Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (160. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonurar

bende bi onceki 99model 2.0 RXT Lagunama orda taktırmıştım hiç sorun yaşamadım. bu sorun bir ilk oldu.
    ama dedikleri gibi bobinlerim zayifladigi icin deviri okuyamama soz konusu ise devir rolesi ile LPG sorunu çözülcek inşaAllah. Fakat 4 x 75 TL bobin masrafi kapida gibi duruyor problem gercekten bobin ise..
    bi onceki laguna da 140.000 km civarinda degistirmistik bobin bununda 121.000 km su an gercekten miyadı dolmuş olabilir..

ankaraya gelirseniz toplaşmayı da isterim

Arkadaslar bilginiz olsun diye yaziyorum. gecenlerde bahsettigim sorun bugun cok sukur duzeldi. ama duzelene kadar arabada 1 hafta icinde 3 kez devir rolesi bozuldu. bobinler degisti yine olmadi. megersem lpg beyni yanmis. beyin garantiden ucretsiz degisti roleye de gerek kalmadi..
    ama baya bi benzinde bindik.. (benzinin tadi bambaska..)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fiji@ytu

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

laguna 3 1.5 dci priv. donanımlarını bulabileğim bı kaynak verır mısınız ? en donanımlısı bunun priv. sanırım

en donanımlısı executive dir.

priv ile dynamic neredeyse aynı.

en boşu expression dur

Executive de ne fark var donanım olarak? yani privilege ve dynamic aynı hemen hemen ama executive de ne fazlalık var ki?
  • nova730 kullanıcısına yanıt
    Yildan yila degisiyor aslında. Executive 2010-2011 modeller var. Bu modelleri 2008-2009 modellerle kiyaslarsak fark olarak navigasyon var. Elektrikli isitmali tam deri koltuk, xenon far var. Ama bunlardan navigasyon hariç diğerleri 2008-2009 privilege ve dynamic de opsiyon olarak var.
    2011 privilege ve dynamic de navigasyon var. Fark olarak tam deri koltuk var. Bose müzik sistemi var.
    Aslında expression hariç hepsi süper.
    Mesela benim araçta cam tavan, navigasyon var. Bluetooth ile müzik dinleme var. Sesli arama var. Ama koltuklar yarim deri.

• 4control arçlar yıllardır kullanılıyor. ithal honda prelude ler hep 4 control. kullandım ve inanılmaz memnun kaldım. ömer 3 temmuza kaldı. almanya çıkışı problem oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laguna 2.0 T

Yildan yila degisiyor aslında. Executive 2010-2011 modeller var. Bu modelleri 2008-2009 modellerle kiyaslarsak fark olarak navigasyon var. Elektrikli isitmali tam deri koltuk, xenon far var. Ama bunlardan navigasyon hariç diğerleri 2008-2009 privilege ve dynamic de opsiyon olarak var.
    2011 privilege ve dynamic de navigasyon var. Fark olarak tam deri koltuk var. Bose müzik sistemi var.
    Aslında expression hariç hepsi süper.
    Mesela benim araçta cam tavan, navigasyon var. Bluetooth ile müzik dinleme var. Sesli arama var. Ama koltuklar yarim deri.

Laguna 3 te , araç donanımlarını ismine göre sınıflandırmak çok zor çünkü opsiyonlarla her modele her seçenek eklenerek üretilmiş araçlar.

en keskin fark olarak;

dynamic ler de jant şekli, siyah renkli torpido ve koltuklar(yarı deri)

priv de jant tipi, bej renk torpido ve koltuklar (deri/yarı deri) arka okuma lambası

ama bunlara rağmen dynamic olup da işi bej olan çıkarsa da şaşırmam.

Executiveler de ise navigasyon ve elektrikli koltuklar ve hareketli xenonlar std.

tavan konusu da hep opsiyonel. yani modeline göre lagunalara full+full demek mümkün değil

• anladım sanırım. o zaman diğerlerinde olup bende olmayan şeyler sırayla arka okuma lambası, navigasyon ve bluetooth sanırım.
    sunroof, ısıtmalı koltuklar, yarı deri, yarı alcantra koltuk, bixenon vs var.
  • Şanzıman yağı için hangi markayı onerirsiniz. xcel cvt atf-4 adinda amerikan yağı varmış. Bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laguna 2.0 T -- 29 Haziran 2014; 1:32:57 >
  • Herkese merhaba laguna 21. Laguna 2 2.o vw laguna 2.0 t den sonra sorento almak gibi bir gaflete dustum. Ve daha sonra mazda 6 alıp guzel bir araca bindim ama aklım hep laguna turboda kaldı. Yola cıktım laguna 3 almaya gidiyorum. Sahobi turbo degil diyor ama bence turbo. Cunku beygir 170. ...

• Benzinin tadida baska TUZU da

LPG Beyni program yazilirken mi hasar gordu yandi acaba ? Gecen hafta Ankarada idim ustamiza ugradim yeni yazilim yuklemissin benimkinede bak yukle araclar ayni dedim... Bakti hic ariza yok, hersey normal... Bir sorun varmi diye sordu yok cok sukur dedim. o zaman bosver yeni yazilimi ne yapacaksin ellemeyelim dedi Aklima sen geldin senin arac yazilim yukleme sonrasi sorunlardan agzi yanmis diye dusundum ustamizin...

Neyse sorununun duzeldigine sevindim. bu ara Ankaradan Kocaeline donerken 530 730 ve ben kapistik biraz. ikiside 41 plakali idi. Yanimdan hizla gectilerki bende suratliydim neyse yetisip gectim bunlari uzun sure yapistilar enseme Ancak arada gazim bitti benzine gecti. o ara hiz ibresi yere parallel hale gelmisti bir ara gozum takildi senin hizi egale ettim hatta birazda gectim galiba... Ama asil ilginc olan benzinde giderken o suratlerde sanki motor sesi azaldi gibi geldi sen boyle birsey farkettinmi kadran sonlarina dogru yaklastiginda...

Diger taraftan Motorun sesi azaldi ama cuzdanin tikirtilari bas bas bagirmaya basladi bu seferde

• quote:

Orijinalden alıntı: redlord

4control arçlar yıllardır kullanılıyor. ithal honda prelude ler hep 4 control. kullandım ve inanılmaz memnun kaldım. ömer 3 temmuza kaldı. almanya çıkışı problem oldu.

Nasip 3 veya 4 temmuzda benim arabayi Zaferle Ankaraya yollayacagim 7 veya 8 inde almaya gelecegim. Insaallah geldigim zaman arabayida sahibinide tanistirirsin
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    evet cok ciddi bi motor gurultusu yoktu bende de ama ruzgar sesi biraz bastirdigi icinde oyle hissetmis olabilirim diye dusundum cunku devir 5250 civarindaydi ibre 240km/s de iken.
    ama benzinde kesinlikle motor daha sessiz.

bende gecen hafta istanbula gidip geldim. giderken otobusle donerken patronumun 2013 Audi A6 2.0TDI si ile dondum. inanir misiniz bilmem ama aman aman bi fark yoktu laguna ile aralarinda.. luks bakimindan evet biraz ucurum var koltuklarda sogutma ve havalandirma vs gibi ancak dedigim gibi 180 ustu hizlarda cokta inanilmaz derecede degildi. hatta bi yerde hyundai i30 beni deli etti (belkide chiptunning vardi) 210a kdr birakmadi pesimi... dik yokusa sarinca audi hizini korudu i30 devirden dustu geride kaldi.

yani ozetle bindigimiz arabalara sukredelim ve iyi bakalim

bobin degistirdikten sonra biraz performans artisi ve beklemelerdeki titremem bitti bu arada bilginiz olsun.

evet memduh ustaya 1 hafta boyunca gidip geldik hakli olarak oyle demistir :) cunku ya bobinden giden ani bir kesinti veya fazla akim bozdu yada program yuklenirken fazla bi akim beyni yakmis olabilir bizim...

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurar

evet cok ciddi bi motor gurultusu yoktu bende de ama ruzgar sesi biraz bastirdigi icinde oyle hissetmis olabilirim diye dusundum cunku devir 5250 civarindaydi ibre 240km/s de iken.
    ama benzinde kesinlikle motor daha sessiz.

bende gecen hafta istanbula gidip geldim. giderken otobusle donerken patronumun 2013 Audi A6 2.0TDI si ile dondum. inanir misiniz bilmem ama aman aman bi fark yoktu laguna ile aralarinda.. luks bakimindan evet biraz ucurum var koltuklarda sogutma ve havalandirma vs gibi ancak dedigim gibi 180 ustu hizlarda cokta inanilmaz derecede degildi. hatta bi yerde hyundai i30 beni deli etti (belkide chiptunning vardi) 210a kdr birakmadi pesimi... dik yokusa sarinca audi hizini korudu i30 devirden dustu geride kaldi.

yani ozetle bindigimiz arabalara sukredelim ve iyi bakalim

bobin degistirdikten sonra biraz performans artisi ve beklemelerdeki titremem bitti bu arada bilginiz olsun.

evet memduh ustaya 1 hafta boyunca gidip geldik hakli olarak oyle demistir :) cunku ya bobinden giden ani bir kesinti veya fazla akim bozdu yada program yuklenirken fazla bi akim beyni yakmis olabilir bizim...

Simdi iyice dusun elini vicdanina koy oyle cevapla lutfen. Bana gore dizel = ismakinasi = gurultu derim hep. Audi motor sesi ozellikle ust devirlerde iceride rahatsiz edicimiydi ? tabi aracin km si de onemli her nekadar 2013 model olsada ...

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    ayni sekilde bende cok rahatsiz olurum dizelden. audi a6 da vakumlu kapi vs gurultu genel hatlariyla azdi ama disari verdigi bile yeter..
    araba 20.000 km de idi 8 ileri vites oldugu icin devir saati hep aşağılardaydı. ama dibine kadar bastigimda vites kuculttugunde boş bi bagirma oluyodu... rahatsz ediciydi diyebilirim ve inanilmaz bi geri yaslama hissetmiyodum yada hissettirmiyodu..

bana arabanin 224 beygir oldugunu soylemislerdi ama su an audi nin kendi sitesinden baktim 177 hp miş.

aman aman bi fark yoktu demistim meger beygirler yakin oldugu icinmis. ama sanziman teknolojisi gercekten cok baska. zaten 0-100 un suresini dusuren sey 8 ileri sanziman..

iki farkli hizda devir saatinin kacta oldugunu gosteren fotolari ekledim bakabilirsiniz

• ohayyam,
    dizele olan antipatinizi sıklıkla belirtmenizi tebessumle izliyorum. Zaten tüplü arabanız, bırakın bizim dizelleri bu kadar eleştirmeyi :)

İşin latifesi bir yana ben de 1.5 dci executive kullanıcısı ve aracımdan son derece memnun bir laguna sever olarak keske benzin ve dizel yakıttaki vergi payı ve 1600 üstü mtv'ler bu kadar yuksek olmasa da biz de tüple mazotla ugrasmasak diyorum.
  • Keşke dediğiniz gibi olsa. Ama malesef ülkemizde böyle.
    Ama şu da bir gerçek. Lpg li araç dizelden daha az yakıyor ve bu fark da mtv farkını rahat karşılanacaktır.
    1600 kg lik araç performanslı kullanımda 20-22 krs yakıyor. Ve her ihtiyacın olduğunda önünde kimseyi bırakmıyor.
    Bu konforu polo fiyatına yaşıyor insanlar.

• quote:

Keşke dediğiniz gibi olsa. Ama malesef ülkemizde böyle.
    Ama şu da bir gerçek. Lpg li araç dizelden daha az yakıyor ve bu fark da mtv farkını rahat karşılanacaktır.
    1600 kg lik araç performanslı kullanımda 20-22 krs yakıyor. Ve her ihtiyacın olduğunda önünde kimseyi bırakmıyor.
    Bu konforu polo fiyatına yaşıyor insanlar.

bu 20-22 kuruş şehirler arası rakam di mi ? @Laguna 2.0 T

o zaman 7,8 lt lpg yakıyor araç.

benzin ile gitse 6,5 lt falan yakacaktı ortalama.

1,5 dci ile ile istanbul trafiğinde 5,8 lt ye düşebiliyorum ortalama. LT si 4,47 de n 25-26 kuruş. İstanbul trafiğinde 2000 cc otomatik laguna min. 9 lt yakar diye düşünüyorum. lpg de 10,8 lt lere çıksa lt si 2,81 den 30,5 kuruşlara çıkar.

en azından şehir içinde dizel daha avantajlı bence.

şehirler arası test etmedim ama 5,00 lt ye düşer diye tahmin ediyorum. lt si 4,47 den 22,5 kuruşlara gelir ortalama.

ama uzun yolda büyük motorun avantaj sağlayıp lpg de 20-22 kuruşlara gelmesi mantıklı. o nedenle uzun yol kullanımda büyük motor +lpg kullanmak daha mantıklı

• 1. Tüketim değerleri100 km'de şu kadar litre şeklinde verilirse doğru değerler ortaya çıkar.

Çünkü akaryakıt fiyatları sürekli değişiyor. Bu verilen kuruş hesabı ise yanlış ve yanıltıcı bilgi olabiliyor.

100 km'de ortalama şu kadar benzin, LPG ya da mazot... şeklinde verilsin lütfen.

2. 100 km'de verilecek tüketim ortalamasının yanında ayrıca ortalama hız da verilmelidir.

Örneğin, 100 km'de 8.5 litre benzin. Ortalama hız 30 km gibi.
  • 2009 Laguna 1.5 dCİ

%90 şehir içi ve kısa mesafe, dur-kalklı trafik tüketim değerim: 7.1 litre mazot. Ortalama hız 29 km
  • fiji@ytu kullanıcısına yanıt
    Pogaz da 2.24 tl litresi.
    Sehir içi 25 km ortalama hızda 12 lt/100 km gaz.
    Şehirler Arası 130 km sabit hizda 9 lt/100 km gaz.

• quote:

Pogaz da 2.24 tl litresi.
    Sehir içi 25 km ortalama hızda 12 lt/100 km gaz.
    Şehirler Arası 130 km sabit hizda 9 lt/100 km gaz.

lt olarak fena hesaplamamışım yine :)

lpg fiyatına aygazın sitesinden bakıp yazdım.

laguna gibi lpg'ye uyumlu araçlarda dizel yerine benzinli almak daha doğru bir tercih.

@Laguna 2.0 T
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.