Şimdi Ara

Yeni modem aldım netim düzeldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar. İnternetim sürekli gidip geliyordu. Özellikle öğlen saatlerinde gitmesi hatların yoğunluğundan dolayı şüphesi uyandırıyordu.

Bu modemi aldım indirimde diye. Üç gündür bir kere bile net kesilmedi gayet stabil hız ve ping değerleri alıyorum. Hatta hiç görmediğim ping değerleri gördüğümü söyleyebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=50640

Net kopmaların nedeni kullandığınız modemin eski olmasından kaynaklı olabilir. Buna da bakmalarını tevsiye ediyorum

• Önceki Snr, hat zayıflama değerleriyle karşılaştırdınız mı acaba?

Mesela şöyle değerleri olan bir bölüm:

Eski modem ve yeni modem değerlerinizi koyarsanız daha net anlayabiliriz. Bende bayramdan sonra forumdan bir arkadaştan alacağım. 2 el bölümüne baksaydınız daha uygun bulabilirdiniz sıfır olarak. Neyse hayırlı olsun.
  • yaa eski modemin değerlerine bakamıyorum malesef ama yeni modemin değerlerini vereyim sana

• quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

yaa eski modemin değerlerine bakamıyorum malesef ama yeni modemin değerlerini vereyim sana

Arkadaşım eskiden hangi modemi kullanıyorsan onu çöpe atmakla kalma bence biraz eziyet et. Şöyle duvardan duvara v.s çarp. Bu kadar santrale yakın olup bu kadar kapasiteli bir hattın varken bile kopuyoduysa o modem modem değilmiş be. Gerçi modemin de günahını almamak lazım. Belki yakınınıza saha dolabı kuruldu hattınız ona aktarıldı Neyse bu hat kalitesi ile 100 mbps'yi denemek isterdim

• Aynı olay benim de başıma geldi.

Philips SNA6500 modem ile Hat zayıflaması: 30 ve SNR 3-6 arası ancak 6000kbps alabiliyordum.

Modem bozulunca TP-Link W8961-ND aldım, hattım kendiliğinden aynı hat zayıflaması ile 8192kbps'e ulaştı SNR ise 20 oldu.

Eski modem iyi ki bozulmuş diye düşünüyorum şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 6 Kasım 2011; 1:26:53 >
  • wag320n ezer
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

wag320n ezer

Son mesaj yazan olarak sizin nicki görünce yeminle açmadan wag320 yi söyleyeceğini tahmin ettim bir ara epey reklamını yapmıştın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

wag320n ezer

Son mesaj yazan olarak sizin nicki görünce yeminle açmadan wag320 yi söyleyeceğini tahmin ettim bir ara epey reklamını yapmıştın

ben nerde öyle bir etki bıraktım hatırlamıyorum:D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teksalih -- 6 Kasım 2011; 4:40:48 >
  • geçmiş yazdıklarınıza bir bakın sizi bir dopingten bir de bahsi geçen modemden hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Aynı olay benim de başıma geldi.

Philips SNA6500 modem ile Hat zayıflaması: 30 ve SNR 3-6 arası ancak 6000kbps alabiliyordum.

Modem bozulunca TP-Link W8961-ND aldım, hattım kendiliğinden aynı hat zayıflaması ile 8192kbps'e ulaştı SNR ise 20 oldu.

Eski modem iyi ki bozulmuş diye düşünüyorum şimdi.

Aynı modem bende de var. Benimkinde düğmesi bir kaç kez açıp kapatınca geliyor. Yani şu an kullanıyorum ama yukarıdaki koyduğum değerler var şu an. Bayramdan sonra Airties 5452 alacağım.

Ancak Philips SNA6500 modeminde şöyle bir özellik var. Her hangi bir upload sitesinden dosya indirdiğinizde, "Bağlantıyı kes, bağla" işlemi 2-3 saniye sürüyor, ip değişiyor. Yani diğer modemler gibi komple kapatma veya modem içinden yaptığında 2-3 dakika beklemek gerekiyor sanırım. Airties modemde böyle bir özellik var mı diye sormuştum yok diye hatırladığını söyledi satıcı.

Bende yeni modem aldığımda, yeni değerleri paylaşırım. TTnet'in modemlerinin daha iyi olduğunu söyleyenler vardı. Çünkü yazılımları kendi yazılım olduğundan daha verimli çalıştığını söyleyenler vardı.

Aynı binada başka bir dükkanda maximum hız 8100 küsür değer gösterirken, 2 dükkan yandakinin 22 bin gösteriyordu TTNet modem. Bunu müşteri hizmetlerine sorduğunuzda santralleri değişiktir dediler. Aynı binada farklı santral mi olurmuş? TTNet'in müşteri temsilcileri herkese acemi gözüyle baktıkları gibi (bence) bazı konulara da bilinçsizce cevap veriyorlar.

•  Yeni modem aldım netim düzeldi.

herkese lazım bu aslan yavrusu
  • bence hat kopmalarına daha temkinli yaklaşmak gerekiyor..tam ikibuçuk aydır kopma sorunu ile uüraşıyordum.dum çünkü arızayı dün giderdim..
    servis sağlayıcıya varana kadar herşeyi değiştim..5 adet modemle 3 tane kendimin.zyxel 2 adet.airties biri benim biri komşunun.d link vs... defalarca arızayı aramama rağmen düzelme olmadı..kesileceği zaman telefonda hışırtı ve internet yok...
    arızaya gelen arkadaş komşum..bana dediki :abi hatlar eve kadar dolu ve çok iyi,problem senin hatta ev içi hattını kontrol et...eviçi tesisatı ben döşemiştim ve emindim düne kadar..ve teknik elemanın sözü ile gelen kabloyu tümden deiğştim..SORUN HALLOLDU...
    splittere bak diyecekler inanın 7-8 adet splitter oldu çekmemde...
  • quote:

wag320n ezer

Haklı olabilirsiniz, alırken ben de arada kalmıştım. Ancak WAG320n ile TP-Link W8961NB arasında yarı yarıyadan daha fazla fiyat farkı var, en kayda değer teknik fark ile WAG320N in ethernet portlarının gigabit olması ve USB portu bulunması.

Küçük bir ofiste WAG320n almak daha mantıklı görünüyor ama ev için bence gerekli değil. Evimde Internet'e bağlanan 7 cihaz olmasına rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 6 Kasım 2011; 10:00:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Aynı modem bende de var. Benimkinde düğmesi bir kaç kez açıp kapatınca geliyor. Yani şu an kullanıyorum ama yukarıdaki koyduğum değerler var şu an. Bayramdan sonra Airties 5452 alacağım.

Ancak Philips SNA6500 modeminde şöyle bir özellik var. Her hangi bir upload sitesinden dosya indirdiğinizde, "Bağlantıyı kes, bağla" işlemi 2-3 saniye sürüyor, ip değişiyor. Yani diğer modemler gibi komple kapatma veya modem içinden yaptığında 2-3 dakika beklemek gerekiyor sanırım. Airties modemde böyle bir özellik var mı diye sormuştum yok diye hatırladığını söyledi satıcı.

Benim Philips'te de sorun aynı şekilde başladı, sonunda bir gün açılmaz oldu .

Bende yeniden bağlan her iki modemde de 30-40 saniye civarında sürüyor. JDownloader içinden yapılanı kastediyorum, el ile yapmıyorum. O nedenle bir fark hissetmedim.

• quote:

bu süper bi alet ama fiyatıda süper

uzun zamandır almayı düşünüyordum bu modemi adamlar kampanya yapmışlar cazip gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

quote:

uzun zamandır almayı düşünüyordum bu modemi adamlar kampanya yapmışlar cazip gibi

ben 14 ay garantili wag320n 150 ye veriyorum;) kampanın kralı bende:D

• ben rt102 yi vatana verip 5440 almayı düşünüyorum ha dersenki rt102 yi sen bana ver sana 120tl den oluruz konuşuruz =)
  • quote:

quote:

quote:

wag320n ezer

ben nerde öyle bir etki bıraktım hatırlamıyorum:D:D:D

Bunu alırsak eve kovmazlar Leæ.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

yaa eski modemin değerlerine bakamıyorum malesef ama yeni modemin değerlerini vereyim sana

Arkadaşım eskiden hangi modemi kullanıyorsan onu çöpe atmakla kalma bence biraz eziyet et. Şöyle duvardan duvara v.s çarp. Bu kadar santrale yakın olup bu kadar kapasiteli bir hattın varken bile kopuyoduysa o modem modem değilmiş be. Gerçi modemin de günahını almamak lazım. Belki yakınınıza saha dolabı kuruldu hattınız ona aktarıldı Neyse bu hat kalitesi ile 100 mbps'yi denemek isterdim

hacı kullandığım modem kabloluydu. U.S robotics diye bişeydi. Modem arayüzüne bile giremiyordum onda. Bir sürü sıkıntıydı yani. Genelde öğlenleri net kopuyordu isyan ediyordum. TTNET e ettiğim küfürün hatti hesabı yok ama adamların boşuna günahını almışık

bizim burada çok site var o yüzden sanırım her yüz metre de bir saha dolabı var. Hız sıkıntım olmuyordu ama çok netim gidiyordu. İyi bir modemle sanırım bu sorunda halloldu. 16 mbps sınırsıza geçmeyi düşünüyorum bakalım ne olacak görecez

• quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

quote:

Aynı modemin full kutulusunu forumdan bir arkadaş 90-100 liraya satıyordu sanırım. Airties 5452 modelini 110 liraya alacağım, sıfır ve kutulu. Bu kadar ucuz nereden temin ediyor bilmiyorum ama forumdan bayağı bir kişi almış.

Vatan bilgisayarın o kampanyasına aldanmayın derim. Yani biraz araştırma yapmanızı öneririm. Güya eski modemi getirene indirim var ama Teknobiyotik sitesinde direkt o fiyattan da indirimli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.