Şimdi Ara

Yeni Konsolturk sogutma modu!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
14.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gun orjnel olmasına güveni gta4 ü patchledim eyvah eyvah. kargo masrafı ne oluyo bi bilginiz varmı aşa yukarı? birde hdd yükseltme yapıyormusunuz ? kılıfı ayın kalsın istiyorum halo edition un şeklini bozmak istemorum ama 120 olsun istiyorum bi yandanda :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysfclk

cunku 3k nın çözümü yok . jasper board larada guvenmeyin . yeni boardlar maliyeti dusurmek için yapılmıstır. 3k ile ilgili tek cozum gpu daki lehimlerin alasımlarla degilde saf malzeme ile yapılmasından gecer. neden mic saf malzeme kullanmıyor ? cvp : saglığımız için .

Hiç bitmez bir süreç gibi sürekli yine yeniden başlıyor.Neyse sabırla cevap vereyim
    gerçekten merak ediyorum gpudaki lehimler nerde desem bilir misiniz acaba?

bütün bu lehimler kalitesiz muhabettinin 2006 başında ms'un 3k sorununu çözdük lehimlerdeki kurşun oranını arttırdık artık xbox 360lar bozulmayacak açıklamasından geldiğini söyleyeyim
    tabi kısa süre sonra bununda bir etken oldugunu ama sorunları sadece bir miktar azalttıgının ortaya çıktıgını 2006dan beri xbox üretimlerinde kurşun oranı yüksek lehimler kullanıldıgını fakat sorunun gördüğünüz üzere azalmakla birlikte(2005lere göre) hala bolca yaşandıgını eklememe gerek yok sanırım.

2006dan bu yana tüm xbox boarları bir önceki nesilden daha az ısınmak üzere geliştirilmiştir
    hatta hatırlayanlar olacaktır 2006 konsollar açıldıgı gün bile bozulabilirken 2007de çıkan ilk zephry konsolların doğrulanmış bozulma haberinin gelmesi 2 ayı bulmuştu.halbuki anakart aynı mimari yapıdaydı (90nm) sadece geliştirilmiş heatsink ve küçüktülmüş compenentler sayesinde daha az ısınıyordu...

çok zor değil forumda arama tuşuna basıp 2008 'in ilk aylarındaki konuları aratın 3-4 aydır var olan falconlar için herkes bu sefer olmuş bak bozulmuyor diyordu
    hatta ismi lazım değil çok da saygı duydugum bir istanbul firması bizim o zamanki mod çalışmamız için falconlarda sogutmaya gerek duymuyoruz eski konsollar için önerilebilir diye yazmıştı.
    bozulan parçası olan gpusu aynı olan falcon board cpunun sağladıgı kasa içi sıcaklık düşüşü sayesinde aylarca güvenli olarak kabul gördü.Çünkü uzun süre bozulan bir falcon doğrulanamadı.

anlatmak istediğim sudur 3k-e74 hatalarının çok büyük çogunlugu sıcaklık sorunlarına dayanır
    ,ms'un bu dalda yaptıgı çalışmalarda(yavaşta olsa) hep bu sorunu azaltmaya yöneliktir
    Falcon incemelesindeki konuda ms'un sorunu neden ortadan kaldırmak istemediğine yönelik düşüncelerim var,daha fazla uzatmayacağım

3kyı bitirdim demiyorum asla demedim ama çok uygun fiyata öyle bir sistem geliştirdikki sıcaklıgı dolayısıyla kabus haline gelmiş bozulma oranını normal bir elektronik eşya seviyesine indiriyor
    bu seyede sadece 90 liraya sıfır konsollara sogutma modu yapıp 1 sene garanti verebiliyorum

ekleyeyim gerçekten son kez bir bilgi-veri sunmadan "işe yaramaz,birmez o sorun vb " heyt höyt yazıları cevaplıyorum
    gerçekten yoruldum

• quote:

Orjinalden alıntı: Konsolturk

quote:

Orjinalden alıntı: 12henry14

yanlız can yeni fw derken 1.51den mi yoksa 1.6dan mı bahsediyorsun?

su an internetten aldıgımız bilgi bu hafta içerisinde önce hitachiler için ixtreme 1.5
    daha sonrasında bir kaç gün içerisinde ixtreme 1.51 ya da 1.6 çıkacagı
    zaten su anki son fw 1.5 live için oldukça güvenliydi(bu fe ile banlanan rapor edilmedi)
    isimlendirme ne olursa olsun gelecek tek destek yeni stealth dosyalarına yönelik olacaktır

zaten su an yeni oyunların bu fw ile çalışmaması ixtreme serisinin patch kontrolundeki başarısını gösterir tanımlayamadığı bir güvenlik önlemini bile fark edip oyunu açmayı reddediyor ve banlanmamızı önlüyor.yani karıştıma olmasın" su anki fwler bu oyunları açamıyor" diye bir şey söy konusu değil güvenlik önlemi olarak açmıyorlar,patch kontrolu yapmayan unstealth versiyonlar yüklenip kolaylıkla oyunlar oynanabilir.
    eğer ixtreme oyunlardaki değişikliği fark etmeyip açsaydı 2006daki patchsiz oyunlar döneminde ki gibi aynı gün tüm fwli kullanıcılar olarak banlanabilirdik

Son ve çok önemli not:
    son çıkan oyunları kesinlikle başka oyunların video,ss,video partitionlarıyla patchleyip kullanmayın livedan bana koşar adım gidersiniz

o zaman hemen hemen yakın zamanda çıkacakları için önce 1.51 daha sonra 1.6 yapmamıza gerek yok, direk 1.6'yı bekleriz

• yok anlatamamışım
    yeni bir fw gelicek fakat bunun adı 1.51 mi yoksa 1.6 mı olacak belli değil
    bilinen tek şey Ceva'nın ixtreme yapısını değiştirmiyoruz sadece yeni patchlere uyumluluk sağlayacak basit bir update olacak dediği.
    yani bu çıktıgında su anki sorunu çözecek bir sonraki ixtreme için ya yeni dvdrom ya da yeni dashboard update beklemeniz gerekir :) o yüzden çıkınca beklemenizi önermem
  • quote:

yok anlatamamışım
    yeni bir fw gelicek fakat bunun adı 1.51 mi yoksa 1.6 mı olacak belli değil
    bilinen tek şey Ceva'nın ixtreme yapısını değiştirmiyoruz sadece yeni patchlere uyumluluk sağlayacak basit bir update olacak dediği.
    yani bu çıktıgında su anki sorunu çözecek bir sonraki ixtreme için ya yeni dvdrom ya da yeni dashboard update beklemeniz gerekir :) o yüzden çıkınca beklemenizi önermem

anladım..

bnimde okuduğum 1.51de bu iş için bir fix
    1.6da ise 0800desteği geleceği

bu arada birşey daha soracağı. lite-on son fw ile (1.5) ban ihtimali konusunda uyarmıştın, hala devam ediyormu o risk yoksa gireyimmi :)
  • liteon kullanımı içinsesürüm beta olmasına rağmen henüz livedan banlanan rapor edilmedi dolayısıyla güvenli
    tabiki yeni fwe sayılı zaman kalmışken beklemekte tercih edilebilir yani karar size kalmış

benq-ve samsunglar(liteon değişimi yapılmamış) olanlar içinse live su ana kadar oldukça güvenliydi fakat su son oyunlar beni şüphelendirdi sorun olacagını sanmıyorum ama ben 1hafta-10 günlük süreçte live'a ara vereceğim önlem olarak
  • quote:

liteon kullanımı içinsesürüm beta olmasına rağmen henüz livedan banlanan rapor edilmedi dolayısıyla güvenli
    tabiki yeni fwe sayılı zaman kalmışken beklemekte tercih edilebilir yani karar size kalmış

benq-ve samsunglar(liteon değişimi yapılmamış) olanlar içinse live su ana kadar oldukça güvenliydi fakat su son oyunlar beni şüphelendirdi sorun olacagını sanmıyorum ama ben 1hafta-10 günlük süreçte live'a ara vereceğim önlem olarak

tamam o zaman bizde bekledik o kadar 1 hafta daha bekleriz :)
  • quote:

quote:

cunku 3k nın çözümü yok . jasper board larada guvenmeyin . yeni boardlar maliyeti dusurmek için yapılmıstır. 3k ile ilgili tek cozum gpu daki lehimlerin alasımlarla degilde saf malzeme ile yapılmasından gecer. neden mic saf malzeme kullanmıyor ? cvp : saglığımız için .

Hiç bitmez bir süreç gibi sürekli yine yeniden başlıyor.Neyse sabırla cevap vereyim
    gerçekten merak ediyorum gpudaki lehimler nerde desem bilir misiniz acaba?

bütün bu lehimler kalitesiz muhabettinin 2006 başında ms'un 3k sorununu çözdük lehimlerdeki kurşun oranını arttırdık artık xbox 360lar bozulmayacak açıklamasından geldiğini söyleyeyim
    tabi kısa süre sonra bununda bir etken oldugunu ama sorunları sadece bir miktar azalttıgının ortaya çıktıgını 2006dan beri xbox üretimlerinde kurşun oranı yüksek lehimler kullanıldıgını fakat sorunun gördüğünüz üzere azalmakla birlikte(2005lere göre) hala bolca yaşandıgını eklememe gerek yok sanırım.

2006dan bu yana tüm xbox boarları bir önceki nesilden daha az ısınmak üzere geliştirilmiştir
    hatta hatırlayanlar olacaktır 2006 konsollar açıldıgı gün bile bozulabilirken 2007de çıkan ilk zephry konsolların doğrulanmış bozulma haberinin gelmesi 2 ayı bulmuştu.halbuki anakart aynı mimari yapıdaydı (90nm) sadece geliştirilmiş heatsink ve küçüktülmüş compenentler sayesinde daha az ısınıyordu...

çok zor değil forumda arama tuşuna basıp 2008 'in ilk aylarındaki konuları aratın 3-4 aydır var olan falconlar için herkes bu sefer olmuş bak bozulmuyor diyordu
    hatta ismi lazım değil çok da saygı duydugum bir istanbul firması bizim o zamanki mod çalışmamız için falconlarda sogutmaya gerek duymuyoruz eski konsollar için önerilebilir diye yazmıştı.
    bozulan parçası olan gpusu aynı olan falcon board cpunun sağladıgı kasa içi sıcaklık düşüşü sayesinde aylarca güvenli olarak kabul gördü.Çünkü uzun süre bozulan bir falcon doğrulanamadı.

anlatmak istediğim sudur 3k-e74 hatalarının çok büyük çogunlugu sıcaklık sorunlarına dayanır
    ,ms'un bu dalda yaptıgı çalışmalarda(yavaşta olsa) hep bu sorunu azaltmaya yöneliktir
    Falcon incemelesindeki konuda ms'un sorunu neden ortadan kaldırmak istemediğine yönelik düşüncelerim var,daha fazla uzatmayacağım

3kyı bitirdim demiyorum asla demedim ama çok uygun fiyata öyle bir sistem geliştirdikki sıcaklıgı dolayısıyla kabus haline gelmiş bozulma oranını normal bir elektronik eşya seviyesine indiriyor
    bu seyede sadece 90 liraya sıfır konsollara sogutma modu yapıp 1 sene garanti verebiliyorum

ekleyeyim gerçekten son kez bir bilgi-veri sunmadan "işe yaramaz,birmez o sorun vb " heyt höyt yazıları cevaplıyorum
    gerçekten yoruldum

06 dan beri kullanıyorum bu makneyi . ilk makinem az kullanmama ragmen gitti . sonraki makine 19 aydır 3k vermedi surekli oynadım . şimdiki makinemi arızalı aldım 3k gordu ve bir fanı iptal edip tek fan ile sorunsuz sekilde 1 aydır kullanıyorum . bu 3 te olur 5 te olur . makine kapanınca cat cat cat sesleri az duymadım zamanında . garanti veriyorum demişsin 1 sene . makine aldım diyelim 1 sene içinde 3k gordu senin yaptıgın moda ragmen . bu durumda yenisinimi veriyorsun yoksa geliştirdigin tamir yontemleriyle bedava tamir edip mi geri veriyorsun buda onemli bir soru .

• neler yapıldı uygulandı gene 3k verdi gene verdi 3k sebebi anakartın dandik olmasından kaynaklanıyor ben kendi cihazıma 6tane fan taktım 12w luk ram sink'ler sogutucu blok'lar neler neler yaptım
    2.5 sene dayandı dahada görmedim üstüne bukadar sabreden elinde sonunda veriyor 3k kurtuluşu yok kimsede boş yere parasına kıymasın yazık olur gittigi yere kadar
  • Bence soğutma modlu xbox ile oyun oynamak orjinal xbox ile oyun oynamaktan çok daha huzurlu. En azından illa 3k görcek diye bir oyun parası vermekten kaçıp önlem almamak bana yanlış geliyor. Normalde 60 lara çıkan gpu yazın sıcağında ne olur kimbilir

En kısa zamanda bu sistemi denicem en azından önlemimi alış olurum (-) 6-7 derecenin güvenliğiyle oynarım oyunlarımı yazın
  • siz ankarada oturuyorsunuz galiba?

ben istanbulda oturuyorum kargo ile gonderince kargo ne kadar para alıyor acaba - yada anlasmalı kargo varmı?
  • quote:

06 dan beri kullanıyorum bu makneyi . ilk makinem az kullanmama ragmen gitti . sonraki makine 19 aydır 3k vermedi surekli oynadım . şimdiki makinemi arızalı aldım 3k gordu ve bir fanı iptal edip tek fan ile sorunsuz sekilde 1 aydır kullanıyorum . bu 3 te olur 5 te olur . makine kapanınca cat cat cat sesleri az duymadım zamanında . garanti veriyorum demişsin 1 sene . makine aldım diyelim 1 sene içinde 3k gordu senin yaptıgın moda ragmen . bu durumda yenisinimi veriyorsun yoksa geliştirdigin tamir yontemleriyle bedava tamir edip mi geri veriyorsun buda onemli bir soru .

ürün bir kere tamire gelir hata tamir edilir,
    eğer tekrarlarsa ya da tamir olmazsa sıfır board veriliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N

siz ankarada oturuyorsunuz galiba?

ben istanbulda oturuyorum kargo ile gonderince kargo ne kadar para alıyor acaba - yada anlasmalı kargo varmı?

ankaradayız
    aras kargo ile çalışıyoruz
    sadece kasa güzel bir şekilde paketlenip bir aras kargo subesine teslim edilirse gidiş geliş toplam 18-20 lira arası bir ücret ödersiniz..
    Yeni firmware güncellemesi ve sogutma modu içeren kampanyamız başlamıştır ikisi için toplam sadece 60 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 7 Mart 2009; 11:15:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MirrorMask

neler yapıldı uygulandı gene 3k verdi gene verdi 3k sebebi anakartın dandik olmasından kaynaklanıyor ben kendi cihazıma 6tane fan taktım 12w luk ram sink'ler sogutucu blok'lar neler neler yaptım
    2.5 sene dayandı dahada görmedim üstüne bukadar sabreden elinde sonunda veriyor 3k kurtuluşu yok kimsede boş yere parasına kıymasın yazık olur gittigi yere kadar

2.5 sene çalışan kaç xbox 360 var acaba?
    bence yaptıklarınız fazlasıyla işe yaramış
  • Aklıma bişey geldi şimdi falcon bir anakarta 65 nm lik jesper gpusu takmak mümkün olur mu acaba lan ?
  • Ne var bunda, bu soğutmayı bende yaparım.Makinasını açmaktan korkanlar ancak tercih edebilir.Ayrıca konunun amacı ticari olduğu için buraya açılmasını bana garip geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS -- 7 Mart 2009; 12:26:12 >
  • jasper da gpu yu 65 nm ye düşürmüşler. eee bu gpu artık ısınmaz. jasperda mod a gerek yok herhalde ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRAPS

Ne var bunda, bu soğutmayı bende yaparım.Makinasını açmaktan korkanlar ancak tercih edebilir.Ayrıca konunun amacı ticari olduğu için buraya açılmasını bana garip geldi.

bu bölgede ürün tanıtımı yapılabiliyor.daha önce açtıgımız konuyada göz gezdirirseniz başta fiyatı bile burada belirtmediğimizi daha sonrasında ısrarla bir çok kişi tarafından sorulması üzerine yazdıgımızı görebilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_28510187/tm.htm
    burası satış için açılmış başlık değil fakat fiyat ve ayrıntıları yazmazsanız sürekli tekrar tekrar sorulup forum kirliliği oluşturuluyor

zaten bu ve benzer mod çalışmaları bir çok kişi tarafından yapılıyor bizde aksini iddaa etmedik hatta isteyenlere board üzerinde nereden güç alabilecekleri vb bir çok tavsiyede yine eski konumuzda mevcut...

bizim yaptıgımız xbox360 ın dar kasasına en uygun fanları getirtip xbox üzerine monte etmek ki kullandıgımız blower fanlar sırf bu iş için çin'den siparişle gelmekte...aldıgımız verimde ortada zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 7 Mart 2009; 14:10:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL1Tr

jasper da gpu yu 65 nm ye düşürmüşler. eee bu gpu artık ısınmaz. jasperda mod a gerek yok herhalde ?

bence burayahttp://forum.donanimhaber.com/m_30225936/tm.htm bakıp kendiniz karar verin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: madozan

bu gun orjnel olmasına güveni gta4 ü patchledim eyvah eyvah. kargo masrafı ne oluyo bi bilginiz varmı aşa yukarı? birde hdd yükseltme yapıyormusunuz ? kılıfı ayın kalsın istiyorum halo edition un şeklini bozmak istemorum ama 120 olsun istiyorum bi yandanda :D

gta kısmını pek anlamadım
    yazdıgım son günlerde çıkan ve bundan sonra çıkacak oyunlar için geçerliydi.
    eski oyunlarda zaten böyle bir problem yok.
    140 lira ücretle hddnizi 120 gb yapabiliriz..
    kargo konsol için çalıştıgımız firma ile büyük şehirlerde gidiş geliş toplam 18-20 lira tutar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.