Şimdi Ara

YENİ FORD FOCUS 1.6 TDCI CVT VİTES(ŞANZIMAN) HAKKINDA - YORUMLARINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
10.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • donniedarko rumuzlu arkadaşımız bir topicde haklı olarak şunları söylemiş :

bu ankaranın soğuğunda hiç araba çalışmamazlık etmedi. Dizel de donmadı (opet ultra). Ama yakıtı içio sanki :) 7.5-8lerdeyim! focus tdci cvt aracım.

Şimdi :

CVT vitesin mazot yakışı , Ford'un teknik verilerinde de mauel vitese göre fazla! Bir de CVT vites için 3500 ytl fark ödüyorsunuz.

Sonuç :

+ dizel fiyat farkı(az yakıt yakmak amaçlı) + CVT vites fiyat farkı(bir dizel fiyat farkı kadar daha)+ CVT vites kaynaklı olarak çok yakan bir dizel!!!!!!!!!!

eee! o zaman biz neden alalım CVT vites dizel focusu ? Rahatlık için bu kadar fark istenir mi yahu?(Bir de hiç bir yakıt avantajı da yok iken.Aksine büyük bir dezavantaj.

Haksızmıyım arkadaşlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞANS -- 6 Şubat 2006 9:45:06 >

• CVT otomatik bir vites. Sadece bu arac icin degil, dizel olsun benzinli olsun tum araclarda otomatik manuel den fazla yakar. Ayrica daha da pahali olurlar. Yine de bircok kisi otomatik vites tercih eder. Ben kendim icin manuel i tercih ederim cesitli sebeplerden dolayi. Ama otomatigi tercih edecek kisiler icin Focus tdci cvt mantiksiz bir durum degil.

CVT nin fiyat farki diger otomatiklere gore daha yuksek. Ancak yakit ekonomiside diger otomatiklere gore daha iyi. Yani bence cvt tercih etmenin mantiksiz bir yani yok. Fakat ben neden cvt nin daha ekonomik olamadigini anlayabilmis degilim. Sinirsiz vites orani var, vites gecisleri sirasinda olusacak kayiplar yok vs. Arac surekli olarak en verimli devirlerinde calistirilabiliyor. CVT vites kutusu da oyle mekanik verimliligi asiri dusuk birseyde degil bildigim kadariyla. Dogrusu CVT benim ondan bekledigimi veremedi. Ancak her halukarda siradan otomatik vitesten iyidir.

İncelediğiniz de sizler de göreceksiniz!

CVT'nin hiçbir esprisi yok bence!

git ! 7-8 milyar aşağı benzinlisinin otomatiğini al! daha iyi!!!!

Otomatik - dizel oto kullanacağım diye çok yakan bir dizele 7-8 milyar fark verilir mi?

Ne kadar da mantıksız.

Kızdım ya! İnsanı salak yerine koymaya çalışır gibi!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞANS -- 1 Şubat 2006 16:56:23 >

EEEEEEEEEEEEEEE
    NEDE OLSA MİTSUBİSHİ COLT4 ÖDÜLÜ ZAMANINDA KAPAN ARAÇ

BUDA KANITI
    MİTSUBİSHİ MERCEDES ORTAK ÜRETİM BİR ARAÇ

http://www.temsa.com.tr/otomotiv/urunler.aspx?LNG=TR&uid=21&udt=Teknik

2005 invite colt 1.3

• Japonlar bu işten anlıyor...
    Honda Jazz 1.750 vites farkı alıyor. Tüketim değerleri de Şehir içi 7.2 , Şehir dışı 5.0 , Karma 5.8 verilmiş.
  • BAŞKA BİR TOPIC'DEN ALINTIDIR :
    ''Cvt şanzımanın manası "sonsuz değişken şanzımandır" bildiğim kadarıyla ve ne klasik tip otomotik şanzımanlarla ne de bahsettiğimiz düz şanzımanlara elektrik motorlu aprat eklenmesi ile elde edilen otomotik şanzımanlarla karıştırılmamalıdır. Eğer incelerseniz yüksek torklu ve hp li motorlarda uygulanmaya kalkıldığında çok yüksek maliyet ve sorun çıkarma potansiyeli yüzünden piyasaya çıkarılmamıştır (yine bildiğim kadarıyla audi bu konuda çalışmalar yaptı ama seri üretimde satışa sunmadı). Düşük hp li japon araçlarındaki uygulamalarda pek tutulmadı, ilk piyasaya sürüldüğünde uygulanan marketing stratejisi (daha az benzin yakılması, aracın kesintisiz hızlanması gibi) klasik otomatik şanzımanlardan pek farkı olmadığı anlaşılınca söndü gitti. Selamlar
    ''

SORUYU DESTEKLİYOR SANIRIM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben kullanıyorum cvt focus. km de 13-14 kurustan fazla yakmıyo şehir içinde. oyle kagıt ustundeki veri degil yani. alıyorum 20 tl lik dizel. en asagı 140 km yol yapıyorum sehir içi

• quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

ben kullanıyorum cvt focus. km de 13-14 kurustan fazla yakmıyo şehir içinde. oyle kagıt ustundeki veri degil yani. alıyorum 20 tl lik dizel. en asagı 140 km yol yapıyorum sehir içi

o zaman şehir dışında tam depo ile 1.200 km yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞANS -- 10 Şubat 2006 8:17:35 >
  • Arkadaşlar yüksek fiyatı nedeniyle dizel Focus az km. yapan adam için balon, hele bir de CVT parası öderseniz maşallah iyice balon olur...

Alın 100Bg lik mi ne ucuz olan eski Focus motorlu yeni Focus, aradaki fiyat farkını da faize koyun benzin bedavaya gelsin, yaklaşık 9-10 milyarlık bi fark oluyor sanırım..

Orjinalden alıntı: ŞANS

quote:

ben kullanıyorum cvt focus. km de 13-14 kurustan fazla yakmıyo şehir içinde. oyle kagıt ustundeki veri degil yani. alıyorum 20 tl lik dizel. en asagı 140 km yol yapıyorum sehir içi

o zaman şehir dışında tam depo ile 1.200 km yaparsınız.

bilmiyorum sehir dısına daha hiç çıkamdım. ama şehir içide olsa cok gezerim. 1 ay oldu daha alalı 3000 km oldu. yılda 40000 yaparım.

• quote:

Şehiriçi ortalaman 6,46 lt/100km , gayet makul ve mantıklı bir değer. Benim düz vites 6,49 lt/100 km. Şehirdışı değerim 4,81 lt/100km.

Şahsen benim aldığım sırada otomotik vites versiyonu olsaydı ondan alırdım ama ben ilk alanlardan olduğum için o sırada otomotik vitesli versiyon henüz gelmemişti.

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• focus'lar km'de ne kadar yakıt tüketiyor

Ben nefret ediyorum otomatikten.

bi kere aracım daha çok yeni ve havalar çok soğuk ankarada ve ben sürekli kısa mesafe kullanıyorum. Bu 3ü de yakıt için olumsuz bir etken,bu bir. İkincisi manuel ile karşılkaştırma şansım olmadı, sonuçta herkesin kullanımı çok farklı o yüzden çok farklı sonuçlar elde edilebilir. Araba sıcakken sıfırladıgımda yol bigisayarını ve çok kısa mesafe gitmediğimde 6-6.5 larda gezio yakıt tüketimi. Daha fazla kilometre yaptıkça yine bilgilendirirrim. Ama bence manuel e göre CVT araçlar daha az yakıt tüketir. Benim teorik olarak tahminim bu yönde. Şöyle ki CVT vites çok akıllı, vitesi sürekli maximum torkun alındıgı 1500-2000, özellikle 1750 civarı sabir tutma gibi bir eğilimi var. Yani araba hızlanda dahi deviri sabit tutuo, böylece normalde siz 2500 devire gelip vites değiştirme ihtiyacı duyuyor iseniz bunda böyle bi dert yok, sürekli uygun vites oranında oldugu için bence daha az yakması gerek. BEnim düşüncem bu. Aman aman bi fark olcağını sanmıorm. DAha ayrıntılı bilgilendiricem sizi.

Konfor konusuna gelecek olursak ise CVT şanzımana asla laf ettirmem. Mutlaka binip denenmeli. Birçok otomatik vites arba kullandım ve bindim. Bunun konfoıru hiçbirinde yoktu. Performans açısından DSGnin gerisinde olabilir teknik olarak ama konfor açısından altında kalacağını sanmıorm. Bi kere vites geçişlerini hissetmenize imkan yok. Bu mükemmel bi olay. Konforu kesinlikle arttırıyor. Bravom vardı bundan önce her vites geçişinde bütün arabadakiler sallanırdı. Bir de vites çok çok akıllı. Yokuş aşağı inerken vitesi otomatik olarak yavaş yavaş arttırması yok mu bitiriyor beni. Aynı şekilde yokuş yukarı da otomatik arttırıyor devri. Ayrı zamanda virajlarda da devri sabir tutuyor ki daha iyi viraj alınsın. Bi de gaz kelebeğine dokunuşuza göre vites büyütmek ya da küçültmek istediğinizi algılıyor. Bu kadar özellik hangi otomatik şanzımanda var?? Dizel arabalarda sık vites geçişi gerekiyor ve CVT ile bu derde çok konforlu bi şekilde son verilmiş. BEnce kesinlikle değer alınmaya. Özellikle şehir içinde büyük konfor. Cidden binip kullanın.

son olarak benim de bi sorum var. teknik verilerde o-100 ü CVT nin daha düşük. Ama CVT hiçbirzaman güç aktarmını kesmeyen bir şanzıman yani sürekli olarak şanzımana güç aktarımı var vites geçişleri esnasında da. Ama manuuel de ayağınızı gazdan çekip debriyaja basarak çok küçük de olsa zmanlarda güç aktarımı kesiliyor. buna rağmen neden manuel CVTden iyi? bence CVT daha iyi olmalı? bunu birisi açıklarsa çok sevinirim. Başka sorularınıza memnuniyetle yanıtlarım.

• Bilmiyorum artık.Ben otomatik vites olarak tiptronik octavia kullandım yaklaşık 1 ay memnun kalmadım.

http://www.infovarna.com/cvt/index_uk.shtml

ADVANTAGES OF CVT IF COMPARETED WITH TRADITIONAL STEPPED TRANSMISSIONS.

In general CVT has the following advantages:

-continuously changing reduction ratio, which keeps the engine work in optimum rate;
    -great decreasing of fuel consumption;
    -smooth and impact less transmission of power to the driving wheels;
    -maximum utilization of power because there is no need of temporary decoupling of the engine and the transmission for changing from one gear to another;
    -less dangerous substances in output gases and less contamination of environment.
    -safe and pleasant driving as the driver is concentrated on the road conditions and does not distract his attention for shifting.

• quote:

Orjinalden alıntı: donniedarko
    son olarak benim de bi sorum var. teknik verilerde o-100 ü CVT nin daha düşük. Ama CVT hiçbirzaman güç aktarmını kesmeyen bir şanzıman yani sürekli olarak şanzımana güç aktarımı var vites geçişleri esnasında da. Ama manuuel de ayağınızı gazdan çekip debriyaja basarak çok küçük de olsa zmanlarda güç aktarımı kesiliyor. buna rağmen neden manuel CVTden iyi? bence CVT daha iyi olmalı? bunu birisi açıklarsa çok sevinirim. Başka sorularınıza memnuniyetle yanıtlarım.

Kaydırma yapıyor otomotik vitesli araçlar, bu nedenle çok nadir otomatikler, düz vitesli kardeşlerini geçebiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: MASTER_E
    focus'lar km'de ne kadar yakıt tüketiyor

Şehirdışı 10 kuruş, şehiriçi 14 kuruş

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• SANIRIM VW NİN DSG ŞANZIMANI DAHA İYİ. TESTLER ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR...
    f/4 IS USM
  • trend donanımlı alıyorsa 4000 ghia' da 3200 YTl fark var. 9-10 milyar olsa pek kimse almaz zaten..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.