Şimdi Ara

Yeni Hyunda i30 neden tutmadı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
3
Favori
18.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: auto_man

Alacaksan zaten alırsın konu açmazsın. Ben önce sıfır hyundai sonra sıfır Kia aldım. Kafa hep rahat.
    Konu açınca ne oluyor anlamadım açarmısın biraz
    Fırından 3 liraya ramazan pidesi almıyoruz hocam alnımızın teriyle kazandığımız 120 binle en az 5 yıl bineceğimiz araba alıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 15 Mayıs 2019; 14:29:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Her konuda boş ve saçma yorumları olduğu için tokatı yapıştırim dedim :)
    Birde araç alırken sis farına göre almıyorum ben hocam teknik konuşmak lazım

Alıntıları Göster
    Bende bakmam hatta i30 da sis farının yeri hoşuma bile gitti.Ama takıntılı insanlar var,cam açma düğmelerinde ışık yok,veya tum camlar tek tıkla açılmıyor ben bunu almam diyeni cıkıyor:)

Bu arkadaşı öyle kabul etmek gerekiyor,böyle trolluk yapanlar olmasa burası hiç çekilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Konu açınca ne oluyor anlamadım açarmısın biraz
    Fırından 3 liraya ramazan pidesi almıyoruz hocam alnımızın teriyle kazandığımız 120 binle en az 5 yıl bineceğimiz araba alıyoruz

Alıntıları Göster
    Bu kadar ince düşünürsen hyundai almazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Bende bakmam hatta i30 da sis farının yeri hoşuma bile gitti.Ama takıntılı insanlar var,cam açma düğmelerinde ışık yok,veya tum camlar tek tıkla açılmıyor ben bunu almam diyeni cıkıyor:)

Bu arkadaşı öyle kabul etmek gerekiyor,böyle trolluk yapanlar olmasa burası hiç çekilmez

Alıntıları Göster
    Kafam okadar karıştıki anlatamam ama şunbi gerçek kusursuz araç yok hepsinin artısı eksisi var

• Kardeş anladığım kadarıyla sen binicisin. İ30 2013'den beri iyi bir araç. Al bin. 5 yıl sonra ne olacağını kim bilir. En kötü 100 bine satarsın. O da en kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

Kardeş anladığım kadarıyla sen binicisin. İ30 2013'den beri iyi bir araç. Al bin. 5 yıl sonra ne olacağını kim bilir. En kötü 100 bine satarsın. O da en kötü.
    2. Nesil gerçekten efsaneydi ve ben trafikte çok baktım arkasından hep hoşuma gitti trdede çok iyi iş yaptı
    3. Nesilinheucanla beklerken şu anki durumu (satış rakamları) gerçekten hayalkırıklığı oldu bende
    2. Elide önemli 2012 de 51 e aldığım civiği 79 a verdim zarar ettirmesin önemli kriterlerimden biri ama burda uyguna almak önemli 110 115 civarı 2017 20binlerde bulursam gönül rahatıyla alırım

• Yeni i 30 nasıl beğenilsinki bence tasarım öncekine kıyasla berbat. Ha ic tasarım iyi olmuş. Bence bı önceki kasaya ufak tefek dokunuşlar. Stoplar LED filan yapsalardi. Ve yeni kasanin iç tasarımında eski kasaya koysalardi kesinlikle daha çok satarlardi.
    İşin ikinci kısmı fiyatı. Golf ile aynı paraya satarsam kimse almaz. Biraz daha ucuz olmalı ki tercih sebebi olsun

Beklenti ve ihtiyacını ne karşılıyor ise, al geç. Sonrası 5 yıl sonra gelsin.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Tabiki. Dediğiniz rakamlara o model yıllarında var. Bu mesajımıda kaydedin. Fiyatlar bize bugün yüksek geliyor. 2020'de bu paralara böyle araçlar bulamayacağız. Çünkü ben 2014'de sıfır araç bakarken arsız bir ifadeyle 1.4 D4D M/M Corolla'ya 78000₺ verirmiyim ulan kafayımı yedim dediğimi hatırlıyorum ve bunu yâd ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

5 yıla; kim öle kim kala!

Beklenti ve ihtiyacını ne karşılıyor ise, al geç. Sonrası 5 yıl sonra gelsin.
    Doğru söze diyecek birşey yok

Üstad sende cactus vardı. Aldın elinde kaldı mı?

Hepimiz parayı zor kazanıyoruz. Daha almadan satmayı düşününce akla gelen markalar hyundai, Kia, citroen değil zaten.

• 180 bin verecek butcem olda biraz daha ekleyip mersedes a180 amg alirim . Hundai en fazla 130 bin olursa dusunulur . Golf le kiyas bile yapilamaz tabiki golfu secerim. Jilet gibi araba 5 sene degil 10 sene bile sorunsuz binersin

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

Doğru söze diyecek birşey yok

Üstad sende cactus vardı. Aldın elinde kaldı mı?

Hepimiz parayı zor kazanıyoruz. Daha almadan satmayı düşününce akla gelen markalar hyundai, Kia, citroen değil zaten.

Alıntıları Göster
    Ne Cruze, ne Cactus ne de 308 kaldı.
    Her malın alıcısı mutlaka var. Son sahibi olursun da tam bir geyik .

Evet zor kazanıyoruz ama hayat da bir o kadar kısa. Sırf 2. Eli çabuk/kuvvetli diye istemediğim/mutsuz olduğum bir araca da yıllarca binemem.

Yarın kontağa bastığımda mutlu oluyorsam, o araba en iyi arabadır.

*Çook uzun uzun yazanları, Sürekli marka/model savunanları *Konulara yerleşip herşeye "olur olmaz" cevap yarıştıranları *Tartışmaya her daim hazır olanları *Seviyesiz konuşma tarzlarını *Bilinen trolleri, engelliyorum; kim olduğuna bakmaksızın. "Arabayı almadan önce konulardan fayda sağlayıp, adıktan sonra whatsApp'a kaçanları; engelliyorum."

• quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

hocam o butceyle yen kasa insignia bile var az para degil hem konforlu guncel bir araca binmis olursunuz hem de saydiginiz c sinifi araclarin hepsinden daha konforlu
    Bütçe 120 2. El bakılıyor özellikle hb istiyorum
    Bu arada insignia sınıfının özellikle yalıtım konusunda en kötüsü geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 13 Mayıs 2019; 0:4:8 >
  • Dostum Hyundai al çok düşünme. Git adam gibi araca bin. Bütün bu dert tasa aracı alıp binene kadar.

Yıllar önce aldığım casio saat 180 liraydı şimdi 580 lira olmuş.. Zamanı gelince aracı kaça satacağını düşünürsün, sen temiz kullan bakımlarını yaptır yeter.

VW ne ya! ikinci eli güçlü diye dsg alıp kumar mı oynayacaksın? 1.0 motor nedir allasen :I

edit; Araçları inceledim dopdolu 2018 elite 135.000.

golf'e gelince 2019 modeller zaten uçmuş, 2018 ise anca comfortline modeli buluyorsun. O da kimi 1.6 motor kimi 1.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 13 Mayıs 2019; 1:7:27 >
    Asus Tuf Gaming X570 Plus // Asus Rog Strix Gaming-E WIFI2 // Ryzen 5 5600x // Ryzen 9 5900x // FSP Windale 6 // Noctua NH-D15 Chromax Black // H110i GTX // MSI 3060ti Gaming Z Trio // Gigabyte 2070 Super Gaming 3X // Crucial Ballistix DDR4 3600mhz CL16 64 Gb // WD Black SN850 1TB PCI 4.0 // Samsung 970 Evo Plus // Kingston A2000 512GB // Sabrent Rocket NVMe Heatsink // EVGA G3 750W // High Power PG-750 ATX 3.0 SM // Hp Pavillion 1440p // Kingston HyperX Alloy Elite 2 RGB // Corsair Sabre Pro Mouse // Razer DeathAdder v3 // Asus Theta 7.1 // Razer Blackshark 2.0 // Asus Essence STX II 7.1 // Sound Blaster Z // LG 65NANO866NA // BenQ Zowie XL2746S // Phanteks ENTHOO 719 // Cintiq 16 DTK-1660

• Anladığım kadarıyla donanım merakınız var ancak şu anda bayilerde ve piyasada bolca 0 km dizel otomatik trend x Focus 3.5'lar var.Donanım olarak tatmin etmeyebilir ancak 0 km alıp kafanız rahat kullanırsınız.Fındık motor benzinli.Golf'ten daha mantıklı bir tercih olur sanki.

• Biraz genel bilgi vereceğim...

Hyundai markası sanırım sadece bizim ülkemizde bu kadar kötüleniyor. Golf ne kadar kaliteli bir araba ki sürekli övülüp duruluyor? Artık her araba kalite olarak belli bir standardın üstünde. Alım gücümüz adam gibi olsaydı ve vergiler bu şekilde saçma sapan olmasaydı son yıllarda sokaklarda BMW ve Mercedes yerine hyundai genesis serisi ya da kia'nın üst seviye modellerini görürdünüz. Yolda yürümeyen ucuz bmw, mercedes, VW boşline versiyonları yerine v6 motorlu 300-400 küsür beygirlik Hyundai-kia arabalara binerdiniz. Hemde yıllarca Hyundai-Kia tarafından verilen garanti kapsamı avantajınız olurdu. Ülke fakir olunca tabi kalite algısı da fakirleşiyor. Golf nedir Allah aşkına? Golfün sadece adı kaldı. Gerisi yok artık. Hyundai özellikle Amerika kıtasında süper spor otomobil firmaları hariç piyasadaki bütün otomobil firmalarının ciddi rakibidir.. Bakın aşağıya bir video paylaşıyorum. Genesis g70 modeli sağladığı avantajlar sebebi ile BMW 3.30 modelinden de Mercedes CLA45 modelinden de yukarıda puanlanıyor. Alman otolarını öyle gözünüzde büyütmeyin yani. Almanlar için o cennet yıllar geçti bitti. Almanlar Otomobil dünyasına çok şey kattılar ama artık yolun sonuna geldiler. Ürettikleri araçlar sundukları fiyatları hak etmiyor. Alternatifler çok daha avantajlı konuma geldiler. Hyundai Genesis g70 örneğini aşağıda görebilirisiniz.

Malesef bu güzel cihazlar bizim vatandaşlarımıza ulaşamıyor. Sebeplerini hepimiz biliyoruz. Konuyu açan arkadaşımız Amerikada 120.000$ biriktirseydi sanırım bu cihazdan birkaç tane alabilirdi ama memleketimizde 120000TL biriktirdiği için 2. el i30 bakınıyor. Çok üzülüyorum böyle konulara. Şu güzelim memlekette cennet vatanımızda benzin ve araba fiyatlarından dolayı ülkemizi bile gezemiyoruz. Yazık gerçekten. İnsanın memleketi karış karış gezip ailesi ile yüzlerce güzel anısı olacağına 4 duvar arasında bomboş bir hayata mahkum oluyoruz. Neyse...

Ülkemizde satışı sonlandırılan model sadece i30 olmadı. Aynı zamanda 2019 Santa Fe modeli de satıştan kaldırıldı. Hatta hiç gelmedi bile. Santa Fe modeli de alman rakiplerine göre fiyat performans olarak yine avantajlı. Tabi ülkemizde "araba alıyorsan alman alacaksın" algısı olduğundan ayrıca Döviz kurununda kötü gidişi ve vergiler yüzünden bu güzelim aracı da yollarda göremiyoruz. 3-5 yıl içinde ülke düzlüğe çıkmazsa Tucson modelide büyük ihtimalle ülkemiz için hayal olabilir. Ülkemize hiç gelmeyen Santa Fe Modelini aşağıda görebilirsiniz.

Konuya gelecek olursak eğer herhangi bir marka arabanın boş kasasına bineceğime aynı paraya hyundai'nin dolu kasasına binerim. Her şeyden önce araçlar güven veriyor. Güven hissi bu arada virajları 120kmh ile dönmek değildir. Güven hissi araçlarda kullanılan materyaller ve şasenin sağlamlığıdır. Özellikle Hyundai Tucson beton gibi bir araçtır. IIHS testlerinde sağlamlık açısından örnek gösterilen araç seçilmişti. Hyundai genesis serisi de aynı şekilde sağlamlık konusunda efsane puanları var. i30 modelininde sağlamlık açısından boş geçilmediğini düşünüyorum. Genel olarak Hyundai modelleri Rakiplerine göre çok yakıyor mu? Evet. Ağır mı? Evet. Rakiplerine göre daha sorunsuz mu? Evet.. Servis bakımları uygun mu? Evet.. Otomobilin mesut abisinden birkaç video paylaşıyorum aşağıya.

Hyundai markasını kötüleyen ya bu araçlara binmemiştir ya da bu araçlardan 2-3 kat pahalı olan alman araçlarına binip hyundai'yi kötülemiştir. Bmw 3.20, x5... gibi araçlarla kıyas edeceğiniz araçlar yukarıdaki genesis g70,g80,g90, stinger,palliside, telluride modelleridir. Ülkemizdeki astronomik vergiler yüzünden sizler hyundai-kia markasını tanımıyorsunuz. Halbuki yurtdışında hyundai kendini ıspatlamıştır. Eğer alınacak araç uzun yıllar kullanılmak isteniyorsa Hyundai ve kia markaları son yıllardaki başarıları ile tercih listelerinin en üst sıralarında yer alıyorlar. Hyundai-kia son yılların en başarılı otomobil firmalarındandır.

Herkese iyi forumlar..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.