Şimdi Ara

Hangi Egea modelini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pek bir bütçem olmadığı için araba alırken uygun fiyatlı bir araba almayı düşünüyorum. Almayı düşündüğüm araç Egea fakat hangi motoru seçmeliyim ona karar veremedim. Beklentilerimi ve kafamdaki soru işaretlerini aşağıya sıraladım.

- Öncelikle yakıt tüketim konusunda iyi olmalı bu açıdan bakarsak 1.4 LPG mantıklı mı?

- Yılda 15-20 bin KM benim için biraz fazla olacaktır, yapacağımı düşünmüyorum.

- Arabayı şu an için İstanbul da kullanmayı düşünüyorum. 1-2 yıl içerisinde kısmetse İstanbul'dan ayrılacağım.

- Aracı ailem için alacağım annem ve babam emekli. Uzun yıllar kullansınlar istiyorum. Alıp satmak gibi bir düşüncem yok.

- Model olarak en az 2021 düşünüyorum.

- Bakım masrafları da cebime uymalı lakin dizel veya benzin-LPG arasında nasıl bir fark var, hangisi daha az masraflı bilmiyorum.

- Benzinli araç bakım masrafı daha uygun deniyor lakin Egea da hem benzin hem de dizel olanı 10 KM de bakıma giriyormuş ve bakım masrafları yakın diyorlar.

Benim için önemli olan her açıdan uygun maliyetli bir araba olması. Performans beklemiyorum. Sizce hangi motoru tercih etmeliyim?

• 1.4 sizin senaryonuzda mantıklı olan

1.4 kullanıyorum Mayıs'ta bakımı yaptık 1950 TL tuttu. En kaliteli MANN ve Filtron filtreler + Liqui Moly Top Tec 4100 yağ kullanmasam daha uyguna gelirdi ama olabilecek en pahalı malzemeleri tercih ettim. İstanbul şehiriçi kısa mesafede gayet iyi, çevre yolunda da yetiyor. 4 5 kişi binip bagajı doldurursan evet bağırtarak kullanman lazım klasik 1.4 atmo işte. Benim araç yağ eksiltmiyor, eksiltenler var şans işi. 1 litre yağ 400 TL, yaksa da umurumda olmaz gerçi. LPG yok, son 2500 km nin ortalama tüketimi 7.8 Litre / 100 km ve 27 kmh ortalama hız. Geçen cuma İstanbul'dan kuşadasına 2 kişi + çakılı dolu bagaj ve eşya dolu arka koltuk ile bütün yol klima açık geldik 67 kmh ortalama hız ile 5.4 tüketim elde ettik. Dur kalk trafiğe girmesek 75 76 kmh ortalama hız ile 5.1 5.2 tüketim gelirdi muhtemelen. Lpg ile benzinin %30 fazlası yaksa km başı hesabını sen yapıver işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Benim için ideal olan 1.4 gibi duruyor. Sadece bakım masrafları arasında fark var mı ondan ne emin olmamıştım.

• Uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm için LPG daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Doğru mudur?

• inconr İ kullanıcısına yanıt

Yılda 10 bin km ve üzeri yapılacaksa LPG mantıklı, altında yıllık LPG bakımı, LPG parçalarının da değişime ihtiyaç duyması vs derken amorti edemeyecek. Zaten küçükşehirde mesafeler kısa ve yollar düzlük olacağı için yakıt tüketimi çok artmaz o yüzden benzin de yeterli gelir

• inconr İ kullanıcısına yanıt

Dizelin bakımı daha pahalı (filtreler daha pahalı) adblue doldurmak gerekecek, dpf si kısa mesafede dolacak, egr si vs kurum bağlayacak klasik dizel dertleri. Ağır bakımlarda da benzinli çok daha uyguna halloluyor.

• Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim için Benzinli almak daha matıklı ama şu an için araba almayı erteledim. Kredi konusunda sorunlar çıktı. 300 bin TL krediye 1 milyon ödetiyorar. Biraz daha parabiriktireceğiz anlaşılan :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HANGİ SUV U SEÇMELİYİM?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Bende 1.4 Fiorino var 80 90 la 100km/8.9 yakıyor , ağırlıktan dolayı egea ya göre bir tık fazla olabilir ama dizel almak daha mantıklı . Dpf tıkanmaması için haftada 1-2 kez , 15 dk boyunca 2000 3000 devirde kullanırsan dpf tıkanmaz, egr ye gelicek olursak aracı devrinde kullanırsak, araçta her konuda sorun çıkmaz. Kendimden örnek vermek gerekise babamın 3 tane sıfır aldığı araç var, 2 si kamyon 1 ı kamyonet, araçlarda egr filan yok ama aracı devrinde kullandığından araçların hiç biri daha kapak bile açmadı. Evet ağır bakımları ağır ama, uzun yıllar kullanacaksan dizel daha mantıklı. Birde fiat egea ve fiorinfaki 1.4 lpg benzin motor yağ yakma sorunu var. Az da değil . Sana önerim dizel al ama istemiyorsan normal 1.4 al. Başın ağrımasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.