Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (174. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayalbaz

quote:

Orijinalden alıntı: veyselh

quote:

Orijinalden alıntı: mrvolkan

quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Altı yüksek, cok sıkıntı yasamazsin. Hatta ben hayret ediyorum. Bu kadar bozuk yoldan geçiyoruz. On takım yürüyen aksam vs çok sağlam. Yakıt bizim lpg li araçlarda cok düşük zaten. Dizellerde iyidir herhalde.

tskler bilgilendirme icin

dizel düsünüyorum artık insallah

Laguna nin yere en yakin noktasi 12cm, corolla 12,5 cm olmasi lazim. Koy yollarina gelecek bir arac degil laguna.

Eger duzenli bozuk araziye cikiyorsaniz benim gibi bir gun laguna3 2.0dci yi satip subaru forester a gecersiniz.

Bu yorum ve takip eden benzeri bir iki yorum bende hayal kırıklığı oluşturdu. Çünkü Laguna, almayı düşündüğümüz bir araç ve alırsak en az 3ay Giresun stabilize köy yollarında olacak.

Aslında ben görüntüye bakarak sıkıntı yaşanmaz diye hesap ediyordum. Ama alçak noktasının neredeyse Corolla ile aynı olması çok şaşırtıcı ve bahsettiğim köy yolunda Corolla kullanan arkadaşım 2km'lik toplam yol boyunca kesin altını sürtüyor. Bu yolda Astra, Peugeot 207 kullandık, 508'i hala kullanıyoruz. Bu araçlarla 4-5 kişi ile bile hiçbir sıkıntı yaşamadık. Görünüm olarak yere yakın gibiler ama bozuk yollarda gayet başarılılar. Laguna da öyledir diye düşünüyordum .Bu biraz da aracın altındaki çıkıntıların çokluğu ve konumu ile alakalı sanırım.

Bahsettiğim şey Lagunanın bir kusuru değil tabii ki. Neticede çoğunlukla asfalt kullanımı gözetilerek üretiliyor tüm otomobiller...

Bu konuda yorumu olan başka arkadaşlar da yazarsa sevinirim.

Aracın altı yüksek. Öyle kolay kolay altı yere değmiyor. Araç tam yüklü olsa dahi rahatlıkla stabilize yolda sürtmeden

gidiliyor. Bozuk yolda ön takımdan ses falan gelmiyor.

Giresunda stabilize yolda çok rahat kullanabileceğiniz araçtır.

Bu araçla bozuk yolu olan yayla, dağ, bayır gittim. Hiç altı yere sürtmedi.

Gönlünüz rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

quote:

quote:

quote:

Altı yüksek, cok sıkıntı yasamazsin. Hatta ben hayret ediyorum. Bu kadar bozuk yoldan geçiyoruz. On takım yürüyen aksam vs çok sağlam. Yakıt bizim lpg li araçlarda cok düşük zaten. Dizellerde iyidir herhalde.

Laguna nin yere en yakin noktasi 12cm, corolla 12,5 cm olmasi lazim. Koy yollarina gelecek bir arac degil laguna.

Eger duzenli bozuk araziye cikiyorsaniz benim gibi bir gun laguna3 2.0dci yi satip subaru forester a gecersiniz.

Bu yorum ve takip eden benzeri bir iki yorum bende hayal kırıklığı oluşturdu. Çünkü Laguna, almayı düşündüğümüz bir araç ve alırsak en az 3ay Giresun stabilize köy yollarında olacak.

Aslında ben görüntüye bakarak sıkıntı yaşanmaz diye hesap ediyordum. Ama alçak noktasının neredeyse Corolla ile aynı olması çok şaşırtıcı ve bahsettiğim köy yolunda Corolla kullanan arkadaşım 2km'lik toplam yol boyunca kesin altını sürtüyor. Bu yolda Astra, Peugeot 207 kullandık, 508'i hala kullanıyoruz. Bu araçlarla 4-5 kişi ile bile hiçbir sıkıntı yaşamadık. Görünüm olarak yere yakın gibiler ama bozuk yollarda gayet başarılılar. Laguna da öyledir diye düşünüyordum .Bu biraz da aracın altındaki çıkıntıların çokluğu ve konumu ile alakalı sanırım.

Bahsettiğim şey Lagunanın bir kusuru değil tabii ki. Neticede çoğunlukla asfalt kullanımı gözetilerek üretiliyor tüm otomobiller...

Aracın altı yüksek. Öyle kolay kolay altı yere değmiyor. Araç tam yüklü olsa dahi rahatlıkla stabilize yolda sürtmeden

Gönlünüz rahat olsun.

şayet artvine gidersem yayla, dağ, bayırda arabanın nasıl reaksiyon verdiğini söyleyebilirim. Ancak yazıktır arabaya vurmayın dağa, bayıra. arka taraf gayet yuksek de ön az biraz alçak. neye göre alcak? 2005 clio symbol eski aracımdı ona göre alçak. onunla düşünmeden koca koca taşlı yollara çıkardım bunda o olmuyor. stabilize ama düzgün yollarda sıkıntı yok. ama bizi. yayla yolları gibi clio nun bile bazen altını sürttüğü yollara göre alçak. ilk zamanlar eski arabadan kalma alışkanlıkla kasislere hızlı girerdim altını sürtünce yavaş girmeyi öğrendim. ama genelde orta kısmı sürtüyor hızlı girince kasislere çünkü dingil mesafesi uzun bide araba esniyor ufak sürtme oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba yanlış anlaşılma oldu.

"Bu araçla bozuk yolu olan yayla, dağ, bayır gittim. Hiç altı yere sürtmedi." Bu cümleyi yazarken standartlara uygun stabilize yollardan sözediyorum.

Yani sadece altı yüksek jeeplerin gidebileceği, büyük büyük taşlı-çukurlu, aşırı bozuk zeminli, her an altını vurabileceğim yollardan söz etmiyorum.

Zaten böyle yolda aracımı asla kullanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 17 Eylül 2014; 16:18:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

Orijinalden alıntı: mberat69

Aracın altı bariz alçak. Köy yoluna gelecek araba değildir laguna

Ne koy yolu yaa sehirde bile tumseklerde cukurlarda bile felaket... Aman dikkat !!!

En guzeli otoban, hele hele asfalti yenilenmis ise

Bu iki cevabı görünce, sende mi Laguna? demiştim Çünkü Asfalt dışı yollarda farklı markalar kullandım. Bunların arasında Honda ve Toyota en hassas araçlar. Bırakın taşı çukuru, hafif meyillerde bile sürtme yapabiliyor. Laguna'nın hiç böyle bir durumu olacağını hiç düşünmemiştim.

Neyse ki Aydoğan*, ecü ve Laguna 2.0T arkadaşların yorumları daha açıklayıcı oldu. Tahminlerimi doğruluyor gibi. Burada köy yolu dediğim şey dağ, yayla yolu değil tabii ki. Çünkü o tarz yollarda ne ile karşılaşacağın belli olmaz. yolun %99'unu gidersin %1'lik kısmında derin çatlaklar ve çukurlarla karşılaşırsın. Orada 4*4 bile sıkıntı yaşayabilir. Benim bahsettiğim köy yolu, stabilize toprak, bazı yerler çakıllı. Burada sıkıntı derin çukurlar veya çatlaklar değil. Çünkü onlar yok zaten. Sıkıntı bazı noktalarda yolun ortasının tümsekleşmesi, ya da birden yolu kaplayan bir tümsek ile karşılaşılması . O kadar anlattık, aha yol da bu :

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

• Bence bir otomobilin asfalt dışındaki yollarda çok sorun çıkarması ya da çıkarmaması alt aksamlarının ve tamponların yerleşimi ile alakalı bir şey. Aracın altında ne kadar çıkıntı varsa o kadar problem oluyor.

Örneğin şu an kullandığım Peugeot 508 ile Toyota Corolla' yı yan yana getirin. Corolla bariz daha yüksek gözüküyor. Ama asfalt dışı yollarda Corolla çok daha hassas...

Dışarıdan bakıldığında havada olmayan yere yakın gözüken ama tüm yol koşullarında dirençli olan (bir 4*4 kadar olmaz tabii) modelleri seviyorum.
  • hayalbaz kullanıcısına yanıt
    bu yolda lagunayla paşalar gibi gidersin bizim köy yolları da aynı, hem bu sene ege tarafında bu tarz yola girdim arabanın yol tutusuna bi daha hayran kaldım

• hayalbaz kullanıcısına yanıt
    Sağdan aşağı bile inersin. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim çoğunlukla bu yolda kullanacaksan heba edersin arabayı. Ama tatilde bir ay düşük hızla illa ki bir sey olamaz ama tekrar soyluyorum Laguna o yollara gelmez. Görüntüde bir sey olmayabilir. Ancak uzun vadede mutlaka zarar verecektir. Ama karar senin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gönlünüz rahat olsun.

Bu laguna 3ü bugün keşfettim bir ara baktım altı alçak diyorlardı.
    Sizin şimdi Giresun'la ilgili yorumunuzu görünce içim rahatladı.
    Biz de merkezde oturuyoruz köy yolumuz bozuk, onun için uygun olur heralde öyle mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gönlünüz rahat olsun.

Bu laguna 3ü bugün keşfettim bir ara baktım altı alçak diyorlardı.
    Sizin şimdi Giresun'la ilgili yorumunuzu görünce içim rahatladı.
    Biz de merkezde oturuyoruz köy yolumuz bozuk, onun için uygun olur heralde öyle mi?

Kesinlikle. Yalnız hızınızı yol durumuna göre ayarlamak en önemlisi. Yani bozuk zeminli yollarda hızlı gitmemek gerekir.

Altı kesinlikle yollarımıza uygun olan yükseklikte.

• Aydoğan* kullanıcısına yanıt
    İyi bari sorun yok o zaman o konuda.
    Siz Giresun'da mısınız ona göre tüketimi soracaktım da.
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    beyler eşit yükseklikte ki diğer araçlarla bizim laguna arasındaki en büyük fark bence süspansiyon.

bizim süspansiyon sert olduğu için yere vurmuyor altını diye yorumluyorum.
    benim de tavsiyem lagunanın asfalttan çıkmaması yönünde.

ancak öntakım vs gibi konularda laguna oldukça dayanıklı.
  • fiji@ytu kullanıcısına yanıt
    Bizim araç gercekten yüksek. Teknik olarak 12 cm yukseklik verilmesinin sebebi bence, on tekerleklerin onundeki plastik camurluk. O aşağı doğru indiği için aracın yerden yüksekliği az veriliyor. Firsat bulunca benim araçla diğer araçları önden, arkadan yanyana çekeyim farkı beraber görelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 45 bin kadar limitle hangi donanımı önerirsiniz, full olması tabi ki önemli sunroof da arıyoruz. Bazılarında sunroof olmuyor, mesela Privilege donanımların bazılarında sunroof olmuyor. Bu modelde ek olarak mı alınıyor tam anlamadım, bazılarında da navigasyon var mesela.
  • Arkadaslar Laguna 3 aracıma aku bulamıyorum yardımcı olabılırmısınız acaba marka amper aku hangı modeli? aracın orjınal akusu Vartaymış mavı akucuye soruyorum yurt dışı girişli bu aku dıyor basık aku falan dedı yok dedıler sonrada galıba 95 amper araç 2.0 dci sl exectuve modelı navıgasyon elektrıklı koltuk yetkılı servısıne sordum 500 cıvarı dedı Renault markaymış anlamadım gıttı, akucuye soruyorum Yıgıt aku abı o dedı ee yerlı aküye 500 tl mı ıstedı ayrıca ıthal bakımsız ıstıyorumkı bır 5 yada5.5 sene benı gotursun sorunsuz bu arada aracım 2011 ocak cıkıslı bır sene daha dıyorum en fazla bu kadar sorunlumu bunun aku yerı yada aku ebatları hakkında bılgı verebılırmısınız ne kadarlık yerı var konabilecek bu tur sorun ları benı delı edıyoor Lagunanın bırde arka fren balatası aracın arka bılyesı ılemı ne degısıyormus bır tane sol 300 kusurmus bılseydım mersedes alırdım ben bu fıyata bu kadar tutmazdı bakım parçaları fabrıkamız yok kı

• quote:

Orijinalden alıntı: vaya589

Arkadaslar Laguna 3 aracıma aku bulamıyorum yardımcı olabılırmısınız acaba marka amper aku hangı modeli? aracın orjınal akusu Vartaymış mavı akucuye soruyorum yurt dışı girişli bu aku dıyor basık aku falan dedı yok dedıler sonrada galıba 95 amper araç 2.0 dci sl exectuve modelı navıgasyon elektrıklı koltuk yetkılı servısıne sordum 500 cıvarı dedı Renault markaymış anlamadım gıttı, akucuye soruyorum Yıgıt aku abı o dedı ee yerlı aküye 500 tl mı ıstedı ayrıca ıthal bakımsız ıstıyorumkı bır 5 yada5.5 sene benı gotursun sorunsuz bu arada aracım 2011 ocak cıkıslı bır sene daha dıyorum en fazla bu kadar sorunlumu bunun aku yerı yada aku ebatları hakkında bılgı verebılırmısınız ne kadarlık yerı var konabilecek bu tur sorun ları benı delı edıyoor Lagunanın bırde arka fren balatası aracın arka bılyesı ılemı ne degısıyormus bır tane sol 300 kusurmus bılseydım mersedes alırdım ben bu fıyata bu kadar tutmazdı bakım parçaları fabrıkamız yok kı

Satın ve kurtulun. Mercedes alın. Hiç olmazsa adı yeter.

Gösterdiğiniz ustalar hayatında kaç tane Laguna ııı görmüş.

Neyse!

Yetkili servis sorununuzu çözecektir.

Bu araç piyasada çok az sayıda bulunduğu için parça fiyatları kesinlikle yüksek olacaktır.

Basit ticaret kuralı bu.

Bu bütün markalar için geçerlidir.

Sonuç: Laguna ııı için kaporta tamiri hariç yetkili servis diyorum. Silecek de dahil buna.

• ebat olculerını ıstıyor aku kutusunun elektrıkcı ama onu bulamadım bır sema ınternette yada sekıl nereden bulurum acaba basık aku olması lazım dedıler ebat verırsen uygun bır tane muhakkak bulurum dedı akucu yerlı ıstemıyorum Yıgıt v.s. gercı yıgıtınde elektronık bır aküsü cıkmıs ama bılemedım gıttı... Lagunamı satmam Allahın ıznıylen.. . Bırde yetkılı servıse yağını AR-L 5W30 Shell Helıx Ultra Professıonal alıcam bu bakım RN-0720 Reno onaylıymıss ne dersınız ? Partıkul Fıltre falan desteklıyoor hepsınız servıs ELF DPF SOLARIS koyuyordu muadıl aynı gereksınımlerı karsılıyoor daha oncekı aracımda Shell kullnayodum cok memnundum Fransız araç dıye ELF DPF SOL. dahamı ıyıdır acaba ?
  • vaya589 kullanıcısına yanıt
    hocam ben kışın arabayı aldıgımda değiştirmeye niyetlendim sonra akü gider daha dediler vazgeçtim. o arada yine de fiyat aldım bosch sordum 350 dediler vartaya da 400 ama bendeki star stop kırmızı ışıkta durup tekrar çalışan cinsten değil sadece anahtar yerine start stop tuşu var, diğerleri pahalıymış 700-800 demişti onlar için. akü boyutu uydu mu tamamdır. birebir aynı amper olmak zorunda değil. amper değeri üstü olsun ama altı olmasın

• Elektrıkcı ustude olması ıyı degıl dedı aynını bulmak amperaj olarak daha ıyı olur dedi. basık aku dur onlar falan dedı pıyasada bu kadar az nadır olması nıyekı acaba benı dusunduren o başka bırsey degıl kesınlıklen ...
  • Sayın Ecu bırde aracınız Lagunamı 1.5 mı exectuve mı nıye sordum sanıyorumkı exectuve akulerı daha yüksek amperlı gıbı bana gelıyoor. benım aku ya 95 yada 90 amper onemlı olan olculerı olculerını bulamıyorum aku kutusunun olsa ona gore hemen getırıcekler gercı bır yıl daha beklıyım dıyorum çünkü,ekranda aku zayıf şarj lazım çıkar dıyoor servısı Laguna III lerde.. zayıflığa daır ıbare yok ama araç Otomatık olunca tabıı Insan tedırgın olmuyor degıl 2010 Agustosta takılmış akü zamanı gelıyoor yavaş yavaş yani...
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.