Şimdi Ara

YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.665
Cevap
13
Favori
101.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gaziemir
    sefalenk e pm attım ama halen cevap alamadım. bu konuda yardımcı olacak başka kimselerde varmıdır acaba?
    birde uygun fiyata güvenle ikinci el A/V receiver ve hoparlor seti alabilirmiyim ve kimden alabilirim..
    Bir de 9.6 dediğiniz 5.1 hoparlor seti mi yoksa sadece 2 adet front mu oluyor? hoparlor seti ise gayet güzelmiş fiyat
    çok soru sordum galiba.. kusura bakmayın..

Wharfedale Diamond 9.6, bir çift hoparlördür.
    Aşağıdaki linklere göz at, yardımı olur. Hele de İstanbul'da ikamet ediyorsan, cihazları görüp test etmen çok daha kolay olacaktır.
    Selamlar...
    Link:1
    Link:2
    =&c=1443]Link:3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 14 Şubat 2008; 16:37:16 >

• arkadaşlar toshiba hd dvd işinde pes ettiğini açıklamış,duyrulur.

• Bunu zaten öngörmüştük.
  • quote:

Orjinalden alıntı: potenzaturka

neden yeni ses formatları için bu kadar acele ediyosunuz ki?
    diğer konuya da yazmıştım,oradan alıntı yapayım:
    quote:

hd ses bence çok gereksiz ve fuzuli masraf şu anda.netten indirilen hddvd ve bluray mkv filmlerin hepsi ya dolby digital yada dts.bunu da 5.1 bir anfiyle rahatlıkla çözebilirsiniz.şu anda türkiyede kaç tane bluray veya hddvd film var,olanlar da dünya para.netten bu kadar kolay temin edebilmek varken bence kimse uğraşmaz bunlarla.ha ilede ucuzlar ve yaygınlaşır bluray-hddvd o zaman alırız yeni nesil anfileri.

Ben de size katılıyorum ancak alırsanız yine de çok kanaldan (5.1) analog ses giriş desteği olan bir amfi alın ki Bluray oynatıcınızın analog HD ses çıkışlarından amfinize bağlantı yapabilesiniz.

Mesela Sony Db900 modelinde SACD için çok kanaldan analog girişler mevcut. Ben buradan Bularay çok kanallı HD ses alabileceğimi düşünüyorum icabında.

• Daha önceleri de masaya yatırdığımız gibi;
    Player içinde çözülmüş LPCM ya da diskte kayıtlı PCM'i analog 5.1/7.1 olarak dinleyebiliriz,
    Bu bağlamda ben Sony BDP-S300 blu-ray player+Yamaha RX-V 659'u bu şekilde kullanıyorum.
    Ancak şu günlerde AV Receiver seçimi yaparken, yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri ihtiva eden cihazları tercih etmekte fayda var,
    Tabii daha önce hd-player seçimini yapmamışsanız...
  • öncelikle yazılarınız için çok teşekkürler bu kadar emek harcadınız herkezin eline koluna sağlık
    ben yine de çok fazla birşey anlamadım ( kafam basmadı desem yeridir )
    benim asıl sorum şöyle olacak;
    full hd (samsung 40f86 ) ve ps3 almayı düşünüyorum bunun yanına hdmı destekli 5+1 alsam ( samsung tx25 ) ses için neler dersiniz?
  • HD Ses formatlarıyla şu anki Dolby Digital ve Dts arasındaki ayrımı dinleyenlerden yapmasını rica edeceğim.
    Benim okuduklarım ve duyduklarım ses kalitesi açısından bir farkın olmadığı yönünde. Görüntü hakkında diyeceğim tabiiki yok. 1080 p ile normal dvd çözünürlüğü arasındaki farj gerçekten çok büyük. Ama ses???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ranula
    öncelikle yazılarınız için çok teşekkürler bu kadar emek harcadınız herkezin eline koluna sağlık
    ben yine de çok fazla birşey anlamadım ( kafam basmadı desem yeridir )
    benim asıl sorum şöyle olacak;
    full hd (samsung 40f86 ) ve ps3 almayı düşünüyorum bunun yanına hdmı destekli 5+1 alsam ( samsung tx25 ) ses için neler dersiniz?

Yeni nesil ses formatları uyumu için münferit AV Receiver şarttır, paket sistemlerdeki hdmi çıkışı bir anlam ifade etmez.
    Bu bağlamda şimdilik en ucuz AV Receiver seçenekleri;
    Yamaha RX-V 661 ya da Onkyo TX-SR 605 diyebiliriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 6xx
    HD Ses formatlarıyla şu anki Dolby Digital ve Dts arasındaki ayrımı dinleyenlerden yapmasını rica edeceğim.
    Benim okuduklarım ve duyduklarım ses kalitesi açısından bir farkın olmadığı yönünde. Görüntü hakkında diyeceğim tabiiki yok. 1080 p ile normal dvd çözünürlüğü arasındaki farj gerçekten çok büyük. Ama ses???

5.1 analog bağlantı ile blu-ray disklerdeki sıkıştırılmamış PCM'i dinliyorum, bir fark yaratıyor açıkcası...
    Hele de hdmi üzerinden bitstream ya da player'da çözülmüş LPCM olarak gönderildiği zaman bu ses verileri,
    daha büyük bir fark oluşturacaktır diye düşünüyorum.
    Birkaç aya kalmaz, daha net kullanıcı tespitleri okuruz zaten burada,
    Selamlar...

• Aleykümselam, sağolasın. Ben de bunu tecrübe etmek istiyordum. Bu arada PS3 cihazlar analogdan 5.1 çıkış verebiliyor mu, bilginiz var mı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
    Bu arada PS3 cihazlar analogdan 5.1 çıkış verebiliyor mu, bilginiz var mı acaba ?

PS3'ün 5.1 analog output desteği yok Mr_Thunder,
    Selamlar...
  • Peki PS3 cihazını yeni nesil HD ses desteği olmayan db900 gibi sinema amfilerine bağlayınca PS3 cihazda oynayan HD audio kayıtlı ortamın sesini alamıyor muyuz yoksa PS3 cihazı bunu normal dolby vb. ses formatlarına indirgeyebiliyor mu arkadaşlar ?

Diğer taraftan Ps3 cihazın konfigürasyon bilgileri arasında Super Audio CD (SACD) geçiyor. PS3, SACD'yi diğer DVD player cihazlar gibi iki kanaldan mı oynatıyor yoksa multichannel olarak mı acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder
    Peki PS3 cihazını yeni nesil HD ses desteği olmayan db900 gibi sinema amfilerine bağlayınca PS3 cihazda oynayan HD audio kayıtlı ortamın sesini alamıyor muyuz yoksa PS3 cihazı bunu normal dolby vb. ses formatlarına indirgeyebiliyor mu arkadaşlar ?
    Diğer taraftan Ps3 cihazın konfigürasyon bilgileri arasında Super Audio CD (SACD) geçiyor. PS3, SACD'yi diğer DVD player cihazlar gibi iki kanaldan mı oynatıyor yoksa multichannel olarak mı acaba ?

PS3 ile yeni nesil ses formatlarını dinlemenin tek yolu, hdmi üzerinden sesi alıp işleyebilen bir AV Receiver'la kulllanmak,
    5.1 analog output yeteneği olmadığından, AV Receiver'ın 5.1 analog in desteğinin olmaması da birşey ifada etmiyor ne yazık ki!
    Ben de bu durumu göz önüne alarak, blu-ray player seçimimi 5.1 analog output yeteneği olan Sony BDP-S300'den yana kullanmıştım; ki performansından hayli memnunum...
    SACD stereo bir kayıt medyası, sadece standart audio cd'den daha fazla ses verisi içeriyor diye biliyorum,
    Dolayısı ile iki kanal olarak çalışır,
    Selamlar...

• SACD cdden farklı bir format, ve artık olu diyebiliriz, ulkemizde zaten az, yurtdisinda bile release edilen titlelar cok az. Hem dvdaudio hem SACD mp3'e teslim oldular.

Bir trend yok, yeteri kadar kayıt yok, medya üreten iki fabrika vardı ya birisi veya ikisi birden tamamen kapandı, Bunlar sizin alım kararlarınıza yön vermesin.
  • Kursad Abi SACD çok kanallı da dinlenebiliyor.velev ki dvd-müziğe alternatif cd ile karışık bir şeydi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    Kursad Abi SACD çok kanallı da dinlenebiliyor.velev ki dvd-müziğe alternatif cd ile karışık bir şeydi.

İki kanaldan fazla kayıtlı SACD var mı diyorsun yani cantan_can
  • evet abi. hangi müzik eserleri iki kanaldan fazla SACD bilmem ama 2.1 3.1 4.1 şeklinde bile olabiliyor.

tartışmasız sevgiler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan
    evet abi. hangi müzik eserleri iki kanaldan fazla SACD bilmem ama 2.1 3.1 4.1 şeklinde bile olabiliyor.
    tartışmasız sevgiler.

5.1 olunca da dvd-müzik oluyor herhalde
    Öperim gözlerinden...
  • Sn. Kursad_75,

Onkyo TX-SR 605 ise bu PCM/LPCM'i hdmi üzerinden alıp/çözüp 5.1 kanal olarak işleyebilir.
    demiştinizi Whar 9.6... konusunda.

Sorum buradaki konuya daha çok uyuyor sanırım.

Şimdi,
    Onkyo TX-SR 605 özelliklerinde bu receiver 7.1 yazıyor. 7.1 olarak işleyip ses veremiyor ise neden buna 7.1 deniyor bunu anlamış değilim.. 7.1 işleyemiyor ise benim için bu cihaz 5.1 dir.
    Yanılıyor muyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir
    Şimdi,
    Onkyo TX-SR 605 özelliklerinde bu receiver 7.1 yazıyor. 7.1 olarak işleyip ses veremiyor ise neden buna 7.1 deniyor bunu anlamış değilim.. 7.1 işleyemiyor ise benim için bu cihaz 5.1 dir.
    Yanılıyor muyum?

Hdmi üzerinden 7.1 işleme yeteneği yok ancak 6.1(Halihazırda birkaç dvd film var) ya da 7.1(Halihazırda yok ya da ben duymadım) olarak kodlanmış bir standart dvd ile optik ya da koaksiyel bağlantı üzerinde 7.1 işlem yapabilir DSP'si...
    Yani 7.1 eksikliği, hdmi üzerinden PCM/LPCM'in işlenmesi durumda söz konusu,
    Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.