın beren,
    Bu linke göre sorularının cevabı evet...
    Link:Tıkla
    Yine linkteki yorumlar göz alıcı, tek eksiği onboard DTS-HD MA çözücü eksiği,
    Ki bu ses formatına ait çözücü ihtiva eden bir AV Reciever sahibi isen,
    Bu da hiç sorun değil, çünkü bu ses sinyalini hdmi üzerinden AV Reciever'a iletebiliyor.
    Sözün özü, eğer abes bir fiyatla satılmazsa TR'de,
    En popüler bd-player adayı olacaktır diye düşünüyorum,
    İyi bayramlar, selamlar...

• Paylaşım için teşekkür ederim, iyi bayramlar.
  • Bilgi ve paylaşım için çok teşşekür.

Şimdi merak ettiğim bir konu var, şöyle ki; elimdeki z5500 ses sistemi bu yeni nesil ses formatları için yeterli olacak mı?

Anladığım kadarı ile burada sesi çözecek olan oynatıcı olduğu için bir problem olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerasi -- 1 Ekim 2008; 3:24:30 >
  • Evey yeni nesil tüm ses formatlarını çözen player aldığınızda z5500 ü kullanabilirsiniz.
    Kürşat üstadın belirttiği üzre örnek Sony BDP-S350 Alırsanız ve izlemek istediğiniz media nın ses formatı DTS-HD MA ise kullanamazsınız
    quote:

Orjinalden alıntı: gamerasi

Bilgi ve paylaşım için çok teşşekür.

Şimdi merak ettiğim bir konu var, şöyle ki; elimdeki z5500 ses sistemi bu yeni nesil ses formatları için yeterli olacak mı?

Anladığım kadarı ile burada sesi çözecek olan oynatıcı olduğu için bir problem olmasa gerek.

• quote:

Evey yeni nesil tüm ses formatlarını çözen player aldığınızda z5500 ü kullanabilirsiniz.
    Kürşat üstadın belirttiği üzre örnek Sony BDP-S350 Alırsanız ve izlemek istediğiniz media nın ses formatı DTS-HD MA ise kullanamazsınız
    quote:

Cevap için teşekkür.

• quote:

Konu z5500, dolayısı ile sesin optik ses kablosu ile aktarım söz konusu olunca;
    Hd-player içinde çözülmüş LPCM'i, optik kablo ile sadece iki kanal olarak gönderebilirsiniz,
    Hatırladığım kadarıyla bu, HTCP protokolünün bir kısıtlaması idi,
    Selamlar...
  • Kürşat üstad;
    Ses codeclerini player çözse bile optic aktarımda AVR ekranında PCM 5.1 yazıyor.
    O konuda sorun oluşmaz.
    quote:

quote:

Hd-player içinde çözülmüş LPCM'i, optik kablo ile sadece iki kanal olarak gönderebilirsiniz,
    Selamlar...

• quote:

Kürşat üstad;
    Ses codeclerini player çözse bile optic aktarımda AVR ekranında PCM 5.1 yazıyor.
    O konuda sorun oluşmaz.

Benim kastım DTHD ve DTS-HD MA ses formatlarının hd-player içinde çözüldükten sonraki hali olan LPCM formatı sevgili ATA,
    Söz konusu bu LPCM, sadece hdmi üzerinden iletilebiliyor...
  • O konuda hiç bağlantı ve ayar yapmadım ama EP-30 HD DVD var ve Hem optic Hemde HDMI ile bağlı.
    Bitstream devre dışı bırakıp sesi opticten aktararak sonucu buradan paylaşırım.

Not: Bendeki HD DVD'ler DD+ imiş aynı sonucu verirmi veya fikir edinebilirmiyiz bilemiyorum ama deneyeceğim.
    quote:

Benim kastım DTHD ve DTS-HD MA ses formatlarının hd-player içinde çözüldükten sonraki hali olan LPCM formatı sevgili ATA,
    Söz konusu bu LPCM, sadece hdmi üzerinden iletilebiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 1 Ekim 2008; 13:35:25 >
  • quote:

Kürşat üstad;
    O konuda sorun oluşmaz.
    quote:

quote:

Selamlar...

Ben 5.1 sesleri playerımda çözdüğümde AVR de dts dolby yada 5.1 gibi bir ibare göremiyorum. stereo olarak gözüküyor. Yanlız playerdan bitstream yapıp sesi AVR de çözdüğümde görebiliyorum 5.1 ibarelerini.

Acaba anfiden anfiye degişiyormu bu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Oronra
    Ben 5.1 sesleri playerımda çözdüğümde AVR de dts dolby yada 5.1 gibi bir ibare göremiyorum. stereo olarak gözüküyor. Yanlız playerdan bitstream yapıp sesi AVR de çözdüğümde görebiliyorum 5.1 ibarelerini.
    Acaba anfiden anfiye degişiyormu bu?

Bu durum, tüm AV Receiver'lar için böyledir Oronra...
  • Evet Yukardaki Bahsettiğim HD DVD DD+

Toshiba EP-30 Optic>AVR 875
    Toshıba Ses Çıkışı Ayarı PCM Yani Toshıba sesi çözüp gönderiyor.

AVR Ekranı
    MCH-PCM 5.1
    Fs: 96Khz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 1 Ekim 2008; 13:45:24 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.