Şimdi Ara

Yeni Konsolturk sogutma modu!!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
1
Favori
14.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    sbox standart bir ısı üretir sıcaklıksa ortam şartlarına bağlı bir durumdur
    mesela yazın oda sıcaklıgınız 25 derece kışın ise 15 derece oldugunu varsayarsak yazın 80 derece gpu sıcaklıgına baglı xbox kışın yaklaşık65 derecede çalışacaktır dolayısıyla yine yaklaşık olarak iki durumdada 55 derecelik bir sıcaklık-sogukluk değisimi yaşayacaktır(tabi belirtmek lazım soguk ortamda çalışmanın bir çok ekstra yararı olacaktır) aynısı bizim sogutmalı cihazlar içinde geçerlidir 25 derecelik bir odada 45 derece isinan bir cihaz 15 derecede yine yaklaşık 30 dereceleri görecektir.

Yani kış ayları çok daha stabil zamanlardır zaten 3k ve e74 olaylarında asıl patlama genelde temmuz agustos zamanlarında yaşanır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsolturk

şöyle açıklayalım:
    sbox standart bir ısı üretir sıcaklıksa ortam şartlarına bağlı bir durumdur
    mesela yazın oda sıcaklıgınız 25 derece kışın ise 15 derece oldugunu varsayarsak yazın 80 derece gpu sıcaklıgına baglı xbox kışın yaklaşık65 derecede çalışacaktır dolayısıyla yine yaklaşık olarak iki durumdada 55 derecelik bir sıcaklık-sogukluk değisimi yaşayacaktır(tabi belirtmek lazım soguk ortamda çalışmanın bir çok ekstra yararı olacaktır) aynısı bizim sogutmalı cihazlar içinde geçerlidir 25 derecelik bir odada 45 derece isinan bir cihaz 15 derecede yine yaklaşık 30 dereceleri görecektir.

Yani kış ayları çok daha stabil zamanlardır zaten 3k ve e74 olaylarında asıl patlama genelde temmuz agustos zamanlarında yaşanır...

anlıyorum dostum.. bir arkadaş rutubetle ilgili birşeyler yazmıştı forumda o yüzden sordum. bnde soğukta daha iyi çalışabileceğini düşünüyorum tek korkum makinayı kapattıktan sonra rutubetli ve soğuk odanın soğumakta olan anakartı eğicek bükücek düzeyddi etki yapıp yapmıyacağıydı

son bir sorum olucak,snle birçok kez teldende konuştuk.hatta en son arcade pack alıcağımızı ama yılbaşından sonrasını beklediğimi söylemiştim.yalnız yine nette gezerken ilginç bir durumla karşılaştım açıklamaya çalşayım cevabını merak ediyorum:

söylenene göre nisan yada mayıs sonrası 2009 üretimli jasper board lardaki ekstra soğutma çıkarılmış.bu ekstra soğutma ünitesi yanlış bilmiyorsam elite makinalarla birlikte yapılmaya başlanmıştı.senin bir bilgin varmı? elindeki makinelerin durumu nedir?

asıl önemli olanda bilgine güvendiğim için soruyorum,bu ekstra soğutma ünitesini ms niye çıkarmış olabilir? inceleme fırsatın olduysa bu ünitenin boarddaki ısı alışverişine katkısı neydi??

• quote:

asıl önemli olanda bilgine güvendiğim için soruyorum,bu ekstra soğutma ünitesini ms niye çıkarmış olabilir? inceleme fırsatın olduysa bu ünitenin boarddaki ısı alışverişine katkısı neydi??

maliyeti düşürmek için çıkardılar. soğutmaya gayet yararlı bir parçaydı.
  • merhaba, 1ay önce XBOX 360 Elite HALO 3+HALO 3 ODST özel versiyon aldım, cihaz PAL, halo 3 oynarken oyun motorunun eski olmasından fazla bir ısınma yokta, odst oynarken cihaz arada bir kasma yapıyor sanki (oyunları alıralmaz HDDsine kopyaladım), sonuçta oyun konsolu oldugundan bu kasma beni biraz korkuttu, ayrıca zaten oyunu açtıgımda en fazla 2saat oynuyorum..bu lag sorununu çözebilmesi için 12cm sessiz kasa fanını emiş yapıcak şekilde xbox un yanına da koydugumu belirtmek istiyorum, oynadıgım ekran LG1760TR, çözünürlük 1280x1024, bağlantı VGA.
  • can selam hayırlı işler mesaj atıcaktım iletilmiyor kardeşim kutuyu boşalttıktan sonra bana bir pm atabilirmisin fw işi var da
  • normal soğutucu fanlardan ne gibi bir farkı var ki ? 20-25 liraya nyko intercooler falan almaktansa 50 tl verip konsolun içini açtırmak mantıksız geldi biraz bana :)
  • canın teli sürekli kapalı mı yoksa ben mi ulaşamıyorum? can kredi kartıyla taksit yapıyormusunz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JablesBlack

normal soğutucu fanlardan ne gibi bir farkı var ki ? 20-25 liraya nyko intercooler falan almaktansa 50 tl verip konsolun içini açtırmak mantıksız geldi biraz bana :)

intercooler gereksiz voltaj çekecek ve 3k ya zemin hazırlayacak burda parayı sadece fana ödemiyorsunuz.Takması da çok kolay bir şey değil .Arka egzozların voltaj düşürülerek takılan fanlarla voltaj dengesi tekrar sağlanıyor.Ayrıca çakmak örneğini vereyim size yanan çakmağı elinize yaklaştırdıkça gelen ısı gitgide artar bunu da öyle düşünün bir gpu nun üzerine takılan fan ile kasa dışındaki intercooler bir olur mu hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerring

quote:

Orijinalden alıntı: JablesBlack

normal soğutucu fanlardan ne gibi bir farkı var ki ? 20-25 liraya nyko intercooler falan almaktansa 50 tl verip konsolun içini açtırmak mantıksız geldi biraz bana :)

intercooler gereksiz voltaj çekecek ve 3k ya zemin hazırlayacak burda parayı sadece fana ödemiyorsunuz.Takması da çok kolay bir şey değil .Arka egzozların voltaj düşürülerek takılan fanlarla voltaj dengesi tekrar sağlanıyor.Ayrıca çakmak örneğini vereyim size yanan çakmağı elinize yaklaştırdıkça gelen ısı gitgide artar bunu da öyle düşünün bir gpu nun üzerine takılan fan ile kasa dışındaki intercooler bir olur mu hiç?

tamam da sonuçta arada 25-30 lira gibi bir fark var. Takması kolay bir iş değil ama sonuçta o ekstra bir şey değil.... Yani eğer siz bunu yapıyorsanız onu da göze alarak yapıyorsunuz demektir. Fiyat fazla geldi bana biraz...Tabiiki de tamamen kendi görüşüm, kendi yorumum... :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.