Şimdi Ara

yeni motor alacağım hangisini tavsiye edersiniz; yamaha ybr 125,honda cbf150,tvs apashe 150 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullanmış olduğum 2004 model yamaha ybr motorumu sattım, yeni motor arayışındayım. Bütçe olarak 3500 tlyi geçmeyecek şekilde 2011-2012 model bu üç motordan hangisini tavsiye dersiniz. Hepsinin artı ve eksileri olduğunu yazıyorlar; honda cbf150 için direksiyon manevrası az, tvs apache için çok titreşimli gibi yazılar okudum. Yamahadan memnundum yeni kasasıda güzel ancak farklı bi markaya biniyim diyorum. Kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var?



  • ben de yeni motor alacağım.
    önce fiyatları ucuz diye mondiallere baktım.
    bir arkadaş "çin malı onlar, servisten çıkamazsın" dedi...
    sonra honda, yamaha üzerine yoğunlaşmaya karar verdim.
    fiyat olarak 125cc'ler uygun gibi duruyor.
    şimdi bu başlıkta Apeche diye bir markayı da öğrenmiş oldum.
    bu marka hakkındaki düşünceleriniz nedir?

    tabi daha a2 ehliyet de alacağım, b sınıfı var sadece.


    bu arada motosiklet cahili olarak otoparkı olmayan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.
    akşam motoru apartmanın önüne mi koyuyorsunuz?
    kilit olayı falan nasıl oluyor?
    bir de akşamları üstüne branda örtüyor musunuz?
    neden derseniz kuşlar benim arabamı hiç boş geçmezler.
    motosiklette de aynı durumu yaşayacağımı düşünüyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 16 Ocak 2013; 19:16:50 >




  • Bu üçlünün içinde en orta şekerlisi YBR dir. TVS seri ve kalıplı ancak titreşimli, CBF yağ yaktığından benim tercihim YBR olurdu. Ancak üçü arasında da dağlar yok. Hepsini deneyin üzerinde mutlu olduğunuzu alın.
  • Honca cb125'i bu 3'ünün yanına 4. olarak ekleyebilir miyiz?
    http://www.honda.com.tr/SeriesPrices.aspx?series=cb125

    yoksa bunlara göre çok zayıf mı kalıyor?
  • yine aynı tavsiye olacak ama 125 mh drifte de bak, benim var memnunum.
  • honda cbf150'nin yağ yakma sorunu 2011-2012 modelde kalmamış diyolar, birde çok sert kullanmazsan motoru yağ yakmaz deniyo. 2011 model cbf150 3500tlye alınırmı? az km.li. tvs apachenin titreşim sorunuda yeni modellerde azalmış bu konularda bilgi ve tecrübesi olan varmı? mondial düşünmüyorum. marka olarak yamaha-honda-tvs
  • ............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancndn -- 17 Ocak 2013; 22:08:29 >
  • Üstat tvsmi ybrmi cbfmi diye konu açınca kavga çıkıyo sürekli.3üde güzel motor hatta artık bunlara cb 125ide ekleyebilirsin git hepsinin üzerine otur yakından incele hangisi içine siniyosa onu al hiç birinden pişman olmazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vlkndnmz

    Üstat tvsmi ybrmi cbfmi diye konu açınca kavga çıkıyo sürekli.3üde güzel motor hatta artık bunlara cb 125ide ekleyebilirsin git hepsinin üzerine otur yakından incele hangisi içine siniyosa onu al hiç birinden pişman olmazsın.

    Benim amacı kavga çıkarmak değil aksine bu motorları kullananların düşüncelerini öğrenmek. Yoksa bu 3 motor için kavga etmem 3'üde birbirinden güzel makinalar. Yoksa motorlara çamur atılmaz, ha ne olur kullanıcıları tecrübelerini yazar şu yönleri artı şu yönleri eksi, bizde bilgilenmiş oluruz. Bu arada cb125 de uzaktan göz kırpmıyo değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenkoylu -- 17 Ocak 2013; 20:02:25 >




  • uzun süre kullanacaksan ybr125 al o kadar.Parçası ucuz,titreşim sıfır,yakıt ekonomik,tvsyle cbf'den biraz ağır kalır ama senin hızla alakan yok anladığım kadarıyla,125lik verip 125lik aldığına göre.Tvs en yakışıklısı ama servis ağır pek yaygın değil,cbf'de ybrnin yeni kasasından çirkin özet:ybr
  • tvs seri fakat titresimli cbf guclu fakat agir bence ybr en ideali yedek parca bakimindanda daha onde hem daha ucuz hemde daha kolay bulunur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tvs apache derim titresim var fakat abartilicak kadar degil. Cbf kullandim hos motor ybr yi hic bilmem bilmislik taslamaya gerek yok. Tvslerin yag yakimi cok azdir. Motor gucude yuksektir . Uzun yol yptm ben 820 km hicbir sekilde sisme veya motorda bi aksama olmadi almak isterseniz tvs oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tercihim yeni model bir ybr olurdu. Amaç sorunsuzluk ve konforsa bana göre 1.sıraya ybr oturur. Sonra cbf ve tvs gelir.
    Ymaha almayacam diyorsan bence diğerlerini yakından gör. Ben cbf150'den sonra ybr125 almıştım ve bana çok daha rahat ve sağlam gelmişti. Yeni modellerin tipi de çok hoş olmuş. Ama bi arkadaş yazmış bu aletlerin hemen hepsi aynı amaca hizmet eder ve aralarında dağlar kadar fark yok. Gidip incele yapabiliyosan test sürüşü yap içine sineni gözünün beğendiğini al. Kavga anlamsız. Ben cbf ve ybr kullanmış biri olarak bugün commuter alacak olsam hiç tereddütsüz yine ybr alırdım. Ama dediğim gibi bazı insanlar marka fanatiği olduğu için çok abartı kötülüyorlar motorları cbf'de fena değil tvs de. Sadece bugüne kadarki veriler ybr'nin en sorunsuz commuter olduğuna işaret ediyor hepsi bu. Aadam gibi kullanırsan eminim diğer modelleri de uzun süre kullanırsın.




  • iyi günler motor almayı düşünüyorum ama tvs apeche de vites göstergesi olmadığı için tereddüt ediyorum yolda giderken kafam dalar vitesleri unuturum diye korkuyorum bana yardımcı olurmusunuz
  • whitewrite W kullanıcısına yanıt
    iyi günler motor almayı düşünüyorum ama tvs apeche de vites göstergesi olmadığı için tereddüt ediyorum yolda giderken kafam dalar vitesleri unuturum diye korkuyorum bana yardımcı olurmusunuz
  • MrTKrDy M kullanıcısına yanıt
    Olmaz öyle bir şey, ancak çok acemiyseniz olabilir ama o acemiliği de kısa sürede atarsınız. İmkanınız varsa eğitim alın. (İstanbul'daysanız fırsatım olsa ben bile verirdim.)
    Motorun hızından aşağı yukarı hangi viteste olduğunuzu anlarsınız zaten. İlk kez kullanacaksanız da commuterlerde aşağı yukarı şöyle bir vites aralık tablosu verilebilir:
    1.vites: 0 - 20
    2.vites:20 - 40
    3.vites:40 - 60
    4.vites:60 - 80
    5.vites:80 ve sonrası. Bu rakamlar kullanıma göre 10'ar km artırılabilir tabii.
    Bu sebeple vites göstergesi değil asıl devir göstergesi lazım olacaktır size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.