Şimdi Ara

Konsolturk.com Jesper Xbox 360 incelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
9.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 1 aydır ilk jesper makinamız elimizdeydi
    Bir türlü bu yazıyı hazırlayacak vakti bulamamıştım artık bu gune kısmetmiş 

Büyük umut bağlanan falconlarında 3k-e74 hatalarına bolca yakalanması üzerine xbox 360 almayı düşünen bir çok kişi gözüne jespera dikmiş durumda peki bu boardda neler değişti?
    İşte kasamız:

Öncelikle kasayı açtıgımızda board yapısının değişmediğini görüyoruz zephry boarddan bu yana kullanılan dizayn hala devam ediyor.Anakartta kullanılan compenentlerin tamamı zephry-falcon modelleri ile aynı...

Heatsink ve fanlarda da bir değişiklik yok yani xboxımız yine aynı sistem ile soğuyor.

anakart üzerinde göz ile fark edilebilen tek değişiklik south bridge değiştirilmiş
    Eski boarlarda karşılaşılan bazı sorunlar(e73) bu parçayla alakalı olabiliyordu bu sorunlar jesperlarda azalacaktır.

Evet xbox sahiplerince en çok merak edilen soru sanırım sudur sanırım 3k ve e74 hatası bitti mi?
    Hem ms’un su ana kadar yaptıgı çalışmalardan hemde kendi deneyimlerimizden bildiğimiz 3k hatasının oluşmasında en temel faktörün sıcaklık oldugu
    Evet işte yaptıgımız tesler sonucu jesper-falcon sıcaklık karşılaştırması:

Gördüğünüz gibi sıcaklıklar biraz düşmüş ama hala yüksek...
    Özet olarak bu seride gelişmeler var daha az ısınan,daha stabil bir xbox oluşturulmuş fakat 3k-e74 hataları bitti demek kesinlikle yanlış olacaktır
    Benim şahis görüşüm 3-4 aya kadar ilk jesper 3k ve e74leri görmeye başlarız.

www.konsolturk.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 6 Mart 2009; 14:52:45 >

• Emeğinize sağlık yavaş yavaş olucak olucak hissediyorum biticek bu 3k
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reizena

Emeğinize sağlık yavaş yavaş olucak olucak hissediyorum biticek bu 3k

saolun :) bir sonraki anakart modelinde çözeceklerdir :P
  • aylarca beklemeye değecek bi yenilik yapılmamış...ms bu sorundan kazanmaya devam ettikçe çözeceklerini sanmıyorum sorunu...
  • Sıcaklıklarda pek fazla fark yok. 3K yı görecektir bu makina. Ama bundan sonraki seri olursa sorun çözülür. Tabi o zaman da yeni nesil konsol çıkacar galiba
  • 3 vakte kadar bitecek gözüküyor
  • Aralarında pek bi fark yok ama her zaman en yeni olan ilgi görecektir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox 360 Hakkında
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Büyük şirketler için bu tarz sorunlara eğilim şu yöndedir. Sorununu tamamen ortadan kaldırma maliyeti eğer piyasada arızalanıp da servise giden ve değişimi yapılan ürün maliyetlerinden fazlaysa ikinci seçenek uygulanır.
    M$ için de bu durum, maliyeti en aza indirgeyerek bu jenerasyonu 3K sorununu tamamen ortadan kaldırmadan götürmek gibi gözüküyor
  • Yeni nesil çıkana kadar en iyi konsol yine xbox tır.3K lı olsa bile
  • quote:

Orjinalden alıntı: quaran

Büyük şirketler için bu tarz sorunlara eğilim şu yöndedir. Sorununu tamamen ortadan kaldırma maliyeti eğer piyasada arızalanıp da servise giden ve değişimi yapılan ürün maliyetlerinden fazlaysa ikinci seçenek uygulanır.
    M$ için de bu durum, maliyeti en aza indirgeyerek bu jenerasyonu 3K sorununu tamamen ortadan kaldırmadan götürmek gibi gözüküyor

Benim bu konuda kendi görüşüm şöyle:

2005 üretimler hariç tüm xbox 360ları uzun uzun inceledim (xenon-xephry-falcon-opus-jesper)
    çok basit ve fabrika için neredeyse 0 maliyet oluşturacak yöntemlerle sorunlar 10 da 1 e indirilebilirdi fakat ms o kadar yavaş ve az önlem alıyorki mantıklı tek açıklama kalıyor
    ms durumun devam etmesini istiyor.
    Sebebiyse bilindiği üzere Ps2 haricinde son 10 senedir çıkmış hiçbir konsol kkendi satışından kar etmedi hatta ilk xbox tane başı 50 dolar zarar ediyordu
    konsol piyasasında karı sağlayan ürettiğiniz aletin oyun dağıtımcısı olmanız yani karlı bir konsol olmak için orjinal oyun satmanız lazım.
    buna karşılık olarakda piyasaya hakim konsol olmak için bir şekilde koypa oyunlarınız mevcut olmalı bence burda ince bir denge var.
    öyle bir sistem yapmalısınızki kopya oynayacak adam bunu yapabilmeli fakat karşılıgında bir şeylerden kaybetmeli ki hem çok konsol satın hem de paralı müşteri kopyadan uzak dursun
    burda 3k,e74 vb arızalar devreye giriyor evet xbox 360ınızla her oyunu kolayca internetten edinebiliyorsunuz ama garanti dışında kalıyorsunuz xboxın bozulma oranı düşünüldüğünde zengin ülkelerde kopya kullanımını bir hayli düşürdüğü gerçek insanlar kasalarını açmaya korkuyor...
    Hatta türkiyede bile sırf bu yüzden orjinal girişi bekleyen yüzlerce kişiyi forumda gördük bu hata olmasaydı orjinal olarak türkiyeye gelsin orjinal oyunla oynayacağım diyen kaç kişi olurdu acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsolturk -- 6 Mart 2009; 13:56:11 >

• demekki jesper bekleyenler için beklemeye değmez bir şeymiş bu da bir soğutmalı test sonuçları olsa iyi olurdu
  • sogutmalı teslerde hazır yazısınıda bitirip birazdan koyuyorum..
  • Süpersiniz , elinize sağlık
  • Testler mukemmel olmus elinize saglik. Ama ben cogu arkadasimin gorusune katilmiyorum. GPU icin 7 derece hakikaten cok yuksek bir rakam, ozellikle overclockla ugrasan arkadaslar bilir bu kadar derecelerde sicaklik dusmesi icin yuksek ucretler verip profesyonel sogutma sistemleri kullaniliyor. Ozellikle FALCON konsollarda genelde GPU kaynakli sorunlar olduguna gore, arizali konsol sayisinda buyuk bir dusme olacagina inaniyorum. Tabiki 3K, E74 v.s. verenler de cikacaktir ama oranin bir hayli dusmesini bekliyorum.
  • yorumlar için teşekkür ediyorum.
    7 derece bencede bir ilerleme fakat 20 derece oda sıcaklıgında oldukça açık bir ortamda bile 60 dereceleri gören bu konsol özellikle yaz aylarında yine çok can yakacaktır...
    birde sogutma modu teslerimize bakarsanız:
    xenon'dan falcona geçişte xboxın gpusunun 11 derece kazandıgını görebiliyoruz üstelik aynı mimari ile sadece cpunun yarattıgı ısının azalması ve bakır katkılı daha büyük bir heatsink takılmasıyla
    açıkcası ben yeni mimariden çok daha fazlasını bekliyordum
  • 7 derece fark var, aman aman bir fark yok ortada, yapısı değişmemişse 3K ları bundada görmeye başlarız yeniden.
  • 7 derece bir saatin sonunda oluşan farktır daha uzun kullanımlarda sıcaklık bir miktar daha artacaktır,

Ayrıca test sırasında dvdromu altındaki gpuyu ölçmek amacıyka kaldırıp indirirken testte kullandıgımız gears of war 2 dvdsi çizilip okunamaz hale gelmiştir
    Teste devam etmek amacıyla en yakınımdaki oyun olan Stranglehold'u makinaya koyup 15 dakika sonra ölçüm yaptıgımda aynı zamanda gears of war2 li haline göre neredeyse 10 derece daha düşük sıcaklıkta çalıştıgını fark ettim(daha sonrasında geow2 bulup testler yapıldı merak edilmesin :) )
    daha öncede bazı oyunların aleti daha çok zorladıgını duymuştum fakat bu kadar büyük bir fark oldugunu zannetmiyordum.
    bunun üzerine başka oyunlarla da testler yaptım ve söyleyebilirimki livedan cod 5 ve gears of war2 oynarken alet çok daha fazla ısınıyor.
  • Benim gibi 10 saat oynayanlar için ideal
  • Ben günde 3 saat falan oynayabiliyom en fazla gerek var mı
  • İnceleme için teşekkürler dostum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.