Şimdi Ara

Yeni Konsolturk sogutma modu!!! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
14.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orjinalden alıntı: Jokerguy

meşgul olmak bir bahane değildir tabi ki meşgul olacak bir zanaat icraat ediyor..ama en azından bu durumu telefonu kapamayarak müşterilerini kısa da olsa bilgilendirerek organize edebilirdi

Adamın telefonu durmuyor ki.. Sadece ürün verenler arasa neyse, o kadar saçma sapan telefonlar geliyor ki inanamazsınız.. Hdd aletin neresine takılıyor, ps2 kolu kullanamaz mıyım, gamepad in pili bitince yenisini mi almam lazım, gamepad kablosuz olunca başka aparat mı almam lazım, kulaklığı pc de kullanabilir miyiz, garanti vermezseniz ürün almam, yanında şunları da verin sizden olsun o kadar para veriyoruz bilmem ne.. Bir yerden sonra hak veriyorsunuz teli kapatmasına.. Ancak işte olan ürününü teslim edenlere ve iyi tanımayanlara oluyor.. Umarım Can en yakın sürede yanına bir veya birkaç kişiyi daha alarak çalışmalarına devam eder..

Kesinlikle kişilikle alakalı bir sorun yok zaten tüm mesajlarını okudum kendisinin gayet efendi aklı başında ve ne yaptığını bilen birisi ama iş yapmak böyle olmaz. Kesinlikle haklısın neler neler soruyorlardır ben de olsam ben de açmam telefonumu ama web sitesine yönlendirirsin insanları. Ben inanmıyorum kafasını hiç kaldırmadan çalıştığına, sonuçta iyi kötü bir web sitesi var orda form var. Dinlenirken bi 10 dakika bakar oraya gelen maillerden ciddiye alınacak olanları cevaplar diğerlerini geçer. Benim herhangi bir sorunum yok sadece bir mailime yanıt alamadım, dert değil ama makinesini gönderip haftalarca haber alamayan insanlar var. Ben İstanbul'da olmama rağmen buradaki iyi yorumlardan dolayı kendisiyle alışveriş yapmak istedim ama yanıt alamadım, hayırlısı buymuş demekki bir daha da düşünmüyorum zaten kaldı ki onunda umurunda değildir kanımca zaten işi başından aşkınmış.

• Walla mailler de durmuyor.. Hani sen yazmışsındır o gelen 500 mailin arasında bir yerlerde kalmıştır.. Şu dönem biraz hoşgörmek lazım Can' ı.. Reballing olayını bir çözse zaten geri dönüş yapacak.. Zamanının çoğunu reballing e kalanını 360 tamirine kalabilirse kalanını da özel hayatına ayırıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 30 Haziran 2009; 13:06:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SAVIAR

Walla mailler de durmuyor.. Hani sen yazmışsındır o gelen 500 mailin arasında bir yerlerde kalmıştır.. Şu dönem biraz hoşgörmek lazım Can' ı.. Reballing olayını bir çözse zaten geri dönüş yapacak.. Zamanının çoğunu reballing e kalanını 360 tamirine kalabilirse kalanını da özel hayatına ayırıyor..

Tartışma veya ben haklıyım sen haklısın peşinde değilim ama arkadaş yanlış yapıyor. Madem bu işten para kazanıyor ve tek başına çalışmayı tercih etmiş bu yoğun olan zamanda özel hayatı falan olamaz zaten, biz de yıllardır çalışıyoruz zaman zaman çok yoğun olduğumuz zamanlar evden işe işten eve geldik eve geldik dediysekte uyumaya sadece başka bişey değil. Benim mailim için burda olay çıkarttığımda yok zaten, lafını bile etmezdim ama burda isyanları olan arkadaşları görünce ben de bir çift laf söyleyeyim dedim. Yoksa ben işimi hallettim zaten, İstanbul'da da var bu işi iyi yapan yerler var.
    Bunun formulü basit ya çok basit tamire makinelerini gönderen arkadaşlara telefon açarsın elim çok yoğun şu kadar sonra verebileceğim makinenizi, isterseniz beklesin istemiyorsanız geri göndereyim dersin. Burdaki Forumlarda da küçük bi uyarı yaparsın şu kadar yoğunum diye kimse laf diyemez, diyen kötü niyetlidir. Doğrusu budur iş ahlakı budur, kimse ona ulaşamayacak kendisi geri dönüş yapacak yok böyle birşey...
    Kimsenin avukatı değilim, Can arkadaşımızın da iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Güvenilirlikten kastım bu zaten ilgi ve alaka, yoksa dolandırıcılık falan kesinlikle değil. Biraz işin her yönünü düşünerek hareket etmeli, böyle ticaret yaparsın ama ömrü çok kısa olur. En basitinden kendimden örnek veriyorum ben alışveriş yapmam artık kimseye de tavsiye etmem şu durumda. Yolu açık olsun.

• arkadaşlar bende jasper boardlı makine var arcade makina çalışırken çok ses çıkarıyordiye hdd aldım sesten kurtuldum sayılır biraz
    zaten bendeki model falcon a göre azda olsa daha sesli çalışıyor ince tiz bir ses çıkıyor konsoldan o na bile kafayı takmış durumdayım açıkçası

bu modun kesinlikle azda olsa ses olarak değişiklik yapmıyacağından eminmisisniz yani ilk sayfada resimde gördüğüm kadarıyla fan ekleniyor cihaza fan = ses demek değilmi bu konuda bilgi verebilirmisisniz ses sorununu düşünmesem soğutma yaptırmak istiyorum
  • @erdaldarici1,arkadaşım biraz askıya al bence soğutma modu işini
  • Can şu an Hawaii' deymiş. Az önce aradı.
    Cukkaladığı paralarla, kızlarla salsa yapıyormuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: QuAnTuM-C

@erdaldarici1,arkadaşım biraz askıya al bence soğutma modu işini

neden dostum
  • Beyler dendiği gibi can'ın elinde alabileceğinden fazla iş var. Yeni iş almamak için telefonunu açmıyor olabilir. Bende yakın zamanda (1 hafta önce) kendisini yerinde ziyaret ederek 30 dk da Soğutma modunu yaptırdım. İçeriye girdiğimde bahsettiğiniz makinaların bir çoğunu gördüm. Açıkcası evde oturacak yer yok. Her yer XBOX.

Henüz genç bir arkadaşımız. İşleri yürütme sistemini oturttuktan sonra TÜRKİYE'de XBOX üzerine ondan daha iyisi olacağını sanmıyorum. O yüzden makinasını veren arkadaşların heyecana kapılmamasını ama işlerininde takiplerini bırakmamalarını öneriyorum.
  • Mağdur olanlar varsa gereği yapılır elbette burada insanlar şikayette bulunuyorsa demekki bazı şeyleri yanlış yapıyor. Ya elini çeker bu işlerden ya da adam gibi devam eder. Yok efendim saçma telefonlar geliyormuş yok efendim o oluyormuş, eğer yapıyorsa bu işi sonuna kadar yapsın ya da bıraksın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdaldarici1

arkadaşlar bende jasper boardlı makine var arcade makina çalışırken çok ses çıkarıyordiye hdd aldım sesten kurtuldum sayılır biraz
    zaten bendeki model falcon a göre azda olsa daha sesli çalışıyor ince tiz bir ses çıkıyor konsoldan o na bile kafayı takmış durumdayım açıkçası

bu modun kesinlikle azda olsa ses olarak değişiklik yapmıyacağından eminmisisniz yani ilk sayfada resimde gördüğüm kadarıyla fan ekleniyor cihaza fan = ses demek değilmi bu konuda bilgi verebilirmisisniz ses sorununu düşünmesem soğutma yaptırmak istiyorum

Ben Jasper makinama mayıs ayında konsoltürk te soğutma modu yaptırdım. Ses ile ilgili bir problem yok. Salı günü gönderdiğim makina 3 gün sonra elimdeydi. İşlerin yoğun olmadığı zamana denk geldim herhalde.

• @searcherx: Seni çok iyi anlıyorum dostum. Söylediklerine de kesinlikle katılıyorum. Ancak genç arkadaşlar, illaki hata yapıyorlar. İleride daha dikkatli ve özenli davranacağından eminim. Kendisi de bu yazılanları okuduktan sonra belli bir revizyon uygulayacaktır elbette.

Piyasadan çıksın vs diyen arkadaşlar yanlış konuşuyorlar, zira piyasada zaten bir tamir sıkıntısı mevcut, yeni arkadaşların kendini yetiştirmesi, bizlerin ilerde daha sağlam ve kaliteli hizmet almamızı sağlayacaktır. Önemli olan tıpkı burda yazılanlarda olduğu gibi işlerini biraz daha özenli yapmaya gayret etmeleri.

@evo_4: İçin fesat senin yaw..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 1 Temmuz 2009; 1:29:02 >

• Artık ne yaparsa yapsın insanlar ön yargılı yaklaşacaktır, bu kadar şikayetten sonra gidip onlara konsol emanet edecek adam olacağını sanmıyorum.
  • Herhangi bir ciddi şikayet yok ki ortada. Mağdur olan yok, hakkı yenen yok. Diğer şikayetleri de göz önüne alıp kendini düzeltmek Can' ın elinde. Bu kadar karamsar olmamak, bunca yıl emeğini vermiş arkadaşı böyle kolay yargılamamak lazım.
  • Ben Can bey'e konsolu 7 haziranda gönderdim 2klı konsolum vardı. Konsol tamir edilip bugun elime geçti. Ne zaman arasam ulaştım kendisine hiç bir şikayetim olmadı. soğutma modunuda taktırdım. Şuan sorunsuz çalışıyor umarım bir daha sorun çıkartmaz.

Şunu kesinlikle söyleyebilirim konsoltürke güvenebilirsiniz. Neden mi ben kendimce şöyle açıklayabilirim. bir kere soğutma modu dahil max tamir ücreti 130 tl. bunu benden rahatlıkla alabilirdi emin olun sorun şurda burda diyerek ama kendisi sorunu bana güzelce anlattı ve tamir ücreti olarak 60 tl aldı ayrıca 30 tlde soğutma modu için aldı yani toplam 90 tl ama bana 130 dese gıkıpda çıkmazdı. umarım anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz arkadaşlar.
  • Merhaba Arkadaşlar

Özellikle haziran 15 ile 25 arası iletişimde büyük kopukluklar oldu bu doğrudur
    bu yüzden çeşitli sorunlar yaşandı bu da doğrudur
    tabi sebebleri var;

Öncelikle öyle kolay kolay kimsenin cesaret etmediği bir iş yapıp mayıs ayında gpu değişim yapabileceğimiz cihaz siparişi verdik bilenler vardır bunlar korkunç pahalı cihazlar
    Bizim hesaplarımız mayıs 15te ürünü teslim almak yönündeydi bu arada tamire yollamak isteyenlere eski yöntemlere nazaran sonuçların çok farklı olacağı için dolayısıyla cihaz gelmeden eski yöntemlerle tamire devam etmek istemediğimi söyledim belki 20-30 mail vardır elimde
    Bir kısım cihaz geldiğinde yollayalım derken bir kısım arkadaş aletlerini yollamayı seçti
    içlerinden cihazla işlem yapılırsa daha net sonuç alınacak gpu-ram vb hatalı olanları ayırıp kalanları( ki oldukça küçük bir kısım )normal şekilde tamirlerini yaptım
    Sonuçta cihazınızı şimdi yollayın hemen işleme alalım dediğim biri varsa bunu çıkıp söylesin cihazı almaya karar verdiğim andan itibaren kendi gelirimdende olmak pahasına herkese cihaz gelene kadar tamir yapmayacağımı söyledim...

Peki mayıs ayında beklediğimiz niye bu kadar gecikti?
    mayıs 18 gibi cihaz türkiyeye geldi %21 civarı bir vergi ödeyerek almamız gereken cihaz makina oldugu ve ab menşeli olmadıgı gerekçesiyle uyumluluk belgesi istendi
    başta Dış ticaret müsteşarlıgı ve türk standartları enstitüsü olmak üzere devlet dairelerinde geçen 15 günlük sürünmenin ardından 3 haziranda gerekli belgeleri tamamlayıp cihaazı %30 civarı vergi+masrafla gümrükten çıkarttık
    zaten yarı ücretini krediyle sağladıgınız cihazın 2-3 kagıt parçası yüzünden bir kaç milyar daha pahalıya gelmesi birde 15 gün sabah 9 akşam 5 arası belge kovalamak pek hesapladıgımız şeyler değildi.

Neyse 4 hazirandan sonra gpu yenileme çalışmalarına başladık fakat tamamen yeni bir sistemde bilmediğiniz bir işi yapmak hiç te kolay değil üstelik bu tip işlerde tek bir hata tüm işlemi mahvediyor ve nerede hata yaptıgınızı bile anlamıyorsunuz.
    Ki türkiyede yaşadıgınız için karşılaştıgınız onlarca engel oluyor:
    örneğin çalışırken kullanmanız gereken metal harita ki değeri 30 dolar bir işlem hatası yüzünden eğiliyor türkiye değerinin 4 katına üstelik 1 hafta sonraya siparişle ancak alabiliyorsunuz en basitinden krem lehim almak için tüm ulusu dolaşıyorsunuz ve size lazım olan içeriktekini yinede bulamıyorsunuz....

Benzeri sorunlarla 15 gün uğraşmanın ardından neyseki bir iş sırasında tanıştıgımız değerli bir abimizin 7 yıldır başka tür cihazlara reballing yaptığı ortaya çıktı onunda yardımlarıyla 8-9 gün once işlere geri dönebildik
    Elde birikmiş konsollara başladık her işlem 3-4 saat sürüyor üstelik kokladıgınız flux -tiner vb kokular işlemin istediği dikkat gibi konulardan günde belli bir saatin üzerinde çalışmanız mümkün değil(özellikle elinizdeki ürünlere değer veriyorsanız)

Su an ise eldeki konsolların çogu bitmiş testte yada sahibine yollanmış durumda bu sürede madur olan arkadaşlar yok mu evet var
    2 ay bekliyor ve yapılan işlemler konsolunu tamir edemiyor ..
    Ama bu konuda yapabileceğim pek birşey yok zaten geldiği günde cihazla tamire girse sorununu çözmeyecekmiş
    Üstelik tamir olmayan konsollardan biz de bir şey kazanmıyor üstelik kullandıgımız malzeme ve işçilik olarak azımsanmayacak bir para kaybediyoruz buna rağmen uzun zamandır bekleyen bazı arkadaşların kargo ücretlerini karşılamak ve ya yeni cihaz almayı düşünürlerse geliş fiyatından vermek vb elimden gelen tüm yardımı da yapıyorum

Son olarak 2 senede tırnaklarımla kazıyarak geldiğim yeri ki bunda en büyük pay bir çok arkadaşla oluşturdugumuz karşılıklı güvene bağlıdır bir günde bırakmaya niyetim yok
    Bir sebeble zarar gördüğünü düşünen varsa yerimiz belli gelir konuşuruz kaybı neyse karşılanır

• Yeni tanıştığım Can arkadaşımız gerçekten çok dürüst,sıcak kanlı birisi, önce atolyesine konuk oldum. Oturduk sohbet ettik. FW işlemi yaptık daha sonra bende bir konsol gönderdim kendisine şuan işlem için bekliyorum. İsteyerek kimseyi madur edeceğini düşünmüyorum. Bu aralar Rebelling cihazı ile çok uğraştı. Ama artık geri döndü aramıza :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Konsolturk

Merhaba Arkadaşlar

Özellikle haziran 15 ile 25 arası iletişimde büyük kopukluklar oldu bu doğrudur
    bu yüzden çeşitli sorunlar yaşandı bu da doğrudur
    tabi sebebleri var;

Öncelikle öyle kolay kolay kimsenin cesaret etmediği bir iş yapıp mayıs ayında gpu değişim yapabileceğimiz cihaz siparişi verdik bilenler vardır bunlar korkunç pahalı cihazlar
    Bizim hesaplarımız mayıs 15te ürünü teslim almak yönündeydi bu arada tamire yollamak isteyenlere eski yöntemlere nazaran sonuçların çok farklı olacağı için dolayısıyla cihaz gelmeden eski yöntemlerle tamire devam etmek istemediğimi söyledim belki 20-30 mail vardır elimde
    Bir kısım cihaz geldiğinde yollayalım derken bir kısım arkadaş aletlerini yollamayı seçti
    içlerinden cihazla işlem yapılırsa daha net sonuç alınacak gpu-ram vb hatalı olanları ayırıp kalanları( ki oldukça küçük bir kısım )normal şekilde tamirlerini yaptım
    Sonuçta cihazınızı şimdi yollayın hemen işleme alalım dediğim biri varsa bunu çıkıp söylesin cihazı almaya karar verdiğim andan itibaren kendi gelirimdende olmak pahasına herkese cihaz gelene kadar tamir yapmayacağımı söyledim...

Peki mayıs ayında beklediğimiz niye bu kadar gecikti?
    mayıs 18 gibi cihaz türkiyeye geldi %21 civarı bir vergi ödeyerek almamız gereken cihaz makina oldugu ve ab menşeli olmadıgı gerekçesiyle uyumluluk belgesi istendi
    başta Dış ticaret müsteşarlıgı ve türk standartları enstitüsü olmak üzere devlet dairelerinde geçen 15 günlük sürünmenin ardından 3 haziranda gerekli belgeleri tamamlayıp cihaazı %30 civarı vergi+masrafla gümrükten çıkarttık
    zaten yarı ücretini krediyle sağladıgınız cihazın 2-3 kagıt parçası yüzünden bir kaç milyar daha pahalıya gelmesi birde 15 gün sabah 9 akşam 5 arası belge kovalamak pek hesapladıgımız şeyler değildi.

Neyse 4 hazirandan sonra gpu yenileme çalışmalarına başladık fakat tamamen yeni bir sistemde bilmediğiniz bir işi yapmak hiç te kolay değil üstelik bu tip işlerde tek bir hata tüm işlemi mahvediyor ve nerede hata yaptıgınızı bile anlamıyorsunuz.
    Ki türkiyede yaşadıgınız için karşılaştıgınız onlarca engel oluyor:
    örneğin çalışırken kullanmanız gereken metal harita ki değeri 30 dolar bir işlem hatası yüzünden eğiliyor türkiye değerinin 4 katına üstelik 1 hafta sonraya siparişle ancak alabiliyorsunuz en basitinden krem lehim almak için tüm ulusu dolaşıyorsunuz ve size lazım olan içeriktekini yinede bulamıyorsunuz....

Benzeri sorunlarla 15 gün uğraşmanın ardından neyseki bir iş sırasında tanıştıgımız değerli bir abimizin 7 yıldır başka tür cihazlara reballing yaptığı ortaya çıktı onunda yardımlarıyla 8-9 gün once işlere geri dönebildik
    Elde birikmiş konsollara başladık her işlem 3-4 saat sürüyor üstelik kokladıgınız flux -tiner vb kokular işlemin istediği dikkat gibi konulardan günde belli bir saatin üzerinde çalışmanız mümkün değil(özellikle elinizdeki ürünlere değer veriyorsanız)

Su an ise eldeki konsolların çogu bitmiş testte yada sahibine yollanmış durumda bu sürede madur olan arkadaşlar yok mu evet var
    2 ay bekliyor ve yapılan işlemler konsolunu tamir edemiyor ..
    Ama bu konuda yapabileceğim pek birşey yok zaten geldiği günde cihazla tamire girse sorununu çözmeyecekmiş
    Üstelik tamir olmayan konsollardan biz de bir şey kazanmıyor üstelik kullandıgımız malzeme ve işçilik olarak azımsanmayacak bir para kaybediyoruz buna rağmen uzun zamandır bekleyen bazı arkadaşların kargo ücretlerini karşılamak ve ya yeni cihaz almayı düşünürlerse geliş fiyatından vermek vb elimden gelen tüm yardımı da yapıyorum

Son olarak 2 senede tırnaklarımla kazıyarak geldiğim yeri ki bunda en büyük pay bir çok arkadaşla oluşturdugumuz karşılıklı güvene bağlıdır bir günde bırakmaya niyetim yok
    Bir sebeble zarar gördüğünü düşünen varsa yerimiz belli gelir konuşuruz kaybı neyse karşılanır

Can Bey herseye eyvallah diyip yine birsey yazmıycaktım iyiniyetimden. Ama size 2 ay 8 gün önce göndermistim konsolumu tamı tamına gönderdigimde konsol hala calısıyordu. Arada donmalar yapıyordu vesaire.. Dün gelmis konsolum artık sagolsun hic calısmıyor hadi ben bunun olabilcegini göz önüne alarak gönderdim bunada eyvallah ama bari Can Bey yazınızda güzelce yazdıgınız gibi ufak bir kıyak yapıp bu adam 1 hafta sürcek dedigimiz tamiri 2ay 8 gün yinede bekledi madur oldu diyip bana geri gönderdiginiz aletin kargo parasını bana ödetmeseydiniz.Bunu niye yazıyorum iyi anlasılsın 10 tl benim umrumda degil su yukardaki yazıda 2 ay bekleyen benim ama kargo parası karsılananın kim oldugunu cözemedim bu yüzden dayanamayıp yazdım artık saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Konsolturk

bazı kriterini kafamıza göre değilde uzun süre bekleyip işi görülemeyen şeklinde belirlemiştim sizinki kargo işlemi sırasında gözden kaçtı heralde,
    herhangi bir banka hesap numarası verirseniz ücretinizi hesabınıza çıkayım

karıştırmıyorsam yeni konsol almak isterseniz bana geliş fiyatları üzerinden verebileceğimide konuşmuştuk bunun dışında yardımcı olabileceğim bir şey varsa her zaman ulaşabilirsiniz...

• KArgo ile konsolunuzu gönderiyorsunuz o zmn göndereceğiniz tek yer kadıköy Atiktir.

2 ay da konsol tamiri olmaz
  • can iyi bir arkadaş,zamanında bnmde kendisiyle bir alışverişim oldu.son yaşananlardan tamamen habersizim o yüzden yanlış birşey söylemek istemiyorum ama kendisi güvenilir biri "bence"
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.