Şimdi Ara

Yeni iphone (4) kullanıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, forumun çeşitli başlıklarında baya fikir alışverişi yapıyordum fakat ilk defa apple ürünlerine geçmiş bulunmaktayım.

Yurtdışından iphone 4 aldım. Halen yurtdışındayım...

1- Türkiyeye geldiğimde nerede kayıt ettirmeliyim?
    2- App store'dan indireceğim programlar için free dahi olsa ilk kayıtta kredi kartı numaramı istedi. Önyargılı olup vermek istemedim, siz ne yapıyosunuz bu durumda? facebook bile app ile daha iyi sonuçta...
    3- Nokia kullananlar bilir, çıkış yapmadıkça program arka planda çalışır. Iphone algoritmasında da bu böyle mi? Yavaşlatma veya internet kullanımı yapar mı arka planda çalışınca (haritalar vb şeyler çalışınca internet kullanımı olur doğal olarak) ana butona iki kere basınca çalışan programlar çıkıyor sanırım. nasıl kapatırım onları tamamen?
    4- wallpaper'ın tam piksel boyutu nedir? photoshop ile hazırlamak istiyorum da...
    5- olmazsa olmaz! dediğiniz applicationlar nelerdir?
    6- jailbreak farz mıdır? pek yanaşmıyorum da...

Bir çok bilgi ve paylaşımları çeşitli başlıklardan derleyip topladım fakat bunlara "net" bir cevap bulamadım. o yüzden başlık açıyorum...

yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim....

sevgiler saygılar...

• jb yapma bence.kesinlikle gerek yok.applestore a bir kerelik kredi kartı istiyor.paralı bi program almadıkca sorun olmuyor.free oyunlar programlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

jb yapma bence.kesinlikle gerek yok.applestore a bir kerelik kredi kartı istiyor.paralı bi program almadıkca sorun olmuyor.free oyunlar programlar mevcut.

Yurtdışından almış Türkiyeye geldiğinde jb yapmadan onu nasıl çalıştıracak acaba ? Jb yapman gerekli unlock için hocam.
  • telefon unlock, kontratsız aldım. Türkiyede kullanabiliyorum o yüzden, sadece kayıt ettirmem gerekiyormuş
  • "iphone 3g ipuçları" ve "JB'den sonra Cydia'dan mutlaka indirilmesi gerekenler" konu başlıklarını bulup okursanız telefonunuzla barışık yaşarsınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 21 Kasım 2010; 17:25:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

telefon unlock, kontratsız aldım. Türkiyede kullanabiliyorum o yüzden, sadece kayıt ettirmem gerekiyormuş

O zaman turkcell time pasaport ve cihazla gidip kayıt yapabilirsiniz.
  • quote:

Herkese selamlar, forumun çeşitli başlıklarında baya fikir alışverişi yapıyordum fakat ilk defa apple ürünlerine geçmiş bulunmaktayım.

2- App store'dan indireceğim programlar için free dahi olsa ilk kayıtta kredi kartı numaramı istedi. Önyargılı olup vermek istemedim, siz ne yapıyosunuz bu durumda? facebook bile app ile daha iyi sonuçta...
    3- Nokia kullananlar bilir, çıkış yapmadıkça program arka planda çalışır. Iphone algoritmasında da bu böyle mi? Yavaşlatma veya internet kullanımı yapar mı arka planda çalışınca (haritalar vb şeyler çalışınca internet kullanımı olur doğal olarak) ana butona iki kere basınca çalışan programlar çıkıyor sanırım. nasıl kapatırım onları tamamen?
    4- wallpaper'ın tam piksel boyutu nedir? photoshop ile hazırlamak istiyorum da...

Bir çok bilgi ve paylaşımları çeşitli başlıklardan derleyip topladım fakat bunlara "net" bir cevap bulamadım. o yüzden başlık açıyorum...

sevgiler saygılar...

1. Eğer Türkiye CUmhuriyeti pasaportuna sahipseniz ve 2 yıl içerisinde herhangibir telefon kaydettirmediyseniz, turkcell, vodafone, avea mağazalarından cihazın imei numarasını pasaportunuzla birlikte derhal kaydettiriniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim, o halde bağlı bulunduğum aboneliğe başvurucam (TIM)

buarada tek tek resim atabiliyomuyuz iphone'a? yoksa klasörü senkron harici bir işlem yok mu?
  • Peki arkadaşlar 3. sorunun mantığını bilen varsa anlatabilir mi?

Buarada wi-fi açmadan safaride gezebilmek için operatöre bağlanmak gerekiyor, bunu sorduğu veya onay istediği bi kısım var mı? wi-fi dışında safariye giremedim de...

teşekkürler
  • quote:

Peki arkadaşlar 3. sorunun mantığını bilen varsa anlatabilir mi?

Buarada wi-fi açmadan safaride gezebilmek için operatöre bağlanmak gerekiyor, bunu sorduğu veya onay istediği bi kısım var mı? wi-fi dışında safariye giremedim de...

teşekkürler

Yurt dişı derken ülke hangi ülke öğrenebilirmiyim?
  • İngiltere
  • quote:

İngiltere

Ok teskler.
  • quote:

Herkese selamlar, forumun çeşitli başlıklarında baya fikir alışverişi yapıyordum fakat ilk defa apple ürünlerine geçmiş bulunmaktayım.

sevgiler saygılar...

1- yanıtını zaten vermiş arkadaşlar
    2- kredi kartı vermedende apple id alabilirsiniz.http://www.iphoneturkey.biz/2008/10/kredi-kartsz-apple-id-oluturma.html bu konuyu inceleyebilirsiniz.
    3- ana ekran tusuna iki kere bastığınızda calışan programlar çaltta görünüyor. o icon lardan birinin üzerine basını tutarsanız sol üst köşelerinde kırmızı bir sembol çıkar. oraya dokunarak kapatabilirsiniz programları.
    4- bu konuda kesin bir bilgim yok yanlış bilgi vermiyim.
    5-bu biraz kişiseldir ama ben benim için olanları yazayım.
    -HeyWire (ücretsiz msj laşma programı)
    -Facebook (açıklamaya gerek yok)
    -skyfire (bazı flash destekli videoları acabilen bir tarayıcı)
    -remote ( bilgisayarınızdaki itunes a kablosuz olarak baglanarak müzik video açmanızı sağlıyor)
    -dropbox (size verdiği 2gb lık alana upload ettiğiniz dosyalara iphone unuz üzerinden ulasmanızı saglıyor)
    -oplayer ( format çevirmeye gerek kalmadan video oynatmaya yarayan bir program. alt yazılıda oynatıyor)
    -usb disk (cihazınızı usb olarak kullanmanızı saglıyor)
    -goodreader (pdf görüntüleyici)
    -tango ( tango yuklu cihazlarla ücretsiz görüntülü görüşme yapmaya yarıyor)
    -tomtom turkey (navigasyon)
    -sinema (vizyona giren filmler hakkında bilgi vs.)
    -bul (etrafınızdaki onemli noktaları kameranızla destekleyerek tarif ediyor)
    -ringtones (iphone daki muziklerinizin istediğiniz kısmını kesip zil sesi yapmanızı saglar)
    -yourtube (youtube dan video indirmemizi saglıyor)
    -muzik.net (internet üzerinden istediğimiz müzigi dinlememizi saglıyor)
    -dakikaskor (canlı mac sonuclarını veriyor)
    -wattpad (ibook gibi bir kitaplık ama turkce kitap kaynagı ibook dan cok daha fazla)
    -yemeksepeti (nerde ne zaman acıkacagımız belli olmuyor)
    -ebuddy (ben msn için kullansamda farklı platformlarda var sanırım içinde)
    -appbox pro (çakma çin uygulamaları gibi bir arayuzude olsa içinde cok sayıda ufak işlevsek uygulamalar olan bir uygulama kutusu.)
    -slovEd (sözlük)
    -migros (migrosdan evinize sipariş vermenizi saglayan bi uygulama)
    -musizID (çalan şarkıyı dinlettiğinizde size sarkının adını kimin soylediğini fln soyluyor. kafanız bu tip şeylere takılıyorsa çok ise yarıyor)
    ben jb yaptıgım için ucretli ucretsiz ayırmadım. oyun yazmadım cunku siz olmazsa olmaz demişsiniz oyunları keyfi olarak gordugum için.
    6- tabiki farz degil. uygulamalara ücretsiz ulasma ve bazı kısıtlamalardan kurtulmak için kullanışlı oluyor ama. ayrıca restore edildiğinde jb den kurtuldugumuz için garantiyide götürmüyor. birde bildigim kadarıyla mahkeme kararıyla jb legal olarak kabul edilmişti ama emin degilim...

umarım yardımcı olabilmişimdir iyi forumlar...

• @wardak çok teşekkür ederim, dediklerini yapıcam programları da appstore kayıttan sonra indiricem...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Merhaba arkadaşlar,

Telefonu taktığımda senkronizeden sonra back up yapmaya çalıştı fakat bu pcye yapılamıyor dedi. halbuki itunes yüklediğim tek laptop bu. nedeni nedir?

whatsapp yüklerken oldu özellikle...
  • quote:

sevgiler saygılar...

1) Turkcell bayisi vs. bir yerde kayıt ettirebilirsin cihaz ve pasaportun yanında olmalı ayrıca 2 sene içinde o pasaportuna herhangi bir telefon kaydettirmemiş olmalısın
    2) Arkadaşlar kredi kartı olmadan apple id almayı söylemişler
    3) Evet çalışmaya devam ediyor, iki kere home tuşuna basın altta açık programlar görünecektir bi tanesine basılı tutun titremeye başlayacaklar sol üst köşesindeki (X) ikonundan kaptabilirsiniz.
    4) 960x640 pixeldir
    5) Bu konuda forumda Uygulamalar başlığı mevcut, Facebook,Twitter,Led Light,Whatsup!, vs. vs. apple store'u gezerek kendinize uygun programlar indirebilirsiniz bu tamamen size kalmış.
    6) Programları bedava kullanmak istiyorsanız şart, eğer çok fazla uygulama ile işim olmaz Free olanlar da bana yetiyor derseniz yapmanıza gerek yok, fakat JailBreak yanlış bilmiyorsam artık yasal.

• quote:

Peki arkadaşlar 3. sorunun mantığını bilen varsa anlatabilir mi?

teşekkürler

options lardan career a giriyosun oraya "internet" yazinca operator uzerinden safari araciligi ile internete baglanabilirsin.
  • iphone 3g kullandim herhangi bir application arka planda calismiyordu. biliyorsun ben de iphone umu yakinda alacagim. yeni versiyonda arka planda calisip calismadigi konusunda fikrim yok.

unlock alet icin jailbreak yapmani tavsiye etmem.. unlocking olayi tam bir rezalet.. zaman zaman update yapman gerekecek.. yeni ozelliklerinden, ozellikle bir kac problemi oldugu soylenen iphone 4 un yeni update leri sonucu sonradan edinecegin bu ozelliklerden mahrum kalmak zorunda kalacaksin. dolayisiyla zaman kaybi oldugunu soyleyebilirim. sana yetecek olan free applications lari itunes store dan apple id 'n ile ucretsiz satin alabilirsin.

bu arada senin iphone un yaninda ucretsiz bumper verdiler mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.