Şimdi Ara

Yeni Focus 1.6 125 hp Benzinli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha 2015 başlarındayız ama yıl sonuna doğru aracımı değiştirmek daha doğrusu artık yeni model bir araca geçiş yapmak istiyorum.Aracı alırsam en az 5 yıl bineceğim. Kullandığım araç 2008 model accent era 1.5 crdi.Yeni kasa style donanım ve manuel benzinli olması şartıyla Focus sedan düşünüyorum,malûm dizel ile arada çok fiyat farkı var.Şimdilik fiyatı 55 bin TL civarı.Yılda maksimum 10 bin km yapıyorum o da en fazla yani,ortalama 7-8 bin km desem yeridir.Aracı önerir misiniz?Araç hakkında bilgi sahibi olanlardan bilgi rica ediyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Selamlar
    Daha 2015 başlarındayız ama yıl sonuna doğru aracımı değiştirmek daha doğrusu artık yeni model bir araca geçiş yapmak istiyorum.Aracı alırsam en az 5 yıl bineceğim. Kullandığım araç 2008 model accent era 1.5 crdi.Yeni kasa style donanım ve manuel benzinli olması şartıyla Focus sedan düşünüyorum,malûm dizel ile arada çok fiyat farkı var.Şimdilik fiyatı 55 bin TL civarı.Yılda maksimum 10 bin km yapıyorum o da en fazla yani,ortalama 7-8 bin km desem yeridir.Aracı önerir misiniz?Araç hakkında bilgi sahibi olanlardan bilgi rica ediyorum.Fikirlerinize ihtiyacım var.Saygılar.

hocam kesinlikle öneririm arkadaşım aldı 3 ay önce sytle paket 2012 model beyaz 20bin km sıfır hata 46ya aldı o arabadaki viraj dengesi hiç bir arabada yok görsellik kalite sessizlik on numara ben de ileride aynı kasa focus c-max almayı düşünüyorum.

• Cevap için teşekkürler. Beni korkutan benzinli olması.

• Dizelden vazgeçme, kuruş hesabı zor iş.

• Al hocam bencede yakit konusundada eger 5 sene en aaz biniceksen kaloteli bi lpg kiti montajini yaptir prins,landirenzo gibi pahali ama sana bi kit parasina yakin tasarruf ettiricek ortalama hem ekonomi yaparsin hem performans kaybini fazla hissetmezsin siz alin bizede bildirin bizimde oyle bir dusuncemiz var ama hadi hayirlisi

• Motor hakkında kullananlardan yorum alabilirmiyiz bende merak ediyorum ? Performans-Tüketim gibi ( Tüp takılmadan )
  • Dizele alışkın olduğum için benzinliye geçince kuruş hesapları vs.çok olacak ama aradaki fark 14-15 bin TL el insaf.LPG konusuna kesinlikle sıcak bakmıyorum yaptığım km düşünüldüğünde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lpg siz 1.6 kullanan zengin varmıdır acaba bende merakettim , 1.2 bile benzinli kalmadı artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Lpg siz 1.6 kullanan zengin varmıdır acaba bende merakettim , 1.2 bile benzinli kalmadı artık.

Mesele zenginlik değil .Tabiki çok yakacak ama detaylı bir şekilde hesap yapıldığında ve ayrıntılara girildiğinde (Örn; benzinde 45 krş LPG de 30 krş + ilk çalışmalar ve LPG ye geçene kadar olan benzin tüketimi , bagajın küçülmesi,benzine göre daha erken deponun bitmesi ve uzun yolda bilmediğin istasyona güven durumu ,aracın orjinalliğinin bozulması,kapalı otoparklara girememe,bir müddet sonra çıkacak motor problemleri( tekleme,titreme, subap eğilmesi vs.) ,ve akla gelmeyen başka ayrıntılar.Ne çok şey saydım değil mi? Biraz takıntılıyımdır

• 1.6 atmosferiğe lpg takmadan binmek istiyosunuz sanırım ?
    Şimdiden kenara atmaya başlayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

1.6 atmosferiğe lpg takmadan binmek istiyosunuz sanırım ?

Fikir almak istiyorum,konu başından bu yana 1-2 mesajda belirttim ayrıntıları.

• quote:

quote:

Bi kere yakıta daha fazla psra ayırmanız gerekir.
    Arabayı aldığınızda en beğendiniz şeylerden biri frenler olur büyük iht.

Özet gerekirse yakıt hariç her özelliği erayı katlar.

Ha ben araba değiştirmeyi düşünsem benzinli araç almam. Yine dizel alırdım.

Allah gönlünüzce versin.

• Dizele vereceğiniz farka emin olun binlerce kilometre benzin alırsınız

Şehir içi 8.4lt (şehir dışı 4.7 lt ortalama 6 lt)yakıyor araç bunu 9lt varsayalım yılda 10.000 km şehir içi yol yapsan buda 10.000 km'de 900 lt yapar 900x4.50(benzinin litre fiyatı)=4000 tl eder
    yani aradaki fark neredeyse 16.000 tl buda demektir ki 4 yıllık benzin parasını vermiş oluyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih1905 -- 15 Şubat 2015; 0:32:41 >
  • quote:

quote:

quote:

Bi kere yakıta daha fazla psra ayırmanız gerekir.
    Arabayı aldığınızda en beğendiniz şeylerden biri frenler olur büyük iht.

Özet gerekirse yakıt hariç her özelliği erayı katlar.

Ha ben araba değiştirmeyi düşünsem benzinli araç almam. Yine dizel alırdım.

Allah gönlünüzce versin.

Kesinlikle eradan kat ve kat üstün bir araç.Lakin dediginiz gibi yakıt üzebilir ama dizeli pahalı işte.Zaten 55 bin TL bandında dizel c sınıfı 0 km araç yok maalesef.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    2.0 benzinli, 1.6 benzinli ve 1.6 benzinli kullanıyoruz hocam.toplam km senede 25-30 bin civarı.yalnız araçların biri 15-10 ve 6 yıllık araçlar.aldığımızda benzin ucuzdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Lpg siz 1.6 kullanan zengin varmıdır acaba bende merakettim , 1.2 bile benzinli kalmadı artık.

2 aracımız var 1.6 ve 1.2 benzinli atmosferik LPG'li değiller ikisi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 15 Şubat 2015; 0:44:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Dizele vereceğiniz farka emin olun binlerce kilometre benzin alırsınız

Şehir içi 8.4lt (şehir dışı 4.7 lt ortalama 6 lt)yakıyor araç bunu 9lt varsayalım yılda 10.000 km şehir içi yol yapsan buda 10.000 km'de 900 lt yapar 900x4.50(benzinin litre fiyatı)=4000 tl eder
    yani aradaki fark neredeyse 16.000 tl buda demektir ki 4 yıllık benzin parasını vermiş oluyorsun

Hocam şuan era 1.5 dizel var Mart 2014 de 115 bin km de aldım,şuan 124 bin km olmasına 100-150 km var.Dizel olmasına rağmen yaptığım km bu.Hani normalde 10 bin km ye yaklaşmıyorum bile.

• Ülkede her iki arabadan biri lpgli aşamadık hala şu zihniyeti. Lpg candır

Era 1.5 crdi motordan sonra focus çık hantal gelecektir ve eraya göre 2 kat fazla yakacaktır

• szymek61 S kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle dizele vereceğiniz farka değmez sizin yerinizde olsam benzinli az yakan bir araç alırdım bkz:octavia
  • cancan_burak kullanıcısına yanıt
    Hocam çok yakacak evet ama arada 16.000 tl fark var ve araba bedava gitmeyecek dizelinde fiatı neredeyse benzine yaklaştı bir kaç litre için değmez
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.