Şimdi Ara

Yeni Mondeo'lardan Hangisini Tavsiye Edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın bir akrabam sıfır Mondeo alacak. Kendisi sw düşünüyor. Selective 1.6i EcoBoost 160PS 4K için 62.500 fiyat almış. Liste fiyatı 67.215. Ben ise dizel olduğu için Titanium 1.6TDCI 115PS 4K modelini almasını öneriyorum ancak ısrarla yüksek donanım istiyor. Sanırım Selective 1.6i EcoBoost 160PS 4K veya Selective 1.6TDCI 115PS 4K modellerinden birini alacak. Ancak benzinli model 160ps dizel model 115ps olduğu için kafasında performans açısından kuşkular oluştu. Muhtemelen Titanium olanı almayacak. Selective modeller arasında siz hangisini önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Adres Tarif Edilir.
  • yeni mondeo hakkında çok bilgim yok ama yüksek donanımlısını tavsiye ederim
  • 1.6 160HP ocağa incir ağacı diker bu benzin fiyatları ile. 10-11 litreden aşağı yakacağını düşünmüyorum. Dizel almakta fayda var, zaten ağır araç, en azından yüksek torkuyla yokuşlarda çekiş problemi olmasın. Mondeo nun orta donanımlı modelinde bile birçok özelilk standarttır zaten, çok boş bir araç almaz.
    bence dizel daha mantıklı

Son yakıt zamları dizele binmeyi bile zorlaştırdı ki bence benzinli arabanın tüketimini iyi hesaplayın. 1500 kg'lık bir araba şehir içi en az 10lt. benzin yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker006

Arabayı beygir sattırır tork götürür..Dizel modeli alması yakıt ve performans açısından iyi bir tercih olacaktir.

aslında tork değil ortalama beygir önemli. benzinlilerin düşük devirlerdeki beygir güçleri turbo dizellere göre çok vasat. bende 125 hp 1.6 mondi var. ş.içi 10-12lt lpg yakıyorum. çok kasarsam 15 lt üstünü rahat görebilirim; akan trafikte 50km/s hızla düz yolda 3-4. viteste anlık tüketimde 5-6 ltye düşüyor ama dur kalkta içiyor. sakin bir kullanımla ş.içi 8 lt benzine yaklaşmak mümkün. bildiğim kadarı ile ecoboostlar yüklenilmediği müddetçe; aynı performansta kullanıldığında benim araçtan daha az yakacaktır. ş.içi artsa bile uzun yolda daha tasarruflu olacağını tahmin ediyorum. zira ecoboostların insignialardan(180hp) az yakacağı söyleniyordu. fabrika verileri ecoboost ve 125 hp ti-vct motorun neredeyse aynı. birde yakıt değerlerinin olduğu broşürde testin hanfi koşulda yapıldığı ince punto ile yazıyor diğer araçlarla mukayese ederken dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. yanlız mondiler insinyalar kadar performanslı değil değinmek lazım.

1.6tdci mondi sürmedim ama yeni cmaxı denedim bence yeterli gelmedi benim arabadan biraz iyi gidiyor ama daha az yaktığı kesin.
    1.4 tsi dsg passat denedim (yeni) onu da çok sevmedim.(vitesi spora almadım) o da benim arabadan biraz iyi gidiyor.
    1.6 tdi golf kullandım (500km kadar) ara hızlanmaları müthiş. aynısını cmaxta göremedim

genellikle uzun yolda kullanılmayacaksa mondeo tavsiye etmiyorum ş.içi küçük ve kıvrak bir araba daha iyi iş yapar. arabamı çok seviyorum ama keyfi uzun yolda çıkıyor. bu gün fırsatım olsa 240lıktan bi tane kullanmak isterim. yol tutuşu acayip iyi.
    şahsım adına sadece pioneer navigasyon için bile selective alırım; ama ısıtmalı yarı deri koltuk, viraj içini aydınlatan bi zenonfar, ön cam ısıtma, elektrikli katlanan ayna, hafızalı elektrili sürücü koltuğu.... gibi donanımlar mevcut.

unutmadan 0km alınacak ise tekrardan passat seçeneği iyice düşünülmeli (2.eli çok kuvvetli) ş.içi binilecekse mondeodan uzak durulmalı. 1.6 ecoboostlara şu anda bildiğim kadarı ile lpg uygulanmıyor; uygulansa bile çok yaygın değil. direk enjeksiyon sistemine brc de sistem geliştiriyor piyasaya çıktığı zaman ortalığı karıştıracağını düşünüyorum (tsi-ecoboost.... gibi motorlara hitap edecek).
    fırsat varsa iki aracıda test etmek uygun olacaktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce hangisi gelir...(tavsiye)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Şimdi asıl mesele 1.6 tdci 115 ps motor ile 1.6i 160 bg arasında ne denli bir performans farkı olacağı. Dizel motor bu kasaya yeterli gelir mi? Üzmesin yolda.
    Adres Tarif Edilir.
  • Bence dizele binmek de zorlaştı. Megane II hb dizel arabam var. Dün 3.84'den eurodizel aldım. İçim cız etti. LPG sorunu yoksa ecoobost tavsiye ederim...

Ben LPG sorunu olmazsa S-MAX ecoobost düşünüyorum şu anda...

PSN: anamurcat33

• dizel olsun sedan olsun. hem benzinli hemde sw olursa o aracı satabileceğini hiç düşünmüyorum.

Orijinalden alıntı: s0ft

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Şimdi asıl mesele 1.6 tdci 115 ps motor ile 1.6i 160 bg arasında ne denli bir performans farkı olacağı. Dizel motor bu kasaya yeterli gelir mi? Üzmesin yolda.

Bende focus dizel 90hp 215Nm var, araba 1350 kg, performansından çok memnunum.

Mondeo 4k dizel 115hp 270Nm , 1500 kg. aradaki 150 kilo etkilemez, +25hp +55Nm var. Tabi ralli düşünülmüyorsa
    Nokia Şarjı Bulunur
    Çağrılık Kontör Mevcuttur
    Okeye 4. Tavlaya 2. Olunur
    Adres Tarif Edilir.
  • Arkadaşım benzine ayıracak para derdin yoksa git al benzinli 160hp tadını çıkar. Yok benzin pahalı dersen dizel alacaksın kaçarı yok. Dizel alıncada neden dizel alıyorsan o amaca göre kullan. Devir ekonomi devri al dizeli rahat rahat şehir içi 6.5 7 litre yakarsın kafan rahat olur. 1.6 dizeli için ne kadar fiyat almış arkadaşın?

Arabayı beygir sattırır tork götürür..Dizel modeli alması yakıt ve performans açısından iyi bir tercih olacaktir.

Arabayı sadece tork çeker diyorsun yani.

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

vurmayın arkadaş beygir gücü hesaplanırken torkunda işin içinde olduğunu bilmiyor

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

vurmayın arkadaş beygir gücü hesaplanırken torkunda işin içinde olduğunu bilmiyor

''Arabayı beygir sattırır , tork götürür'' bu Amerikalıların kullandığı bir deyimdir.Ben sadece bunu belirtmek istemiştim , bunu söylerken de amacım arkadaşın tercihinin dizel motorlardan yana olmasını istememdir..

Gel gelelim bildiğimiz dizel motorların torku benzinli motorlara göre daha güçlüdür.Torka vurgu yapmamın nedeni budur.
    Ama sizin bir deyimden yola çıkıp bunları diyorsanız bana merak etmeyin hepsini biliyorum , arabalar sayesinde çok ekmek yemedik.

• benzinli mondeo neden torkku yüksek olan dizelden daha hızlı gidiyor o zaman

illa aynştaynlık yaptırıcaksınız şimdi sana 2 saat tork devir bg falan yazmazlar açılmış konular var gir oku

Orijinalden alıntı: insomnia__

benzinli mondeo neden torkku yüksek olan dizelden daha hızlı gidiyor o zaman

illa aynştaynlık yaptırıcaksınız şimdi sana 2 saat tork devir bg falan yazmazlar açılmış konular var gir oku

Bana şunun cevabını ver ağzımı açıp tek kelime etmeyeğim ; ben dizel mondeo benzinli mondeo'dan daha mı hızlı gider dedim ? Sadece Amerikalılar'ın bir deyimini kullandım olay nerelere geldi.
  • Selective 1.6i EcoBoost 160PS 4K SW alındı. Herkese cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
    Adres Tarif Edilir.
  • Ford'un sitesinde 2.0 TDCİ 140 BG otomatik şanzıman aracın EURO 4 normlarında olduğu ve şehir içi 9,7 lt/100 km. yaktığı yazılmış. Bu motor eski ve çok yakan bir motor mudur?

2.0 TDCİ 163 BG Powershift şanzıman, ki EURO 5 normlarında ve 7,2 lt/100 km. yakıyor şehir içi, Türkiye'ye 2012 modellerle bile gelmeyecek gibi gözüküyor, bu doğru mu acaba?

Bu konudaki alternatiflerinizi ya da mevcut araç/motor için görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.