Şimdi Ara

+Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi) (144. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.860
Cevap
51
Favori
381.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sagolasın hocam. istanbuldayım sanayi turuna çıkıcam ilk fırsatta.
  • ecü kullanıcısına yanıt
    Gule gule kazasiz belasiz keyifli surusler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Passat ta şüphesiz güzel araç ama Laguna III daha yeni bir araç ve bu sınıfta yakıt tüketimini dert etmeden uzun yolculuklara çıkabilmek gibisi yoktur,test ettiğim kadarıyla Laguna III de hem performans hemde menzil olarak keyif vericiydi,Passat ın bence en kayda değer üstünlüğü 2. el avantajıdır..

Ayrıca marka fanatiklerinin karşıt ya da benzer görüşleri bir yana; bu araç 11 rakibi arasında en iyi slalom özelliklerine sahip,bu rakipleri arasında Mercedes-Bmw-Audi 3 lüsüde var üstelik

on numara seçim en basiti yakıtın harika
  • ohayyam kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac cok konforlu aractan cok memnunum ama yakıtın harika oldugu konusuna katılmıyorum. son 2 depodur 127 litre yakıt harcadım ve İstanbul şehiriçinde yol bilg verisiyle 7,7 ortalamayla 1650 km gezebildim. Bu da öyle arabayı çok gazlayarak elde edilmedi. Normal kullanımla bu mesafe geçildi. Halbuki aynı motora sahip latitude daha az yakıyor. Bunun sebebini de anlayabilmiş değilim. Aracım 110000 km'de 2010 model 1.5 executive.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mng

Arac cok konforlu aractan cok memnunum ama yakıtın harika oldugu konusuna katılmıyorum. son 2 depodur 127 litre yakıt harcadım ve İstanbul şehiriçinde yol bilg verisiyle 7,7 ortalamayla 1650 km gezebildim. Bu da öyle arabayı çok gazlayarak elde edilmedi. Normal kullanımla bu mesafe geçildi. Halbuki aynı motora sahip latitude daha az yakıyor. Bunun sebebini de anlayabilmiş değilim. Aracım 110000 km'de 2010 model 1.5 executive.

Motorlar ayni ise geriye iki secenek kaliyor ya araclarin kilolari farkli yada Latitude larin ECU programi ile az yaksin diye ayarlanmistir...
  • mng M kullanıcısına yanıt
    size tamamiyle katiliyorum. Dusununce megane 3 spor tourer fluence falan yaklasik ayni agirlikta, ayni motor mevcut ama laguna fazla yakiyor. ohayyam in dedigi gibi bana da ECU yazilimiyla alakali gibi geliyor. Ben aracimi alali bugun tam 1 ay oldu alirken sifirladim yol bilgisayarini 7.7 lt ortalama ile full sehir ici dolastim. Guncel bir ecu yazilimiyla asilabilir. Tabi diger karsilastirdigimiz araclarla mekanik olarak buyuk bir farkliligi yoksa ( motor sanziman vs).

• Yoğun dur-kalklı trafik, ışıklar vb. kısa mesafe ortalama hız: 21.5 km

Yakıt: 8.6 Dizel (Yol bilgisayarı) (1.5 dCİ 2009 model)

DH formda dCİ motor yakıt paylaşımları konusunda güzel paylaşımlar yapılmış.

Sonuç: Bu araca göre yakıt fazla sayılmaz.
  • Ben hala litresi 3 TL olsada LPG diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Arkadaşlar,

benim aracın ön sol kapı kilidi bazen kilitlemiyor birkaç kez kilitlemeye basınca kilitliyor, açarken de aynı durum yaşanabiliyor. Benzer bir problem yaşayan oldu mu? Acaba temassızlık mı var yoksa kilit mi arızalı?

Bende de aynı sorun oluştu. Kapı kilidi değiştirildi. Sorun bitti.

Servise götürdüm, kilidin komple değişmesi gerekiyor dediler, kilit 398 tl işçilik de 45 tl dediler. Nette bir araştırma yaptım laguna 3'lerde son ön kapı kilidinin kronik olarak arızalandığını gördüm hem Türk hem İngiliz forumlarında. Bu doğrultuda şikayette bulundum, Renault Mais parçayı, servis de işçiliği karşıladı ve ücretsiz değiştirdiler. Bu arada arabam 2008 model 57k kmde ve tamamen servis bakımlı.

• ___Murat___ kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajlarımda paylaşmıştım. Servis parçayı komple değiştiriyor. İyi niyete bağlı olarak ve garanti biteli sadece iki ay olduğu için 360 TL kilit+işçilik ücreti almadan servis sorunu gidermişti.

Vites topozunu da değiştirdiler ama yine vites kolu derisinde soyulma olmaya başladı.
  • Eller serbest kapıyı aç ve aracı çalıştır. Anahtar cebinizde. (Sustalı ya da bilindik anahtar değil. Kredi kartı gibi kart. Yeterki cebinizde olsun.)

El freni indirme kaldırma derdi yok.

Yokuşta kalkmak güvenli olsun istiyorsan manuel olarak el frenini çek yeterli. Başka bir işlem yapma. Bas gaza git.

Laguna ııı kullanıcısının sözlerinden alıntı.
  • 2009 model 1.5 dci privilege deri+cam tavan Laguna aldım bir süre önce, bundan önce aracım 2005 Honda Accord'du.
    Renault'un bu kadar üstün bir araç yapması, bu aracın 2. elde bu kadar alınası fiyatlara olması bizler için büyük lütuf bu memlekette.
  • bugün aracımın 4 lastiğini de değiştirdim. üzerinde 215 50 r17 michelin pilot hp 95w lastikler vardı. ben de konfor artsın diye 215 55 r17 pilot hp taktırdım. 1500tl. bilmiyom iyi mi yaptım kötü mü yaptım. kullanımda seste konforda hiç bşey fark etmedim. ya da ben anlamadım. ama araç yükseldi daha kışkırtıcı duruyo.
    aracın km kadranında bozulma olmaz işallah. doğru kilometreyi gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahhaonline -- 5 Şubat 2014; 16:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahhaonline

bugün aracımın 4 lastiğini de değiştirdim. üzerinde 215 50 r17 michelin pilot hp 95w lastikler vardı. ben de konfor artsın diye 215 55 r17 pilot hp taktırdım. 1500tl. bilmiyom iyi mi yaptım kötü mü yaptım. kullanımda seste konforda hiç bşey fark etmedim. ya da ben anlamadım. ama araç yükseldi daha kışkırtıcı duruyo.
    aracın km kadranında bozulma olmaz işallah. doğru kilometreyi gösterir.

Daha onceki mesajlarimda bir link vermistim cap km degisikligi ile ilgili. direk lastik caplarini girdiginizde hiz farkini hesapliyan bir site vardi...

Verdigin lastiklere gore aracin gercekte 103.3 km/h hiz ile giderken aracinin hiz gostergesinde 100km/h okuyacaksin. Yani hiz gostergen her zaman %3.3 az gosterecek...
     +Yeni LAGUNA III Ana Konu+ 0 Bir Laguna Aldım (Resim Ekledim+Modifiye Edildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 6 Şubat 2014; 8:55:18 >

• ohayyam kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.. aynen dediğiniz gibi oldu.. öte yandan lastikçi lastiklere 33 29 hava basıncını ayarlamasını söylemiştim. o da lastikler araç üzerinde değilken ayarlamış. sonra araç altında hava basınçlarına baktım 33 olmuş 36 29 olmuş 32 yani +3 artmış araç lastiğe oturunca. bende tabi havasını indirdim. araca konfor geldi yaw. artık kasislerden geçerken araç direk süsbansiyona bindirmiyo. darbeleri lastiğin emdiğini hissetiyorum bi önceki lastiklere göre.
  • Selam arkadaşlar. Bir ara lagunamı satmaya kaltım ev için ama kredi çektim lagunam duruyor. Bir oğlum var ve birkaç ay içinde ikiz bebek bekliyoruz ve yakında 3 çocuklubir aile olacağız. Lagunamdan çok memnunum ancak haliyle buna muhtemelen sığmayacağız. Sizce 3 çocuklu aileye 7 kişilik Grand scenic veya peugeot 5008 mpv mi yoksa mercedes viano mu? Sizce3çocuklu bir aile olarak tercihimiz ne olmalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaxKain

2009 model 1.5 dci privilege deri+cam tavan Laguna aldım bir süre önce, bundan önce aracım 2005 Honda Accord'du.
    Renault'un bu kadar üstün bir araç yapması, bu aracın 2. elde bu kadar alınası fiyatlara olması bizler için büyük lütuf bu memlekette.

Laguna özellik ve donanım olarak çok üstün fakat ikinci eli çok ağır bir araç benim arkadaşta 2004 model Laguna II vardı 19.500 zor sattı
    arabada full bütün özellikleri var arabanın sattıktan sonra 2001 model astra'yı 20.500 aldı oda 2 parça boyalı ve özellik olarak
    (ABS+klima+2 cam otm.+2 hava yastığı) bu kadar LAGUNA'LARIN neden para etmediğini hala anlamış değilim.
    HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 16 Şubat 2014; 10:49:35 >

• webercan kullanıcısına yanıt
    Lagunayi ( 2 3 farketmez ) alan da pisman satan da ... Ornekleri cok forumlarin onceki sayfalarina goz atabilirsiniz... Ben bile bazen Laguna 2 yi satip Laguna 3 aldigima pisman oluyorum!!! Daha ne diyebilirim ki !!!

Her yonuyle Laguna 3 ten kotu olan Laguna 2 min surus keyfini ozluyorum bazen... Laguna 2 mi sattigim arkadastan alip ara sira kullanmakta ve Laguna 2 imle hasret gidermekteyiz...

Laguna 2 nin tadi bir baska
  • Laguna3 um var ne aldığıma pışmanım ne de satıcagıma gayet ozellıklı full ve yakıtı az araclardır heybetı yetıyoor arabanuın ıyıkı varsın LAGUNAM
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.