Şimdi Ara

Yeni işlemci sorunu mavi ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam. Bilgisayarımı yükseltiyorum ramler ve ekran kartı tamam ama işlemciyi yükseltince sorun oluştu.

Anakartım: MSI 7142
    Eski işlemcim: AMD Sempron 3000+ 754 pin

Yeni işlemcim: AMD Athlon 64 3000+ 754 pin

Sorun:
    Eski işlemci üzerinde herşey sorunsuz on numara çalışıyor ama yeni işlemciyi takınca bilgisayar sürekli reset atıyor. Yeni işlemci 2. el.

Bilinenler:
    Sorun kesinlikle ekran kartı, ram veya diğer hiçbir donanımdan kaynaklı değil. Bios güncellemeside yaptım. Yeni AMD Athlon 64 3000+ işlemciyi takınca firefox, internet explorer vs. hiçbir uygulamayı çalıştıramıyorum sürekli çöküyorlar. Bir iki işlem yapınca ya windows donuyor yada programları kendi kendine kapatıyor. Mesela firefoxu açıyorum anında çöküyor. Tekrar açıyorum tekrar çöküyor veya açtıktan 1-2 dakika sonra çökebiliyor. Sadece firefox için değil diğer tüm uygulamalarda bu sorun oluşuyor. Mesela IDM açıkken kendi kendine kapanabiliyor vs.

Birde yıllardır sorunsuz kullandığım mesela your uninstaller şimdi kurulunca tarih ve saat hatası nedeniyle açılamıyor diye ingilizce bir hata veriyor. Format atarken falanda sonrala doğru mavi ekran veriyor sürekli. 40 denemede 1 keresi sorunsuz yükleniyor ondada masaüstünde üstte anlattığım sorunlar ortaya çıkıyor.

Sizce işlemcide sorun olabilirmi yani 2. el olduğu için bozuk olma ihtimali var ancak pc nasıl açılıp bu dereceye gelebilir o zaman. Biostan bir ayar falanmı yapmak lazım. İşlemcide herhangi bir abartı ısınma yok termal macunu falan sorunsuz sürdük.

Ayda yılda bişey yapalım dedik ondada işlemci elimizde patladı. Bilgisi olanlardan insaniyet namına yardım bekliyorum yoksa delirtecek beni.

Olmazsa mecbur yeniden işlemci alıcaz. Bu arada AMD Athlon 64 3000 veya 3200 754 pin işlemci satan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 8 Eylül 2010; 18:54:49 >

• sorun işlemcide görünüyor, overclock yemiş bi işlemci veya tamir görmüş bi işlemci almış olmalısınız bu yüzden işlemci yüke girmeye başladığı anda işlem yarıda kalıyor,

Aldığınız yere bi götürmenizi tavsiye ederim, mesela benim uyguladığım bi yöntem vardır bunu yapın: 2. el bi ürün aldığım zaman illaki 1 veya 2 hafta garanti isterim. Siz alalı çok olmadığsa gidip bi görüşün derim
    keşke yardımcı olabilseydim ama ne yazıkki işlemci bozuk görünüyor,

Not: bu mavi ekran sorunu ramlarda uyumsuzluk oluncada oluyor ancak ramlarde sorun yok demişsiniz, teker teker bide onları denemenizi tavsiye ederim
  • öncelikle merhab bende parça yenileme , toplam bilgisayar veya sıfır bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat karar vermem zor oluyor çünkü bütçe kısıtlı
    kısacası sağlam çalışacak pek bi sorun yaratmıcak fiyatı çok uçmıcak şekilde bilgisayarımı yenilemek istiyorum. En azından Fifa ve Pes gibi oyunları yüksek çözünürlükte oynayabileceğim bir bilgisayar almayı düşünüyorum

İşlemci : AMD Sempron Proccesor 3000 1.80 Ghz
    Ram : 1.50 Gb kingston
    Ekran Kartı : ATI Radeon 9250 128 mb

tavsiyelerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can 1996

öncelikle merhab bende parça yenileme , toplam bilgisayar veya sıfır bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat karar vermem zor oluyor çünkü bütçe kısıtlı
    kısacası sağlam çalışacak pek bi sorun yaratmıcak fiyatı çok uçmıcak şekilde bilgisayarımı yenilemek istiyorum. En azından Fifa ve Pes gibi oyunları yüksek çözünürlükte oynayabileceğim bir bilgisayar almayı düşünüyorum

İşlemci : AMD Sempron Proccesor 3000 1.80 Ghz
    Ram : 1.50 Gb kingston
    Ekran Kartı : ATI Radeon 9250 128 mb

tavsiyelerinizi bekliyorum

anakartınızı yazarsanır yardımcı olabilirim ama bu parçalardan pek bişey olacağını sanmıyorum siz bütçenizi belirleyin ve sistem tavsiyeleri bölümüne konuyu açın tavsiyeler çıkacaktır

• Sağol artık tek çare işlemciyi değiştirmek sürekli göçüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.