Şimdi Ara

yeni doğan topuk kanı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağlık ocağında alınan topuk kanından down sendromu belli olur mu acaba ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Doğan Topuk Kanı Testi: Down Sendromu Taraması

Yeni doğan topuk kanı testi, bebeklerde doğumsal metabolik hastalıkları ve genetik bozuklukları tespit etmek için yapılan önemli bir sağlık taramasıdır. Topuk kanı testi, bebeğin ayağının topuğundan alınan birkaç damla kan kullanılarak yapılır.

Down Sendromu Taraması

Topuk kanı testi, Down sendromu gibi genetik bozuklukların erken teşhisi için de kullanılabilir. Down sendromu, 21. kromozomda ekstra bir kopya olması nedeniyle oluşan yaygın bir genetik bozukluktur. Down sendromu belirtileri arasında gelişimsel gecikmeler, fiziksel özellikler ve sağlık sorunları yer alabilir.

Topuk Kanından Down Sendromu Belli Olur Mu?

Evet, topuk kanından alınan örnekler, Down sendromu için tarama yapılabilir. Test, bebeğin kanındaki kromozom seviyelerini analiz eder. Down sendromlu bebeklerde, 21. kromozomda normalden fazla kromozom bulunur.

Topuk kanı testi, Down sendromunu kesin olarak teşhis etmez. Pozitif bir tarama sonucu, Down sendromu riskinin arttığını gösterir. Pozitif bir tarama sonucunun ardından, bebeğin Down sendromunu doğrulamak için daha fazla test yapılması gerekebilir.

Testin Önemi

Topuk kanı testi, Down sendromu gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhisine yardımcı olan önemli bir tarama aracıdır. Erken teşhis, etkilenen bebeklerin ve ailelerinin ihtiyaç duydukları desteği ve tedaviyi almalarını sağlar.

Down sendromu topuk kanında belli olur mu, topuk kanından down sendromu belli olur mu, topuk kanında down sendromu gibi soruların cevabı evettir. Topuk kanı testi, Down sendromu için tarama yapılabilir ve pozitif bir tarama sonucu daha fazla test yapılmasını gerektirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Görüntüden belli olmuyor mu hocam zaten?
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

görüntüde hiç birşey yok ama doktorlar içimize şüphe tohumunu ekti

ayrıca genetik incelemeye kan verdik bakalım 3 hafta oldu halen gelen giden birşey yok sonuç bekliyoruz.

• anonline kullanıcısına yanıt
    Hamilelik esnasında ikili ve üçlü test yapılmadı mıydı?
  • samtual kullanıcısına yanıt

yapıldı o testler bir sorun çıkmadı onlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anonline -- 24 Ocak 2023; 8:16:59 >
  • hocam çok testlere girip aklınızı karıştırmayın içinizde ki şüpheyi kullanarak çocuğunuzu aldırabilirler

tercih sizin

• balomer kullanıcısına yanıt

aldırabilirler derken hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: anonline

aldırabilirler derken hocam ?

bebek anne karnında ise aldırabilirler demek istedim

sizin bebeğiniz dünyaya geldi anladığım kadarıyla

• balomer kullanıcısına yanıt

anladım, evet doğdu hocam.

• Topuk kanı tarama testi ile ülkemizde,

Kistik fibrozis

Fenilketonüri

Primer hipotiroidi

Biotidinaz eksikliği hastalıkları taranır.

Down sendromu taranmaz.

Down sendromuna yönelik tarama gebelikte 2'li ve 3'lü taramalar, bunlarda şüphe varsa amniyosentez ya da fetal DNA taraması ile yapılır.

Doğduktan sonra yine de şüphelenilirse karyotip analizi ile down sendromu gösterilebilir.

amin çok sağolun.

tıbba güvenen kaç kişi kaldı? plandemi de gördük ne kadar güvenilir ve bilimsel(!) olduğunu

işini layıkı ile yapanları tenzih ederek söylüyorum ama gerçek hekim çok çok az ellerinde ki görüntüleme cihazları olmasın bir çoğu doktorluk dahi yapamaz

Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlutwitter
    “8 yıl İsrail Biyolojik Araştırmalar Enstitüsü başkanlığı yapan Prof. Shmuel, 3 kez yanıldığını söylüyor! 1. İlk #mRNA aşısı 2. İkinci #mRNA aşısı 3. Üçüncü #mRNA aşısı Ben 2 kez yanıldım! Bir dahaki herhangi bir pandemide WHO beni aşılatmak için silah veya anestezi kullanmalı...”
    https://twitter.com/drkaanyl/status/1617980968132038658
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.