Şimdi Ara

Konsolturk Xbox 360 Soğutma Modu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
4.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda takip edenlerin bildiği üzere uzun sürelerdir konsolturk olarak xbox 360 üzerine çalışmalar yapıyoruz.
    yaklaşık 1 yıldır bu konsolun donanım problemleriyle uğraşıyoruz 7 ayı aşkın süredir de bu işi profesyonel olarak yapıyoruz...
    Başta 3k olmak üzere e74-73 hataları,görüntünün gelmemesi,donma ve takılmalar yani xbox 360 ın donanımsal hatalarının kaynağında tasarım ve üretim hatalarından kaynaklanan aşırı ısınmanın sebeb oldugu hemen hemen herkes tarafından biliniyor
    İşte bu ısınma faktörünün yol açtıgı sorunları düşük bütçeyle ortadan kaldırmak bunu yaparken konsolun sesini orjinal haline yakın tutmak amacıyla uzun süredir çeşitli modlar üzerinde çalışıyorduk.
    En sonunda bu konuda xboxın ısınma problemini ortadan kaldıran üstelik bunu ses olarak rahatsız edici olmayan bir şekilde yapan Yeni konsolturk sogutma modunu ortaya çıkarttık
    bu bir tanıtım yazısı oldugundan sanırım xbox konusu ikinci el kısmına göre daha uygundur....

yaptıgımız sıcaklık testleri ve sonuçları:

Xenon boardlarda  Konsolturk Xbox 360 Soğutma Modu

Falcon boardlarda

sonuç olarak bu modun yapıldıgı sistemlerde xenon yani 2006 üretim boardlarda %40 gpu %30 oranında cpu sıcaklıkları düşüyor
    kısacası 2006 xboxınız sıcaklık olarak normal bir falcondan daha soguk bir hale geliyor

falcon boardlarda ise işlem öncesi haline göre %35 daha soguk gpu değerleri elde ediliyor.ki başta sanıldıgının aksine falcon boardlarında oldukça ciddi ısınma sorunları oldugu bu gun kabul gören bir gerçek..

burada bize bu mod ile ilgili sıkça sorulan soruları ve cevaplarınıda aktaralım belki aklınızda sorular varsa yardımcı olur...

1)Bu modun fanları 12v'a alınarak yapılan işlemden farkı nedir?
    iki fanıda 12v a alarak yaptığımız ölçümlere göre zenon boardlarda %100 falcon boardlarda %70 daha verim sağlamaktadır
    üstelik orjinal fanları 12v a almak xboxın sesini süpürge seviyesine çıkarırken bizim yeni modumuzda ses orjinale çok yakındır

2)şekil olarak nasıl birşeydir resmi var mı?
    uygulanan boardın heatsink yapuısına göre küçük farklar göstermekle birlikte aşşağıdaki gibidir.

3)Kasanın dışında bir işlem yapıyor musunuz xbox görüntüsü bozuluyor mu?
    hayır tüm işlemler kasa içerisine yapılmaktadır

4)Ek fan takılıyor mu takılıyorsa kaç adet?
    2 adet kaliteli ve sessiz fan kullanıyoruz

5)gpuyu sogutmakta kullandıgınız yatay fanın markası nedir nereden bulabilirim?
    Sipariş üzerine çinden alınmaktadır isteyene marka bilgilerini iletebiliriz fakat türkiyede bulma sansınız pek bulunmuyor.

6)bu modu uygulatmanın bir zararı var mı?
    Hem daha önce uyguladıgımız ekstra fan + normal fanların voltajını arttırma hem de yeni geliştirdiğimiz fan modu defalarca her türden board üzerinde denenmiş sağlam ve güvenli oldugundan %100 emin olunduktan sonra hizmete sunulmuştur
    Forumda bizden konsol almış veya tamir ettirmiş kişilere hem yeni hemde eski modlarımız ile ilgili referans olarak başvurabilirsiniz.

fiyatlar ve referanslar için ikinci el kısmındaki adresimize bakabilirsiniz

Yoğun çalışmalar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkardığımız bu ürün hakkında her tür görüş ve yorumunuzu bekliyoruz

Konsolturk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 19 Aralık 2008; 17:20:36 >

• Soğutma iyi güzel sonuçlar vermiş ama 3k nın sebebi ısı olduğu %100 mu , forumda 2006 konsol kullanıp 10 saat ten fazla uynayanlar şuan sorunsuz bir şekilde devam ediyorlar örnk arkdaşım
  • NE KADAR
    ?
  • 50 YTL
  • FALCON??? MSN ADRESİNİZİ VERİRMİSİNİZ

EDİT:?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 18 Aralık 2008; 18:33:27 >
  • 3 kırmızı problemi çok yönlü bir sorundur
    zaten forumda ayrıntılı şekilde nedenleri ve sonuçları incelenmişti
    yinede birkaç noktayı hatırlatayım
    genel olarak 3k olarak bilinen gpu lehimlerinde hasar oluşması hatasının oluşmasında 2 faktör vardır
    1. üretim hataları:
    2005 serilerde lehimlerde kullanılan kurşun oranın hatalı olması,
    gpu 'nun nano boyutu ve yeri
    anakartın ve kasanın uyumsuz ve verimsiz(ısınma olarak) tasarımı

2.kullanım hataları:
    konsolun aşırı ısınma sorununa rağmen uzun süreler kullanımı
    fan çıkışlarının bloke edilmesi vb...

microsoftun 2005ten beri hem board değişikliği gibi büyük hemde ramlerin arkasına ramsink yapıştırmak gibi küçük bir çok önlemle yaptıgı şey aletin aşırı ısınmasını engellemeye çalışmak çünkü bu saatten sonra kasayı komple değiştirme çok masraflı ve tepki yaratacak bir iş olurdu(ilk seriyi alanlar tarafından)
    örnek olarak 2007 üretim zehrylerde ilk 3k haberinin doğrulanması 1 ayı bulmuşken falconlarda bu süre 3 aya yaklaşmıştır boardları incelediğinizde birbirine çok yakın olduklarını görürsünüz aradaki tek bariz fark cpu teknolojisinin geliştirilip oradaki ısınma önlenerek kasa içi sıcaklığın düşmesi dolaylı yoldan gpunun daha iyi sogumasıdır

yani 3k problemine karşı önlem almakta izlenecek en iyi yol konsolu soğutmaktır bu sorunu %100 engellemeyecekse de sorunu vahim olmaktan çıkaracaktır...

eski kasa boarda sahip olup kullanımada önem vermediği halde 3k görmeme konusuna gelince chip üretiminde'de her sanayi üretimi gibi kalite farkları oluşabilmektedir mesela aynı seriden olup arada bariz sıcaklık farkları bulunan bir çok xboxa şahit oldum örneğin bir arkadaşımın 2005 xboxı hala sorunsuz çalışmakta fakat bu 2005 xboxların neredeyse hepsinin bozuldugu gerçeğini değiştirmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 18 Aralık 2008; 18:47:14 >

• kısa sürede mail ve telefonla ulaşan bir çok arkadaşa teşekkür ediyorum.
    sogutma modu ile ilgili gelen bazı soruları ve cevaplarını biraz da ben aktarayım

Takım işlemi ne kadar sürüyor?
    ortalama 20-25 dakika

Konsolumu illa sizde bir süre bırakmam gerekiyor mu?
    Ankaradaki müşteriler için böyle bir gereklilik yok gelip çayınızı yudumlarken işlemlerinizi tamamlayabiliriz

Hdd den oyun oynuyorum böyle bir sisteme gerek var mı?
    Nasıl olduda bu kadar abartıldı bilmiyorum ama hdd üzerinden oyun oynamak 3k çözümü değildir hatta ciddi bir önlem bile sayılmaz
    net bir ölçüme girmedik ama maksimum kazanacağınız 3-4 derece bir farktır hdd üzerinden oyun oynamak daha çok dvd sesini azaltmak gözü yormamak gibi sebeblerle önerilebilir

yapılan işlem Dikey ya da yatay kullanımı etkiliyor mu?
    Hayır kasanın dış yüzeyine dokunulmadığından istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu son soruyu 2 kere sordum can abiye benim 60gb yetmiyo çünkü fakat dvvden oynamak öyle ahım şahım bi fark yaratmıyormuş ses dışında
  • yeriniz nerde
  • quote:

Orjinalden alıntı: swat882

yeriniz nerde

Gaziosmanpaşa/Çankaya/Ankara
  • falconlarda filan işe yarıyormu gerçekten yaptırmayı düşünüyorm çünkü?

falconlarda galiba 40 ytl..

birde bu alet xboxun içinde yer kapladığı için herhangi bir zarar vermez değilmi?
  • keşke herşey ısıyı stabil tutmayla alakalı olsa da şu lanet 3K belasından kurtulabilsek...

misal bende ani voltaj değişikliği ile 3K werdi alet ne yazık ki, şimdi tamir oldu geldi 1 aydır filan 4-5 kere oynadım ama ileride ne olur hiç bilmiyorum...

dediğim gibi keşke sizin olay 3K yı toptan çözse...
  • kendileri ile hiç alış verişim olmadı ama dürüst davranışları nedeni ile xbox bi kere daha 3k faln veririse size göndereceğim...bu arada bu gibi gelişmeleri xbox bölümünde de paylaşınız 2.el bölümünde çok fazla takılmayanlar var bilgilenmiş oluyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RIDANES

quote:

Orjinalden alıntı: swat882

yeriniz nerde

Gaziosmanpaşa/Çankaya/Ankara

hocam bizden hızlısınız,yetişemiyoruz

quote:

Orjinalden alıntı: #FireLord#

kendileri ile hiç alış verişim olmadı ama dürüst davranışları nedeni ile xbox bi kere daha 3k faln veririse size göndereceğim...bu arada bu gibi gelişmeleri xbox bölümünde de paylaşınız 2.el bölümünde çok fazla takılmayanlar var bilgilenmiş oluyoruz...

yorum için teşekkürler,kendimizin zamanında yaşadığı sorunlar sebebiyle bu işe girmiştik şimdi böyle destek görmek yaptığımız işe bağlılıgımızı arttırıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: renzokuken

keşke herşey ısıyı stabil tutmayla alakalı olsa da şu lanet 3K belasından kurtulabilsek...

misal bende ani voltaj değişikliği ile 3K werdi alet ne yazık ki, şimdi tamir oldu geldi 1 aydır filan 4-5 kere oynadım ama ileride ne olur hiç bilmiyorum...

dediğim gibi keşke sizin olay 3K yı toptan çözse...

3 kırmızı hatası 20 kadar xboxın ikincil kodlar ile tanımlayabildiği bi o kadarda tanımlayamadığı sorun için kullanılıyor
    voltaj nedeniyle yanmış devreler,düşmüş dirençler vb bir çok sorunda konsol kırmızı ışık yakıyor dolayısıyla kimse ben 3k yı bitirdim diyemez :)
    fakat en çok rastlanılan ve asıl sorun olarak nitelendirebileceğimiz sorun gpu'da lehim bozulmasıdır örneğin bize tamire gelen her 5 konsoldan 4'ü gpu sorunlarından madur durumda bunu oluşturan en temel etkende sıcaklık oldugundan üzerine düşülmesi gereken en önemli nokta bu :)
    tabii durumu olan herkese türkiye şartlarında biraz pahalı her elektronik eşyasına ups takmasını öneririm başta da lcdler olmak üzere çünkü bu tip hassas aletlerde voltaj sebebiyle bozulursa garanti kapsamına girmiyor

• evet gelen soruları ve cevapları aktarmaya devam edelim:

falcon boardlarda bu işleme gerek var mı?
    Falcon boardlarda ciddi oranda bozulmaktadır bunun sebebi gpularının sıcaklık sorunlarının hala giderilmemiş olmasından kaynaklanmaktadır dolayısıyla daha sonra üzüleceğinize bu gunden önlem almanızı öneririm

Jesper boardlarda bu işleme gerek var mı?
    Henüz jesper boardlı bir xbox görmediğimizden bu soruyu 1-2 ay içerisinde cevaplayabiliriz

test sonuçlarında 2006 xenon ve falconlara yer vermişsiniz 2007 üretim hdmi'lı 203w ile çalışan xboxım var hangi grafiğe bakmalıyım?
    Zephry kartlı bir xboxınız var.test sırasında bu board elimizde olmadıgından ölçüm yapamadık fakat daha önceki işlemlerimizden bildiğimiz montaj sonrası gpu olarak sogutma yapılmış falconla aynı cpu olarak 5 derece kadar daha yüksek bir sıcaklıgı olacaktır

Kasa modları yapıyor musunuz?
    Evet istediğiniz tasarımda kasa yapabiliriz,
    Boyama-tasarım-ışıklandırma vb olanaklarla xbox 360 ınızı kişiselleştirebilirsiniz fiyat için iletişime geçmeniz gerekiyor

Ps3 e mod yapıyor musunuz?
    Malesef hayır işimiz uzmanlık alanımız xbox 360 ve su an için başka bir konsolla ilgilenmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 19 Aralık 2008; 17:43:55 >

• dostum selam, hani bi ara bakır blok felan yaptırcaktın noldu haber bekledim ama senden vazmı geçtiniz?
  • 2006 Model Xbox'ıma soğutucu taktırmak istiyorum. Fakat adresinize ne web sitenizden ne de buradan ulaşamadım.
    Gözden kaçırmış olabilirim tabi. Mümkünse size ulaşabileceğim bir şekilde adresinizi verir misiniz?

NOT: Gaziosmanpaşa'da nerede??
  • quote:

Orjinalden alıntı: power512

dostum selam, hani bi ara bakır blok felan yaptırcaktın noldu haber bekledim ama senden vazmı geçtiniz?

evet su sogutma ile ilgili çalışmalarımız vardı fakat istediğim boyutlarda pompa vb malzemeleri bulamayınca vazgeçtik mail adresinizi de kaybetmişim haber veremedim.
    Su soğutma projesi iptal olunca bu modu geliştirdik ki bence daha yararlı bir iş oldu maliyet açısından çok daha makul üstelik çokda performanslı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xcalybur

2006 Model Xbox'ıma soğutucu taktırmak istiyorum. Fakat adresinize ne web sitenizden ne de buradan ulaşamadım.
    Gözden kaçırmış olabilirim tabi. Mümkünse size ulaşabileceğim bir şekilde adresinizi verir misiniz?

NOT: Gaziosmanpaşa'da nerede??

turgutlu sokak ta atölyemiz var fakat dükkanlar gibi belli çalışma saatlerimiz yok dolayısıyla telefonla ulaşıp su gun şu saatte geleceğim diye bilgi veriyorsunuz orada oluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 20 Aralık 2008; 18:11:15 >
  • Sağolsunlar ben iki adet konsol gönderdim ,birisi elite olmak üzere,ikisi de şu an sorunsuz çalışıyor,gerçi bize takılan fanlar pek sessiz sayılmaz,varsın olsun 3k vermesin de.

İstanbul da olupta,tamir için Ankaraya konsol gönderen varmıdır bilmem .ben çok memnun kaldım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.