Şimdi Ara

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.242
Cevap
146
Favori
190.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Masaüstü kullanımda kendi ayarladığım user modunu kullanıyorum. Film, video ve destekleyen oyunlarda HDR açtım. Sürekli görüntü modunu değiştirme konusu bana hiç cazip gelmedi. Auto HDR işini ya ben beceremedim ya da henüz pek olgunlaşmamış bir hadise. Belki ileride alışırım.

Kısa kanaatimle şunu söylebilirim, gündelik ofis işleri, internette gezinme için OLED'e hiç gerek yokmuş. Ama 27" 4K çözünürlük, HDR içerikte çok dehşet oluyor gerçekten.

hocam hala kullanıyor musun monitörü ve özel ayar falan yaptın mı dün aldım ben de gözleri fena yordu oled, bişey izlerken oyun oynarken harika da masaüstünde düğmeden mod mu değiştirmek lazım her seferinde bir ayar yapıp

Hocam selamlar. Bahsettiğiniz monitörü hala kullanıyor musunuz? Ürün 47.000TL şuanda tavsiye eder misiniz?

Hocam 10sn biraz abartı değil mi? Ben de OLED bakıyorum, 5dk olarak düşünüyorum onu yanlış mı?

Asus ROG XG27AQDPG

Samsung Odyssey G6 G60SF

Arasında kaldım.

Sizce hangisi mantıklı?

Hala kullanıyorum ve çok memnunum. 500hz seçenekleri arasında Asus ROG XG27AQDPG tavsiye ederim. Daha önce de belirttiğim gibi, HDR açıldıktan sonra detaylı görüntü ayarlarını değiştirebilme özelliği ile Windows'un o dandik samansı hdr tonunun üzerinden iyileştirme yapabilmenizi sağlıyor.

INTEL Core i7 13700k - MSI PRO Z790-A - NZXT Kraken X73 CPU Cooler - KINGSTON Fury Beast 64GB 5200Mhz DDR5 Ram - ASUS RTX 4080 TUF GAMING OC - Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 SSD - SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe 1TB M.2 SSD - FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 1200W PSU - ASUS TUF GAMING GT501 - Win11 64 Bit - ASUS XG27AQDPG QD-OLED Monitor
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, en uygun fiyatlı oled monitörlerden birisi galiba. Almayı düşünüyorum önerir misiniz? Parlaklık veya görüntü kalitesi yönünden üste 5-10 daha niye vermedik diye pişman eder mi?

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler

Edebilir hocam, bunlar mat anti glare finishli monitörlerdir. Özellikle aşırı ışık alan bir odadayım, önceliğim görüntü kalitesinden ziyade yansımanın azalması demiyorsanız bunlar yerine, glossy finish olan modelleri tercih etmeniz daha iyi olur. Çünkü parlak ekranlılarda renkler ve keskinlik ve parlaklık daha iyidir.

Samsungtaki modellerin tümü mat anti glare kaplamadır. Msi, asus, gigabyte, dell alienware vs bunlar parlak panel olur.

Bir de 4K yerine 2K tercih edecekseniz, 240 hz düşük madem çözünürlükten feragat ediyorsunuz o zaman bari hz değeri yüksek olsa daha iyi olur, 2K 360 hz veya 2K 500 hz modelleri de bir düşünün bence

Teşekkürler hocam biraz daha bakayım o olmadı.

Hocam merhaba. Asus ROG Swift OLED PG27AQWP-W almayı düşünüyorum. Bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz? Monitör pencerenin yanında ve güneş ışığı geliyor. Woled 1. tercihim ama sizinde önereceğiniz monitörler varsa incelerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam ürünü inceledim, çok yeni ve iyi bir ürün.

2K oled monitörlerde ilk olarak elit modeller QD oled ve 2K 360 hz idi. Sonrasında 500 hz olanlar geldi.

Bu paylaştığınız ürün (PG27AQWP-W) 500 hz olanları da geçiyor 2K 540 hz. Ayrıca teknik olarak 700 fps ve üzeri değerlerine çıkmak çok gerçekçi olmasa bile, 1K 720p veren modu olması da güzel.

Glossy finish paneli var, mat ekranlara göre netlik, parlaklık ve renkleri daha güzel alırsınız. Çok ışık alan bir yerdeyse gündüzleri bu biraz sıkıntı yaratabilir tabii, onu da perde vs çözümlerle idare edebilirsiniz.

Yine eski modellerde olmayan, yenilerde de sadece elit serilerde olan Displayport 2.1 üstünden 80 gbps veri aktarımı olması çok güzel özellik. Displayport üzerinden dsc sıkıştırma olmadan direkt en yüksek veri aktarımını alırsınız.

Yeni oled panel olması da avantaj. Ayrıca, piyasadaki çoğu ürün HDR 400 standardında, bu ürün ise HDR 500 veriyor yani hem genel hem de HDR parlaklığı bir tık daha yüksek. HDR parlaklığının yüksek olması, HDR görselleri daha etkileyici vermesi demek.

Tek eksisi derseniz fiyatı yüksek.

Buna en yakın, bir tık teknik olarak daha aşağıda ama kalite olarak iyi marka olarak şunu alternatif söyleyebilirim:

MSI 26.5" MPG 272QR QD-OLED X50 0.03ms 500Hz

Bir de bunun bir alt serisi MAG 272QP var yine 2K 500 hz fakat bazı ekstralara sahip değil.

• azos A kullanıcısına yanıt

Hocam MSI 272'ye baktım DP 1.4'ten dolayı vazgeçtim. Onun 271QR X50 modeli var ama o daha gelmedi bizim ülkeye. Asus'a sıcak bakmamın sebebi teknik özelliklerinin çok iyi olması.

• ASUS PG27UCDM ekranını içine edilmiş maalesef. Ekrandaki o ince tabaka bazı yerlerde çıkmış veya hasar almış gibi .Ekran lekeli gibi duruyor. Siliyorum bir değişiklik yok. hatta daha kötü oluyor. QD oled alacaklar ekran, normal oled den daha hassas.

Oyun oynarken rahatsız eden bir şey yok, telefonla resim çekince de gözükmüyor. Konuşurken ağzımdan çıkan tükürükler yakmış gibi, Alien miyim ben anlamadım.Yeni Nesil Qd-Oled Monitörler 

• Kasım 2024'te aldığım Samsung G6 27" 360Hz OLED monitor, dün itibarı ile 5409 saat çalışma süresine ulaşmış. Günlük ortalama 14 saate eşdeğer. Herhangi bir burn-in emaresi yok. Aşağıda paylaştığım OLED test videosuyla da kontrol ettim ne taskbarda ne başka bir yerde burn-in göremedim. Kullanımım web-oyun-film şeklinde oldu genellikle. Brightness ayarı 28/50 olarak kullanıyorum. Pixel refresh hiç yapmadım. Kendisi otomatik yaptı mı bilmiyorum. Monitör kapanınca kendisi 5-15dk süreyle bakım yapıyor sadece. Panel bakım ayarlarındaki Logo Brightness, varsayılan olarak Low ayarında. Windows'u ve uygulamaları mümkün mertebe karanlık modda kullandım. Zaten IPS monitörüm varken de hep karanlık kullanıyordum gözü yormaması açısından. OLED aldıktan sonra aman piksellerim yanmasın diyerek ciddi bir özen göstermedim. Daha önce IPS monitörümü nasıl kullandıysam bunu da öyle kullandım. Tek itisnası, 3dk zamanaşımı süreli, tam siyah, ekran koruyucu ayarlamıştım Windows içinde.

Çizilme temizlik vs olayına geleyim. Ekranı temizlemek için Migros'ta satılan hazır "Hops Gözlük Ve Ekran Temizleme Mendili" ürününü aldım, kirlendiğinde de dairesel hareketlerle haşır huşur sildim. Şu an herhangi bir çizik vs yok üzerinde. Bugüne kadar toplamda 6-7 kere falan aynı mendillerle temizlemişimdir.

Geçenlerde yine uzun saatler kapatmadan kullanınca panelin ortalarında, yukarıdan aşağıya doğru tam sütun şeklinde ve sadece bazı gri tonlarda (%80-85 grayscale civarı) belli olabilen, "oled pixel banding" denilen ton farkı oluşmuştu. Öyle dar alanda ve dikey bir şekilde hiçbir pencere vs kullanmadığım için burn-in olması zaten pek mantıklı değildi. Araştırdığım kadarıyla OLED paneller üretilirken bu tip sütun-şerit halinde üretilip birleştiriliyormuş ve bazı şeritlerin renk-voltaj hassasiyeti ufak sapmalar yaşayabiliyormuş. Velhasıl o gün bilgisayarı kapattıktan sonra monitör kendi bakımını yapınca ertesi gün bu sorun kendiliğinden ortadan kalktı. Bir daha da olmadı.

Bir çok insanın belki 3-5 yıllık cihaz çalışma saatine denk olması açısından umarım OLED sahiplerine ve almayı düşünenlere fikir vermiştir.

Yeni Nesil Qd-Oled MonitörlerJB97 - Tech & Gadgetsyoutube
    This video is a short test to check for OLED burn-in, colour uniformity and banding. For me the red gave me clear indications of burn in on a LG 65C6 OLED, newer OLED TV's are definitely much better at resisting burn in and I also checked on an LG 55CX OLED and an LG 77C1 OLED which were perfect. What is burn-in? Burn-in occurs when I leave static images on my OLED screen for too long. This can permanently damage the pixels, resulting in ghosting or image retention. To prevent burn-in, I should avoid displaying static elements like logos for extended periods and make use of features like pixel shifting or screensavers. What is banding? Banding refers to visible lines or bands that appear during color gradients. It happens due to slight manufacturing variations, causing uneven color reproduction. While OLED technology has improved, banding may still be noticeable in some cases, especially in lower-quality panels, but this is very rare in 2023 as OLED is becoming ever more popular. What is colour uniformity? Color uniformity is about how consistent the colors appear across the entire screen. OLED panels can have slight variations in color and brightness, leading to certain areas looking different from others. This issue may be more apparent in large areas of solid color or when viewing the screen from different angles. You can help to prevent burn-in by avoiding static images and using features like pixel refresh and screensavers if using as a monitor. Timestamps: Black, White & Grey - 00:00 Colours - 00:12 Greyscale - 00:36 #oled #banding #tv #monitor If you liked enjoyed this video, please like, subscribe and comment. If you would like to support the channel further, you can do so here: https://www.buymeacoffee.com/JB97
    https://www.youtube.com/watch?v=_XHeUH1aY6E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Aralık 2025; 16:32:18 >

• Qd-Oled monitörlerin panellerini temizlemenin zorluğunu biliyorsunuzdur. Henüz sahip değilim ama yeni nesil SDRda tatmin edici parlaklık sağlarsa almayı düşünüyorum.

Bu monitörleri temizlerken mikro çizikler oluşabiliyor. Acaba ekranı kaplayacak koruyucu filmler var mıdır, parlak ekranı matlaştırmadan ya da görünüşü bozmadan?

Detaylı paylaşımınız için teşekkür ederiz hocam. Parlaklık/Isınma hakkında ne diyebilirsiniz? Ekranın parlaklığı yeterli mi? HDR sürekli aktif mi? Cihaz ısınıyor mu?

RTINGS'te detaylı incelemesi var ben monitör konusunda o siteden şaşmıyorum, siz de kıyaslayın modelleri ihtiyacınıza göre bakın derim. Parlaklık dediğim gibi 28/50 ayarda kullanıyorum bana yetiyor. Hatta tam beyaz ekran falan biraz parlak geliyor gözüme. Odanızın ışık durumuna göre değişir bu da. Ben pencere kenarı ama güneş vurmayacak şekilde kullanıyorum, fazlasıyla yeterli. HDR kullanmıyorum, bir kaç kez HDR film izlemiştim sadece. Bir miktar ısınıyor arka kısmı metal zaten ama ılık oluyor öyle aşırı ısınma falan görmedim. Zaten OLED panellerin soğutulması gerekiyor o yüzden her OLED monitör o ısıyı arkadan yaymak zorunda.

Yeni çıkan modeller muhtemelen daha da iyi durumdadır.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörlerrtıngs.com
    Samsung Odyssey OLED G60SD S27DG602S Review
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g6-g60sd-s27dg60

• s9 ultra tablet kullanıyorum , onunda ekranı oled ( mat ekran kaplaması yok )

daha öncede asus pg27aqdm kullandım ( mat ekran kaplaması olduğu için tavsiye etmiyorum )

iki cihazdada kırmızı renkler pörtlek oluyor , oled olmasından kaynaklı sanırım , hani insanın suratı kızarırya onun gibi düşünün , sadece kırmızı renkte değil tabi ama kırmızı direk göze batıyor , bunun çaresi var mı? r-g-b ayarlamaları yapınca düzelir diye düşünüyorum , güzel bi ayar varsa yapayım?

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Contrast Setting

60

RGB Settings

98-93-79

Kalibrasyon ayarı bu şekilde imiş monitörünüzün. Doğala en yakın bu şekilde olur böyle deneyin ama RGB değerlerine bakılırsa bu şekilde ayarlasanız bile kırmızı azalmaz. Daha çok maviyi azaltıyor. Yeni aldıysanız alışana kadar bekleyin, yok rahatsız ediyorsa RGB ayarında kırmızıyı azaltın ama doğal renkler için ayar üstteki gibi olmalı.

Yeni Nesil Qd-Oled Monitörlerrtıngs.com
    ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM Review
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/rog-swift-oled-pg27aqdm
  • Merhaba, ROG Swift OLED PG27UCDM aldım ama ayarları kafamı karıştırdı. Acaba monitör ve windows ayarlarım ne olmalı. Örnek vermek gerekirse hdr kafasına göre takılıyor ya açılıyor ya açılmıyor yada hep açık ve kafasına göre 100 parlaklığa çıkıyor. Menü menü ayar ayar yazıp söyleyebilecek var mı ? Birde şöyle bir sorun ile karşılaştım eğer aynı sorunu yaşan olursa çözümü şu şekilde. Monitörü güncelleyemiyordum ne usb ile ne pc ile hata veriyordu bunun sebebinin usblerle alakalı olduğunu sanıyorum ve bende asus rog ryujin 3 var bu usb ile anakarta bağlı ve orada hataya sebebiyet veriyordu, herşeyi denedikten sonra windowstan usb bağlantısını kestim ama düzelmedi sorunu anca laptopa monitörü ve usbsini bağlayarak çözdüm ve güncelledim. Ek olarak soğutucu ekranı usb devre dışı kaldığı için çalışmıyordu oda takılı kaldı onuda aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirip düzelttim. Bu şekilde karmaşaya düşen için kolayca çözsün diye yazdım. Bu ekranı şimdi ben harici pc olmadan güncelleme yapamayacağım, çok saçma durum iki asus marka cihaz bir birini kitliyor hiç test etmemişler
    Yürürken yazdım kusura bakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byrktolga -- 11 Aralık 2025; 22:25:3 >

• 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.