Şimdi Ara

Yeni i30 testi ve yakıt tüketimi karşılaştırması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
38.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lafım Size değil yanlış anlamayın . hemen çok yakıyor , alınmaz vs diye vuranlara.... 5 dk kullanmış Yada hiç kullanmamış yakıt hakkında fikir vermeye çalışıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diagrams -- 14 Nisan 2012; 21:44:02 >
  • Arkadaşlar geçen i30 konularından birine test deneyimlerimi yazmıştım, yakıt tüketimi konusunda test esnasında 11.9lt/100km gösteriyordu, ama sıfırlayarak elde etmedim, test aracı aldığımda böyleydi, elemana yüksek olduğunu söylediğimde herkes sizin gibi sakin kullanmıyor vs. demişti. Ancak dizel bi araç ne kadar sıkıştırılsa, soğuk motor olsa bu kadar yakmaması lazım, benim tahminim günlük şehiriçi trafiğinde o araç 9 ltnin altınadüşmez, uzun yolda 6lt nin altına düşmez, bu benim tahminlerim, bunun tek sorumlusu da tam otomatik şanzıman olduğunu düşünüyorum.
    sizin tavsiyeniz ne olur benzinli dizel arasından. hoş i 30 dizelin ne kadar yaktığıda malumunuz benzinlide durum ne olur
  • Ben kendi yorumumu yazarken şuara dizel otomatik arayışında olan bir adayım ve i30 dışında diğer alternatifleri de değerlendiriyorum fakat almak isteyenlerin kafasını da karıştırmadan yardımı olur diye ekleme ihtiyacı duydum. İncelemelerimi ww , kia, fiat, v.s formlarını takip etmek ve arkadaşların videolarını izleyip bir sonuca ulaşırken yorumlardaki açıklamaları kendi testlerimle birleştirince tam oturduğunu gördüm. kısa bir özetini veriyorum ww polo 1.6 TDI DSG yakıt ekonomisi ve mükemmel vites geçişlerine sahip olan bir otomobil ama yorumlardan hareket ederek kararsız kulanım profilinde aracın tamamen saçmaladığını gördüm. Bu da bende aracın kullanıcının değil, aracın profiline göre kullanmak gerektiği fikrini oluşturdu. yorumlarda da dsg kullanımı hakkında sayfalar bile açılmış. Almamın uygun olmadığına karar verip eledim çünkü her gün yola çıkarken hangi rampada veya kalabalık trafik de problem olacak mekatronik mi bozuldu kavramamı ısındı diyerek kullanmak veya 7000 km 20000 km kavramayı garantide değiştirmek veya arabanın garanti bitince ne yaparım diyerek kullanmaktansa 100000 km sorunsuz devirdim diyen bir dsg kullanıcısını aramaktansa almamamın doğru olacağı kanaati oluştu. Not: geleceğin otomatik şanzımanı dsg edc powershift ve türevi olacaktır şu an için ben düşünmesem de gelecek bu şanzımanlarındır. yaptığım diğer test citroen C4 aracının yalıtımı iç konforu tartışılmaz, ama direksiyona geçtiğimde ilk 150 metrede otomobili geri bıraktım çünkü tam otomatik konforunu isteyen biri olarak inanılmaz yığılmalarla vites geçişleri olan bir aracı asla kullanamazdım ki yakıt ekonomisi ile ilgili olumlu bir özeliği olsa da elemek durumunda kaldım. fiyat bravo c4 ile aynı seat polo ile aynı şanzıman yani uzun lafın kısası ben az stres ve keyifli kullanım için 1.5- 2 litre yakıtı göze alarak konforlu araç kullanmayı yeğlediğimden ve Hyundai gibi sorunsuz servis ağı olan bir araçla ilgilenmeye kara verdim halende takipdeyim.

• İki hafta önce 3 kişi sırayla zorlayarak test ettik dizel otomatik olanı ortalama 7.7' yi geçmedi.
    2011 fiat bravo m.jet 120 hp dualogic. goodyear 4 seasons gen2 205 55 r16 91h
  • ben denedim bir de satın aldım hocam bu hafta teslim alacağım inşallah. iki kez test ettim manavgat da yol dümdüzdü ışık falan hiç yoktu hafif trafikte 6.5 litre gösterdi 10 dakikalık test sonucu. vites geçişleri hissedilmiyordu bu arada çok sakin bir şöförüm onu da belirteyim bir kez hızlanmasına baktım o kadar, tepkisi biraz yavaş geldi sonra hız göstergesine bakınca aslında verdiği hissin öyle olduğun anladım. buna da açıklık getireyim, araç sizi koltuğa yapıştırmıyor lakin hızlanmasında hiç sorun yok dengeli bir artışa sahip. tek kusuru ani gaza hemen tepki vermiyor bir çeyrek saniye falan duraksıyor. antalya'da 8.5 litre gösterdi dur kalk yapmadım, hızlanmadım ama ortanın üstünde trafik vardı test 5 dakika falan sürdü.

chevrolet'den falan tasarruflu ama öyle müthiş az yakan bir araç falan değil sanırım zamanla benim sürüşümle hafif trafikde şehir içinde 8 litre falan olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Nisan 2012; 18:13:38 >

• kardes bu hafta derken teslım alma konusunda ellerınde olan bır arac mı yoksa gelen partıden mı sana verecekler...eger oyleyse bu hafta bılgısını kımden aldınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Nisan 2012; 19:39:53 >
  • i30 daki otomatik şanzıman sorunsuz ve konforlu ancak yakıt tüketimine sağladığı katkı bakımından başarısız

Orijinalden alıntı: sinoplu

dizel için şehir içi 8 litre çok çok fazla değil mi yahu 2.0 dizeller bu kadar yakıyor

2.0 dizeller 1.6 turbo dizellerden kimi zaman daha ekonomik bile oluyor hocam olay hacimde değil sadece kısa mesafede ısınmamış bir dizel için 8 litre iyi bir değer.

Orijinalden alıntı: amadeus99

ben denedim bir de satın aldım hocam bu hafta teslim alacağım inşallah. iki kez test ettim manavgat da yol dümdüzdü ışık falan hiç yoktu hafif trafikte 6.5 litre gösterdi 10 dakikalık test sonucu. vites geçişleri hissedilmiyordu bu arada çok sakin bir şöförüm onu da belirteyim bir kez hızlanmasına baktım o kadar, tepkisi biraz yavaş geldi sonra hız göstergesine bakınca aslında verdiği hissin öyle olduğun anladım. buna da açıklık getireyim, araç sizi koltuğa yapıştırmıyor lakin hızlanmasında hiç sorun yok dengeli bir artışa sahip. tek kusuru ani gaza hemen tepki vermiyor bir çeyrek saniye falan duraksıyor. antalya'da 8.5 litre gösterdi dur kalk yapmadım, hızlanmadım ama ortanın üstünde trafik vardı test 5 dakika falan sürdü.

chevrolet'den falan tasarruflu ama öyle müthiş az yakan bir araç falan değil sanırım zamanla benim sürüşümle hafif trafikde şehir içinde 8 litre falan olacak.

sizin surdugunuz benzınlımıydı vede otm vıtesmıydı

• yep yalnız benim test parkurları dümdüz az trafikli yollardı artı antalya güneşin altında pek ısınma derdi yoktu. yani pek şehir içi değerleri sayılmaz bunlar. dediğim gibi chevrolet'den mazda'dan hatta bence astra'dan falan daha ekonomik olacaktır benzinli otomatiği ama asla tasarruflu bir araç sayılmayacaktır.
  • 1.6 benzinli atmosferik tam otomatik bir aracı test etmeye pek gerek yok.

hepsi, şehir, durum, kullanım tarzı, trafik gibi değişik etkenlere göre kabaca 9-11lt arasında yakar...
    aralarında pek öyle "ahım şahım" bir fark oluşmaz.

100km'de 1lt farkı ekonomi den sayan arkadaşlara da kolay gelsin.

i30 dizel otomatik için 8-8.5lt tüketimler telaffuz ediliyor.
    dizel araç ekonomi için alınır, bu tüketim değerleri ile bence ekonomi olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: 05kartal

duz yolda 6.5 yakıyosa ıstanbul trfıgınde 10 lt asagı yakmaz lpg sart anlasılan

hocam o düşer antalya'da bile olsa araç ısınmamış, mesafe kısa, rodaj süresi geçmemiş, 10 litre ciddi yoğun trafikte falan olabilir ama.

quote:

hocam o düşer antalya'da bile olsa araç ısınmamış, mesafe kısa, rodaj süresi geçmemiş, 10 litre ciddi yoğun trafikte falan olabilir ama.

antalya da klima kullanımı düşünüldüğünde, olsa olsa dikkatli sakin kullanımla 9lt yakar.

1300kg bir araç dan beklentiler nedir? pek anlayamıyorum ama, ş.içi 9lt ş.dışı 6.5lt c sınıfı otomatik bir araç için normal bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

quote:

antalya da klima kullanımı düşünüldüğünde, olsa olsa dikkatli sakin kullanımla 9lt yakar.

1300kg bir araç dan beklentiler nedir? pek anlayamıyorum ama, ş.içi 9lt ş.dışı 6.5lt c sınıfı otomatik bir araç için normal bir durum.

ben de aynısını diyorum hocam araç nispeten ekonomik sayılır mazda ve cruze'ye göre ama o kadar işte. rahat bir araç, ama tasarruflu falan değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.