Şimdi Ara

Yeni Hayvan Yasası Çıkıyor : 30 Gün Sahiplenilmeyen Köpekler Uyutulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
984
Cevap
3
Favori
21.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltere sistemi örnek alınmış. İlk defa insanları hayvan sürüleri ile şehrin ortasında yasamaya zorlamayan uygar bir hayvan yasamız olacak.


    Umalım ki ölümlü olaylar, sakatlanmalar ve kazalar artık son bulur. Toplum çok acı çekti.


    bbc news türkçe
    Hayvanları Koruma Kanunu: Sokak hayvanlarının 'uyutulması' için yasa teklifi hazırlanıyor - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/articles/cnkkyege15zo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Mayıs 2024; 22:8:50 >



  • - Kedi - Köpek besleyenler kayıt altına alınmalı, sokağa salma durumunda ciddi ceza verilmeli.

    - Evcil köpek sahipleri, köpeklerini gezdirirken mutlaka tasma ve ağızlık kullanmalı, tırnakları mutlaka kesilmiş olmalı.

    - Yasaklı ırk besleyenlere hapis cezasına kadar yolu olmalı.

    - Evcil hayvanı birisine saldırma ve zarar verme durumunda ciddi tazminat ödemeli.


    - Saldırgan sokak hayvanları itlaf edilmeli.

    - Saldırgan olmayanlar ise, eğer popülasyonları çok ise maalesef itlaf edilmeli. Şayet yeterli barınak vs. imkanlar var ise barınaklarda bakılmalı ve kısırlaştırılmalı.

    Kaç çocuk parçalandı kaç can gitti. Bir ülke bu kadar paspaye yönetilemez, bu millet bu kadar kötü yönetilmeyi haketmiyor resmen sokaklarda insan parçalamaya meylli yaratıkların arasında dolaşıyoruz ve hükümet daha yeni birşeyler yapmaya başladı zahmet etmişler otursaydınız daha reziller.

    Doğada 1 hayvanın 1 yavrusu hayatta kalır. Düzen bu şekilde kurulmuş. Sokak köpeklerini besleyenler yüzünden bu düzen bozuldu. 1 köpeğin 1 yavrusu hayatta kalacağına tüm yavruları hayatta kalmaya başladı. Sonuçta yetişkin oldular ve onlarda ürediler, ürediler, ürediler, kontrolden çıktılar. 90'lı yıllarda da sokak köpekleri vardı ama her mahallede 1 en fazla 2 tane görülürdü. Çünkü, kimse beslemezdi ve doğal süreçte hayatta kalan yavru olursa yoluna devam ederdi.


    Farelerde can ama fareler çoğalınca hemen imha ediliyorlar ve kimsede ses çıkarmıyor. O zaman kanalizasyon kapaklarınıda farelerin rahat rahat girip çıkacağı şekilde tasarlayalım, aramızda yaşasınlar. Fare mamasıda vardır belki. Mamada veren olur.


    Hıı ne dersin? Bol bol faresi olan sokaklar iyi olmaz mı? Canlıysa o da canlı. Hayvansa o da hayvan. Üstelik, atası kurt olan köpek kadarda yırtıcı değil, dişleri ufacık.


    @aykut291

    Yaşınız az sanırım.

    Domuz ve kuş gribinde kanatlı hayvanlara neler oldugunu bilseydiniz, köpeklerin çoktan "uyutma" yoluyla kontrol edilebilir seviyeye gelmesi saglanırdı zaten.

    Son yillarda mama markaları ve bunlardan nemalanan rantçı tipler halka suni bir gereklilik empoze etmeye kalktı.

    Umarım bu yasa ilk kopek populasyonu makul kontrol edilebilir seviyeye cok hizli sekilde indirilir ve sonra kisirlastirma yoluyla hayvan refahını konuşabiliriz.

    Boşuna tartışıyorsun. Fikirlerini değiştirmeyecekler. Bunlara söylenebilecek tek bir söz var:

    1. Köpeklerin insanlara zararı var mı? Var.
    2. Köpeklerin ne pahasına olursa olsun sokakta kalmasını istiyorlar mı? Evet
    3. Başka insanlara zararlı olan bir şeyi devam ettirmeye hakları var mı? Yok.

    Bunun terörden ne farkı var. Terör de insanlara zarar veriyor, bunlar da. Çok seviyorlarsa sahiplenip evlerinde bakarlar bu köpeklere. bu kadar basit. Bu hayvan hakları aktivistlerine çok yüz veriyorlar. Halka ve halk sağlığına zarar veren bir terör örgütü suçlamasıyla hapse atılması lazım bu aktivistlerin.

    Artık tartışmak istemiyorum. Olay pawguard denen lobicilerden sonra patlak verdi. O zamana kadar kimse sokak itlerine bir şey demiyordu. Ne zaman bu grup ortaya çıktı itler de çoğaldı millete saldırmaya başladı. Bu grup diğer sözde hayvan seven (sevmez) lobicileri tetikledi. İşi gücü olmayan avare güruhlar da 'Ulan bu it mamasında iyi para dönüyor haaa' deyip yine bu işe girişti. Sonrası maaalum. Kontrol edilemez bir sayıya ulaştı it sürüsü.

    Yıllardır diyorum tek çare itlaftır. Yok kısırlaştırma yok barınak yok sahiplenilmeyenler uyutulsun falan HİKAYE !


    Sokaktaki sahipsiz bütün itler toplanıp direk itlaf edilmelidir. Ancak bu insanca yapılmalıdır. Hayvana zarar vermeden, işkence yapmadan modern yöntemlerle yapılmalıdır. Sokaklar tamamen bu it sürülerinden temizlenmeden bu iş bırakılmamalıdır.


    Sokakta başıboş it kalmadığı resmi olarak açıklandıktan sonra tüm beldelerde başıboş hayvan barınakları kurulmalıdır. İşte bu barınaklar o zaman lazım olacak. Bir barınakta yüzlerce it olmaz. 10-20 tane olur bakımını yaparsın. Gerekirse belediye anons ile 'sahiplendirme' yapmaya teşvik edebilir. Ve oraya gelen bütün hayvanlar sahiplenene ve normal ölmelerine kadar orada yaşayabilir. O zaman bu barınaklar daha temiz ve modern olacaktır. Çünkü bakılacak hayvan sayısı çok az olacaktır.

    Bu barınaklar da devlet tarafından sık sık denetlenecektir. Gerekirse belediye su faturalarına ek ücret koyabilir. Mesela her abone için 20 TL gibi. Tabi istisnalar da olacaktır. Geçim sıkıntısı yaşayanlardan alınmamalı gibi.

    Ama yine o beldenin halkından kayıtlı yardımlar toplanabilir.


    Aslında çok güzel işler yapılabilir. Belediyelerde bunlardan sorumlu birim kurulabilir. Suistimal edilmemek şartıyla.

    Çok güzel şeyler yapılabilir ama yapacak kişi olmayınca bu durumlar meydana geliyor.

  • YETMEZ ama EVET
  • Şimdi su hayvan severler =sadece köpek severler kendilerini parçalar

    Bu is ciddiye alinirsa sonunda bu ulkede güzel birseylerde oluyormus diyebiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 21 Mayıs 2024; 22:16:3 >
  • - Kedi - Köpek besleyenler kayıt altına alınmalı, sokağa salma durumunda ciddi ceza verilmeli.

    - Evcil köpek sahipleri, köpeklerini gezdirirken mutlaka tasma ve ağızlık kullanmalı, tırnakları mutlaka kesilmiş olmalı.

    - Yasaklı ırk besleyenlere hapis cezasına kadar yolu olmalı.

    - Evcil hayvanı birisine saldırma ve zarar verme durumunda ciddi tazminat ödemeli.


    - Saldırgan sokak hayvanları itlaf edilmeli.

    - Saldırgan olmayanlar ise, eğer popülasyonları çok ise maalesef itlaf edilmeli. Şayet yeterli barınak vs. imkanlar var ise barınaklarda bakılmalı ve kısırlaştırılmalı.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Hocam uygar ülkelerde hayvanlar kıdırlaştırılıp bakılmaz. Eğer biri barınaktan hayvan sahipleniyorsa sahiplendiği hayvan kısırlaştırılır. Hatta nirinn kısırlaştırışmamış hayvan alması bile yasaktır. Eğer kısırlaştırışmamıl hayvan sahiplenmek istiyorsanız özel izin almak zorundasınız.


    Barınaklarda ise çok az sayıda hayvan kısırlaştırılmadan bakılır ve ülkede evcil hayvan sadece devlet kontrolündeki bu barınaklarda üretilir.


    Yani evde hayvan çoğaltmak bile özen izne tabidir kafana göre hayvan alıp çiftleştiremezsin.


    Tabi bu Avrupa için böyle ABD tamamen farklı bir hikaye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Mayıs 2024; 22:19:25 >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Birde sokaklara yiyecek dökülmesi yasaklanmalı çünkü kontrolsüz üremeye neden oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 21 Mayıs 2024; 22:23:42 >
  • Kaç çocuk parçalandı kaç can gitti. Bir ülke bu kadar paspaye yönetilemez, bu millet bu kadar kötü yönetilmeyi haketmiyor resmen sokaklarda insan parçalamaya meylli yaratıkların arasında dolaşıyoruz ve hükümet daha yeni birşeyler yapmaya başladı zahmet etmişler otursaydınız daha reziller.

  • Bu yasa meclisten geçmez.

  • MAMACILAR KUDURUNNN

    Sokak kopegi ayagina paralari cukkalayanlar aglamaya basladiniz mi?




  • Bu vesileyle yollara sokaklara yemek döken medeniyetsizler de yemek dökmeyi bırakırlar umarım. Fethiye’de mükemmel bir günün sabahı koşuya çıkmışım, mahallenin birine girdim ablanın teki günde kaç kişinin geçtiği bisiklet yoluna bir tencere spagetti döküyordu. Sever misin sabaha mı bırakırsın tam olarak böyleler ya. Yapacakları yasa bir işe yarar umarım. İngiltere’de kaç tane sokak hayvanı varmış acaba merak ettim şimdi

  • Uyutulmaktan kastıları ne oluyor? Sonsuz bir uyku ?

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    Chp ve dem in kabul etceğini düşünmüyorum. Zaten mamalobicilerin çoğu chpli

  • Sokak hayvanlarinin sayisi azaldikca ve barinaklarin doluluk oranlari azalinca uyutmak icin verilen sahiplenme suresi 30 gunden 3 aya cikarilabilir.
  • Böyle bir yasa olacağını sanmıyorum 1 ay içinde sahiplenilmezse uyutulsun olursa zaten yüzde 99'unu uyutman gerekir. Sokaktan büyük köpek sahiplenme çok nadirdir bizim ülkede. Yaa yavru ike alırlar yada eş dost akrabadan alırlar en olmadı cins kedi köpek sahiplenirler.


    Bu yasanın kabul edileceğini pek sanmıyorum. Dinende caiz değil gibi zararsız kediyi köpeği sırf sokakta diye öldürmek doğru değil.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bu dediklerin yapılırsa bu hayvan düşmanlarının kan isteği nasıl geçecek? Yıllardır hayvan düşmanları tarafından linçlenen, "mama lobisi" dedikleri dernekler bu dediğini yıllardır diyor zaten. Gerçi bunlara sorsan Osmanlı'dan beri mamalardan rant kazananlar olduğu için bu ülkede sokakta hayvan var derler.


    Bu katliam meraklıları 30 milyon köpek var, az olsa kısırlaştırma yapılırdı falan diye kıvırıyorlardı. Geçen sayılar açıklandı ama hala kan istiyorlar. Demek ki amaçları başından beri bu. Hatta sadece köpeklerin değil, havyan severlere de büyük düşmanlar.


    Ara ara bunların kedi köpeğe işkence ettikleri haberlere düşüyor. Bu kafayla oturup bu dediklerini nasıl tartışabilirsin? Zaten dinleyecek olsa yıllar önce kısırlaştırmalara destek verip sorunu çözerlerdi. Kan merakları yüzünden bu süreç uzuyor.


    Daha önce toplu sokak hayvanları katliamları yapıldı. Bu işe yarıyor olsa bugün farklı olurdu. Hiç bundan bahsetmezler mesela.


    Bu kafanın mülteci sorunu çözümü de gaz odalarıdır herhalde.



    x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1793005490500259877

    Bugünün haberi. İşkence, eziyet bunların bildikleri tek yöntem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 22 Mayıs 2024; 0:21:55 >




  • Bat-Man kullanıcısına yanıt
    Öldürüyoz derlerse tepki çeker, incitmeden uyutacaklarmış, Allah akıl fikir versin, yatacak yerleri yok, kısırlaştırsalar, zaten sorun çözülecek, masraftan kaçacaklar ama bu günah onlara yeter.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.