Şimdi Ara

Yeni Harddisk aldım Sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.hemen konuya giriyorum.Bende 160GBlik hdd vardı.Yetmemeye başladı gittim 320GBlik hdd aldım ama bağlayabilirmiyim kendi başıma?Birde kabloları felan takınca direkt olcak mı ayarları felan var mı?Beni aydınlatırsanız sevinirim

Anakartının sata destekleyip desteklemedigine bak desteklemiyorsa ide hdd alcaksın
    than loved for who I am not"
  • Eğer bu niyete girdiyseniz kasayı açıp bakmanzı tavsiye ederim...
    barış iki savaş arası dönemdir...
  • tamam açıcam geliyorum.Gelemessem anlayin pc patladı
    Yeni araba aldık 3 sorum var
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi kardeş aç kasanı yeni hddnin jumperi 2 ye getir,eskisininde 1 de olduguna emin ol sonra aynı kablo uzerinden bagla bunları anakarta.aynı kabload wardır muhtemelen iki hdd girişi.sonra elektirk olayını bagla.ondan sonrada ac pcni bilgisayarım saga tıkla yönet de ordan da disk yönetimine girip tarat bulursun yeni hddni.kolay gele...
    "I would rather be hated for who I am,
  • quote:

Orjinalden alıntı: gogo2008

şimdi kardeş aç kasanı yeni hddnin jumperi 2 ye getir,eskisininde 1 de olduguna emin ol sonra aynı kablo uzerinden bagla bunları anakarta.aynı kabload wardır muhtemelen iki hdd girişi.sonra elektirk olayını bagla.ondan sonrada ac pcni bilgisayarım saga tıkla yönet de ordan da disk yönetimine girip tarat bulursun yeni hddni.kolay gele...

Arkadaşın sabitdiski SATA, dolayısıyla master/slave gibi bir ayar yok (SATA I/II olayı farklı birşey). SATA optik sürücüler ya da sabitdiskler ''tek bir porta, tek bir kablo ile tek olarak bağlanır''. Direk SATA portlarından birine bağlantı yapınca çalışacaktır.

Yeni Harddisk aldım Sorularım var

Kırmızı kablonun bir ucunu sabitdiske, diğer ucunu anakart üzerindeki SATA portuna bağlamalısınız (kırmızı kablo sabitdisk ile beraber gelmez anakartınızın kutusundan çıkar). Resimdeki diğer kablo ile güç bağlantısını yapmalısınız. Güç kaynağınızda direk SATA çıkışı varsa ya da aldığınız sabitdisk klasik 4 pinli molex girişe sahipse bu kabloya ihtiyacınız yok (Genelde eski SATA sabitdiskler klasik 4pinli molex girişe sahip oluyor).

• quote:

Orjinalden alıntı: gogo2008

şimdi kardeş aç kasanı yeni hddnin jumperi 2 ye getir,eskisininde 1 de olduguna emin ol sonra aynı kablo uzerinden bagla bunları anakarta.aynı kabload wardır muhtemelen iki hdd girişi.sonra elektirk olayını bagla.ondan sonrada ac pcni bilgisayarım saga tıkla yönet de ordan da disk yönetimine girip tarat bulursun yeni hddni.kolay gele...

Yukarıda yazanları dikkate alma SATA'da jumper olayı öyle değil.....
    Sata2 Harddisklerde "Sata1 (150mb/s)" olarak kullanabilmek için Jumper Switch bulunur. Anakartınız Sata2 desteklemiyorsa ve HDD'niz Sata2 ise jumper kullanılır. Bilgi için;
    Sata1 Modu için : 150Mb/saniye ve veriyolu hızı 1.5Ghz
    Sata2 Modu için : 300Mb/saniye ve veriyolu hızı 3.0Ghz

Anakartının markasını öğrendikten sonra modeline göre destek sitesini öğrenmek kolaylaşacak tabiki. Bunun için Everest Free Edition programını buradan indirerek kurulum gerektirmeyen bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz. Bu program ayrıca destek sitesine direk ulaşmanıza da yardımcı olur. Bu destek sitesinden gerekli bilgileri (anakatın Kullanıcı El Kitabı gibi) edindikten sonra, SATA HDD'nin bir güç (besleme) birde data kablosu var, bunları taktıktan sonra problem yok. SATA'ların sıralamasını biostan ayarlayabilirsin fakat anakarttada bir sıralama var o sıralamaya göre bağlayınca Başlat > Çalıştır alanına devmgmt.msc yaz ve enter. Karşına aygıt yöneticisi gelecek. Orada yeni HDD'ni göreceksin, bölümleme vs.. işlerinide buradan yapacaksın. HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) konusundan faydalanabilirsin.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

• @altwo

Arkadaşım ben iki tane HDD bağlıyacağım için o kablodan 1 tane var şuan.Nerden bulabilirim bu kabloyu
    "Merhabalar.hemen konuya giriyorum."

Girmeseydin!Bize bir hikaye,bir masal anlatabilirdin.Ya da ne bileyim,günün nasıl geçti,patronla didiştiniz mi vsvs

Neyse,uzatmadan ben de konuya gireyim.Bilgisayar malzemesi arıyorsan bilgisayarcılara gidip satın alacaksın.
    İster büyük bilgisayar mağazalarına git,istersen mahalle arasındaki servislere.İlla ki vardır ellerinde.
    Sata kablosu dedin mi verirler bir tane
    Ama bir de powera bağlamak için kasada boşta giriş yoksa (sata uyumlu) bir de güç için alman lazım kablo
    Yukarıdaki resimde ikisi de mevcut.
    Hadi kolay gele

• Öncelikle bu hızlı cevabın için teşekkür ederim.Hemen konuya giriyorum().Dün akşam kasayı açtım benim HDD'ye takılı olan kablodan bir tane var.Bilgisayarcıdan alacağım kablo uyar mı peki benim mainboard'a?Birde ikisi de SATA sorun olmaz dimi?
  • Olmaz tabi ki neden olsun ki.Şunu da söyleyeyim çeşit çeşit sata kabloları var ama bilgisayarcılarda satılanlar ve senin kullanacakların farklı değiller hepsi aynı.sen sata kablosu alacam de ayarlar onlar.ama power girişini de unutma.
  • Up.HDD mi taktım.Aygıt yöneticisinde de gözüktü ama C: D: gibi nasıl yapıcam onu?
    neden bölmeyeceksin (:
    nasıl istiyorsan.bölünük kullanmak istiyorsan böl yok tek parça olsun diyorsan bölme
    ama eğer sistemi bu diske kuracaksan böl tabi ki.

Hocam sistemi bunun üstüne kurmuycam.Bunu yedekleme gibi birşey yapıcam.Malum sınırsız internet hiç durmuyo download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blonde -- 7 Ağustos 2008; 16:48:01 >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.