Şimdi Ara

Yeni Focus mk2 yanında saçma duruyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ailemde mk2 titanium dizel var geçen gün bir benzinlikte 34 plaka kiralık kırmızı bir focus la yanyana geldik şöyle bir baktımda o c sınıfı ise benim aracım d sınıfı gibi duruyordu hani dış tasarım zaten china mobile misali iç tasarım güzel ancak bir insignia tasarım kişiliğide yoktu içinde ha ben bunu yerim o ayrı bunla yiyemezsem caliyle yerim :) şaka maka görüşlerinizi almak istiyorum

• tamamen göreceli bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

Ailemde mk2 titanium dizel var geçen gün bir benzinlikte 34 plaka kiralık kırmızı bir focus la yanyana geldik şöyle bir baktımda o c sınıfı ise benim aracım d sınıfı gibi duruyordu hani dış tasarım zaten china mobile misali iç tasarım güzel ancak bir insignia tasarım kişiliğide yoktu içinde ha ben bunu yerim o ayrı bunla yiyemezsem caliyle yerim :) şaka maka görüşlerinizi almak istiyorum

Ben göreceli olduğunu düşünmüyorum hani örnek 5 te 3 kötü olmuş dese 2 si iyi dese bu görecedir ancak 5 te 4 kötü 5 te 1 iyi derse bu göreceli değildir nedeniyse bu güzel mi demiyoruz bu bundan güzel mi diyoruz aslında göreceli ama fazlalık önemlidir :)
  • Kaçarı yok, o da bir öncekinde olduğu gibi eski kasa olarak anılacak.
  • Yeni Focus eskisinden daha güzel. "Eskisinin kişiliği vardı, yenisinin yok" gibi sözlere de katılmıyorum. Kendine özgü bir ruhu, kişiliği olan bir Focus varsa o da Focus 1'dir.

Yeni Focus'un en büyük handikapı Otosan'ın saçma donanım/fiyat politikaları ve aracı ince stepne yerine tam boy step ile getirmiş olması.
  • Eskiside iyi yeniside, fiyat ve donanımda iyileştirmeler yaparlarsa daha iyi.
  • yenisi daha yakışıklı bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eskisi odun gibi bişeydi. yenisinin yanında hiç bir tutarı yok
  • Bencede göreceli bir kavram..bayide iki kez inceledim..Focus 2.5 sahibiyim diye demiyorum ama bencede eski kasa çok daha oturaklı karekterli duruyor..İç konsol iyi hoşta basık üstüne geliyor arabanın tavanı düşürülmüş araba uzun ama iç genişlik eskisi kadar iyi değil kimse bana mesafe cm demesin kullanım alanı önemli..direksiyonda her ne kadar ayar yapsamda benim focustaki gibi rahat edemedim koltuklarıda yumuşak hoşuma gitmedi..o bagajda bence çok kişinin canını sıkacağa benziyor..yalan yok önünü beğenmemiştim ama canlısı fotolardan iyi, ama bisürü absürt tarafı var açıkcası hoşuma gitmedi..Focus 2.5'a görede onunda artıları var ses izalasyonu işini halletmiş diyorlar bilmiyorum test edemedim birde motorlar artı tabiki..Ama varsın ses olsun 5 beygir eksik olsun...

Zaten bayide inceleyen herkes her iki gittiğimde de ya 2.5 titanyuma yada c-max'e yöneliyor kaç kişi yanımda gitti bu araçlar daha mantıklı diyerek onları inceledi..ha bu arada yalan yok ona o parayı vereceğime giriş donanım mondeo alırım deyip 1-2 aileninde mondeo'ya yöneldiğini gördüm..hatta uzun uzadıya konuştum bir iki kişiye sony falan yok bagaj küçüçük vs deyip çemkirdim aklınıda çeldim Ama satar mı satar bu haliyle bile satar

• Biraz klasik olucak ama;

Yeni Focus o karakteristik arka lambalarını değiştirmekle büyük hata yaptı bana göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abzurt Teori

Biraz klasik olucak ama;

Yeni Focus o karakteristik arka lambalarını değiştirmekle büyük hata yaptı bana göre...

bilmiyorum ama cidden aracım D sınıfı gibi duruyor hele ki B kasa vectraların yanında falan arka stoplar eskidi biraz ama önü çok güzel be abi yenisi hiç yeni fiesta güzel ama yeni ficus güzel olmamış
  • Bence yenisinin ici de disi da daha guzel eskisinden. Ama Turkiyeye Sony teybi getirmiyorlarmis o cok degisitiriyor ic goruntuyu.
  • yenısıde hıc fena degıl
  • Kim nederse desin hem forumlarda hem çevremde genel kanı şu..Ford kullanıcıları ve focus sahiplerinin büyük çoğunluğu bu aracı beğenmedi..Beğenenlerin bir bölümü genelde ford yada focus sahibi olmayanlar..

Eskiden focusun kendine has bir tarzı vardı kim nederse desin bu eskiden beri böyleydi biraz biraz maliyet kaygısı ve arabayı üst sınıf göstermek için stoplar farlar vs eski kasa mondeodan benzetilirdi..ama yinede focusun kendine has bir hali vardı..

Şimdi focus ağabayi mondeodan esinlenmeyi bıraktı küçük yavru kardeşi fieastanın şişirilmişi oldu..Araba üst sınıfa benzeyeceğine alt sınıfa kaydı..Zaten konsol vs fieastanın aynısı..Ford veya focus kullanıcısı için bağımlılık yapan özellikler yok sorun çok,ama ford sahibi olmayanlar için sorun değil...Alt sınıflara benzetme hastalığı fordada kaydı tabiki fiyatları şişirme hastalığıda...

Yani sözün özü şudurki coll,titanum,titanium x paket focusa binmiş birine bu arabayı kolay kolay beğendiremezsin...Beğendirmen için bazı donanımları eklemen fiyatlara ayar çekmen lazım...61.500 tl gibi bir fiyata geliyor araç bu durumdada ya c-max'e ya mondeo'ya bakarsın zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Kim nederse desin hem forumlarda hem çevremde genel kanı şu..Ford kullanıcıları ve focus sahiplerinin büyük çoğunluğu bu aracı beğenmedi..Beğenenlerin bir bölümü genelde ford yada focus sahibi olmayanlar..

Eskiden focusun kendine has bir tarzı vardı kim nederse desin bu eskiden beri böyleydi biraz biraz maliyet kaygısı ve arabayı üst sınıf göstermek için stoplar farlar vs eski kasa mondeodan benzetilirdi..ama yinede focusun kendine has bir hali vardı..

Şimdi focus ağabayi mondeodan esinlenmeyi bıraktı küçük yavru kardeşi fieastanın şişirilmişi oldu..Araba üst sınıfa benzeyeceğine alt sınıfa kaydı..Zaten konsol vs fieastanın aynısı..Ford veya focus kullanıcısı için bağımlılık yapan özellikler yok sorun çok,ama ford sahibi olmayanlar için sorun değil...Alt sınıflara benzetme hastalığı fordada kaydı tabiki fiyatları şişirme hastalığıda...

Yani sözün özü şudurki coll,titanum,titanium x paket focusa binmiş birine bu arabayı kolay kolay beğendiremezsin...Beğendirmen için bazı donanımları eklemen fiyatlara ayar çekmen lazım...61.500 tl gibi bir fiyata geliyor araç bu durumdada ya c-max'e ya mondeo'ya bakarsın zaten

titanium kullanıcısıyım bilmiyorum sizdede öyle mi ama standart ses sistemi segmentindeki hiçbir araçda yok D segmentininde bazı versiyonlarında var dikiz aynam bass sesler esnasında bir anlık birşey göremiycek kadar titriyor standardıyla bide

• quote:

quote:

Kim nederse desin hem forumlarda hem çevremde genel kanı şu..Ford kullanıcıları ve focus sahiplerinin büyük çoğunluğu bu aracı beğenmedi..Beğenenlerin bir bölümü genelde ford yada focus sahibi olmayanlar..

titanium kullanıcısıyım bilmiyorum sizdede öyle mi ama standart ses sistemi segmentindeki hiçbir araçda yok D segmentininde bazı versiyonlarında var dikiz aynam bass sesler esnasında bir anlık birşey göremiycek kadar titriyor standardıyla bide

ben collection kullanıcısıyım ama titanum da kullandım o hazzı biliyorum..hatta benim aracın teyp katoloğunu yedim yuttum ve bazı ayarlamalar yaptım..Tiz-bas ve gibi ayarları değiştirebiliyorsun pek çok kişi bunu bilmiyor mesela bu teypte bile iç gürültüye göre sesin otomatik kısılıp yükselmesi olayı var onuda aktif hale getirdim..

Geçen kuzenle gezdik o 2011 accent era kullanıyor teybe ve sese bayıldı tizler çok iyi duyuluyor dedi..Dedim ki birde sony'li teyp olsa kimbilir napardın..

Zaman zaman arabaya binen başka arkadaşlar bile hemen bir teybe el atıp deneme yapıyorlar..gerçekten sony olsa kimbilir nedicekler..Size katılıyorum sınıfındaki araçlarda o kalitede bir donanım yok..

Dediğim gibi bunlar ford veya focus kullanıcısı olmayanlar için önemli değil..Ama bizler için önemli oluyor işte

• quote:

quote:

quote:

ben collection kullanıcısıyım ama titanum da kullandım o hazzı biliyorum..hatta benim aracın teyp katoloğunu yedim yuttum ve bazı ayarlamalar yaptım..Tiz-bas ve gibi ayarları değiştirebiliyorsun pek çok kişi bunu bilmiyor mesela bu teypte bile iç gürültüye göre sesin otomatik kısılıp yükselmesi olayı var onuda aktif hale getirdim..

Geçen kuzenle gezdik o 2011 accent era kullanıyor teybe ve sese bayıldı tizler çok iyi duyuluyor dedi..Dedim ki birde sony'li teyp olsa kimbilir napardın..

Zaman zaman arabaya binen başka arkadaşlar bile hemen bir teybe el atıp deneme yapıyorlar..gerçekten sony olsa kimbilir nedicekler..Size katılıyorum sınıfındaki araçlarda o kalitede bir donanım yok..

Dediğim gibi bunlar ford veya focus kullanıcısı olmayanlar için önemli değil..Ama bizler için önemli oluyor işte

güncelden bir önceki makyajlı kasa fiesta babamda vardı trend şimdide son kasa trend fiestası var son kasada arkada hoparlor yok 2 hoparlor takılıyor eskisnde vardı ve hoplatıyordu trend bu araç ya

• Bu yeni Focus'un Sony olmayan müzik sisteminin ses kalitesi kötü değil aslında. Ama insanı şu gıcık ediyor. Bu araba Almaya-İngiltere gibi ülkelerde Sony'li olarak satılıyor. Otosan Türk milletini ikinci sınıf insan yerine koyarak Alman ve İngilizlerin alabildiği Focus'u Türk insanına layık görmüyor. Yoksa hiç bir ülkede Sony'li Focus olmasa, ben bu kadar gıcık olmazdım.

Bir de Otosan'ın şu dangalıklığına kıl oldum. Bu yeni Focus kesinlikle tam boy stepneye göre üretilmemiş. Tam boy stepne konunca bagaj tabanı yükseldiği için yangın tüpü lastikleri falan taban halısının aşağısında kalmış. Otosan Ford Motor Company ile yıllardır çalışıyor, arkadaş hiç mi Ford'la aralarında "Bu arabayı tam boy stepne düşünerek üretmedik, ince stepne konmazsa bu araba olmaz, bagaj berbat olur" şeklinde bir diyalog geçmedi. Hadi geçmedi diyelim, gözünüz kör mü kardeşim, görmüyor musunuz bagajın halini.

Eski kasa Focus'ta ince stepne var ve takır takır satılıyor araba. Kimse "ince stepne var almam ben bunu" demiyor.

İnce stepneye göre üretilmiş araca tam boy stepneyi koyup önümüze getirdiler resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 24 Mayıs 2011; 15:36:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.