Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (161. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim araç ist. ş.içi 8 lt altına düşmüyor, 1.5 dci, bende bir sorun mu var, geçen hafta 120-130 arası ankara gidiş geliş ort. 5,9 yaktım, ne yapmam lazım bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 1.5 dci 48.000 km de 25 km ort. hız, 4000 km kış lastiği 4000 km yaz lastiği ile sadece şehir içi ve İstanbul trafiği yakıt ortalaması 7.2 lt.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laguna 2.0 T,

otogaz fiyatına 2,24 tl yazmıssınız
    pogaz sitesinde
    otogaz litre fiyatları 2,24 değil.

02.07.2014'DEN GEÇERLİ PO/GAZ POMPA FİYATLARI
    İLLER TAVSİYE EDİLEN POMPA FİYATI
    ADANA 2,81
    ANKARA 2,85
    ANTALYA 2,89
    ISTANBUL (ANADOLU) 2,79
    ISTANBUL (AVRUPA) 2,80
    IZMIR 2,80
    KAYSERI 2,91
    KIRKLARELI 2,92

istanbul için eger litre fiyatı 2,79 ise

Sehir içi 12 lt/100 km gaz. km'de 33,5 kurus yapıyor.
    Şehirler Arası 130 km sabit hizda 9 lt/100 km gaz. km'de 25,1 kuruş yapıyor

Bizim 1.5 dizel

ist sehir ici 7,1 lt/100 km litre fiyatı 4,48 tl km'de 31,8 kuruş (1,5 dci Km'de sehiricinde 2,0 T'ye göre 2 kurus az yakıyor)
    sehirler arası 5,9 lt/100 km litre fiyatı 4,48 tl km'de 26,4 kuruş (1,5 dci Km'de sehirler arasında 2,0 T'ye göre 1,5 kurus fazla yakıyor)

(NOT:Yukarıdaki hesabı yaparken tüplü arabanın ne kadar benzin tükettigini ihmal ettim.)

sonuç
    tüplü 2.0 t ile 1,5 dci hemen hemen aynı yakıyor kurus bazında. Vergi farkı 1,5 dci kullananların karı oluyor. Performans ve otomatik vites konforu da tüplü 2.0 t kullananların yanına kar kalıyor.

Ben istanbulda yasadıgım ve aracı %90 sehiricinde kullandıgımdan 1,5 dci benim icin daha ekonomik. kapalı otoparklara da sıklıkla girdigim icin de tüplü zaten bana uymuyor.

• mng M kullanıcısına yanıt
    1 aydır 2.24 den aliyorum. Daha dun aldım. Yarın fişinin resmini eklerim.
    Benim aldığım, gazın fiyatının yanlış oLduğunu söyluyorsunuz.
    (Pogaz anadolu yakasında 2.36-2.43 arasinda satılıyor. Benim pocarda gaz da 12 krs, benzinde 15 krs indirim var. Boylece gaz 2.24 tl ye geliyor)
    Bir ara gaz 3.15 e cikti. Arabamiz kışın 40 krs a yakin yaktı. Yalan söyleyecek halimiz yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kastore

Benim araç ist. ş.içi 8 lt altına düşmüyor, 1.5 dci, bende bir sorun mu var, geçen hafta 120-130 arası ankara gidiş geliş ort. 5,9 yaktım, ne yapmam lazım bilmiyorum.

Kullanım tarzı ve filtrelerin temizliğine göre biraz düşebilir diye düşünüyorum.

şehir içinde ekonomik kullanmaz isem ben de 7 lt'nin üstüne çıkıyorum.

bu yakıt fiyatlarına göre km de 30 kuruş bence normal.

sahibindende 2500 - 3000 cc araçlara 30 kuruş yakıyor şeklinde yazılanlar çok gerçekci değil görünüyor.
  • 94 tl olan yakit 425 km. Ama yolculuk 5 yetişkin bay ile yapıldı. 80 km si trafikli şehir içi. Geri kalanı kalanı otoban, tempolu genelde sabit, arasıra 170-200. Ama bagaj ve araç içi dolu.
  • 2.24 TL
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

• benim araç 1.5 dci ile
    ortalama hız 30km 6.2lt
    ortalama hız 49km 5.2lt %80 uzun yol yapılmıştır. hız 100-120 arası

2 gündür enjeksiyonu temizlettiriniz uyarı yazısı ve servis ışığı yanıyo.. araç gaz kesiyo.. istop edip çalıştırdığımda düzeldi.. bu sorunla karşılaşan oldu mu hiç? şimdi bi sorun yok gibi...
  • 4. Laguna serüvenim çok güzel başlamıştı... Aracı İstanbula gidip aldım. Laguna 3 2.0 T dynamic 2009 model 70.000 km de... Özlemişim Laguna turboyu ... Önce tek başıma İstanbuldan Akçay' a geçtim... Asfalt ağladı... Oradan hanım çocuk yük depolayıp Ankara yoluna çıktık... Herşey süperdi... 2250 devirde hız sabitleyicide rampa bayır viraj demeden gelirken araç hiç vites düşürmedi 6. viteste sabit geldim derken Polatlı girişindeki bir yokuşta hafif teklemeyle başlayıp hiç hareket etmeyen silkeleme şeklinde olan bir hal aldı. Kendimi Polatlıya zor attım. Kaskodan yol yardımı Şaşmaz Renoya çekti. Ustalar kesin bobindendir deyip hemen 4 bobini değiştirdiler ama ne fayda bi işe yaramdı... İftar vakti de gelmiş oldu... Artık yarın duruma bakacaklar... Bilgi veririm ... Herkese iyi geceler...
  • Laguna 2.0 T L kullanıcısına yanıt
    super degerler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: damla2004

4. Laguna serüvenim çok güzel başlamıştı... Aracı İstanbula gidip aldım. Laguna 3 2.0 T dynamic 2009 model 70.000 km de... Özlemişim Laguna turboyu ... Önce tek başıma İstanbuldan Akçay' a geçtim... Asfalt ağladı... Oradan hanım çocuk yük depolayıp Ankara yoluna çıktık... Herşey süperdi... 2250 devirde hız sabitleyicide rampa bayır viraj demeden gelirken araç hiç vites düşürmedi 6. viteste sabit geldim derken Polatlı girişindeki bir yokuşta hafif teklemeyle başlayıp hiç hareket etmeyen silkeleme şeklinde olan bir hal aldı. Kendimi Polatlıya zor attım. Kaskodan yol yardımı Şaşmaz Renoya çekti. Ustalar kesin bobindendir deyip hemen 4 bobini değiştirdiler ama ne fayda bi işe yaramdı... İftar vakti de gelmiş oldu... Artık yarın duruma bakacaklar... Bilgi veririm ... Herkese iyi geceler...

Gecmis olsun...

Sorun buyuk degildir insaallah... Kaca almistin arabayi ?

musteri temsilcisi Zafer bey, cotech Erdogan usta sahibi Unal bey'e selamlari soyle

Gorgulu Kardesler yetkili servis orasi benim servisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 3 Temmuz 2014; 22:40:53 >

• Eyvallah abicim söylerim ...İnşallah uygun ve sağlam hallederler ... İlk intibam çok kötü... İftar saatine veriyorum...
  • quote:

Eyvallah abicim söylerim ...İnşallah uygun ve sağlam hallederler ... İlk intibam çok kötü... İftar saatine veriyorum...

Bence hem Iftar saati hemde surekli doludur orasi yogunlar.. hepsi ari gibi calismaktalar...
  • abicim ben seni taaaa Launa 1 lerden hatırlıyorum galiba... Yanlışım yok sanırım siz de benim gibi 1-2-3 diye gidiyosunuz:))))
  • quote:

abicim ben seni taaaa Launa 1 lerden hatırlıyorum galiba... Yanlışım yok sanırım siz de benim gibi 1-2-3 diye gidiyosunuz:))))

Yok ben 2001 de sifir aldigim Clio HB 1.4 RXT 100HP ile baslamistim. 2007 MeganeII HB, ve 2007 de de 2003 model LagunaII 2.0 Privielege almistim. 2012 nisaninda Laguna3 aldim iste. clio ve magane i sifir lagunalari ikinci el aldim Laguna 1 im olmadi hic. ama o forumda da cok yazdim lag 2 varken. seninde kizinin yagunasiydi dimi
  • Evet abicim yaaa nereden nereye şimdi 10 yaşında koca kız oldu ellerinizden öper...
  • Ha bu arada abicim bizim araçlara nevigasyon takılabiliyor mu?
  • quote:

Ha bu arada abicim bizim araçlara nevigasyon takılabiliyor mu?

Evet hemde orjinalinden daha iyi.. Note3 cep telefonuna IGO yukluyorsun. tam saatin onune herhangi bir ilaveye gerek kalmadan sikistiriyorsun. birde cakmaktan sarza taktinmi al sana navigasyonun krali :)

Yok param var dersen istanbulda bir sirket gogusteki saati cikarip uzerine monte ediyor saatin yerine sanirim 5" kamerali multimedia bir sistem takiyorlar..

http://www.aktepesound.com/images/GALER%C4%B0/RENAULT/LAGUNA%20MULTIMEDYA%20S%C4%B0STEM%C4%B0/SDC13800.JPG

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

• Tamam abicim sizi fazla tutmayayım bakarım sonra...Yarın şu durumdan bilgi veririm....İyi geceler...
  • quote:

Tamam abicim sizi fazla tutmayayım bakarım sonra...Yarın şu durumdan bilgi veririm....İyi geceler...

Sorun degil daha sahura cok var
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.