Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dejaay

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007, 12:53:31  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Elinizde bütün halde bir harici hdd var ve biz bu hdd miz üzerinde bölümler (partition) oluşturmak istiyoruz. Peki bunu nasıl yapacağız. ?

Bunun iki yolu var: Ya bir program (partition magic) kullanacağız ya da şimdi benim anlatacağım yöntemi uygulayacağız.

Program kullanarak yapılan bölümlendirmede hdd mizin içinde dosyalar olsa da farketmez, bölümlendirme yapılabilir ve dosyalarımız kaybolmaz.. Benim anlatacağım yöntemde ise program yok. XP den yararlanacağız. Ancak harici hdd mizin boş olması lazım. Çünkü bilgilerimiz silinecektir. Buna DİKKAT !!!

Bölümlendirme yapmadan önce, harici hdd mizdeki dosyaları bir yere kopyalayalım. Daha sonra chdsk yaparak, hdd mizi hatalara karşı denetleyelim, düzeltelim ve bu program vasıtası ile belleğimize low format atalım. (hızlı format seçeneğini işartlemeyiniz)

Gelelim programsız disk bölümlendirmesinin nasıl yapılacağına:

Öncelikle harici hdd mizi takıyoruz.. Bilgisayarım kısayoluna sağ tık yaparak "yönet" diyoruz (ya da çalıştıra şu komutu yazınız: C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc) Disk yönetimine tıklıyoruz. Sağ tarafta harici hddmizi görmemiz lazım..

Hddmiz tek parça olduğu ve bölüm oluşturmak istediğimiz için, üzerine sağ tık yapıp, "bölümü sil" diyoruz. Karşımıza çıkan soruya "evet" diyoruz..

Bölümü sil dedikten sonra çerçevemiz siyah olacak ve "ayrılmamış" ibaresi çıkacak. Ayrılmamış alana sağ tık yaparak, yeni bölüm diyoruz.

Karşımıza resimdeki gibi sayfa gelecek.İleri diyerek diğer bölüme geçin.

Birincil bölümü seçerek ileri diyin. Karşınıza aşağıdaki bölüm boyut ekranı çıkacak.

Oradan yapacağınız bölümün, kapasitesini belirliyorsunuz. Eğer diskiniz 80 gb ise 60+20, 20+20+40..vs yapabilirsiniz. Boyutu size kalmış.. Boyutunu belirledikten sonra ileri diyorsunuz. Karşınıza çıkan sayfada da ileri diyorsunuz.

Karşımıza biçimlendirme sayfası çıktı. Burada dosya sistemini belirliyorsunuz, bölümün ismini (birim etiketi) veriyorsunuz ve hızlı biçimlendiri işaretliyerek ileri dedikten sonraki sayfada da son diyerek biçimlendirmeyi başlatıyoruz (bu biçimlendirme bölümün boyutuna bağlı olarak uzun da sürebilir, kısa da)

Resimde göründüğü gibi " 2gb lık sanduka " adlı bir bölüm oluşturdum. Diğer tarafta, ayrılmamış alanımız duruyor. Oraya da sağ tıklayıp, yeni bölüm diyerek, yukardaki işlemleri tekrar ederek, bölüm ya da bölümler de oluşturabilirz.

Hepsi bu kadar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaay -- 29 Kasım 2007; 3:14:57 >

xXx_xXx

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007, 1:13:29  

Sağ olsın dejaay hocam bide flash diskler için bi çözüm bulsan minnettar kalıcağız.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
.Linux Cd'leri Ücretsiz Kapınızda.
İnsanlar başaklara benzer, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.
Montaigne
xxL_aq

16 Eylül 2007, 5:37:33  

teşekkürler dejayy kardeş. Faydalı bir anlatım olmuş

TOSHIBA A200-1AH

Intel Core2Duo T7300 2Ghz,2Gb DDR2 667 Mhz Ram,160Gb 5400 Rpm Harddisk,256 mb ATI Radeon HD 2600 Ekran Kartı...
grrdn

16 Eylül 2007, 6:14:57  

sağol hocam

Cemyisgolvey

21 Eylül 2007, 12:27:38  

quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

Bölümlendirme yapmadan önce, harici hdd mizdeki dosyaları bir yere kopyalayalım. Daha sonra chdsk yaparak, hdd mizi hatalara karşı denetleyelim, düzeltelim ve bu program vasıtası ile belleğimize low format atalım. (hızlı format seçeneğini işartlemeyiniz)

saat 00:10
320GB'ın chkdsk taraması çok uzun sürüyor. sanırım 40 dakika falan oldu ama henüz penceredeki çekirdekler gideceği yolun yarısına gelmedi. Benim işlemci yavaş, celeron, acaba bundan mı oluyor diyorum.

dejaay

Sisteme Gözat

21 Eylül 2007, 12:43:25  

quote:

Orjinalden alıntı: bisikletci

quote:

saat 00:10
320GB'ın chkdsk taraması çok uzun sürüyor. sanırım 40 dakika falan oldu ama henüz penceredeki çekirdekler gideceği yolun yarısına gelmedi. Benim işlemci yavaş, celeron, acaba bundan mı oluyor diyorum.

Doğrudur. HDD nizin kapasitesi çok büyük 1-1.5 saat sürmesi çok normal, bilgisayarınızı da göz önüne alırsak biraz beklemelisiniz..

Cemyisgolvey

21 Eylül 2007, 1:45:37  

Selam Deejay,

Verdiğin kıymetli bilgilerden dolayı sana teşekkür etmeliyim. Bölümlemeyi bitirdim.

chkdsk, saat 01.25'te bitti. Yani toplam 2 saat kadar zamanımı aldı. Bölümleme işi ise çok kısa sürdü. 4 parçaya böldüm.

İlk önce 50gb yerine 50 mb'te bölmüşüm. Bakıyorum, büyük bölüm hiç küçülmüyor. Neyse devam ettim, bir bölüm daha aynı şekilde böldüm. 50 000 MB yazmak gerekiyormuş. Burada "bölümü sil" komutunu kullanarak, bu 50mb'lık bölümleri ortadan kaldırdım ve işlemleri tekrar yaptım.

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bisikletci -- 21 Eylül 2007; 1:46:43 >

.TaneR.

Sisteme Gözat

21 Eylül 2007, 1:54:49  

emeğe saygı. harika bir paylaşım olmuş.

Hepiniz yüklediğim anlam kadarsınız.
Haklı çıkmak için değil, bilgilenmek için tartışın.
dejaay

Sisteme Gözat

21 Eylül 2007, 2:38:19  

@bisikletci, yardımımız dokunduysa ne mutlu bana

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

emeğe saygı. harika bir paylaşım olmuş.

Sağol Taner

dustyboy

21 Eylül 2007, 3:17:26  

Bilmeyenler için faydalı bir döküman eline sağlık.

achfighter

Sisteme Gözat

21 Eylül 2007, 9:12:54  

birincil bölüm ile genişletilmiş bölüm arasında ne fark var
genellkikle windowsun kurulu olmadığı bölümler genişletilmiş bölüm olarak biçimlendirliyor ama ilk defa sende birincil bölüm olarak yapıldığını gördüm
bu bir fark yaratır mı acaba merak ettim?

Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
dejaay

Sisteme Gözat

22 Eylül 2007, 1:12:16  

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

birincil bölüm ile genişletilmiş bölüm arasında ne fark var
genellkikle windowsun kurulu olmadığı bölümler genişletilmiş bölüm olarak biçimlendirliyor ama ilk defa sende birincil bölüm olarak yapıldığını gördüm
bu bir fark yaratır mı acaba merak ettim?

Birazcık araştırma ve deneme yaptım, konuya hakim olmak için.. Ben de bu genişletilmiş bölümü hiç düşünmedim hatta direk birincil bölüme odaklandım.. Neyse konuya geçelim:

Bölümler ve mantıksal sürücüler nelerdir?

Bazen birim olarak da adlandırılan bölüm, bir dosya sistemiyle biçimlendirilebilen ve alfabenin bir harfliyle tanımlanabilen sabit disk üzerindeki bir alandır. Örneğin çoğu Windows bilgisayarı üzerindeki C sürücüsü bir bölümdür.

Windows'un bu sürümünde temel bir diskte bölümler oluşturmak için bir Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşeni olan Disk Yönetimi'ni kullandığınızda, oluşturduğunuz ilk üç bölüm birincil bölümdür. Bunlar bir işletim sistemini başlatmak için kullanılabilir. Üçten fazla bölüm oluşturmak istiyorsanız, dördüncü bölüm bir genişletilmiş bölüm olarak oluşturulur.

Genişletilmiş bölüm, temel bir diskin sahip olabileceği birincil bölüm sayısı sınırını geçebilmeye yönelik bir yoludur. Genişletilmiş bölüm, bir veya daha fazla mantıksal sürücü içerebilen bir kapsayıcıdır. Mantıksal sürücüler birincil bölümler gibi çalışır, ancak bir işletim sistemini başlatmak için kullanılamaz.

Bir sabit disk üzerinde veri depolanmadan önce bölümlendirilmeli veya biçimlendirilmelidir. Birçok bilgisayar, sabit diskin boyutuna eşit olan tek bir bölüm şeklinde bölümlendirilir. Sabit diskin birkaç daha küçük bölüme ayrılması gerekli değildir, ancak bu işlem sabit diskiniz üzerindeki verileri düzenlemenize yardımcı olabilir. Bazı kullanıcılar, Windows işletim sistemi dosyaları, programları ve kişisel verileri için ayrı bölümlere sahip olmayı tercih edebilir.

Koyu ile belirtilen açıklamalar genişletilmiş bölümün ne olduğunu açıklıyor galiba..

Şimdi biz "birincil bölüm" yöntemi ile diskimizi en fazla 4'e bölebiliyoruz. 5.'ye izin vermiyor.. 5'e bölmek istiyorsunuz bunun için ne yapacaksınız?

O zaman "genişletilmiş bölüm"ü seçeceksiniz. Genişletilmiş bölümü seçtikten sonra yine ayıracağınız alan kısmı çıkıyor. İsterseniz diskinizin tamamını genişletilmiş bölüm olarak seçebilrsiniz. (eğer dsikiniz 40gb ise 40 gb yi de genişletilmiş bölüm olrak seçebilirsiniz.)

Genişletilmiş bölüm olarak seçtikten sonra kapasiteyi seçiyorsunuz tamam diyorsunuz (biçimlendirme ilemi bu aşamada yapılmıyor)

Şimdi genişletilmiş bir bölüme sahipsiniz..Genişletilmiş bölüme sağ tıklayarak, istediğiniz sayıda mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.. Mantıksal sürücülerin dezavantajı ise :Mantıksal sürücüler birincil bölümler gibi çalışır, ancak bir işletim sistemini başlatmak için kullanılamaz

Olay bundan ibaret.. Genişletilmiş bölüm ile birincil bölüm arasındaki fark sadece bölüm oluşturma sayısı. Genişletilmiş bölümde hdd nizi istediğiniz sayıya bölebiliyorsunuz ama işletim sistemi ybaşlatamıyorsunuz. Birincil bölümde ise sadece en fazla 3'e bölebiliyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaay -- 23 Eylül 2007; 13:25:23 >

achfighter

Sisteme Gözat

22 Eylül 2007, 11:12:31  

cevap için teşekkürler
ben de acronis ile windowsun yedeğini geri yüklemeye çalıştığımda zorunlu olarak birincil bölüm olarak sınıflandırıyor, demek işletim sistemini başlatmak içinmiş

Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
ZEUS__
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

23 Eylül 2007, 7:48:49  

quote:

Şimdi biz "birincil bölüm" yöntemi ile diskimizi en fazla 3 e bölebiliyoruz. 4.'ye izin vermiyor.. 4 bölmek istiyorsunuz bunun için ne yapacaksınız?

şu kısım yanlış..birincil bölüm 4 tane oluşturulabilir.
dejaay

Sisteme Gözat

23 Eylül 2007, 13:23:33  

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

quote:

Şimdi biz "birincil bölüm" yöntemi ile diskimizi en fazla 3 e bölebiliyoruz. 4.'ye izin vermiyor.. 4 bölmek istiyorsunuz bunun için ne yapacaksınız?

şu kısım yanlış..birincil bölüm 4 tane oluşturulabilir.

Yukardaki işlemleri hep hdd üzerinde deneyerek yaptım.. Emin omak için birkez daha hdd yi bölümlendirdim. Evet 4 'den sonra bölüm oluşturmaya izin vermiyor.. Düzeltme için teşekkürler..

Jokero

26 Eylül 2007, 15:46:34  

ben birşey sormak istiyorum. benim bilgisayarımda 250 gb sata 2 disk var. ve tamamen dolu. ben bu diski depo olarak kullanıyorum. İstediğim şey ise ben bu diskin içindek verileri kaybetmeden bölmek istiyorum.Windowsu bu harddiskin içine kuracağım . Bölmek istemmin sebebi ise 250 gb veriyi yedekleyebilecek bir alanımın olmaması. o yüzden içine xp kurulacak şekilde bir yer ayırıp bölmek istiyorum.

caver

Sisteme Gözat

26 Eylül 2007, 16:09:54  

güzel çalşma üst konu olmalı...

Pentax K10D
Sigma 70-300-- Sigma 17-70--Slik Pro 340dx

SEAT Ibiza Signo 1.4TDI
Vega_dj

27 Eylül 2007, 3:21:28  

Sağol ellerine sağlık.
Ben şimdi bi şey sormak istiyorum.
Normal hdd mi bölümlere ayırmak istiyorum. Tabi içinde windows filan yüklü, ayrıca taşıyamıyacağım kadar fazla mp3 de var (130gb)
Acaba bunu format atmadan hdd me yapabilir miyim.
Bide yeni bir bölüm oluşturmamın sebebi buraya linux yüklemek istediğim. Suse 10.1 yüklicem. Yanılmıyosam linux NTFS formatını desteklemiyor. Hadi yüklediğim bölümü Fat32 i ye geri çevirdim. Peki ben linuxte diğer bölümdeki Ntfs de olan dosyalarımı göre bilecekmiyim bilgisi olan var mı?
Ayrıca bu linux ne kadar yer tutuyo. sırf kurulum cd si 4.3 gb nekadar alan açayım bu linuxe.

dejaay

Sisteme Gözat

27 Eylül 2007, 3:55:26  

quote:

Orjinalden alıntı: Jokero

ben birşey sormak istiyorum. benim bilgisayarımda 250 gb sata 2 disk var. ve tamamen dolu. ben bu diski depo olarak kullanıyorum. İstediğim şey ise ben bu diskin içindek verileri kaybetmeden bölmek istiyorum.Windowsu bu harddiskin içine kuracağım . Bölmek istemmin sebebi ise 250 gb veriyi yedekleyebilecek bir alanımın olmaması. o yüzden içine xp kurulacak şekilde bir yer ayırıp bölmek istiyorum.

Benim anlattığım şekilde bölümlendirme yaparsanız hdd nizin içindekileri kaybedersiniz. İçindeki verileri kaybetmeden bölümlendirme yapmak istiyorsanız program kullanmalısınız.. Bunun için partition Magic adlı programı kullanmalsınız

Zahmetsiz disk bölümlemesi
http://www.bilgiportal.com/v1/idx/38/627/Yazlm/makale/Zahmetsiz-Disk-Blmlemesi-.html

quote:

Orjinalden alıntı: Vega_dj

Sağol ellerine sağlık.
Ben şimdi bi şey sormak istiyorum.
Normal hdd mi bölümlere ayırmak istiyorum. Tabi içinde windows filan yüklü, ayrıca taşıyamıyacağım kadar fazla mp3 de var (130gb)
Acaba bunu format atmadan hdd me yapabilir miyim.
Bide yeni bir bölüm oluşturmamın sebebi buraya linux yüklemek istediğim. Suse 10.1 yüklicem. Yanılmıyosam linux NTFS formatını desteklemiyor. Hadi yüklediğim bölümü Fat32 i ye geri çevirdim. Peki ben linuxte diğer bölümdeki Ntfs de olan dosyalarımı göre bilecekmiyim bilgisi olan var mı?
Ayrıca bu linux ne kadar yer tutuyo. sırf kurulum cd si 4.3 gb nekadar alan açayım bu linuxe.

@Vega_dj yukardaki cevap sizin için de geçerli..

xXx_xXx

Sisteme Gözat

27 Eylül 2007, 3:57:42  

@Vega_dj
Partition magic bölüm ayırmada işini görür.

Evet normalde linuxlar ntfsleri görmez. ama linuxa yüklediğin bi program Ntfs leri görmeni sağlıyor. aynı zamanda win. içinde linux yüklü bölümleri görmek için programlar mevcut.

Bildiğim kadarıyla suse 10 5gb civarı yer kaplaması lazım ama sen kafadan 10gb ayır.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
Montaigne
Vega_dj

27 Eylül 2007, 11:39:46  

@xXx_xXx

Dün gece, sabaha karşı linux kurdum.
Aslında yeni bir partisyon oluşturdmadım, internetten incelediğimde kurulumun 2gb tan biraz fazla olucağını öğrendim. sonrada ben eski 6gb lık hardiskimi takıp ona kurdum linuxu.
Fakat linux kurulumda onuda fat32 yapmadı :D başka bilmediğim bi şey valla. Windowsta görmüyo zaten.
linuxu ilk defa kullanmaya başladığım için o ntfs yi gören programları filan yavaş yavaş öğrencem artık. Arayüz olarak çok değişik geldi zaten bana. Neyse; biraz konu dışı oldu zaten.

xXx_xXx

Sisteme Gözat

27 Eylül 2007, 20:27:41  

Win ortamında linuxu görmek için kullanılan programlar elimde mevcut bulamazsan bana ulaşabilirsin.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
Montaigne
grimser

13 Ekim 2007, 14:59:04  

dejaay iyi ve faydalı bir konu ellerine sağlık benim sorum şu olacak ki;

kingston 2 gb migo bellek var ilk aldığımda içindeki bir programla (secure traveler) bana kendi hafızasının nekadarını özel bölüm yapmak istediğimi sordu bende 1.5 gb lık alanın özel bölüm olacak şekilde ayarladım. belleği taktığım zaman normal olarak 500 mb bir alan görüyor kendi içindeki secure traveler programını çalıştırıp şifremi girdiğim zamanda o özel bölüm açılıyor. sorum geldi ben bu özel bölümü nasıl eski haline geri çevirebilirim? çünkü secure traveler programının böyle bir fonksyonu yok. bir fikir bin alkış

2. el optimus prime

Last.fm

dejaay

Sisteme Gözat

13 Ekim 2007, 15:11:15  

quote:

Orjinalden alıntı: grimser

dejaay iyi ve faydalı bir konu ellerine sağlık benim sorum şu olacak ki;

kingston 2 gb migo bellek var ilk aldığımda içindeki bir programla (secure traveler) bana kendi hafızasının nekadarını özel bölüm yapmak istediğimi sordu bende 1.5 gb lık alanın özel bölüm olacak şekilde ayarladım. belleği taktığım zaman normal olarak 500 mb bir alan görüyor kendi içindeki secure traveler programını çalıştırıp şifremi girdiğim zamanda o özel bölüm açılıyor. sorum geldi ben bu özel bölümü nasıl eski haline geri çevirebilirim? çünkü secure traveler programının böyle bir fonksyonu yok. bir fikir bin alkış

hımm..

Madem program özel bölümü ayalayabiliyor,o zaman o özel bölümü de silebilmeli ama böyle bir özelliği yok diyorsun.. İlginç..

Biçimlendir diyecem ama program o özel alanı biçimlendirmene izin vermeyecektir..(büyük ihtimal) Yine de bi dene istersen..

a|i

13 Ekim 2007, 15:13:51  

saolasın

Katılım zamanı: 3 Eylül 2005

grimser

13 Ekim 2007, 16:44:20  

quote:

Biçimlendir diyecem ama program o özel alanı biçimlendirmene izin vermeyecektir..(büyük ihtimal) Yine de bi dene istersen..

denedim, sadece normal alanı görüyor galiba benle birlikte ömrünü tüketicek bu alet

2. el optimus prime

Last.fm

gokdeniz26

14 Ekim 2007, 9:58:51  

güzel paylaşım ne zamandır böyle bi şey arıyodum.teşekkürler

Çağı Kirletenler mürteci Diyorlar Bana...Yükseldik Sanıyorlar Kendilerini, Alçaldıkça Taban....
eozen81

Sisteme Gözat

25 Ekim 2007, 11:19:44  

@dejaay

Bu güzel anlatım için çok teşekkür ediyorum ellerine sağlık,

Sormak istediğim bir husus var : Farzedelim ki evimizde Flash Disk destekli bir Divx Player var, bildiğim kadarıyla bu tip playerlar FAT32 formatında olursa ancak tanıyor diskleri, yanılıyor muyum ? Eğer dogru ise 500 GB lık bir external HDD yi Fat32 ve NTFS olarak bölersek FAT32 max kaç GB ayırmak lazım sizce ?

Tşk.

xXx_xXx

Sisteme Gözat

25 Ekim 2007, 18:48:33  

quote:

Orjinalden alıntı: eozen81
Sormak istediğim bir husus var : Farzedelim ki evimizde Flash Disk destekli bir Divx Player var, bildiğim kadarıyla bu tip playerlar FAT32 formatında olursa ancak tanıyor diskleri, yanılıyor muyum ? Eğer dogru ise 500 GB lık bir external HDD yi Fat32 ve NTFS olarak bölersek FAT32 max kaç GB ayırmak lazım sizce ?

Gerçe dejaay a sormuşsun ama cvplamak istedim.
Öncelikle bu aletlerde de bi işletim sistemi bulunduğunu unutmamak lazım bu boyut kapasitesi her cihazda değişik olabilir.(firm versiyonuna göre)
özellikle cihazların flash disk ile çalıştığı şeklinde lance edildiği düşünülürse bence 16 gb dan sonra problem çıkarabilir.(yavaşlık/ dosya ararken yada dosyalar arasında dolaşırken takılmalar gibi)
tabi denemekte fayda var. die düşünüyorum bakalım arkadaşlar ne diyecek.

ÖZGÜRLÜK İÇİN...
Montaigne
dejaay

Sisteme Gözat

25 Ekim 2007, 19:31:21  

quote:

@dejaay

Bu güzel anlatım için çok teºekkür ediyorum ellerine sağlık,

Tºk.

Doğrudur.. Divx oynatıcılarda hdd mizi çalıºtırmak için fat32 ile formatlamamız lazım..

FAT32 ºu anda program vasıtası ile en fazla 300gb olarak formatlanailiyor. 300GB üst sınır.. Artık ne kadarlık bölüm ayırırsınız bilemem.. O sizin film arºivinize bağlı Anlattığım yöntemle diskinizi 300gb+200gb yaparsanız ve o 300gb lik bölümü programla fat32' ye, 200gb lık bölümü de ntfs'ye çevirebilirsiniz..

300gb lık bölümü fat32 yapmak için kullanacağınız program linkde mevcut:
http://forum.donanimhaber.com/m_18228330/mpage_1/key_SwissKnife//tm.htm#18229695

emekli1961

28 Ekim 2007, 12:43:32  

Komutanım dvd den harici hard diske nasıl film atabilirim önce bilgisayara kopyalayıp oradanmı hdd'ye yoksa başka bir yolu varmı teşekkür ederim.
Birde hdd'yi bölüp dosya formatlarını değiştirmeme gerek varmı FAT32 ve NTFS olarak yoksa ben okuduklarımı yanlışmı anladım hoşgörünüze sığınarak soruyorum bilgim yok bu konuda.

dejaay

Sisteme Gözat

28 Ekim 2007, 1:49:38  

quote:

Orjinalden alıntı: emekli1961

[font="Times New Roman"][/font]Komutanım dvd den harici hard diske nasıl film atabilirim önce bilgisayara kopyalayıp oradanmı hdd'ye yoksa başka bir yolu varmı teşekkür ederim.
Birde hdd'yi bölüp dosya formatlarını değiştirmeme gerek varmı FAT32 ve NTFS olarak yoksa ben okuduklarımı yanlışmı anladım hoşgörünüze sığınarak soruyorum bilgim yok bu konuda.

Filminizi harici diske direkt olarak gönderebilirsiniz.. DVD nin içindeki film dosyasına sağ tıkladığınızda çıkan menüde gönder gelin ve bir menü daha çıkar orada belgelerim, masaüstü(kısayol oluştur)..vs, en altta da harici hddnizin simgesi olur. Simgeye tıkladığınızda filim harici hddnize gönderilir.

Böleceğiniz harici hdd NTFS ise, NTFS de kalabilir. FAT32 ise FAT32 kalabilir.. Diyelim ki bölüm oluşturuyorsunuz, bölümü oluşturma sırasındaki işlemlerde zaten tercih size bırakılmış. İster ntfs yaparsınız ister fat32 ya da fat.. İlla dosya formatını değiştirecem diye birşey yok..

emekli1961

28 Ekim 2007, 3:03:44  

quote:

quote:

Komutanım dvd den harici hard diske nasıl film atabilirim önce bilgisayara kopyalayıp oradanmı hdd'ye yoksa başka bir yolu varmı teşekkür ederim.

Filminizi harici diske direkt olarak gönderebilirsiniz.. DVD nin içindeki film dosyasına sağ tıkladığınızda çıkan menüde gönder gelin ve bir menü daha çıkar orada belgelerim, masaüstü(kısayol oluştur)..vs, en altta da harici hddnizin simgesi olur. Simgeye tıkladığınızda filim harici hddnize gönderilir.

Böleceğiniz harici hdd NTFS ise, NTFS de kalabilir. FAT32 ise FAT32 kalabilir.. Diyelim ki bölüm oluşturuyorsunuz, bölümü oluşturma sırasındaki işlemlerde zaten tercih size bırakılmış. İster ntfs yaparsınız ister fat32 ya da fat.. İlla dosya formatını değiştirecem diye birşey yok..

Komutanım çok,çok teşekkür ederim sağolun. Bu arada harici diskim WD 120GB bugün aldım bir şeyler yapma telaşındayımda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 28 Ekim 2007; 2:07:17 >

dejaay

Sisteme Gözat

28 Ekim 2007, 3:16:10  

quote:

Komutanım çok,çok teşekkür ederim sağolun. Bu arada harici diskim WD 120GB bugün aldım bir şeyler yapma telaşındayımda.

Çok güzel bir seçim yapmışsınız..Güle güle kullanınız. Bi sorunuz olursa PMden (özelden) de ulaşabilirsiniz..

emekli1961

28 Ekim 2007, 3:09:10  

quote:

quote:

Çok güzel bir seçim yapmışsınız..Güle güle kullanınız. Bi sorunuz olursa PMden (özelden) de ulaşabilirsiniz..

[font="Times New Roman"][/font]Sayenizde filmi yollamayı becerdim ama diske yüklediğimde alt yazı seçeneklerini ayarlayamadım veya ben beceremedim onuda yarın denerim artık WD almamda sizin gibi bilgili arkadaşların yazdıkları etkili oldu tabi tekrar teşekkür ederim.
Komutanım bu arada Picasa'nında içeri aktarma yöntemiyle sizin dün anlattığınız kayıt işini yaptığını buldum yalnız şunu söyliyeyim kendi kameramla çektiğim filmi dvd yapmıştım dvd rom'a koyupta açarken hani bi kutu çıkıyo ya (dosyayı görüntüle ,şunla aç,bunla aç gb.)orada picasa ile içeri aktar seçeneği çıktı.Belkide vardı ben farketmedim.Şunuda belirteyim her film cd'sinde veya dvd'sinde picasa seçeneği çıkmıyor.Bu vesile ile tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emekli1961 -- 29 Ekim 2007; 2:33:54 >

mastor1

30 Ekim 2007, 9:23:10  

Bir gözlemimi aktarıyorum:
Divx player için 500GB diskte 100GB FAT32 bölüm ayırdığımızda player bu kısmı okuyamadı. Sonuçta 32GB FAT32 bölüm ayırarak gerisi NTFS yaparak sorunu çözdük.
Bu kullanılan divx player'a özgü olabilir mi bilmiyorum ama 32GB fat32 den daha büyük bölüm sorun çıkardı.
selamlar

quote:

quote:

@dejaay

Bu güzel anlatım için çok teºekkür ediyorum ellerine sağlık,

Tºk.

Doğrudur.. Divx oynatıcılarda hdd mizi çalıºtırmak için fat32 ile formatlamamız lazım..

FAT32 ºu anda program vasıtası ile en fazla 300gb olarak formatlanailiyor. 300GB üst sınır.. Artık ne kadarlık bölüm ayırırsınız bilemem.. O sizin film arºivinize bağlı Anlattığım yöntemle diskinizi 300gb+200gb yaparsanız ve o 300gb lik bölümü programla fat32' ye, 200gb lık bölümü de ntfs'ye çevirebilirsiniz..

300gb lık bölümü fat32 yapmak için kullanacağınız program linkde mevcut:
http://forum.donanimhaber.com/m_18228330/mpage_1/key_SwissKnife//tm.htm#18229695

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 30 Ekim 2007; 9:23:27 >

eozen81

Sisteme Gözat

30 Ekim 2007, 11:13:06  

@xXx_xXx ve @dejaay cevaplar için teşekkürler

narec

Sisteme Gözat

20 Kasım 2007, 3:22:31  

ben de böyle birşey arıyordum. çok teşekkürler

O ŞİMDİ ASKER ÖĞRETMEN
runo84

25 Kasım 2007, 4:19:11  

arkadaşım ben bişey soracaktım...
ben western dijital 500gb harici hard disc almayı düşünüyorum.
bunu aldım diyelim bunu aynen bu şekilde mi kullanmak daha mantıklı olur yoksa bölümlere ayırıp mı?
birde nasıl bir bölme mantıklı olur acaba?Kaça kaç gibi...
yardımcı olursanız sevinirim...

Sınırlı internete hayır!!!
dejaay

Sisteme Gözat

25 Kasım 2007, 24:25:50  

quote:

Orjinalden alıntı: runo84

bunu aldım diyelim bunu aynen bu şekilde mi kullanmak daha mantıklı olur yoksa bölümlere ayırıp mı?

Bölümlere ayrıp kullanmak, hem veri güvenliği açısından hem de hdd nizin performansı açısından daha iyi olacaktır.. Nasıl veri güvenliği? Mesela G:\ sürücünüzde bir sorun çıktı.. Eğer bölümlere ayırmayıp tek olrak hddnizi kulllansa idiniz, tüm hddnizde arıza olacaktı ama bölümlere ayırdığınız için G:\ deki sorun diğer bölümleri (I:\, J:\...VS) etkilemeyecektir.. Nasıl performans? Bölümlere ayrılmış olan ve bölümler üzerindeki bilgiye daha çabuk ulaşırsınız, hdd daha hızlı cevap verecektir..

Benim tavsiyem 250+250 ya da 300+ (100+100)..gibi Aslında kullanım amacınıza göre bölümlendirmeyi yapmanız daha mantıklı olacaktır. Eğer harici hddnizde filimler falan saklayacaksanız ya da DVD oynatıcılarda kullnacaksanız 300+200 daha iyi olacaktır..

runo84

25 Kasım 2007, 15:38:57  

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: runo84

Bölümlere ayrıp kullanmak, hem veri güvenliği açısından hem de hdd nizin performansı açısından daha iyi olacaktır.. Nasıl veri güvenliği? Mesela G:\ sürücünüzde bir sorun çıktı.. Eğer bölümlere ayırmayıp tek olrak hddnizi kulllansa idiniz, tüm hddnizde arıza olacaktı ama bölümlere ayırdığınız için G:\ deki sorun diğer bölümleri (I:\, J:\...VS) etkilemeyecektir.. Nasıl performans? Bölümlere ayrılmış olan ve bölümler üzerindeki bilgiye daha çabuk ulaşırsınız, hdd daha hızlı cevap verecektir..

Benim tavsiyem 250+250 ya da 300+ (100+100)..gibi Aslında kullanım amacınıza göre bölümlendirmeyi yapmanız daha mantıklı olacaktır. Eğer harici hddnizde filimler falan saklayacaksanız ya da DVD oynatıcılarda kullnacaksanız 300+200 daha iyi olacaktır..

saolasın gerçekten yardımcı oldun en iyisi bölmek ozaman...ben genelde film ve oyunlar için istiyorum zaten...

Sınırlı internete hayır!!!
sonsuzolkun

25 Kasım 2007, 22:47:46  

selam arkadaşlar yeni aldığım (phılıps spe3040cc/00 400gb)harici belleğime dejaay arkadaşın anlattığı şekilde format atarken galiba bir yanlışlık yaptım silme işleminden sonra pc görmemeye başladı usb'ye taktığımda aygıtı algıladığına dair ses geliyor fakat görüntüde hiçbirşey yok yardımcı olursanız sevinirim.

kişi kamil oldumu üstad mertebesinde, ona madde üzerinde bir değer vereceksin. baktınki hal ve tavrı değişti çüş deyip sırtına semer vereceksin.
dejaay

Sisteme Gözat

25 Kasım 2007, 23:12:26  

quote:

Orjinalden alıntı: sonsuzolkun

selam arkadaşlar yeni aldığım (phılıps spe3040cc/00 400gb)harici belleğime dejaay arkadaşın anlattığı şekilde format atarken galiba bir yanlışlık yaptım silme işleminden sonra pc görmemeye başladı usb'ye taktığımda aygıtı algıladığına dair ses geliyor fakat görüntüde hiçbirşey yok yardımcı olursanız sevinirim.

Harici hddnizi disk yönetiminden görebiliyorsanız, harf atamayı deneyiniz.

sonsuzolkun

25 Kasım 2007, 23:55:11  

ARKADAŞLAR SORUNU HALLATTİM PC'DE BİR PROPLEM OLDU GALİBA ŞUANDA GÖRÜYOR. TEŞEKKÜRLER

kişi kamil oldumu üstad mertebesinde, ona madde üzerinde bir değer vereceksin. baktınki hal ve tavrı değişti çüş deyip sırtına semer vereceksin.
deniz110

27 Kasım 2007, 22:42:48  

FOREVER
G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y
peykani

28 Kasım 2007, 9:42:34  

partition magic kullanmayın arkadaşlar. benim hdyi bozdu. araştırma yaptığımda bir çok aynı tip arızalar gördüm. arkadaşın burda anlattığı yöntem daha sağlıklı olur.

GİGABYTE GA-M720-US3 (rev. 1.0) , AM3 x3 720 BE, 2*2 kingston hyperx 4 GB 1066 mhz DDR2, PALIT 9600gt, ASUS TA5A kasa, 400w silverstone strider psu, VIEWSONIC VA1912W, A4TECH X710, 250GB WD SATA2 16CACHE, benq 1650, philips mms460
trancedjmix

29 Aralık 2007, 2:05:07  

Dejaay Hocam, verdiğiniz bu değerli bilgiler için size teşekkürlerimi sunarım.

Sayenizde yeni aldığım WD My Book Essential 2 500GB diskimi sorunsuz ve zahmetsiz şekilde 4'e ayırdım.

Tekrar tekrar saolun...

Flickr Galeri
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

31 Aralık 2007, 20:42:19  

hocam bi de laptopta fdisk kısaca anlatsan çok güzel olacak. haliyle disket sürücü olmadığı için ve yeni laptopların çoğu win98, win2000 cd leri tanımadığından fdisk hayal oluyor.

demek istediğim hdd de bolum sayısını teke (1)'e nasıl düşürebiliriz. partition magic kullanayım diyecem ama işletim sistemi yüklü olmayan bir laptopta nasıl olacak..? (hirens boot la yapılabilir mi acaba?)

dejaay

Sisteme Gözat

1 Ocak 2008, 22:03:35  

quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

hocam bi de laptopta fdisk kısaca anlatsan çok güzel olacak. haliyle disket sürücü olmadığı için ve yeni laptopların çoğu win98, win2000 cd leri tanımadığından fdisk hayal oluyor.

demek istediğim hdd de bolum sayısını teke (1)'e nasıl düşürebiliriz. partition magic kullanayım diyecem ama işletim sistemi yüklü olmayan bir laptopta nasıl olacak..? (hirens boot la yapılabilir mi acaba?)

Evet disket olayı artık bitti. Bu dediğiniz ola hiren's bootla olabilir. Araştırmak lazım. Benim de konuyla ilgili pek fazla bir bilgim yok ama hiren's boot baya faydalı bir uygulamaymış.

mozasur

2 Ocak 2008, 12:13:41  

teşekkürler arkadaşlar

sony dsc h50
Piêr Dé Sans

Sisteme Gözat

4 Ocak 2008, 10:35:34  

http://www.tankado.com/index.php?2005/10/01/33-hiren-s-bootcd-70

Hiren's boot cd ile birçok işlem yapabilir ntfs onarımı ile işletim sisteminizi kurtarabilirsiniz

calculus

6 Ocak 2008, 10:39:18  

Teşekkürler arkadaşlar.

Sabit Telefonu kapattır, kendini TELEKOM'a soydurma
amorphis324

10 Şubat 2008, 17:01:50  

verilen bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar.bende yeni aldığım WD250gb harici hard diskimi bu bilgiler doğrultusunda bölümlere ayıracağım..

æ
Dell İnspiron 6000 1.73 GHz 2gb Ram
Nokia N72
Navking 300
Ford Fiesta '04 TDCİ
tezeneperde01

17 Şubat 2008, 15:44:21  

tesekkurler cok guzel oldu bu anlatım...ellerine saglık

Ne Olursan Ol Yine GEL...
Hz.MEVLÂNÂ
barclay

28 Şubat 2008, 11:09:25  

Bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim. Gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Teşekkürler.

nohacker

11 Mart 2008, 17:35:02  

arkadaşlar birde 16 gb bir a-data flas belleği 2 bölüme ayırabilirmiyiz.. bu konuda bilgisi olan vrsa yardımlarını bekliyoruz.

dejaay

Sisteme Gözat

11 Mart 2008, 18:07:44  

quote:

Orjinalden alıntı: nohacker

arkadaşlar birde 16 gb bir a-data flas belleği 2 bölüme ayırabilirmiyiz.. bu konuda bilgisi olan vrsa yardımlarını bekliyoruz.

Maalesef dostum. Deneyen arkadaşlar var ama sonuç olumsuz. Bellekler bölümlendirilmiyor.

nohacker

12 Mart 2008, 10:13:19  

quote:

quote:

Maalesef dostum. Deneyen arkadaşlar var ama sonuç olumsuz. Bellekler bölümlendirilmiyor.

can sağlığı olsun. fakat deneyen arkadaşlar var ama sonuç olumsu yazmışsınız. nasıl bir deneme yaptıklarından bahsetme imkanınız varsa bahsedermisiniz. zamanınızı alacaksa önemsemeyin ama bu isteğimi.. teşekkür ederim.

dejaay

Sisteme Gözat

12 Mart 2008, 10:15:52  

quote:

quote:

quote:

can sağlığı olsun. fakat deneyen arkadaşlar var ama sonuç olumsu yazmışsınız. nasıl bir deneme yaptıklarından bahsetme imkanınız varsa bahsedermisiniz. zamanınızı alacaksa önemsemeyin ama bu isteğimi.. teşekkür ederim.

Yapılan deneme yukardaki işlemden ibaret. Kısacası programla da bu şekilde deflash bellekelrde bölümlendirilme yapılamıyor (şimdilik bu böyle,ilerde ne olur bilemem)

nohacker

12 Mart 2008, 13:59:25  

evet denedim ... bölümü sil komutu usb flash belleklerde aktif olmuyor. uuf yaa.. 16 gb a-data pd9 um var bu iş olsaydı süper olacaktı...

Sayfa:   [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım) Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Truva PhalanX
Truvatek'in Fiyat / Performans odaklı oyuncu kasası mercek altında
Samsung NV100 HD
14 Mega Piksel Fotoğraf, 1280x720 piksek video kaydı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız