Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (162. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şanzıman yağını değiştirdim. Çok memnun kaldım. İyiki değiştirmişim. Gelecek ay bir daha degistirecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahhaonline

benim araç 1.5 dci ile
    ortalama hız 30km 6.2lt
    ortalama hız 49km 5.2lt %80 uzun yol yapılmıştır. hız 100-120 arası

2 gündür enjeksiyonu temizlettiriniz uyarı yazısı ve servis ışığı yanıyo.. araç gaz kesiyo.. istop edip çalıştırdığımda düzeldi.. bu sorunla karşılaşan oldu mu hiç? şimdi bi sorun yok gibi...

benim başıma geldi.

yazılımla düzelttik.

önceki mesajlarımda bulabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

quote:

benim araç 1.5 dci ile
    ortalama hız 30km 6.2lt

2 gündür enjeksiyonu temizlettiriniz uyarı yazısı ve servis ışığı yanıyo.. araç gaz kesiyo.. istop edip çalıştırdığımda düzeldi.. bu sorunla karşılaşan oldu mu hiç? şimdi bi sorun yok gibi...

benim başıma geldi.

yazılımla düzelttik.

110 BİN km'de. 1.5 dCİ

Bugün aracı çalıştırdım. "Enjektörü kontrol ettiriniz" yazısı ekrana geldi. Sağa çektim ve stop edip tekrar çalıştırdım.

İkaz yazısı gelmedi.

Tekrarlanırsa servis yolu gözüküyor gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

quote:

benim araç 1.5 dci ile
    ortalama hız 30km 6.2lt

benim başıma geldi.

yazılımla düzelttik.

110 BİN km'de. 1.5 dCİ

Bugün aracı çalıştırdım. "Enjektörü kontrol ettiriniz" yazısı ekrana geldi. Sağa çektim ve stop edip tekrar çalıştırdım.

İkaz yazısı gelmedi.

Tekrarlanırsa servis yolu gözüküyor gibi.

ben bu sorunu şehir içi durgun trafikte, sürekli yaşamaya başlamıştım.

araç 1. ve 2. viteste rölantide iken sürekli bu hatayı veriyor, stop/start la düzeliyordu.

ne yetkili ne de özel servisler arızayı bilgisayarlarında göremedi. bana enjektörü değiştir, mazot pompasını değiştir gibi cevaplar verdiler. hiç biri de değiştirip deneyelim demedi hepsi çözüm denemelerini benim bütçemden finanse ettirme düşüncesindeydi.

arabadan nefret etmeye başlamıştım. bilmem kaçıncı usta denememden sonra sadece Renault elektronik arızalarına bakan bir yer tarif ettiler.

adam yazılımla sorunu düzeltti. 2 gün sürdü işlem. 400 tl ye maloldu. bu şekilde arızayla gelen 30 küsür laguna olmuş kendisine.

neredeyse bir ay oldu sorunsuz çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

2.24 TL
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

Maşallah abi kaç litrelik depo var sizde? 49 litre alabilmesi için herhalde 60lık falan tank lazım. benim maksimum 42 litre alıyor tam boşken.

• quote:

Şanzıman yağını değiştirdim. Çok memnun kaldım. İyiki değiştirmişim. Gelecek ay bir daha degistirecegim.

yağ değişimini servistemi yaptırdın abi? ben de düşünüyorum. ama gelecek sene triger falan hepsini beraber yaptırayım diyorum.
    bir de maliyeti ne oldu?
  • nova730 kullanıcısına yanıt
    Servis yağın değişmesine gerek yok diyor. Benim öğrencilerden bir tanesi otomatik sanzumanci. Hatta bu yakanin en iyisi. O değiştirdi. Maliyeti öyle çok tutmuyor. En iyi yağ ( kırmızı olan, amerikan malı) 30 tl litresi. 4 lt alıyor araç. 20 lira da işçilik alıyorlar.

• nova730 kullanıcısına yanıt
    55 lt

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kastore

Benim araç ist. ş.içi 8 lt altına düşmüyor, 1.5 dci, bende bir sorun mu var, geçen hafta 120-130 arası ankara gidiş geliş ort. 5,9 yaktım, ne yapmam lazım bilmiyorum.

Kullanım tarzı ve filtrelerin temizliğine göre biraz düşebilir diye düşünüyorum.

şehir içinde ekonomik kullanmaz isem ben de 7 lt'nin üstüne çıkıyorum.

bu yakıt fiyatlarına göre km de 30 kuruş bence normal.

sahibindende 2500 - 3000 cc araçlara 30 kuruş yakıyor şeklinde yazılanlar çok gerçekci değil görünüyor.

ben agresif kullanmıyorum, ama çok dur kalk yokuşlu bir alandayım, yazılım yaptırsam mı diye düşünmüyor değilim, değerler 1 lt kadar fazla gibi bende

• Kastore kullanıcısına yanıt
    ben e-5 akşam çıkış trafiğine denk geliyorum hep.

günde 22 km kullanıyorum aracı.
  • Bugün servisten haber gelmeyince ben aradım... Bugün bakamayız falan deyince de aracı alacağımı söyledim... Bu sefer hemen dönelim dediler ve benzin pompası ve benzin filtresi ayrıca bobinler değişecek son 1300 olur dediler. Yaptıkları bu teşhis için de 100 tl vermem gerektiğini söylediler. Çekici gönderdim devamlı götürdüğüm ustaya gönderdim. Usta acaba pompayı düzeltebilir miyiz diye uğraştı ancak randımanlı olmaz dedi... Tanıdık vasıtasıyla Bursada pompa+şamandıra+kapak siparişi verdim. İnşallah pazartesi elimizde olacak... Hayırlısı bakalım kötü başlangıç oldu laguna 3' e...
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    Devamli ustan kim ? Siparis verdigin parcalar ne kadar tuttu? Internetten online da ithalatcilardan da fiyat alsaydin keske...Birde garanti isi var iste:(( Neyse biran once duzelir ve birdaha sorun cikarmaz insaallah...
  • Bursa fabrikadan sipariş verildi geliş fiyatına 725 tl. Burada 1600 tl dediler. Ustam da eski söğütözü reno ustası... Görgülüdekiler de tanıyolar... İnşaallah sadece pompadadır da nazarlık olur artık abicim...
    Bu arada tampon da çatlak da var ... Ve de en önemli olay LPG' yi hangi marka ve nereden taktırayın Ankara da... Çünkü daha önceki turbo lagunamda Lavato easy fast diye bir model taktırmıştım... Nadir de olsa aracı sıkıştırınca yokuşlarda kasma yapıyordu... Zavolliye sordum turbolar için 1800-2100 tl dediler... Atiker in gold serisi 1500 tl Prins 2800 tl... gibi... Tavsiyelerinizi bekliyorum... Haftaya taktırmam lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: damla2004

Bursa fabrikadan sipariş verildi geliş fiyatına 725 tl. Burada 1600 tl dediler. Ustam da eski söğütözü reno ustası... Görgülüdekiler de tanıyolar... İnşaallah sadece pompadadır da nazarlık olur artık abicim...
    Bu arada tampon da çatlak da var ... Ve de en önemli olay LPG' yi hangi marka ve nereden taktırayın Ankara da... Çünkü daha önceki turbo lagunamda Lavato easy fast diye bir model taktırmıştım... Nadir de olsa aracı sıkıştırınca yokuşlarda kasma yapıyordu... Zavolliye sordum turbolar için 1800-2100 tl dediler... Atiker in gold serisi 1500 tl Prins 2800 tl... gibi... Tavsiyelerinizi bekliyorum... Haftaya taktırmam lazım...

Gorgulunun karsisindaki postanenin 2 sokak uzerinde ( 2567 cad. No:36 da ) Memduh usta var, Benim Laguna II ye o takmisti 7 yil hic sorun olmadi PRINS bayisi ve Mutlaka Prins taktir. Ben VSI-2 2700 TL ye Kocaelide Sonmez Ustaya taktirmistim araci aldigim gun :) Kesinlikle Prins taktir Hatta Gorgulunun sahibinin Lag 3 une o kadar dememe ragmen gitti baska marka taktirdi pisman simdi. Prins pahali ama iyi bir usta takarsa dua edersin ve fiyat farkini kisa bir sure icerisinde amorti ediyor zaten. Kesinlikle LPG demi benzindemi anlamiyorsun arac. Sadece 220 ve uzerinde LPG de biraz daha fazla cikiyor motor sesi o kadar O kadarcikta olsun neredeyse km de %40 50 civari tasarruf ediyorsun benzine oranla...

Sana tavsiyem su sorunlarini gider ve bir sure benzinle kullan arabani biraz, her tarafinin saglam oldugundan emin olduktan sonra taktir LPG yi...

• Bugün istanbul ankara arası yolculuk yaptım. Araçta tektim ve ekonomik gelmek adına 90 km ye sabitledim. 400 küsür km yol geldim. Değerler inanilacak gibi degil.
    :)

Fotoğrafları paylasirim.

• Anladım Abicim söylediğin gibi biraz kullanayım o zaman duruma bakıp prins taktırayım... P.tesi benzin pompası geliyo... Usta pompayı taktıktan sonra bakacaz dedi...İnşallah bobinle sağlam çıkar da başka masraf açmaz...
  •  +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laguna 2.0 T -- 6 Temmuz 2014; 17:29:55 >

• Değerler mükemmel... Yol bilgisayarı lpg de tutuyor mu?
  • damla2004 kullanıcısına yanıt
    2-3 lt farketmis. Pompanin basıncı 2 bar fazlaydı. O yizden pompadan da bir miktar sapma ihtimali var. İstanbul'da aynı benzinlikte, aynı pompadan alıyordum genelde.

• quote:

Maasaallah...

Sendeki sabir da inanilmaz Benzeri Laguna II ile yapmistim ama bir sure dayanabilmistim. Lag 3 ile aklima bile gelmedi denemek...

Altimda 170 HP olacak 90 auto-cruise ile gidecegim ha tobe tobe

Sadece bolu tunelinde kullanirim autocruise oda 70 e sabitlemek icin

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.